-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Βλέποντας και παρακολουθώντας στο εξωτερικό τους ανθρώπους και τις συνήθειές τους, συγκρίνοντάς τους με εμένα, πολλές φορές τους κατηγόρησα σαν αργόστροφους, τσιγγούνηδες , παράξενους, αδιάφορους, εσωστρεφείς.
Σήμερα καταλαβαίνω γιατί αυτοί (...αν πράγματι...) είναι έτσι, αλλά το κράτος του καθενός απο αυτούς λειτουργεί και γιατί όχι, ευημερεί και προοδεύει.
Εγώ, που ήμουν πιό έξυπνος, large, παντογνώστης και κοινωνικός , δυστυχώς δεν είχα το κράτος που μου αξίζει!
Ή μήπως εγώ ήμουν το κράτος και για αυτό το κατάντησα έτσι? .........Σε ποιά χώρα αναφέρεσαι φίλτατε;
Λογικά δεν πρέπει να αναφέρετε σε κάποια συγκεκριμένα.
Αυτό το είχα νιώσει και εγώ, αλλά κατα την ταπεινή μου γνώμη δεν έχει να κάνει με τα κράτη και τις πολιτικές τους.
Δημήτρη, όοοοσο large και να ήσουν, όοο κοινωνικός, όσο έξυπνος κτλ, δεν μπορείς να καταντήσεις κανένα κράτος, όπως είναι η Ελλάδα μας σήμερα.
Μακάρι όλοι οι πολίτες του να ήταν έξυπνοι, κοινωνικοί και large... τότε θα ήμασταν στην άλλη πλευρά και οχι σε αυτή που ήμαστε τώρα.Το ότι κάποιοι ξένοι δεν έχουν το δικό μας ταπεραμέντο δεν έχει να κάνει με το κράτος τους...
Μπορείς να βρεις Ελβετό, που να είναι μέσα στην μάυρη κακία... όμως μπορείς να βρεις και Κονγκολέζο που να είναι η χαρά η ίδια...
Προσωπικά πιστεύω ότι ένας λόγος για την κατάντια μας είναι και το ταμπεραμέντο μας. Θεωρούμε ότι είμαστε οι αρχηγοί του χωριού, ξέρουμε τα πάντα καλύτερα από τους άλλους, το κράτος είναι εχθρός και ο διπλανός είναι ανταγωνιστής και όχι συνοδοιπόρος. Άρα μας νοιάζει μόνο για την πάρτη μας και όλα τα άλλα στάχτη να γίνουν!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
...Άλεξ... βρίσκουμε και τα κάνουμε... είτε γιατι μας παίρνει, είτε γιατί βλέπουμε οτι ακριβώς το ίδιο κάνουν και όλες οι κεφάλες τούτου του κράτους τουλάχιστον τα τελευταία 100 χρόνια.
Δεν είναι στο DNA μας... τέτοιες πληροφορίες δεν μπορούν να γραφτούν εκεί.
Και τρανό παράδειγμα είναι αρκετοί έλληνες που είναι στο εξωτερικό... εκεί γιατί δεν κάνουν τους αρχηγους του χωριού; -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
...
Άλεξ... βρίσκουμε και τα κάνουμε... είτε γιατι μας παίρνει, είτε γιατί βλέπουμε οτι ακριβώς το ίδιο κάνουν και όλες οι κεφάλες τούτου του κράτους τουλάχιστον τα τελευταία 100 χρόνια.
Δεν είναι στο DNA μας... τέτοιες πληροφορίες δεν μπορούν να γραφτούν εκεί.
Και τρανό παράδειγμα είναι αρκετοί έλληνες που είναι στο εξωτερικό... εκεί γιατί δεν κάνουν τους αρχηγους του χωριού;Γιατι ο (νεο)Ελληνας ειναι μονο λογια και κλανια μαγκια. Επισης στο εξωτερικο κρατανε καπως τα λουρια σφιγμενα ενω εδω καθομαστε και βγαζουμε ο ενας το ματι του αλλου.
-
Συμφωνώ Θάνο! Δεν είπα ότι το ταμπεραμέντο είναι στο DNA, επίκτητο είναι! Σε αυτό το σάπιο περιβάλλον, τέτοιους κοινωνικούς καρκίνους βγάζει το άτομο...
-
Τα περι καταρας ηταν προφανως black humor, δεν θελω σε καμια περιπτωση να παθαινει κανενα κακο καποιος συνανθρωπος μου ανεξαρτητα απ'την επιρροη που εχουν οι πραξεις του στην ζωη μου η στην ζωη αγαπημενων μου προσωπων. Ασχετα παντως με τον αθλητισμο, δυστυχως δεν παρεχονται ευκολιες σε ανθρωπους που κανουν πολυ μεγαλυτερες προσπαθειες απ'τους υπολοιπους για να καταφερουν καποια πραγματα στην ζωη τους. Απ'οτι φαινεται το 'επι ισοις οροις' δεν ειναι παντα δικαιο ...
-
Πάντως ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ο Χ σπουδαίος αθλητής θα πρέπει να μπαίνει με το στανιό σε έναν χωρο που δε γνωρίζει και δεν μπορεί να προσφέρει και πολλά. Φίλε Καμπά, ο ξάδερφός σου σίγουρα είναι άξιος σε αυτό που κάνει και ίσως να μπορούσε να περάσει ουτως ή άλλως στο πανεπιστήμιο αλλά το θέμα είναι ότι δεν απέκτησε (από ότι λες εσύ) τις γνώσεις για να παρακολουθήσει μια τέτοια σχολή καθώς ήταν ταγμένος αλλού. Δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί οι Ολυμπιονίκες γίνονται Αξ/κοι στις Ε.Δ. και στα Σ.Α. Καλός και άγιος ο κ. Δήμας αλλά από που και ως που φέρει το βαθμό του Τ/χη; Γνωρίζει τίποτα σχετικό; Αυτοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να επιβραβευονται αλλιώς...
-
@ REALZEUS :Ετοίμαζα απάντηση, όπου έγραφα:
Όμως τελικά, με την απάντησή σου στα γραφόμενα του Θάνου, διαπίστωσα ότι εγινα αντιληπτός.
@ Thanos: Βλέπω, έγινα άμεσα κατανοητός ... -
@@ καλός και άγιος. Από όποιον έχει πάρει μετάλιο, πάρε ένα δείγμα ούρων και βάλτο στο ρεζερβουάρ μαζί με τη βενζίνη να πάρεις +20 άλογα τουλάχιστον. Επειδή παστώθηκαν στο φάρμακο 5 λεχρίτες (γιατί λεχρίτες είναι για μένα όλη αυτή η μαφία ανεξαρτήτως εθνικότητας) θα πρέπει να τους θεωρούμε και ήρωες; Ευτυχώς που έγινε και η ιστορία με τον Κεντέρη (αυτόν με το μπούτι αλόγου) και τη Θάνου (αυτή που έβγαλε τσουτσούνι) και τελείωσε η μπούρδα. Νομίζω το θέμα με το στρατό έπαψε να υφίσταται. Σωστά;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί οι Ολυμπιονίκες γίνονται Αξ/κοι στις Ε.Δ. και στα Σ.Α. Καλός και άγιος ο κ. Δήμας αλλά από που και ως που φέρει το βαθμό του Τ/χη; Γνωρίζει τίποτα σχετικό; Αυτοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να επιβραβευονται αλλιώς...Kαθαρά τιμητική είναι η απόδοση βαθμού (μάλλον για να σταθεί με κάποιον τρόπο η απόφαση του κράτους να τους αναμείβει με μηνιαίο μισθό εφ' όρου ζωής ), δεν έχουν καμία ανάμειξη με τις ΕΔ, άρα δεν χρειάζεται να έχουν και τις σχετικές γνώσεις.
-
Ξέρετε ρε παιδιά τι δεν μου αρέσει;
Δεν μου αρέσει που (ίσως και κάπως δικαιολογημένα) σαβουριάζουμε το κράτος μας... όχι αποκλειστικά σαν κράτος, αλλά και σαν λαός και σαν πολιτισμός...Για πολλούς και άσχετους λόγους, θεοποιούμε τους ¨έξω¨ με δηλώσεις τους στυλ. Οι Γερμανοί είναι καλύτεροι από εμάς γιατί έχουν κράτος... οι Γάλλοι είναι καλύτεροι από εμάς γιατί έχουν Πολιτισμό, οι Σουηδοί είναι καλύτεροι από εμάς γιατί έχουν σύστημα πρόνοιας κτλ κτλ κτλ
Ναι δίκιο... αλλά αυτοί είναι καλύτεροι σε αυτό, όχι σε όλα. Δεν μπορεί ένα κράτος να είναι καλύτερο σε όλα, ούτε να είναι καλύτερο από ένα άλλο γιατί σε κάποιους τομείς μπορεί να υπερέχει.
Αν ξεπεράσουμε επιτέλους κάποια στιγμή την ¨αγιοσύνη¨ των Αρχαίων Ελλήνων και κοιτάξουμε στα μάτια το παρόν και το μέλλον, τότε σίγουρα θα ήμαστε και εμείς κάπου καλύτεροι ή θα γίνουμε καλύτεροι.
Τόσα χρόνια άκουγα, ότι η Ισπανία και η Πορτογαλία που μπήκαν πολύ αργότερα από εμάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μας προσπέρασαν και έφτασαν να μεταμορφώσουν το κράτος τους ενώ εμείς μείναμε πίσω... συγγνώμη αλλά παπάρια μάντολες που λέει και ο άλλος Γεωργίου... είδα τα χάλια τους και είδα που είναι στην ίδια μοίρα με εμάς. Και είδα που θα γίνουν και αυτά πελατάκια του ΔΝΤ... αν ήταν τόσο καλύτερα κράτη από εμάς δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να μπουν στον ΔΝΤ, ας είναι διαφορετικός από τον δικό μας...
Λέμε για την Γερμανία... Ναι ένα κράτος με τόσο μεγάλη δύναμη στην βιομηχανική παραγωγή, κοίταγε να μας κρατάει στα χρέη για να αγοράζουμε... Αν μπουν τα μισά κράτη της ΕΕ στο ΔΝΤ να τους δω τι θα κάνουν, μιας και δεν θα έχουν που να πουλήσουν.
Λέμε για την Σουηδία... μεγαλύτερους ρατσιστές δεν έχω δει από αυτούς!
Τι να το κάνω...Λέμε ότι οι Έλληνες είναι ρατσιστές... πλάκα μου κάνετε;! Κάποιοι είναι... ναι... αλλά για σκεφτείτε λίγο καλύτερα, μπας και κάποιοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας κάνουν να γίνουμε ρατσιστές;
Γιατί ο Έλληνας ποτέ δεν ήταν στην ιστορία (την νεότερη τουλάχιστον) ρατσιστής.Με λίγα λόγια (ακόμα) θέλω να πω, ότι μην ρίχνουμε την Ελλαδίτσα μας στα σκουπίδια.
Είναι ένα πολύ ωραίο κράτος, με καλόκαρδους ανθρώπους, που πάνω από όλα είναι άνθρωποι.Γιατί στον αντίποδα, υπάρχει και ο Σιέρα Λεονέζος που μπορεί να φάει την σφαίρα στο δόξα πατρι, έτσι για την πλάκα... εκεί φταίει αυτός ή φταίει το σύστημα;
-
Εγώ θα το πήγαινα και παρακάτω. Να απαγορευτεί ο πρωταθλητισμός και η συμμετοχή σε αγώνες με χρηματικά έπαθλα ή απολαβές σε ανήλικους. Αντί αυτού έχουμε πάει στο άλλο άκρο. Για να πάρει τις επιχορηγήσεις η ομοσπονδία πρέπει να κατεβάσει ικανό αριθμό αθλητών στους αγώνες και να πάρουν μάλιστα και διακρίσεις. Γιαυτό η ντόπα παίζει από το δημοτικό!!!
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
......... Νομίζω το θέμα με το στρατό έπαψε να υφίσταται. Σωστά;Προς το παρόν, σωστά .
Kαθαρά τιμητική είναι η απόδοση βαθμού (μάλλον για να σταθεί με κάποιον τρόπο η απόφαση του κράτους να τους αναμείβει με μηνιαίο μισθό εφ' όρου ζωής ), δεν έχουν καμία ανάμειξη με τις ΕΔ, άρα δεν χρειάζεται να έχουν και τις σχετικές γνώσεις.
Και αυτό σωστό.
Όμως.............Βρε, λές αυτούς να είδε ο Πάγκαλος και είπε αντιπαραγωγικές και άσχετες με το αντικείμενο τις ΕΔ?
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί οι Ολυμπιονίκες γίνονται Αξ/κοι στις Ε.Δ. και στα Σ.Α. Καλός και άγιος ο κ. Δήμας αλλά από που και ως που φέρει το βαθμό του Τ/χη; Γνωρίζει τίποτα σχετικό; Αυτοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να επιβραβευονται αλλιώς...
Kαθαρά τιμητική είναι η απόδοση βαθμού (μάλλον για να σταθεί με κάποιον τρόπο η απόφαση του κράτους να τους αναμείβει με μηνιαίο μισθό εφ' όρου ζωής ), δεν έχουν καμία ανάμειξη με τις ΕΔ, άρα δεν χρειάζεται να έχουν και τις σχετικές γνώσεις.
Το γνωρίζω φίλε μου, ήμουν της δουλειάς. Μπορούσαν να γίνουν τιμητικά υπάλληλοι του Υφυπουργειου Αθλητισμού, όχι Αξιωματικοί!
-
Εχουν χαθει πολλα παιδακια με την ντοπα δυστυχως, ακομα και μεσα απ'τους συλλογους χωρις καν να ειναι στην εθνικη ομαδα ... μαλλον για να ενταχθουν σε αυτην. Δεν χρειαζονται χρηματικα επαθλα, για την ακριβεια δεν χρειαζεται κανενο κινητρο τετοιου ειδους για τα παιδια αυτα, ετσι και αλλιως αγαπουν αυτο που κανουν αρκετα για να συνεχιζουν. Εγω απλα μιλησα για διευκολυνσεις οσον αφορα την σταδιοδρομια τους σαν μαθητες-φοιτητες κτλ
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί οι Ολυμπιονίκες γίνονται Αξ/κοι στις Ε.Δ. και στα Σ.Α. Καλός και άγιος ο κ. Δήμας αλλά από που και ως που φέρει το βαθμό του Τ/χη; Γνωρίζει τίποτα σχετικό; Αυτοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να επιβραβευονται αλλιώς...
μονο καθαρα δεν ειναι..
προβλεπεται οτι εφοσον δεν υπαρχει αλλος αυτοι περνουν την θεση τους..
ποιος μας σωζει μετα.. -
νταξ ρε συ, θα αντικατασταθούν 10 αξιωματικοί σε όλο το στράτευμα (πόσοι θα χρειαστεί να λείπουν) και έχασε η βενετιά βελόνι
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
νταξ ρε συ, θα αντικατασταθούν 10 αξιωματικοί σε όλο το στράτευμα (πόσοι θα χρειαστεί να λείπουν) και έχασε η βενετιά βελόνιΜην γινει σε (φτου φτου) περιοδο πολεμου λεω..
-
Να δω Ολυμπιονίκη να διοικεί Επιλαρχία Αρμάτων και τι στον κόσμο...
-
-
Αμάν , ο εξαδάκτυλος.....
Μονόλογοι ...