-
Τι λεσ εσυ ρε ναυαρχε με το γνησιο ταξι σου, που σε βλεπω on-line τωρα?
-
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Γιατί αν το 504 coupe ήταν γνήσιο θα έπρεπε να βγαίνει μόνο 2 φορές το χρόνο?Λαστιχα με σαμπρελεσ, τακακια που δεν φρεναρουνε, αναρτηση Τιραμολα, κρεμαγιερα καλουμπα...Κουραστικο και ανασφαλεσ.
[quote='P6B'Το εργοστάσιο αναβάθμιζε τα αγωνιστικά, αλλά με ένα σκοπό, τους αγώνες![/quote]
Ναι, αλλα θα σου πω απο πρωτο χερι, οτι οι εργοστασιακοι οδηγοι, σχεδιαστεσ και μηχανικοι οδηγουσαν τα βελτιωμενα σαν καθημερινα, οχι μονο για αγωνεσ. -
Φίλε Θάνο, ό,τι έγραψα ξεκινούν απο το γεγονός ότι έχω οδηγήσει 404 C της ίδιας εποχής, εντελώς απείραχτο, και μου άρεσε πολύ. Για τη χρήση, και το πνεύμα της οδήγησης που φτιάχτηκε, όμως. Και νομίζω εκεί είναι η ουσία, αν σε κάποιον δεν αρέσει αυτό το πνεύμα, απλώς διαλέγει άλλο αυτοκίνητο, πώς να το κάνουμε. Αν σου αρέσει το μοτέρ του 604, παίρνεις ένα 604 και το φτιάχνεις, κι αν δεν σου αρέσει αυτή η μαούνα, διαλέγεις ένα άλλο αυτοκίνητο, σύγχρονο, χωρίς να βεβηλώνεις την ιστορία του, και βγάζεις εκεί το άχτι σου.
Τώρα όσον αφορά τη ιδέα του hot-rodding, εμένα με βρίσκει εντελώς αντίθετο (αλλά, προσωπικά γούστα είναι αυτά).
Και ναι, σαφώς και θα ήταν καλύτερο να γίνει γλάστρα ή ανταλλακτικά απο το να βγεί ένα καρναβάλι με άλλα φανάρια, προφυλακτήρες, ταμπλώ, καθίσματα κλπ, όπως τόσα και τόσα που μας μοστράρουν σαν 'κλασικά', επειδή δεν υπάρχουν τα δικά του πραγματα. Σκέψου μόνο τον κόπο, χρόνο και χρήμα που επενδύει κάποιος, για να βγεί στο τέλος τι?Όσο για το παράδειγμα του 504, εκεί ξεκινάς να φτιάξεις ένα αυτοκίνητο με πρότυπο τα αγωνιστικά του '70 (άσχετα αν ήταν ή όχι αγωνιστικό). Στο 404, τί πρότυπο θα έχεις, αν π.χ. του φορέσεις Hydrovac, ενώ το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είχε καθόλου υποβοήθηση? Το νεότερο μοντέλο? Και γιατί δεν ψάχνεις εξαρχής για αυτό το μοντέλο, αντί να βασανίζεις το μυαλό σου?
-
Ο χρήστης ThanosK έγραψε:
Λαστιχα με σαμπρελεσ, τακακια που δεν φρεναρουνε, αναρτηση Τιραμολα, κρεμαγιερα καλουμπα...Κουραστικο και ανασφαλεσ.
Υπερβάλεις, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί...
Τις σαμπρέλες μόνο εσύ τις αναφέρεις, και μάλιστα δύο φορές μέχρι τώρα.
Τα τακάκια της εποχής μια χαρά ήτανε, μη σου πω καλύτερα και από τα σημερινά. Το μόνο πρόβλημά τους είναι ότι περιέχουν αμίαντο.
Το ότι κρατάς το αυτοκίνητο σε αυθεντική κατάσταση δεν σημαίνει ότι αφήνεις πεσμένα ελατήρια 40 χρονών, ούτε αμορτισέρ με 500.000 χλμ.
Με τις κρεμαγιέρες τι πρόβλημα έχεις;Και πως γίνεται κατά τη γνώμη σου ξεκούραστο και ασφαλές; Με χρωμιωμένες ζάντες 17 ιντσών;
-
Κύριοι αυτή η συζήτηση δεν έχει ιδιαίτερο νόημα κατά τη γνώμη μου.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Κύριοι αυτή η συζήτηση δεν έχει ιδιαίτερο νόημα κατά τη γνώμη μου.Ασε που μπορεί να μπει του fulvia η ιδέα και κρατήσει τον προφυλακτήρα
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Κύριοι αυτή η συζήτηση δεν έχει ιδιαίτερο νόημα κατά τη γνώμη μου.
Ασε που μπορεί να μπει του fulvia η ιδέα και κρατήσει τον προφυλακτήρα
Βέβαια! Αυτό που το βάζεις...
-
Καλορίζικο το cabriolet.
Με το καλό να το αναπαλαιώσεις.
Και εγώ θέλω να μπω στη σειρά με αυτούς που θέλουν βόλτα.
Βέβαια εγώ θα βάλω 'μεγάλα' μέσα.Είναι πάντως μια πολύ δύσκολη ανακατασκευή, αλλά από όσες δουλειές σου έχω δει πιστεύω ότι θα έρθει εις πέρας.
-
Ευχαριστω κύριοι. Απο βδομάδα έρχεται στο χωρο μου το αυτοκίνητο και αρχίζω άμεσα την αποσυναρμολόγηση και καταγραφή.
-
καλό κουράγιο.
-
Ο χρήστης fulvia_corsa έγραψε:
Ευχαριστω κύριοι. Απο βδομάδα έρχεται στο χωρο μου το αυτοκίνητο και αρχίζω άμεσα την αποσυναρμολόγηση και καταγραφή.Καλη αρχη παντως στο διαλυτηριο της πατρας υπαρχει ενα αψογο 404 κανονικο που ετοιμαζεται να διαλυθει αν εχει κοινα στοιχεια με το καμπριο και αν σε ενδιαφερει στειλε μου πμ να σου πω που ειναι συγκεκριμενα
-
Γιωργο το εχω βαλει στο βρηκατε κατι.. Καλα εκανες παντως να το δει και ο φιλος μας..
-
Προς navarxos
Στο κεντρικο δρομο του αιγιου ( ο δρομος απο τον οποιο μπαινεις στο αιγιο που ακομα υπαρχουν στην εισοδο τα παλια διοδια ) και στο υψος του φουρνου 'Κουτροπουλος' σχετικα προς τα εξω υπαρχει στο ρευμα προς αιγιο σε ενα χωραφι περιφραγμενο ενα ασημι 504 χωρις πινακιδες.. -
Καλημερα,και σ΄' ευχαριστω για το ενδιαφερον.
Επειδη μενω αρκετα μακρια,μηπως θα μπορουσες να ρωτησεις αν το δινουν
για ανταλλακτικα και ποσα θελουν ? εκει κοντα μεσα σ' ενα garage υπαρχει και ενα καλο ?
peugeot 204. -
Εχεις pm..
-
γεια σε ολους. καλως σας βρηκα!.. πολυ καλο το forum σας και ειδικα παρα πολυ χρησιμο για καποιον εντελως καινουργιο στο χωρο οπως εγω. συγκεκριμενα θελω να ασχοληθω με ενα παλιο μοντελο του 68-69, το Peugeot 404. τα παλια αυτοκινητα εχουν κατι το μαγικο τελικα. ειναι πολυ ομορφο χομπυ. εχω βρει ενα και προκειται να το διαπραγματευτω...εξωτερικα φαινεται σε μετρια προς καλη κατασταση, μηχανολογικα δε δεν εχω ακομη ιδεα. θα ηθελα να μαθω, να με πληροφορισει καποιος τελος παντον σχετικα με αυτο το αμαξι. πιο συγκεκριμενα με τη μηχανη βγαινει για να μην πληρωνω πολλα απ του χρονου με τα τελη κυκλοφοριας και γενικα ποσα χρηματα πανω κατω θα χρειαστω για να το επαναφερω σε μια οικονομικη μεν..αλλα κλασσικη κατασταση, οπως ηταν περιπου στον καιρο του.
ευχαριστω πολυ εκ των πρωτερων
-
καλησπερα.εχεις π.μ φιλε.
να το παρεις και καλοριζηκο
και μιας και μιλαμε για 404 και για peugeot......
http://www.youtube.com/watch?v=GPuh_7VA ... re=channel -
1618 cc ήταν οι κινητήρες τους.
-
Γεια σε ολους ειμαι καινουριος στο φορουμ και εχω ενα peugeot 404 σε πολυ καλη κατασταση αλλα αντιμετωπιζω ενα προβλημα δεν φερνει βενζινη μπροστα στη μηχανη δεν ξερω γιατι...μηπως εχει κανενας παρομοιο προβλημα ή γνωριζει πως να το λυσω?? ευχαριστω
-
Δηλαδη αν βγαλεις το σωληνακι πριν το καρμπυρατερ δεν εχει βενζινη;Εχει μεινει πολυ καιρο χωρις να δουλεψει η μηχανη;
Classic Peugeot Forum