-
Δυστυχώς, είχα μια δυσάρεστη εξέλιξη. Η Alfetta μου έμεινε από μεσαία τριβή, μάλλον. Σε μια αλλαγή από 1η σε 2α, άκουσα ένα γδούπο από κάτω, σταμάτησα αμέσως, έσβησα τον κινητήρα, & με σβησμένο κινητήρα, όταν τσουλάει με νεκρά, ακούγεται ένα επαναλαμβανόμενο γκουπ-γκουπ από κάτω (μάλλον περιστρέφεται ο άξονας & βρίσκει στο σασί). Οι ταχύτητες, πάντως, μπαίνουν κανονικά (πλην της όπισθεν, την οποία λίγο πριν χαλάσει, μου την πέταγε συνεχώς - μάλλον το καμπανάκι κινδύνου ήταν).
Μέχρι τότε, το αυτοκίνητο το είχα χαρεί όσο τίποτε άλλο! Ομολογώ, δε, ότι δεν κρατήθηκα & το 4ήμερο αυτό, την πήγα ταξιδάκι ορεινή Φωκίδα... Στις στροφές της Παύλιανης, κοκ... Όχι, δεν το έσκισα, το πήγαινα πραγματικά χαλαρά & τουριστικά, αν & πάλι ενθουσιάστηκα με το ζύγισμά του & τη ροπή του 2λιτρου Bialbero.
Γι'αυτό & τώρα εγώ σας γράφω από Αθήνα, ενώ το αμαξάκι βρίσκεται ακινητοποιημένο στο...Λιδωρίκι (εκεί έμεινε, ευτυχώς το έχω αφήσει στο σπίτι του συνιδιοκτήτη του, ο οποίος εργάζεται εκεί). Και σας ερωτώ: Επειδή δεν έχω οδική βοήθεια (από βλακεία μου!), είναι προτιμότερο να στείλω το ανταλλακτικό στον τοπικό μηχανικό εκεί & να το φτιάξει (το αμάξι δε μπορεί να κινηθεί τώρα), ή συμφέρει να γραφτώ (κατόπιν εορτής) σε μια οδική βοήθεια, να μου το φορτώσει & να μου το φέρει στην Αθήνα, για να το επισκευάσω εδώ; Υπόψιν, το Λιδωρίκι απέχει 250 χλμ από την Αθήνα (είναι πάνω από την Άμφισσα, νομός Φωκίδας, κοντά στις ακροπολικές Καρούτες...). -
Ο χρήστης DimitriS60 έγραψε:
Νικο τη θυμασαι μια τετοια (ιδιο χρωμα μαλιστα!) που κυκλοφορουσε στο Χολαργο σαν καθημερινο αυτοκινητο? Εχω καιρο να τη δω...πολυ σαπιο αλλα Minilite ζαντες και παιδικο καθισματακι παρακαλω...
-
Βέβαια τη θυμάμαι, πάει χάθηκε αυτή....
-
Κριμα τον θαυμαζα αυτον που το ειχε χωρις να τον εχω δει ποτε μου. Εκτος αν πηγε για φτιαξιμο
-
Εάν το φτιάχνει ο ίδιος ίσως.Γιατί τα χρήματα που ζητούσε όταν το πούλαγε ήταν υπερβολικά για την κατάστασή του και τις ελλείψεις που είχε.Μακάρι να σώθηκε
-
Α, την γνωρίζεις την περίπτωση Βασίλη! Και τι ζήταγε αν επιτρέπεται;
-
Εάν δε με απατά η μνήμη μου,γιατί έχει περάσει και καιρός,3500 ευρώ.
-
-
Ο Τin Tin είναι;Νόμιζα οτί οδηγεί μόνο Aurelia
-
-
-
-
-
Ο χρήστης Αλέφαντος έγραψε:
Δυστυχώς, είχα μια δυσάρεστη εξέλιξη. Η Alfetta μου έμεινε από μεσαία τριβή, μάλλον. Σε μια αλλαγή από 1η σε 2α, άκουσα ένα γδούπο από κάτω, σταμάτησα αμέσως, έσβησα τον κινητήρα, & με σβησμένο κινητήρα, όταν τσουλάει με νεκρά, ακούγεται ένα επαναλαμβανόμενο γκουπ-γκουπ από κάτω (μάλλον περιστρέφεται ο άξονας & βρίσκει στο σασί). Οι ταχύτητες, πάντως, μπαίνουν κανονικά (πλην της όπισθεν, την οποία λίγο πριν χαλάσει, μου την πέταγε συνεχώς - μάλλον το καμπανάκι κινδύνου ήταν).
Μέχρι τότε, το αυτοκίνητο το είχα χαρεί όσο τίποτε άλλο! Ομολογώ, δε, ότι δεν κρατήθηκα & το 4ήμερο αυτό, την πήγα ταξιδάκι ορεινή Φωκίδα... Στις στροφές της Παύλιανης, κοκ... Όχι, δεν το έσκισα, το πήγαινα πραγματικά χαλαρά & τουριστικά, αν & πάλι ενθουσιάστηκα με το ζύγισμά του & τη ροπή του 2λιτρου Bialbero.
Γι'αυτό & τώρα εγώ σας γράφω από Αθήνα, ενώ το αμαξάκι βρίσκεται ακινητοποιημένο στο...Λιδωρίκι (εκεί έμεινε, ευτυχώς το έχω αφήσει στο σπίτι του συνιδιοκτήτη του, ο οποίος εργάζεται εκεί). Και σας ερωτώ: Επειδή δεν έχω οδική βοήθεια (από βλακεία μου!), είναι προτιμότερο να στείλω το ανταλλακτικό στον τοπικό μηχανικό εκεί & να το φτιάξει (το αμάξι δε μπορεί να κινηθεί τώρα), ή συμφέρει να γραφτώ (κατόπιν εορτής) σε μια οδική βοήθεια, να μου το φορτώσει & να μου το φέρει στην Αθήνα, για να το επισκευάσω εδώ; Υπόψιν, το Λιδωρίκι απέχει 250 χλμ από την Αθήνα (είναι πάνω από την Άμφισσα, νομός Φωκίδας, κοντά στις ακροπολικές Καρούτες...).Τελικά, μετά από 2,5 εβδομάδες ακινησίας, ήρθε μηχανικός στην πληγωμένη Alfetta, στο χωριό που είναι παρατημένη... Δεν ήταν, τελικά, η μεσαία τριβή (αν & θα την αλλάξω με την 1η ευκαιρία, μόλις το αυτοκίνητο επιστρέψει στην Αθήνα), αλλά ο πίσω δεξιός μπιλιοφόρος. Είχε φαγωθεί μετά από 31 χρόνια & 435.000 χλμ... Τώρα θα βάλουμε ολόκληρο ημιαξόνιο (μεταχειρισμένο & μάλλον από Alfa 75). Σύνολο θα πάει κοντά στα 200 ευρώ, επειδή ο μηχανικός αυτός έρχεται από Άμφισσα, που είναι 50 χλμ μακριά από το Λιδωρίκι...
Δεν το περίμενα να ήταν από μπιλιοφόρο η βλάβη, αν & τελικά θα πρέπει να προσέχω ακόμη περισσότερο, καθώς το αμάξι έχει αρκετά πιο πολύπλοκα μηχανικά μέρη από άλλα, απλά πισωκίνητα που έχουν ένα απλό άκαμπτο άξονα. Και εννοείται ότι δια ροπάλου απαγορεύω στον εαυτό μου έστω & τις ελάχιστες πλαγιολισθήσεις & χαζοσπινιαρίσματα. Προσέχουμε για να έχουμε, & σε ένα τέτοιο κλασσικό αυτοκίνητο οφείλω να του φέρομαι με το γάντι.ΥΓ: Έμαθα ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν φανατικός Alfisti (65 ετών σήμερα), πριν την Alfetta είχε Giulia, ήταν πολύ εξασκημένος στο 'μύτη-τακούνι', ενώ (άσχετο) πετάει με δικό του μονοκινητήριο αεροπλάνο... Οπότε η Alfetta μου πρέπει να έζησε αρκετά 'σκληρά' & 'γρήγορα' χρόνια (έχει κάνει & το γύρο της Ιταλίας κάποτε...)
Sorry για το μεγάλο μου post!
-
Φίλε Monofanaro αυτή η Alba όλο σε κοντράρει!!! Έχει τετράγωνη λογική βλέπεις και όχι σαν εμάς τα αρσενικά που βαδίζουμε με το συναίσθημα.... Τέτοια ακούω και φοβάμαι το γάμο.
Πάντως οφείλω να παραδεχτώ πως η Alba έχει γνώσεις ειδικά για τα Ιταλικά αλλά ακόμα δεν μπορεί να καταλάβει πως η Ιταλική φινέτσα και το όνομά της δεν μετριούνται σε Ευρώ. -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Καλέ μου μονοφάναρε,στην ωραία κατά τα άλλα παρουσίαση,ξέχασες το σημαντικότερο.Την ένδειξη με τονισμένους χαρακτήρες DON'T TRY THIS AT HOME.Θέλεις να πάρεις και άλλους αθώους στο λαιμό σου; Η περίπτωση σου είναι κλασσική περίπτωση παραδείγματος προς αποφυγή:lol:
Mε άλλα λόγια ο μανοφάναρος απέδειξε πόσο εύκολο είναι το κοστολόγιο για να στηθεί στις ρόδες της μια junior 105 coda tronca,να πλησιάσει την τιμή αγοράς μιας Giulietta spider 101.Πολλές φορές δεν είναι μόνο ο προορισμός που γοητεύει, αλλά και η εμπειρία της διαδρομής προς αυτόν.
Άξιος ο μονοφάναρος, που το ξεκίνησε και το έφερε εις πέρας. Δύσκολο το εγχείρημα και το αποτέλεσμα αντίστοιχο των προσδοκιών πιστεύω. Για εμας που έχουμε και μια 'λόξα' με τ αυτοκίνητα μας, πολλές φορές το ταξίδι αυτό μας προσφέρει πολύ περισσότερα , από το να πάρουμε κάτι έτοιμο, μας προσφέρει την χαρά του ότι σώσαμε κάτι ή του ότι κάτι δημιουργήσαμε.
Μπράβο και πάλι Βασίλη! -
Αλλος μαεστρος ο μονοφαρος !!!
Πω , πω , δεν μπορω να το πιστεψω οτι εχουμε γυρω μας τετοια αστερια , και δεν εχουμε καποιο πιο συγκροτημενο μεσον , να δει κι αλλος κοσμος που λατρευει το , ολα αυτα τα εργα τεχνης πως απο σπεσιαλ ανθρωπους !
-
Τελικά, μετά από εκείνη την αποφράδα μέρα, επιτέλους, η Αλφέττα μου ξαναπήρε ζωή & πλέον κινείται αγέρωχα!!! Αλλάχτηκε μετά από 70(!) μέρες ακινησίας το πίσω δεξί ημιαξόνιο, & τώρα είμαστε έτοιμοι για φαναρτζοδουλειά, με αρκετή προσωπική εργασία.
Πάμε για άλλα! -
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Φιλε μου απιστευτη δουλεια...
Ειλικρινα 1000 μπραβο....+1 απίθανο, κουκλί...
Ούτε θέλω να φανταστώ πόσο θα πήγε το μαλλί βέβαια...
-
Alba-Alba είσαι εδώ?Τις γνώσεις σας Κυρία μου.
http://cgi.ebay.it/_Auto__Alfa-romeao-G ... 286.c0.m14
classic Alfa Romeo