-
Ναι σε αυτο θα συμφωνήσω, εγώ εστιάζω στον διαθέσιμο πεπερασμένο χρόνο διαβάσματος της ύλης. Δηλαδή ένα μάθημα από 3 ώρες την ημέρα μελέτης ανά έτος , εντάξει….το μαθαίνεις. Δηλαδή εάν δεν μπορείς να γράψεις σε ΕΝΑ μάθημα ανά ΕΤΟΣ από 12 και πάνω….τοτε άστο κάνε κάτι άλλο.
Άσε απ έξω την έκθεση όπου όντως εκεί πατώνουν όλοι και είναι πιο φλου το θέμα χωρίς συγκεκριμένη υλη
-
Στα 4 μαθήματα αν έγραφες σε ένα μάθημα χαμηλά , ήσουν εκτός.
Στα 11 μαθήματα, δεν χαλούσε τόσο πολύ τον μ.ο.Πάντως οι γεννημένοι το 1981 , εκτός της ατυχίας με το που γεννηθηκαμε βγήκε το ΠΑΣΟΚ
, είχαμε και την αλλαγή του συστήματος των πανελλαδικών.
Την 2η χρονιά που δώσαμε, αφού είχαμε κρατήσει τα μαθήματα που θέλαμε, μας πέταξαν σε ένα 15% των θέσεων για να φανεί ότι το νέο σύστημα του Αρσένη ήταν σούπερ και να περάσουν όλοι... Ακόμα και με 6 - 7 μ.ο περνούσαν στα πανεπιστήμια.....
-
Ναι αυτό που λες θα ίσχυε για τα 11 μαθήματα εφόσον κρατούσες όσα ήθελες. Τότε ναι θα ήταν καλύτερο καθώς το πλήθος των μαθημάτων θα καλύπτει μια αποτυχία. Εφόσον όμως εξετάσεις την πραγματικότητα με ρεαλιστικούς όρους δηλαδή συντελεστές βαρύτητας, εκτός των θεωρητικά αριστούχων, τότε το σύστημα εξετάσεων βγάζει ένα τελείως διαφορετικό αφήγημα μιας και κάθε φορά τρέχει από την αρχή.
Ναι εσείς την πατήσατε κατά την αλλαγή του συστήματος, αλλά γεννηθηκατε την καλύτερη εποχή.
-
Να προσθέσω επίσης ότι στις εξετάσεις με τις δέσμες δεν υπήρχε καμία ερώτηση πολλαπλής επιλογής.....
Σελίδες ατελείωτες ήταν οι ερωτήσεις....
Στα 11 μαθήματα έκαναν την εμφάνιση τους τα σωστά λάθος και οι πολλαπλές επιλογές. -
Ναι, αλλά οι απαντήσεις ήταν όλες παρόμοιες, δηλαδή έπρεπε να λύσεις τη συνάρτηση για να επιλέξεις. Δεν ήταν τόσο απλά όσο λες.
Δηλαδή δεν ήταν άκυρες οι προτεινόμενες απαντήσεις και νορμαλ η μία. Όλες ήταν νορμαλ και σχεδόν όλες άκρως πιθανές.
Μάλιστα θυμάμαι τώρα που το ανέφερες ως προτεινόμενη λύση κάποιες που θα έλυνε κάποιος με λανθασμένη μεθολογία. Οπότε ακόμα και να το έλυνε στο πρόχειρο νόμιζε ότι βρήκε τη σωστή απάντηση. Δηλαδή βλέποντας τη μία πλευρά της συνάρτησης ως απάντηση τον παραπλανούσε και λιγάκι.
Ενώ φυσικά το πρόχειρο δεν βαθμολογείται οπότε δεν μπορούσε ο εξεταστης να δώσει μισή μονάδα έστω για την σωστή μεθοδολογία .
-
κουβεντα χωρις λογο
οι πανελληνιες ηταν παντα αδιαβλητες
ειτε με 4 ειτε με 14 μαθηματα
και εδινες με τα ιδια κριτηρια με τους αλλους, αν ειχες 4/14 μαθηματα, τα ιδια ειχαν και οι αλλοι, οποιος ηταν καλυτερα διαβασμενος περναγε σε καλυτερη σχολη. με πρωτη ή δευτερη ή νιοστη ευκαιρια
οποτε η συζητηση ειναι ανευ λογου -
Οχι γάτε δεν συμφωνώ. Και αυτό διότι έχεις μια σταθερά που είναι ο χρόνος διαβάσματος και οι ώρες του 24 ωρου.
Αυτό αλλάζει τις αναλογίες.
Είναι άλλο το να έχεις να μελετήσεις σε 9 μήνες ας πούμε 200 σελίδες και διαφορετικό 900-1200 σελίδες. Όσο αυξάνονται οι σελίδες ύλης συναρτήσει του χρόνου τόσο αυξάνεται και η πιθανότητα να υπάρχουν κενά. Υπό την υπόθεση του ίδιου μαθητη.
Ο χρόνος είναι πεπερασμένος και οι αντοχές των ανθρώπων το ίδιο.
Προφανώς οριζόντια και ανάμεσα στις ίδιες χρονιές είναι απόλυτα δίκαιο. Κάθετα ανάμεσα στις γενιές δεν είναι.
Το αδιάβλητο είναι άλλο θέμα και λογικά είναι σε κάθε γενιά.
-
@gatoz said in Μονόλογοι ...:
κουβεντα χωρις λογο
οι πανελληνιες ηταν παντα αδιαβλητες
ειτε με 4 ειτε με 14 μαθηματα
και εδινες με τα ιδια κριτηρια με τους αλλους, αν ειχες 4/14 μαθηματα, τα ιδια ειχαν και οι αλλοι, οποιος ηταν καλυτερα διαβασμενος περναγε σε καλυτερη σχολη. με πρωτη ή δευτερη ή νιοστη ευκαιρια
οποτε η συζητηση ειναι ανευ λογουΕκτός από τη χρονιά μας 1981 .... Με άλλα κριτήρια οι πριν από εμάς, με άλλα οι μετά από εμάς και εμείς σάντουιτς
-
Έλα που δεν σας άρεσε….
-
@lap said in Μονόλογοι ...:
Οχι γάτε δεν συμφωνώ. Και αυτό διότι έχεις μια σταθερά που είναι ο χρόνος διαβάσματος και οι ώρες του 24 ωρου.
Αυτό αλλάζει τις αναλογίες.
Είναι άλλο το να έχεις να μελετήσεις σε 9 μήνες ας πούμε 200 σελίδες και διαφορετικό 900-1200 σελίδες. Όσο αυξάνονται οι σελίδες ύλης συναρτήσει του χρόνου τόσο αυξάνεται και η πιθανότητα να υπάρχουν κενά. Υπό την υπόθεση του ίδιου μαθητη.
Ο χρόνος είναι πεπερασμένος και οι αντοχές των ανθρώπων το ίδιο.
Προφανώς οριζόντια και ανάμεσα στις ίδιες χρονιές είναι απόλυτα δίκαιο. Κάθετα ανάμεσα στις γενιές δεν είναι.
Το αδιάβλητο είναι άλλο θέμα και λογικά είναι σε κάθε γενιά.
οπως λεει και ο τζιτιεςροκλπ ισως να εγινε μια χρονια αλλα και παλι με καποια προληψη
το αν εγω μπηκα στη πατρα με χιλιες ενιακοσιες κατι μοναδες με τεσσερα, θα εμπαινα με χιλιες οχτακοσιες. και? αναλογικη ηταν η προσπαθεια, στις καλες σχολες στα 4 δεν εμπαινες (καπως ακουγεται αυτο) αν δεν ειχες ενα 18.5 και τα αλλα 19 και 20. αρα αυξανες την προσπαθεια για αυτα εστω τα 4. ή αλλιως μοιραζες στα 11.
γενικα οι συγκρισεις ειναι ατοπες καθοτι αφορουν αδιαβλητο συγκριτικο μηχανισμο -
Μα προφανώς υπάρχουν αναλογίες απλώς εγώ σχολιάζω το εύρος αυτών.
Ένας μαθητής του 16 θα μπορούσε να γράψει με 3 χρονιές και ένα μάθημα ανά έτος και 18.5 ως βαθμό εισαγωγής
Ένας του 10 προφανώς και δεν θα μπορούσε να φτάσει το 18.5 όσες φορές και να έδινε.
Έπρεπε να ξανακάνει όλο το λύκειο από την αρχή για ν καλύψει τα κενά του.
-
α, και κατι βασικοτατο
ο αριθμος των εισακτεων το 1988 ηταν 43000 περιπου
το 2010 84000 και πλεον καπου κοντα στο 80000
Β-Α-Σ-Ι-Κ-Ο-Τ-Α-Τ-Ο κριτηριο
πρακτικα απο οτι θυμαμαι στη γενια μας αν εγραφες εστω σε ενα μαθημα 10, οτι και να ειχες στα αλλα δεν εμπαινες πουθενα. δεν συζηταμε για βαθμους κοντα στη βαση. αντιθετα απο το 2000 κατι εμπαινες και με ολα τα μαθηματα κοντα στο μηδεν. -
@gatoz said in Μονόλογοι ...:
α, και κατι βασικοτατο
ο αριθμος των εισακτεων το 1988 ηταν 43000 περιπου
το 2010 84000 και πλεον καπου κοντα στο 80000
Β-Α-Σ-Ι-Κ-Ο-Τ-Α-Τ-Ο κριτηριο
πρακτικα απο οτι θυμαμαι στη γενια μας αν εγραφες εστω σε ενα μαθημα 10, οτι και να ειχες στα αλλα δεν εμπαινες πουθενα. δεν συζηταμε για βαθμους κοντα στη βαση. αντιθετα απο το 2000 κατι εμπαινες και με ολα τα μαθηματα κοντα στο μηδεν.Αυτό ακριβώς είπα και εγώ νωρίτερα….με ένα μάθημα κάτω από 15 και όχι 10, δεν έμπαινες πουθενά πέρα από κάτι ΤΕΙ στην Άνω Ραχούλα.
-
Άλλο θέμα αυτό. Εσυ εστιάζεις στο πόσους εισακτέους είχε κάθε σχολή. Εμείς μιλάμε για την βαθμολογία. Το που θα περνούσες με την όποια βαθμολογία είχες αποσπάσει είναι συνάρτηση του πόσες θέσεις υπήρχαν και πόσα ιδρύματα στην εποχή σου.
-
Άλλο θέμα αυτό. Εσυ εστιάζεις στο πόσους εισακτέους είχε κάθε σχολή. Εμείς μιλάμε για την βαθμολογία. Το που θα περνούσες με την όποια βαθμολογία είχες είναι συνάρτηση του πόσες θέσεις υπήρχαν και πόσα ιδρύματα στην εποχή σου.
Εχω μπερδευτεί. Που θες να καταλήξεις;
-
Άλλο θέμα αυτό. Εσυ εστιάζεις στο πόσους εισακτέους είχε κάθε σχολή. Εμείς μιλάμε για την βαθμολογία. Το που θα περνούσες με την όποια βαθμολογία είχες είναι συνάρτηση του πόσες θέσεις υπήρχαν και πόσα ιδρύματα στην εποχή σου.
μα αυτη ειναι η ουσια
τιποτε αλλο
το που περασες
τι σημασια εχει ποσο εγραψες?π.χ. στη χρονια που εγω εδωσα μπηκε η ευδοκιμηση και η αρωγη (γκουγκλαρετε) και λαθος θεμα στην φυσικη που ειχε δυο διαφορετικες λυσεις. και? επεσαν γενικα οι βασεις (πλην των μηχ η/υ και πληρ πατρας που ηταν η 1η χρονια που ενα περιφερειακο τμημα περασε του παντες σε βαση).
ειπαμε, αδιαβλητο συστημα -
@dettol said in Μονόλογοι ...:
Θέλω να καταλήξω στο ότι ο ίδιος μαθητής σε δύο διαφορικές εποχές με τις ίδιες συστηματικές ώρες διαβάσματος μπορούσε να βγάλει δύο διαφορετικούς βαθμούς σε ένα σοβαρό εύρος διαφοράς και αναλογίας μεταξύ των δύο εποχών. Το τι θα την έκανε αυτήν την βαθμολογία είναι δικό του θέμα. Έχω πει είχαμε αριστούχο που πήγε αστυφυλάκων.. αυτό του άρεσε., οπότε οκ…
Άλλη μια που πήγε γυμναστική ακαδημία με βαθμούς πολυτεχνείου
-
Το 1988 με 4 μαθήματα και 43000 θέσεις ο πολυ μέτριος, πολύ πιθανό δεν έμπαινε πουθενά.
Το 2000+ με 84000 θέσεις ο πολυ μέτριος, μάλλον περνούσε και σε σχετικά καλή σχολή.
-
@dettol said in Μονόλογοι ...:
Θέλω να καταλήξω στο ότι ο ίδιος μαθητής σε δύο διαφορικές εποχές με τις ίδιες συστηματικές ώρες διαβάσματος μπορούσε να βγάλει δύο διαφορετικούς βαθμούς σε ένα σοβαρό εύρος διαφοράς και αναλογίας μεταξύ των δύο εποχών. Το τι θα την έκανε αυτήν την βαθμολογία είναι δικό του θέμα. Έχω πει είχαμε αριστούχο που πήγε αστυφυλάκων.. αυτό του άρεσε., οπότε οκ…
Άλλη μια που πήγε γυμναστική ακαδημία με βαθμούς πολυτεχνείου
Είναι λάθος ο συλλογισμός σου και εξηγεί τον λόγο ο γάτος.
-
Για αυτό δεν εξετάζω τις σχολές αλλά τα συστήματα εξετάσεων.
Μονόλογοι ...