-
Χθες μου ειπαν στη ΔΟΥ οτι για να κανεις μεταβιβαση πρεπει να παραλαβεις τις πινακιδες και την αδεια(ειχαν κατατεθει στη ΔΟΥ για ακινησια)και οτι για να τα παραλαβεις θα πρεπει να πληρωσεις τα τελη κυκλοφοριας(λογικο)και να εχεις ασφαλισμενο το οχημα!!!!!!!
Μιλαμε για ενα οχημα που χρειαζεται ολικη ανακατασκευη και θα γινει μεταβιβαση στο Συγκοινωνιων παιρνοντας αδεια ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ....
Ειναι λογικο να πληρωσεις και ασφαλεια, τωρα,γι αυτο το οχημα;;;;;
Τι γινεται σ αυτη την περιπτωση;;;; -
Τους διευκρίνισες ότι η άδεια δεν θα είναι για κυκλοφορία; Είναι αναγκαστικό να παρουσιάσεις ασφαλιστήριο συμβόλαιο ακόμα και τότε;
Διαφορετικά, κάνε ένα τρίμηνο συμβόλαιο με λιγότερο από 100 ευρώ από μισά μισά με τον πωλητή... Ρώτα και κάποιον διεκπεραιωτή από αυτούς που λυμαίνονται τους πέριξ χώρους των υπουργείων. Όλο και κάποια 'πατέντα' θα ξέρει.
-
Ο χρήστης 1000 Pistes έγραψε:
Χθες μου ειπαν στη ΔΟΥ οτι για να κανεις μεταβιβαση πρεπει να παραλαβεις τις πινακιδες και την αδεια(ειχαν κατατεθει στη ΔΟΥ για ακινησια)και οτι για να τα παραλαβεις θα πρεπει να πληρωσεις τα τελη κυκλοφοριας(λογικο)και να εχεις ασφαλισμενο το οχημα!!!!!!!
Μιλαμε για ενα οχημα που χρειαζεται ολικη ανακατασκευη και θα γινει μεταβιβαση στο Συγκοινωνιων παιρνοντας αδεια ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ....
Ειναι λογικο να πληρωσεις και ασφαλεια, τωρα,γι αυτο το οχημα;;;;;
Τι γινεται σ αυτη την περιπτωση;;;;Eπειδή δεν θα βρεις ακρη βάλε μια ασφάλεια και ακύρωσε την αμέχως μετά .
-
Ο χρήστης marc s110l έγραψε:
Eπειδή δεν θα βρεις ακρη βάλε μια ασφάλεια και ακύρωσε την αμέχως μετά .
Σύμφωνα με νέο νόμο (που δεν ξέρω αν ισχύει ήδη ή όχι) τα ασφαλιστήρια για να έχουν ισχύ πρέπει να προπληρώνονται και δεν θα εκδίδονται πλέον προσωρινά ασφαλιστήρια
-
και ποσο ειναι το ελαχιστο διαστημα που μπορεις ν σφαλισεις ενα αυτοκινητο;;;;
-
Ο χρήστης 1000 Pistes έγραψε:
και ποσο ειναι το ελαχιστο διαστημα που μπορεις ν σφαλισεις ενα αυτοκινητο;;;;Noμίζω 6 μήνες, αλλά δεν είμαι σίγουρος
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
και ποσο ειναι το ελαχιστο διαστημα που μπορεις ν σφαλισεις ενα αυτοκινητο;;;;
Noμίζω 6 μήνες, αλλά δεν είμαι σίγουρος
3 μήνες αλλά νομίζω στην Αθήνα μπορείς να ασφαλίσεις και για ένα μήνα.
-
Τριμηνη μπορεις να κανεις σιγουρα στην np insurance (Νεος Ποσειδων) .
Μηνιαια δεν ξερω αν καποια εταιρεια κανει πλεον .
Η ασφαλεια ειναι υποχρεωτικη με τη λογικη οτι αν σηκωσεις πινακιδες σημαινει πως θα κινησεις το αυτοκινητο αρα πρεπει να ειναι και ασφαλισμενο.
Αν βγαλεις αδεια αυτοκινητου 'ακαταλληλου για κυκλοφορια' που συνηθως οι υπαλληλοι ή δεν ξερουν πως βγαινει ή κανουν πως δεν ξερουν, ναι μεν μπορεις να μεταβιβασεις χωρις κτεο και λογικα χωρις ασφαλεια ΟΜΩΣ δεν θα μπορεις να καταθεσεις πινακιδες αν δεν εχει περασει κτεο το αυτοκινητο . -
για να παρεις τις πινακιδες και την αδεια απ τη ΔΟΥ(αρση ακινησιας) ζητανε ασφαλιστηριο.....
η μεταβιβαση γινεται(κατοπιν) στο Συγκοινωνιων,οπου ζητανε ΚΤΕΟ(μονο αν προκειται για αυτοκινητο που θα κυκλοφορησει κανονικα)και βεβαιωση απο ΔΟΥ οτι δεν οφειλονται τελη κυκλοφοριας.... -
κωστη σου εχω στειλει πμ και δεν το εχεις δει
-
το ειδα και σου απαντησα....
-
Η Hellas Direct ασφαλίζει και μήν αρκει το αμάξι να είναι απο το 2000 και μετά....
-
3μηνη είναι η μικρότερη για ιδιώτες. Αλλά αν την ακυρώσεις σύντομα μετά θα σου κρατήσουν ένα ή δύο μήνες ανάλογα με την εταιρεία. Μήνα συνήθως κάνουν μόνο σε εμπόρους για ΔΟΚ κτλ.
-
Τελικά κατάφερε κανείς να εφαρμοστεί η απαλλαγή τεκμηρίου με την κάρτα fiva;
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Τελικά κατάφερε κανείς να εφαρμοστεί η απαλλαγή τεκμηρίου με την κάρτα fiva;Μετά απο απειρες προσπάθειες, τηλέφωνα, μπαστάκωμα στο ΥΠ. ΟΙΚ. σύφωνα με τις οδηγιες που μου έδωσαν, έστειλα mail μεσω του MyTaxisnet στα Οχήματα αναφέροντας τα δεδομένα και μετά απο επιπλέον 'σπρώξιμο' με τηλέφωνα, μου διέγραψαν τα αυτοκίνητα αυτά απο την καρτέλα μου και μου άνοιξαν το σύστημα ώστε να τα περάσω ξανά. Στην διαδικασία αυτη είναι ανοικτό το πεδίο για μηδενικό τεκμήριο με αιτιολογία αυτοκίνητο αντίκα...
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Τελικά κατάφερε κανείς να εφαρμοστεί η απαλλαγή τεκμηρίου με την κάρτα fiva;
Μετά απο απειρες προσπάθειες, τηλέφωνα, μπαστάκωμα στο ΥΠ. ΟΙΚ. σύφωνα με τις οδηγιες που μου έδωσαν, έστειλα mail μεσω του MyTaxisnet στα Οχήματα αναφέροντας τα δεδομένα και μετά απο επιπλέον 'σπρώξιμο' με τηλέφωνα, μου διέγραψαν τα αυτοκίνητα αυτά απο την καρτέλα μου και μου άνοιξαν το σύστημα ώστε να τα περάσω ξανά. Στην διαδικασία αυτη είναι ανοικτό το πεδίο για μηδενικό τεκμήριο με αιτιολογία αυτοκίνητο αντίκα...
Συνεπώς τα περί εγκυκλίου να μην το δέχονται είναι π@π@ριές.
Προφανώς!
-
Αυτοκίνητο του 1978 σε πολύ καλή κατάσταση έχει κατατεθειμένες πινακίδες στην εφορία.
Ο κάτοχος το πουλάει. Για να πουληθεί χρειάζεται ασφάλεια+τέλη+ΚΤΕΟ+μεταβίβαση= περίπου 400 ευρώ.
Ο αγοραστής θέλει αμέσως μόλις το πάρει στα χέρια του να βγάλει πινακίδες ιστορικού ΕΛΠΑ (το αυτοκίνητο προορίζεται για κατηγορία sporting).
Ερωτήσεις:- Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει απλώς μια υπεύθυνη δήλωση ότι ο πωλητής έχει πουλήσει το όχημα στον αγοραστή και με αυτή, μαζί με το καταθετήριο πινακίδων, ο αγοραστής να βγάλει πινακίδες ιστορικού χωρίς να γίνει η τυπική μεταβίβαση και να δοθούν αυτά τα 400 ευρώ;
- Αν γίνεται αυτό, αρκεί η κατάθεση πινακίδων στη ΔΟΥ ή πρέπει ο πωλητής να τις έχει καταθέσει μόνιμα στο υπουργείο;
- Αν γίνεται, οι πινακίδες ιστορικού και άρα η ασφάλιση σε ποιανού το όνομα θα βγουν, στου πωλητή ή στου αγοραστή;
-
Φίλε scn,
Για την ΕΛΠΑ δεν γνωρίζω με ακρίβεια, το καλύτερο θα ήταν να πάρεις ένα τηλέφωνο στου ίδιους να σου πούν άμεσα τι χαρτιά χρειάζονται.
Για την ΦΙΛΠΑ, εφόσον αποφασιστεί, εάν το αυτοκίνητο ήταν ήδη γραμμένο και καταχωρημένο στα αρχεία τους με το Πιστ. Καταχωρήσεως και την Κάρτα FIVA θα μπορούσε να γίνει η μεταβίβαση από συμβολαιογράφο (για μεγαλύτερη σιγουριά) ή με αναλυτική και καθαρά γραμμένη υπεύθυνη δήλωση, αποφεύγοντας σύμφωνα με τα λεγόμενα πολλών εδώ στο forum, τα έξοδα και την γραφειοκρατία υπουργείων κτλ.
Εφ' όσον όμως δεν είναι γραμμένο στην ΦΙΛΠΑ ακόμη τότε απ' ότι καταλαβαίνω η κανονική μεταβίβαση είναι μονόδρομος και μετά να γίνει εγγραφή στην ΦΙΛΠΑ με τα στοιχεία του ιδιοκτήτη πάνω στην άδεια, από εκεί και πέρα η μεταβίβαση θα γράφεται στο πιστοποιητικό καταχωρήσεως.Γενικά, είναι ανάλογα με τους κανονισμούς της κάθε ομοσπονδίας και με την σιγουριά που θα ήθελαν να έχουν τα συμβαλλόμενα μέρη.
SEM
-
θα σου πρότεινα να κανεις κανονική μεταβιβαση, για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
Ασφαλεια μπορεις να κανεις για μια μερα και να την ακυρωσεις.
Με το γινει η μεταβιβαση, ξανακαταθετεις τις πινακιδες και καθαρισες.
Αφου θελεις να ασχοληθεις με ιστορικα και σπορτινγκ, τα 400 ευρω δεν ειναι τιποτα μπροστα στα εξοδα που σε περιμενουν.
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
Αυτοκίνητο του 1978 σε πολύ καλή κατάσταση έχει κατατεθειμένες πινακίδες στην εφορία.
Ο κάτοχος το πουλάει.
..............................
3. Αν γίνεται, οι πινακίδες ιστορικού και άρα η ασφάλιση σε ποιανού το όνομα θα βγουν, στου πωλητή ή στου αγοραστή;O Ron εχει δικιο.
Απο τη στιγμη που πας να ξοδεψεις πολλες χιλιαδες ευρω για να το κανεις sporting, τα 400ευρω ειναι ψιχουλα.
Αν παρ ολα αυτα θες να τ αποφυγεις, τοτε υπαρχει και η λυση της οριστικης διαγραφης στο υπουργειο.
Το πιστοποιητικο καταχωρησης (στην περιπτωση σου FIA) βγαινει στο ονομα σου και φυσικα και η ασφαλεια.
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες