-
Ο χρήστης yiannis2002 έγραψε:
Aν εχει κανει οριστική διαγραφή στο υπουργείο, τζάμπα θα κανεις τον κόπο να ρωτησεις. Δεν μπορείς να τις ξαναπάρεις. Αν τις εχει παραδώσει προσωρινα στην εφορία, τοτε μπορείς να τις ξαναπάρεις.Στη δικιά μου περίπτωση ο φάκελος υπήρχε στην εφορία, δεν έιχε γίνει οριστική διαγραφή. Τώρα αν είσαι τόσο άτυχος...
-
Εχω ακουσει απο αξιολογο ανθρωπο του χωρου που με εχει βοηθησει πολυ οτι υπαρχει φορτηγακι μαστορα το οποιο χρησιμοποιειται καθημερινα και εχει πινακιδες ΕΟΟΕ!Και οπως ξαναπα εχω δει και με τα ματια μου αθλιες περιπτωσεις οχηματων που εχουν τετοιες πινακιδες!Εκτος αυτων εχω βαρεθει τη ''μαγκια'' και το στυλακι αυτων που το κανουν αυτο και μετα μου το καφιονται αφου πιστευουν οτι ενας πιτσιρικας θα εντυπωσιαστει απο καποιον που γραφει εκει που δεν πιανει μελανι τουν νομους και τους κανονες!
τριτη απογευμα αττικη οδο προς αεροδρομιο με προσπερασε τουλαχιστον με 150-160 χλμ alfa romeo julia με πινακιδες ιστορικου -αριστη κατασταση-με .........τρειλερ μεταφορας αυτοκινητων Φανταζομαι οτι ενω το πηγαινε στο συνεργειο με το πολιτικο αυτοκινητο +τρειλερ φορτωμενο εμεινε(το πολιτικο) οποτε συνεχισε τον δρομο με το ιστορικο
Νομιζω οτι απαγορευεται η ρυμουλκηση με οχημα που φερει πινακιδες ΙΟ και αν παλι επιτρεπεται .......150+ .........
Αν τον επιαναν και πηγαινε στο δικαστηριο πως θα δικαιολογουσε την θεση του και ακομα χειροτερα αν γινοταν ατυχημα !!!!!!!!!!!!!!!! -
Απ΄οσο μου εχουν πει η αστυνομια κανει τα στραβα ματια στο θεμα των ιστορικων!
-
Που να ξέρουν και αυτοί οι φουκαράδες... τους είπαν τόσα αυτοκίνητα να γράψετε, τόσα γράφουν και φεύγουν! Που να μπλέξεις τώρα με Υπουργικές Αποφάσεις, Λέσχες κλπ κλπ.
Έχει σημειωθεί, όμως, καταγγελία πριν μερικούς μήνες από την αστυνομία για εξόφθαλμη κατάχρηση του δικαιώματος κυκλοφορίας των ιστορικών για συντήρηση και έχουν ακυρωθεί άδειες και πινακίδες (με πμ αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες) του εν λόγω (υπερπολυτελούς) οχήματος (και φαντάζομαι άλλαξε λέσχη αυτός, οπότε έχει άλλες 2 προσπάθειες! ). Σε αυτή την περίπτωση, επειδή η καταγγελία ήταν από την ίδια την αστυνομία και όχι από εμένα ή εσένα, κόπηκαν κάποιοι κώλοι (και ας υπήρχαν τα μέσα). -
Για αυτο ειπα να ξεκινησει τους ελεγχους η αστυνομια και να μην κανουν τους κινεζους οποτε βλεπουν πινακιδες ''ευκαιριας'' οπως τις λετε!
Αν κανει καταγγελια καποιος πολιτης οπως εκανε ο Γιαννης τοτε απλα θα σε αγνοησουν και θα πανε παρακατω! -
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Aν εχει κανει οριστική διαγραφή στο υπουργείο, τζάμπα θα κανεις τον κόπο να ρωτησεις. Δεν μπορείς να τις ξαναπάρεις. Αν τις εχει παραδώσει προσωρινα στην εφορία, τοτε μπορείς να τις ξαναπάρεις.
Στη δικιά μου περίπτωση ο φάκελος υπήρχε στην εφορία, δεν έιχε γίνει οριστική διαγραφή. Τώρα αν είσαι τόσο άτυχος...
Φίλε P6B απο τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω ότι πήρες πίσω τις πινακίδες.
Μήπως μπορείς να μου πείς κόστος;
Ευχαριστώ και sorry για το offtopic. -
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
τριτη απογευμα αττικη οδο προς αεροδρομιο με προσπερασε τουλαχιστον με 150-160 χλμ alfa romeo julia με πινακιδες ιστορικου -αριστη κατασταση-με .........τρειλερ μεταφορας αυτοκινητων Φανταζομαι οτι ενω το πηγαινε στο συνεργειο με το πολιτικο αυτοκινητο +τρειλερ φορτωμενο εμεινε(το πολιτικο) οποτε συνεχισε τον δρομο με το ιστορικο
Νομιζω οτι απαγορευεται η ρυμουλκηση με οχημα που φερει πινακιδες ΙΟ και αν παλι επιτρεπεται .......150+ .........
Αν τον επιαναν και πηγαινε στο δικαστηριο πως θα δικαιολογουσε την θεση του και ακομα χειροτερα αν γινοταν ατυχημα !!!!!!!!!!!!!!!!ΕΛΛΑΔΑΡΑΑΑΑ!!!! Εδώ τυπικά απαγορεύεται απο όχημα με κανονικές πινακίδες, τί να λέμε τώρα! Εγώ πάντως τον παραδέχομαι για την πρωτοτυπία του!
(και φαντάζομαι άλλαξε λέσχη αυτός, οπότε έχει άλλες 2 προσπάθειες! ).
2 ζωές ακόμη....έμαθα όμως ότι ταρζανιές του στυλ ρυμούλκηση κλπ. δίνουν πολλούς βαθμούς και όταν μαζέψει 2500 έχει έξτρα ζωή (επιστρέφονται οι πινακίδες, να μη χάσει και τον πελάτη η λέσχη...)
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
Αν τον επιαναν και πηγαινε στο δικαστηριο πως θα δικαιολογουσε την θεση του και ακομα χειροτερα αν γινοταν ατυχημα !!!!!!!!!!!!!!!!Μια κοκκινη...??και μετεφερε αλλη ιταλιδα,,,,??δεν ειναι ο μονος...ομως....
-
Ο χρήστης istorikos6 έγραψε:
Αν τον επιαναν και πηγαινε στο δικαστηριο πως θα δικαιολογουσε την θεση του και ακομα χειροτερα αν γινοταν ατυχημα !!!!!!!!!!!!!!!!Μια κοκκινη...??και μετεφερε αλλη ιταλιδα,,,,??δεν ειναι ο μονος...ομως....
σωστα κοκκινη αλλα με αδειο τρειλερ παντως πιστευω οτι ειναι ο μονος που παει με 150+με τρειλερ
των βλεπω αυγουστο με τροχοσπιτο στην εθνικη -
Μην ακουω τετοια ρε ritmo!!
Δεν πηγαινε αυτος με 150,απλα κλεβει το κοντερ σου καμια 50αρια χιλιομετρα!!!!
Ε τον αθεοφοβο!!!!
Μερικοι εχουν ξεφυγει τοσο ωστε εκτος απο αλαζονες, αστειοι και γραφικοι να ειναι θανασιμα επικυνδυνοι!
Αν χρειαζοταν να πατησει αποτομα φρενο αναρωτιεμαι τι θα γινοταν!!!!
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Aν εχει κανει οριστική διαγραφή στο υπουργείο, τζάμπα θα κανεις τον κόπο να ρωτησεις. Δεν μπορείς να τις ξαναπάρεις. Αν τις εχει παραδώσει προσωρινα στην εφορία, τοτε μπορείς να τις ξαναπάρεις.
Στη δικιά μου περίπτωση ο φάκελος υπήρχε στην εφορία, δεν έιχε γίνει οριστική διαγραφή. Τώρα αν είσαι τόσο άτυχος...
Ευχαριστώ και sorry για το offtopic.Μα δεν χρειάστηκε να πληρώσω κάτι γι' αυτό. Δεν πήρα πίσω τις παλιές πινακίδες γιατί είχαν καταστραφεί. Ο φάκελος όμως του αυτοκινήτου υπήρχε. Έτσι όταν συμφώνησα με τον πωλητή, πήγε στην εφορία, πλήρωσε τέλη κυκλοφορίας (εγώ τα πλήρωσα ουσιαστικά) έβγαλε νέες πινακίδες για να μπορεί να γίνει μεταβίβαση, και μου έκανε τη μεταβίβαση στο όνομά μου με μια εξουσιοδότηση που του έστειλα. Τα ανέλαβε αυτός γιατί το αυτοκίνητο ήταν Αθήνα και εγώ Θεσσαλονίκη. Αυτά που πλήρωσα ήταν τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη μεταβίβασης. Απ' ότι καταλαβαίνω ήταν απλό γιατί το αυτοκίνητο ήταν σε ΠΡΟΣΩΡΙΝΉ ακινησία. Αν είχε καταστραφεί ο φάκελός του θα είχα πρόβλημα.
-
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Ευχαριστώ και sorry για το offtopic.Μα δεν χρειάστηκε να πληρώσω κάτι γι' αυτό. Δεν πήρα πίσω τις παλιές πινακίδες γιατί είχαν καταστραφεί. Ο φάκελος όμως του αυτοκινήτου υπήρχε. Έτσι όταν συμφώνησα με τον πωλητή, πήγε στην εφορία, πλήρωσε τέλη κυκλοφορίας (εγώ τα πλήρωσα ουσιαστικά) έβγαλε νέες πινακίδες για να μπορεί να γίνει μεταβίβαση, και μου έκανε τη μεταβίβαση στο όνομά μου με μια εξουσιοδότηση που του έστειλα. Τα ανέλαβε αυτός γιατί το αυτοκίνητο ήταν Αθήνα και εγώ Θεσσαλονίκη. Αυτά που πλήρωσα ήταν τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη μεταβίβασης. Απ' ότι καταλαβαίνω ήταν απλό γιατί το αυτοκίνητο ήταν σε ΠΡΟΣΩΡΙΝΉ ακινησία. Αν είχε καταστραφεί ο φάκελός του θα είχα πρόβλημα.
Χίλια ευχαριστώ για την απάντηση,αλλα δυστυχώς στην δικιά μου περίπτωση είναι λίγο ποιο πολύπλοκο το θέμα.
Η μητέρα μου είχε ένα αμάξι στην κατοχή της το οποίο ουσιαστικά χρησιμοποιούσα εγώ.
Επειδή αγόρασα καινούργιο της είπα να πάει στην εφορία και έκανε μια δήλωση προσωρινής ακινησίας.Εδώ και 3 χρόνια βασικά.
Πέθανε όμως πρίν απο κάποιο χρονικό διάστημα και επειδή σκεφτόμουν να το ξαναβάλω στην κυκλοφορία για προσωπικούς λόγους,δεν ξέρω εάν έχει καταστραφεί ο φάκελος μετά απο 3 χρόνια ή όχι...
Τέλως πάντων θα ρωτήσω στην εφορία αναγκαστικά. -
Με την προσωρινή ακινησία,δεν χάνεις τις πινακίδες.Απλώς πρέπει να πληρώσεις κάποιο παράβολο για έκδοση καινούργιων,αφού μετά το χρόνο η εφορία τις καταστρέφει.
Η λογική λέει ότι όλα αυτά γίνονται αφού έχεις ξεμπερδέψει με κληρονομικά,φόρους κλπ. -
Piii, καταρχήν συλλυπητήρια...
Όπως σου είπε ο scuderia monofaro πιο πάνω, από τη στιγμή που θα έχεις τελειώσει με την αποδοχή κληρονομιάς και θα έχεις πληρώσει τους (αρχικούς) φόρους, τότε με το χαρτί της κατάθεσης και τα αποδειχτικά για την κατάθεση των φόρων μπορείς να πάρεις πίσω είτε τις πινακίδες σου (αν δεν έχει πολλή κίνηση η ΔΟΥ σου τις κρατάνε και πάνω από χρόνο) είτε τα απαραίτητα χαρτιά για να βγάλεις νέες, έναντι κάποιου αντιτίμου, στο Υπουργείο. Ο Φάκελος του οχήματος είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση δεν καταστρέφεται.
'Εχε στο νου σου οτι θα σου ζητήσουν να πληρώσεις τα τέλη του τρέχοντος έτους! -
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Ακριβώς έτσι είναι. Μέχρι σχετικά πρόσφατα (2003 περίπου) μπορούσες να κάνεις επαναταξινόμηση έχοντας στα χέρια σου το χαρτί της οριστικής διαγραφής (αλλά έπρεπε να πληρώσεις γύρω στα 400 για έκδοση νέου φακέλου). Πλέον δεν ισχύει αυτό.
΄
να κάτι που θα έπρεπε να ασχοληθούν οι ομοσπονδίες -
Σωστός...δε βλέπω το λόγο να μη μπορεί ένα αυτοκίνητο να ξαναβγάλει φάκελο. Να περνάει και ένα εξονυχιστικό ΚΤΕΟ (όσο μπορεί στη χώρα μας ) όπως γινόταν παλιά με τα προερχόμενα απο ΟΔΔΥ.
-
να ρωτησω αν βγαλω ιστορικες πινακιδες μπορω να κικλοφορω το αμαξι μου ? εννοω οχι σε σιγκεντοση αλλα ετσι για βολτα. αν σε πιασουν σου κανουν τπτ?
-
ο νόμος προβλεπει για λόγους συντηρησης και στα πλαίσια εκδηλώσεων,
πρακτικά αν σε πιάσουν σημαίνει πως έχεις πρόβλημα.
Το πρόβλημα νομίζω πως μεταφράζεται σε 840 ευρώ πρόστιμο.
Η πραξη έχει αποδείξει πως αν δεν είσαι προκλητικός, δηλαδη κόντρες, καγκουριές, βαβουρα, φορτωματα, σκυλαδικα και λοιπά εφε,και με επιλεκτική κυκλοφορία, δεν σε ενοχλούν -
Μπορείς να το πάρεις και να κάνεις μια βόλτα και δυο και τρείς.
Αυτό που απαγορεύεται είναι το να παράγει έργο, δηλαδή δεν μπορούμε να πάμε σούπερ μάρκετ, λαϊκή για ψώνια, ούτε μπορούμε να βγούμε το βράδυ στα μπουζούκια και να έχουμε το στέρεο τέρμα γυρνώντας...
Καλό είναι να μην προκαλείς με κανέναν τρόπο γιατί ως γνωστόν:
Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
Και φαντάσου όλους τους υπόλοιπους που θα φάνε ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ αν κάποιοι έχουν κάνει ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ...χωρίς να φταίνε...
Και να ξέρεις ότι σε όλους τους συλλόγους, γιαυτό τον λόγο δεν γουστάρουν τέτοια και όποιον τα κάνει τον δίνουν στεγνά.
Ποιο πολυ κινδυνεύεις απο τα μέλη των συλλόγων παρά απο την τροχαία...
Φιλικά -
Καλησπερα!
Να αναφερω καταρχην οτι συμφωνω με τον προηγουμενο φιλο απολυτα! Εχω μια ερωτηση. Φιλος μου ελληνας στην Αγγλια, εχει Corvette c4 5.7lt 10/1984, με αγγλικες πινακιδες. Του χρονου θα γυρισει Ελλαδα, και επειδη εχει μεγαλη αγαπη με το αυτοκινητο αυτο, το οποιο εχει σε πολυ καλη κατασταση, δεν θελει να το πουλησει Αγγλια, αλλα θελει να το φερει μαζι του.
Μπορει να το εκτελωνισει ως ιστορικο και να του βαλει ιστορικες πινακιδες?
Αν οχι, ποσο περιπου εκτιματε το κοστος του εκτελωνισμου? Τι αλλες εναλλακτικες υπαρχουν?Ειναι κριμα τετοιο αυτοκινητο να μην το απολαμβανουμε στην Ελλαδα ως ιστορικο!
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες