-
Τι κοστος εχει η εκδοση καρτας fiva?
**60 ευρω και ισχυει για 10 χρονια. Εκτος απο τα χρηματα απαιτουνται μια αιτηση (υπαρχει στο site της ΕΟΦΙΛΠΑ) και 3 ομοιες πλαγιομετωπικες φωτογραφιες. **Εχω ακουσει roll bar αυτοκολητακια κτλ δεν γινονται δεκτα απο την φιλπα ,ισχυει?
**Αν το αυτοκινητο ηταν αγωνιστικο απο το εργοστασιο με roll cage κλπ τοτε φυσικα και γινεται δεκτο και θα χαρακτηριστει Α2 ή Α3. Αν ειναι μετατροπη τοτε συμφωνα με το νεο Κωδικα παλι θα γινει δεκτο αλλα θα παρει βαθμο πχ Ε4. ΔΕΚΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 1981. **Αν ενα αυτοκινητο εχει καρτα FIA για να παρει FIVA πρεπει να ξαναπερασει ελεγχο ?
Ναι, πρεπει να επιθεωρηθει.Τι μου προσφερει περισοοτερο η μια απο την αλλη καρτα?
**Εκτος απο την πιστοποιηση του οχηματος ως κλασσικο, δινει προσβαση σε ολους τους αγωνες FIVA σε Ελλαδα και εξωτερικο. **Η καρτα fiva θα εχει τον αριθμο κυκλοφοριας του υπουργειου η της ΕΛΠΑ?
Η καρτα δεν εχει αμεση σχεση με την πινακιδα. Μπορει να φορας οποιαδηποτε νομιμη πινακιδα κυκλοφοριας.Στο εξωτερικο που υποθετω οτι υπαρχουν οι αναλογες ομοσπονδιες η εκπροσωποι τους, ισχυει το ιδιο στους αγωνες ?
Δεν ξερω να σου απαντησω, αλλα υποθετω πως ναι.Sorry για τον βομβαρδισμο ερωτησεων ο μοναδικος λογος που σκεφτομαι να βγαλω καρτα ειναι μερικοι αγωνες που θα ηθελα να παω αλλα δεν εχω την αναλογη καρτα.
Καλο ειναι να την εχεις και σιγουρα δεν βλαπτει. Επισης η μια καρτα δεν αναιρει την αλλη ουτε σε υποχρεωνει να αλλαξεις πινακιδες. Απλα οποιος εχει καρτα Fiva ανα πασα στιγμη με 100 ευρω παιρνει και πινακιδες ΕΟΦΙΛΠΑ. -
γεια σας
θα αποκτησω ενα peugeot403 του '59 που το κοιτουσα χρονια. Σε ωραια κατασταση.Η ερωτηση μου ειναι η εξης.
Ανηκει εως τωρα σε ενα θειο μου ο οποιος εχει καταθεσει πινακιδες 4 χρονια τωρα.
Εγω θελω να το γραψω στην ΦΙΛΠΑ-ΕΟΟΕ, ΕΛΠΑ, (μια απο ολες)
Τι πρεπει να κανω με τα χαρτια, δηλαδη, πρεπει να μου το μεταβιβασει? Να κανει πωληση?
Θα χρειαστουν οι προηγουμενες πινακιδες που εχουν καταταθει για την εγγραφη ως Ι.Ο?
Μπορω απλα να το παρω εκει με μια δηλωση του να βγει καινουργια αδεια ? διχως να σηκωσουμε παλιες πινακιδες η πωλησεις που κοστιζουν.?Καθε απαντηση θα ειναι χρησιμη.
Ευχαριστω
Κ. -
Ο χρήστης ronnie έγραψε:
Δεν σε ενδιαφερει κατι σε 208 ή 308?μπα,αν τα συγκρινεις το 348 ειναι ετη φωτος μπροστα απο αυτα,ουτως η αλλως τα λεφτα που θα γλιτωνω απο τα τελη θα φευγουν στους ηλεκτρολογους.εφοσον δεν γινεται,κοιταω για την 355.σκεψου,στην αμερικη 355 και 308 δεν εχουν τρελη διαφορα στην τιμη,δλδ με τα λεφτα που αγοραζεις RX8 μπορεις να εχεις αλογακι!!!!
-
Ο χρήστης kariofylia έγραψε:
γεια σας
θα αποκτησω ενα peugeot403 του '59 που το κοιτουσα χρονια. Σε ωραια κατασταση.Η ερωτηση μου ειναι η εξης.
Ανηκει εως τωρα σε ενα θειο μου ο οποιος εχει καταθεσει πινακιδες 4 χρονια τωρα.
Εγω θελω να το γραψω στην ΦΙΛΠΑ-ΕΟΟΕ, ΕΛΠΑ, (μια απο ολες)
Τι πρεπει να κανω με τα χαρτια, δηλαδη, πρεπει να μου το μεταβιβασει? Να κανει πωληση?
Θα χρειαστουν οι προηγουμενες πινακιδες που εχουν καταταθει για την εγγραφη ως Ι.Ο?
Μπορω απλα να το παρω εκει με μια δηλωση του να βγει καινουργια αδεια ? διχως να σηκωσουμε παλιες πινακιδες η πωλησεις που κοστιζουν.?Καθε απαντηση θα ειναι χρησιμη.
Ευχαριστω
Κ.Απ΄ όσο θυμάμαι, στη ΦΙΛΠΑ αρκεί η υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου μέλους, που να βεβαιώνει την κατοχή του αυτοκινήτου.
Αρα, αν κάνετε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό παραχώρησης με το θείο σου, προχωράς χωρίς πρόβλημα.
Βέβαια, η σωστή μεταβίβαση απαιτεί να ολοκληρωθεί μέσω υπουργείου, με πινακίδες κ.λ.π. -
H ΦΙΛΠΑ ζητάει πλέον φωτοτυπία του καταθετηρίου των πινακίδων στην εφορία, αλλά φαντάζομαι ότι και με υπευθυνη δήλωση ιδιοκτησίας βολεύεται η κατάσταση. Φαντάζομαι ότι ο θείος σου θα έχει το καταθετήριο στην εφορία και ότι θα μπορείς να το προσκομίσεις. Άρα μάλλον πρόβλημα με τις πινακίδες δεν θα συναντήσεις.
Το θέμα είναι άλλο. Μπορείς βέβαια να αποκτήσεις το αυτοκίνητο με ιδιωτικό συμφωνητικό ή υπεύθυνη δήλωση, μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα με την ΦΙΛΠΑ ή την ΕΛΠΑ. Αλλά εφόσον υπάρχει άδεια κυκλοφορίας σε άλλο όνομα έστω και στην εφορία, τυπικά το αυτοκίνητο ανήκει στον θείο σου ή στους κληρονόμους του μελλοντικά. Αν είχε διαγραφεί οριστικά μια υπευθυνη δήλωση ή ένα ιδιωτικό συμφωνητικό θα αρκούσει να πιστοποιήσει ότι σου ανήκει γιατί έφόσον έχει διαγραφεί είναι πλέον απλώς ένα αντικείμενο. Νομίζω ότι για να είναι νόμιμα στην κατοχή σου υπάρχουν δύο εναλλακτικές:
1)Να πάρει ο θείος σου πίσω τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας και να γίνει κανονική μεταβίβαση. Οπωσδήποτε η πιο ακριβή λύση. Η διαδικασία έκδοσης νέων πινακίδων δεν είναι καθόλου ακριβή ούτε χρονοβόρα (30 ευρώ?). Το κόστος είναι τα τέλη του 2010 (350 ευρώ?), η μεταβίβαση (165-195?) αλλά και το ΚΤΕΟ που είναι απαραίτητο για την μεταβίβαση. Αυτό το τελευταίο ίσως μπορεί να παρακαμφθεί με κάποιο τρόπο.
2) Να διαγράψει ο θείος σου οριστικά το αυτοκίνητο αποφεύγοντας την υποχρέωση ανακύκλωσης με πιστοποιητικό ιστορικού οχήματος που θα πάρετε από την ΦΙΛΠΑ. Μετά μπορεί να κάνει μια υπεύθυνη δήλωση ότι σου το πουλάει/χαρίζει. Η λύση αυτή έχει το μειονέκτημα ότι δεν μπορείς ποτέ να ξαναπάρεις κανονικές πινακίδες, πράγμα που σημαίνει ότι χάνει ένα μέρος της τιμής του. -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
- Να διαγράψει ο θείος σου οριστικά το αυτοκίνητο αποφεύγοντας την υποχρέωση ανακύκλωσης με πιστοποιητικό ιστορικού οχήματος που θα πάρετε από την ΦΙΛΠΑ. Μετά μπορεί να κάνει μια υπεύθυνη δήλωση ότι σου το πουλάει/χαρίζει. Η λύση αυτή έχει το μειονέκτημα ότι δεν μπορείς ποτέ να ξαναπάρεις κανονικές πινακίδες, πράγμα που σημαίνει ότι χάνει ένα μέρος της τιμής του.
NIGA δεν νομιζω οτι μπορει καποιος πλεον να διαγραψει ενα οχημα οριστικα χωρις αυτο να γινει ψυγειο ή φουρνος μικροκυμματων.
Για να το κρατησει πλεον καποιος, μονο με προσωρινη καταθεση πινακιδων........ -
Μπορει να γινει η διαγραφη μεσα απο τη φιλπα με σκοπο να κρατηθει το οχημα.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
αλλά και το ΚΤΕΟ που είναι απαραίτητο για την μεταβίβαση. Αυτό το τελευταίο ίσως μπορεί να παρακαμφθεί με κάποιο τρόπο.Στην ενότητα των ελληνικών αγώνων είχε αναφερθεί κάποτε ότι μπορεί να γίνει μεταβίβαση ακατάλληλου προς κυκλοφορία αυτοκινήτου, χωρίς φυσικά να υπάρχει ανάγκη να περάσει ΚΤΕΟ. Ισχύει τελικά αυτό?
Αν κάποιος θέλει να αγοράσει αυτό: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/552395/ , το οποίο υποθετικά έχει πινακίδες τί θα πρέπει να κάνει? Να το αναπαλαιώσει πρίν τη μεταβίβαση? -
Για κάτι τέτοια χαίρομαι που ζω στην Ελλάδα...
Πάντως δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να σε υποχρεώσει να 'χαρίσεις' περουσιακό σου στοιχείο.
Απλά τους το υπενθυμίζεις αυτό και τελειώνει το ζήτημα. -
Ο χρήστης zmuggler έγραψε:
Δεν σε ενδιαφερει κατι σε 208 ή 308?
μπα,αν τα συγκρινεις το 348 ειναι ετη φωτος μπροστα απο αυτα,ουτως η αλλως τα λεφτα που θα γλιτωνω απο τα τελη θα φευγουν στους ηλεκτρολογους.εφοσον δεν γινεται,κοιταω για την 355.σκεψου,στην αμερικη 355 και 308 δεν εχουν τρελη διαφορα στην τιμη,δλδ με τα λεφτα που αγοραζεις RX8 μπορεις να εχεις αλογακι!!!!
για ιστορικό ξεκινήσαμε σε 355 και RX8 καταλήξαμε, τώρα αν γράψω θα φταίω εγώ, αν γράψω λέω.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μπορει να γινει η διαγραφη μεσα απο τη φιλπα με σκοπο να κρατηθει το οχημα.Δεν ξερω τι ακρες και τι συστηματα ακολουθει η ΦΙΛΠΑ αλλα στο μηχανολογικο (Δ/νση Μεταφορων εκαστωτε Νομαρχιας) για να γινει πραξη οριστικης διαγραφης ενος οχηματος πρεπει να προσκομιστει απαραιτητως το πιστοποιητικο καταστροφης το οποιο εκδιδεται απο το διαλυτηριο ....
ΜΟΝΟ αν σε καποιον Νομο δεν υπαρχει υπαρχει διαλυτηριο ακομα, μονο εκει μπορεις ακομα να βγαλεις οριστικη διαγραφη χωρις να παραδωσεις το οχημα.
Τα παραπανω απλα τα αναφερω για την ενημερωση ολων και να γνωριζουν τι ισχυει νομιμα. -
Ο χρήστης GEORGIOS_XYNOS έγραψε:
Μπορει να γινει η διαγραφη μεσα απο τη φιλπα με σκοπο να κρατηθει το οχημα.
Δεν ξερω τι ακρες και τι συστηματα ακολουθει η ΦΙΛΠΑ αλλα στο μηχανολογικο (Δ/νση Μεταφορων εκαστωτε Νομαρχιας) για να γινει πραξη οριστικης διαγραφης ενος οχηματος πρεπει να προσκομιστει απαραιτητως το πιστοποιητικο καταστροφης το οποιο εκδιδεται απο το διαλυτηριο ....
ΜΟΝΟ αν σε καποιον Νομο δεν υπαρχει υπαρχει διαλυτηριο ακομα, μονο εκει μπορεις ακομα να βγαλεις οριστικη διαγραφη χωρις να παραδωσεις το οχημα.
Τα παραπανω απλα τα αναφερω για την ενημερωση ολων και να γνωριζουν τι ισχυει νομιμα.Γιώργο στην ΦΙΛΠΑ υπάρχει ανακοίνωση ότι εκδίδει πιστοποιητικά για ιστορικά οχήματα που πάνε για διαγραφή ώστε να εξαιρεθούν της ανακύκλωσης. Επίσης στον νόμο περί ΟΤΚΖ αναφέρεται ότι μπορεί κάποιος να μην παραδώσει κάποιος το όχημά του για ανακυκλωση εφόσον έχει ιδιωτικό χώρο να το φύλάξει. Ειναι ένα θέμα που ποτέ δεν έχουμε βγάλει άκρη. Φυσικά εσύ ξέρεις καλύτερα, δεν μπορεί κανείς να το αντικρούσει αυτό!!!! Το θέμα είναι όμως αυτή η υποχρέωση προσκόμισης πιστοποιητικού διαγραφής βασίζεται σε κάποιο νόμο, εγκύκλιο ή κάτι άλλο; Δεν μπορεί να αντικρουσθεί με την προσκόμιση του νόμου για τα ΟΤΚΖ;
-
ΜΙας και δυσκολευομαι να βρω μια κατατοπιστική απαντηση στην ερωτησή μου,θα σα παρακαλούσα να με βοηθήσετε!Ισως να εχει ξαναπαντηθεί και τότε ενα απλό Link θα βοηθήσει...!
Η ερωτησή μου ειναι,τι ακριβώς ισχύει για τα youngtimers?Ποια αυτοκίνητα θεωρουνται,από ποια ηλικία και μετα και ποιες λέσχες τα αναγνωρίζουν!
Ειμαστε μια παρέα με 4-5 αυτοκίνητα 20ετιας(golf gti 1990,renault 5 gt 1989,21 quadra,clio 1.8 16v 1993(αυτό ειναι λίγο νεώτερο)) όλα επίμελώς ανακατασκευασμένα και για χρήση όχι καθημερινη,και αναρωτιόμαστε αν μπορούμε να βγαλούμε πινακίδες ιστορικών!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων! -
Ο χρήστης mongi έγραψε:
ΜΙας και δυσκολευομαι να βρω μια κατατοπιστική απαντηση στην ερωτησή μου,θα σα παρακαλούσα να με βοηθήσετε!Ισως να εχει ξαναπαντηθεί και τότε ενα απλό Link θα βοηθήσει...!
Η ερωτησή μου ειναι,τι ακριβώς ισχύει για τα youngtimers?Ποια αυτοκίνητα θεωρουνται,από ποια ηλικία και μετα και ποιες λέσχες τα αναγνωρίζουν!
Ειμαστε μια παρέα με 4-5 αυτοκίνητα 20ετιας(golf gti 1990,renault 5 gt 1989,21 quadra,clio 1.8 16v 1993(αυτό ειναι λίγο νεώτερο)) όλα επίμελώς ανακατασκευασμένα και για χρήση όχι καθημερινη,και αναρωτιόμαστε αν μπορούμε να βγαλούμε πινακίδες ιστορικών!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!γύρνα πίσω μια σελίδα και δες την απάντηση του D-Jet, είναι λίγο νωρίς ακόμα για τα μοντέλα που έχετε παιδιά υπομονή ακόμα.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Γιώργο στην ΦΙΛΠΑ υπάρχει ανακοίνωση ότι εκδίδει πιστοποιητικά για ιστορικά οχήματα που πάνε για διαγραφή ώστε να εξαιρεθούν της ανακύκλωσης.
Αυτο θα το ψαξω ..... και πολυ μαλιστα και θα εχεις νεα μου βγαλω δεν βγαλω ακρη....
Επίσης στον νόμο περί ΟΤΚΖ αναφέρεται ότι μπορεί κάποιος να μην παραδώσει κάποιος το όχημά του για ανακυκλωση εφόσον έχει ιδιωτικό χώρο να το φύλάξει. Ειναι ένα θέμα που ποτέ δεν έχουμε βγάλει άκρη. Φυσικά εσύ ξέρεις καλύτερα, δεν μπορεί κανείς να το αντικρούσει αυτό!!!!
Π.Δ. 116/04 αρθρο 9 παραγρφος 4
*'4) εφόσον εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης εγκαταλειμμένου οχήματος εντός των ανωτέρω προθεσμιών και συγκατατίθεται για την παράδοση του οχήματος για περαιτέρω επεξεργασία, τότε εκδίδεται από το σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης Πιστοποιητικό Καταστροφής το οποίο είναι απαραίτητο για την οριστική διαγραφή του οχήματος. Εάν επιθυμεί να κρατήσει το όχημα χωρίς να το κινεί για συναισθηματικούς ή άλλους λόγους, τότε υποχρεούται να το αποθηκεύσει σε ιδιωτικό χώρο ιδιοκτησίας του ή ιδιοκτησίας τρίτου μετά από έγγραφη συγκατάθεση του τελευταίου. **Στην περίπτωση αυτή ο ιδιοκτήτης υποβάλλει σχετική δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ *όπου θα αναφέρει το ακριβές σημείο αποθήκευσης και τα στοιχεία που πιστοποιούν τον ιδιοκτήτη του χώρου και συγκατάθεση του αν πρόκειται περί τρίτου την οποία κοινοποιεί και στην αρμόδια αρχή. '
[/quote]Μιλαει μονο του…… αν θελει να το κρατησει παει στην ΔΟΥ του….. και τι θα του δωσει η εφορια δλδ? Μονο προσωρινη ακινησια……
Και εγω νομιζα στην αρχη ότι θα μπορουσε καποιος να παρει οριστικη διαγραφη με μια Υ/Δ στο μηχανολογικο, ένα σου λεω μονο, παραλιγο να με τυλιξουν σε μια κολλα χαρτι και να με στειλουν πακετο Σιβηρια…….
-
Πράγματι έχεις δίκιο, έτσι όπως το διατυπωνει σε προσωρινή ακινησία παραπέμπει, αν και δεν το λέει ρητά. Για δες το θέμα των βεβαιώσεων της ΦΙΛΠΑ γιατί είναι ενδιαφέρον.
Από την άλλη στις εφορίες δυσανασχετούν και κάνουν τα βαριά πεπόνια με τις προσωρινές ακινησίες. Άσε που συνεχίζεις να τα δηλώσεις στην δήλωση εισοδήματος έστω και με 0 μήνες κυκλοφορίας.... Και το δηλώνεις με ένα αριθμό κυκλοφορίας που πιθανόν να έχει καταστραφεί.....
Σε αυτοκίνητο που έχω κάνει προσωρινή ακινησία τον Νοέμβριο του 2007 συνεχίζουν να μου στέλνουν τέλη κυκλοφορίας κανονικά και στο e-οχηματα το έχει ώς όχημα σε κανονική κυκλοφορία.... -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Πράγματι έχεις δίκιο, έτσι όπως το διατυπωνει σε κάτι προσωρινή ακινησία παραπέμπει, αν και δεν το λέει ρητά. Για δες το θέμα των βεβαιώσεων της ΦΙΛΠΑ γιατί είναι ενδιαφέρον.Από την άλλη στις εφορίες δυσανασχετούν και κάνουν τα βαριά πεπόνια με τις προσωρινές ακινησίες. Άσε που συνεχίζεις να τα δηλώσεις στην δήλωση εισοδήματος έστω και με 0 μήνες κυκλοφορίας.... Και το δηλώνεις με ένα αριθμό κυκλοφορίας που πιθανόν να έχει καταστραφεί.....
Σε αυτοκίνητο που έχω κάνει προσωρινή ακινησία τον Νοέμβριο του 2007 συνεχίζουν να μου στέλνουν τέλη κυκλοφορίας κανονικά και στο e-οχηματα το έχει ώς όχημα σε κανονική κυκλοφορία....για ρίξε πληροφορίες για το e-οχήματα,πως το βρίσκω.
-
Υπάρχει επιλογή από το taxisnet : https://www.gsis.gr/evehicles/html/index.htm
Kάνεις αίτηση και σου δίνουν κωδικό, μετά μπορείς να μπαίνεις και να βλέπεις πληροφορίες για τα αυτοκίνητα που έχεις και να κάνεις και κάποιες αλλαγές. Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να το ενημερώνουν μιά φορά το χρόνο πριν πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Πράγματι έχεις δίκιο, έτσι όπως το διατυπωνει σε κάτι προσωρινή ακινησία παραπέμπει, αν και δεν το λέει ρητά. Για δες το θέμα των βεβαιώσεων της ΦΙΛΠΑ γιατί είναι ενδιαφέρον.Από την άλλη στις εφορίες δυσανασχετούν και κάνουν τα βαριά πεπόνια με τις προσωρινές ακινησίες. Άσε που συνεχίζεις να τα δηλώσεις στην δήλωση εισοδήματος έστω και με 0 μήνες κυκλοφορίας.... Και το δηλώνεις με ένα αριθμό κυκλοφορίας που πιθανόν να έχει καταστραφεί.....
Σε αυτοκίνητο που έχω κάνει προσωρινή ακινησία τον Νοέμβριο του 2007 συνεχίζουν να μου στέλνουν τέλη κυκλοφορίας κανονικά και στο e-οχηματα το έχει ώς όχημα σε κανονική κυκλοφορία....Τον Δεκεμβριο που μας περασε κατεθεσα τις πινακιδες του celica στην Η εφορια Θεσσαλονικης παντως χωρις να μου κανουν το παραμικρο καψονι, σε 3 λεπτα ειχα τελειωσει. Δεν νομιζω οτι δηλωνεις το αυτοκινητο που εχεις καταθεσει τις πινακιδες του (θα το μαθω και αυτο...), το θεμα του σηματος των τελων .... απλα το αγνοεις..... το αρχειο των εφοριων ειναι για τα μπανια.
-
Ο χρήστης GEORGIOS_XYNOS έγραψε:
Δεν νομιζω οτι δηλωνεις το αυτοκινητο που εχεις καταθεσει τις πινακιδες του (θα το μαθω και αυτο...)Ενημέρωσε μας Γιώργο για ότι μάθεις.Σε αντίθεση μ'αυτό που λέει ο Νίκος,ο φοροτεχνικός μου επιμένει ότι δεν είναι απαραίτητο να δηλώνεις κάθε χρόνο τα αυτοκίνητα που έχεις σε προσωρινή ακινησία
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες