-
Ο χρήστης scuderia monofaro έγραψε:
Σερφαροντας,βρηκα αυτη τη φωτο.Τα φτωχα ιταλικα μου δεν βοηθουν,αλλα πρεπει να ειναι απο το Ακροπολις του 74 με οδηγο το Γ.Μοσχου.Καποιος παλαιοτερος(ο κ.Χρηστος ισως?)θυμαται κατι?
Aυτη η φωτο παντως , δεν ειναι απο Ακροπολις , και για Γιωργο Μοσχου παλι αμφιβαλω καθετα ..........
74 ηταν λευκο Παλλας αποκλειεται να ετρεξε χωμα την χρονια εκεινη , αυτη ισως να ειναι καμια εκδοση κουκουρουκου με σπεαρ φτερα της μοτορ ελλας που ειχαν μεινει στα ραφια .......η καμια φαεινη του Μιχαλη για παιγνιδι στο χωμα , μετα αλφεττας εποχη ..... η ενας περιεργος που ειχε εμφανιστει και σε ασφαλτινα ραλυ και εκανε τραγικες δοκιμες στελνοντας μας στα χαντακια με ενα τετοιο , γυρω στο 80 ..... -
Mάστορα έχει πινακίδες Ε, ειναι αντιπροσωπείας μάλλον, μπορεί να είναι ο Μέξης , πάντως ακρόπολις δεν είναι.
-
@ Αλεφαντος.
Καλοριζικη.Οτι χρειαστεις (αν και φαινεται οτι δεν της λειπουν πραγματα)εδω ειμαστε.Με τα μηχανικα δεν θα αντιμετωπισεις προβλημα αφου υπαρχουν σχεδον τα παντα στη χωρα μας.Για τα υπολοιπα υπαρχει το ebay.it σε τιμες πολυ χαμηλες,αν τις συγκρινεις με Giulia,Junior κλπ.
Καλες Βολτες. -
Ο χρήστης yiannis2002 έγραψε:
Mάστορα έχει πινακίδες Ε, ειναι αντιπροσωπείας μάλλον, μπορεί να είναι ο Μέξης , πάντως ακρόπολις δεν είναι.Μεξης ... εκεινη την εποχη , ετρεχε με οπελ 1900 !!!!!
-
Το 1974 ναι, αλλά αν είναι μεταγενέστερη παίζει να είναι αυτός. Νομίζω έχει μια παρόμοια φώτο στο μαγαζί του.
-
@ Αλεφαντος.
Καλοριζικη.Οτι χρειαστεις (αν και φαινεται οτι δεν της λειπουν πραγματα)εδω ειμαστε.Με τα μηχανικα δεν θα αντιμετωπισεις προβλημα αφου υπαρχουν σχεδον τα παντα στη χωρα μας.Για τα υπολοιπα υπαρχει το ebay.it σε τιμες πολυ χαμηλες,αν τις συγκρινεις με Giulia,Junior κλπ.
Καλες Βολτες.Ευχαριστώ πολύ! Το αυτοκίνητο είναι !!! Όντως, δεν έχει μηχανικά προβλήματα, δε θέλει πολλά. Τα σάπια, σε πρώτο χρόνο θα τα ψιλομαζέψω από μόνος μου, αυτά που μπορώ, έχω φίλο γνώστη του θέματος, που συμμαζεύει & κάτι δικά του, δίχρονα Suzuki τζιπ (LJ). Ίσως προσπαθήσω να φτιάξω & 2-3 σκασίματα στο ταμπλώ, δε θέλω να το αλλάξω με άλλο. Μόλις ευκαιρήσω, θα το γδύσω εσωτερικά, γιατί έχει αρκετή βρωμιά.
Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξω είναι δίσκος-πλατώ, άντε & ένα βασικό σέρβις (μπουζί-πλατίνες-λάδια-φίλτρα-καθάρισμα καρμπυρατέρ). Όποιος γνωρίζει καλό & έμπιστο μηχανικό για τέτοια αυτοκίνητα, που δε θα με γδύσει οικονομικά, κατά προτίμηση προς βόρεια προάστια Αθήνας, εάν έχει την καλοσύνη ας μου στείλει p.m.
Και πάλι ευχαριστώ! Είμαι βέβαιος ότι μέσα στο forum θα βρίσκω απαντήσεις που θα χρειαστώ. -
Αγαπητέ καταρχήν συγχαρητήρια για την επιλογή και καλό κουράγιο.
Το αυτοκίνητο που απέκτησες είναι η πρώτη δίλιτρη berlina της σειράς Τιpο 116,το 1977.Και μπλοκέ διαφορικό έχει και κατανομή μαζών σχεδόν 50-50
Πλατίνες δεν χρειάζονται, καθώς η Tipo 116 έχει ηλεκτρονική (Marelli) .Εκείνο που θα χρειαστεί μάλλον σίγουρα, είναι αλλαγή μεσαίας τριβής,η οποία θα 'τσούξει' και περισσότερο
Πάρε μια ιδέα ενός αυθεντικού μοντέλου (από depliant εποχής) εξωτερικά-εσωτερικά,αφού σκοπεύεις να βγάλεις κάποια στιγμή πινακίδες ιστορικού.
To εσωτερικό είναι από την 2000L (μοντέλο 1978,οπότε άλλαξε και ο κινητήρας,αλλά είναι πανομοιότυπο με την δίλιτρη που έχεις, χωρίς τις ξύλινες επενδύσεις.)
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Αγαπητέ καταρχήν συγχαρητήρια για την επιλογή και καλό κουράγιο.Το αυτοκίνητο που απέκτησες είναι η πρώτη δίλιτρη berlina της σειράς Τιpο 116,το 1977.Και μπλοκέ διαφορικό έχει και κατανομή μαζών σχεδόν 50-50
Πλατίνες δεν χρειάζονται, καθώς η Tipo 116 έχει ηλεκτρονική (Marelli) .Εκείνο που θα χρειαστεί μάλλον σίγουρα, είναι αλλαγή μεσαίας τριβής,η οποία θα 'τσούξει' και περισσότερο
Πάρε μια ιδέα ενός αυθεντικού μοντέλου (από depliant εποχής) εξωτερικά-εσωτερικά,αφού σκοπεύεις να βγάλεις κάποια στιγμή πινακίδες ιστορικού.
To εσωτερικό είναι από την 2000L (μοντέλο 1978,οπότε άλλαξε και ο κινητήρας,αλλά είναι πανομοιότυπο με την δίλιτρη που έχεις, χωρίς τις ξύλινες επενδύσεις.)
Λοιπόν, όπως έμαθα από τον προηγούμενό της ιδιοκτήτη, η ντίβα είχε όντως τετράγωνα φανάρια, αλλά τη μετέτρεψε ο ίδιος σε 2πλοφάναρη, για να δείχνει πιο άγρια & ωραία.
Το εσωτερικό της είναι όπως τα λες, όμοιο με αυτό στη φωτογραφία, όμως απουσιάζουν οι ξύλινες επενδύσεις, ενώ κατά μήκος του ταμπλώ, πάνω από τους 3 κεντρικούς στρογγυλούς αεραγωγούς, έχει μια λωρίδα αλουμινίου, που γράφει 2000 (δεν έχω φωτό).
Αλήθεια, σε τι διαφέρει ο κινητήρας της δικιάς μου (αγοράστηκε 16/9/1977, έχω ακόμη το βιβλίο της Μότορ Ελλάς!) από τα μοντέλα του 1978; Έχει 122 ή 129 ίππους; (2 Dellorto φοράω)
Και τι είναι η 'μεσαία τριβή', που λες ότι κοστίζει ακριβά; Εάν έχει να κάνει με διαφορικό, μάλλον είμαι τυχερός, το είδε μηχανικός & είναι ok (ούτε καν σφυρίζει).
Πάντως, σε σχέση με μια Alfetta 1,6 Monofaro του 1975 ενός άλλου, 'άρρωστου' φίλου, που έχω οδηγήσει, η δικιά μου έχει καλύτερο κιβώτιο, είναι σαφώς πιο άνετη, δεν κοπανάει & δεν τρίζει τόσο, δείχνει πιο στιβαρή, & καλύτερα ηχομονωμένη. Ούτε υπερστρέφει τόσο εύκολα (φοράω σχετικά καινούρια Pirelli P2500 M+S 185/70 14). Όμως, η 1,6 υπερέχει μάλλον σε σπιρτάδα, έχει πιο κοντό σαζμάν, γενικά 'αρπάζει' πιο γρήγορα από τη ροπάτη 2λιτρη, ενώ έχει πιο 'οξύ' ήχο (στη επιτάχυνση ουρλιάζει, ενώ η 2λιτρη είναι πιο 'γεμάτη' & μπάσα). Μάλλον θέλω service... -
Ο χρήστης Αλέφαντος έγραψε:
που συμμαζεύει & κάτι δικά του, δίχρονα Suzuki τζιπ (LJ).
Ουάου!!
-
Α, και το τιμόνι δεν είναι σαν αυτό της φωτό, είναι 3άκτινο, μεν, αλλά με ξύλινη (!!!) στεφάνη.
-
Aκριβώς.Από το δικό σου ταμπλώ απουσιάζουν οι ξύλινες επενδύσεις (που υπάρχουν στην 2000L μοντέλο 78).
Ο δίλιτρος κινητήρας που φοράς AR01623 (122 ίπποι/5300, 17,9 κιλά ροπής/4000 στροφές, 2διπλά 40αρια Dell'Oro DHLA) αντικαταστάθηκε από τον δίλιτρο AR01655 (130 ίπποι/5400 στροφές,18,1 κιλά ροπής/4000στροφές),τόσο στην GTV όσο και στην μπερλίνα,το 1978,χαρίζοντας ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις και κάνοντας ταυτόχρονα το αυτοκίνητο ελαφρώς οικονομικότερο.Όπως τα περιγράφεις μάλλον γλυτώνεις τη μεσαία τριβή
Ο 1600αρης bialbero (όπως και ο 1800αρης) έχουν ελαφρώς μεγαλύτερο μέγιστο αριθμό περιστροφής,αποδίδοντας τη δύναμη ελάχιστα ψηλότερα από το δίλιτρο.Η ουσία είναι ότι το 'ούρλιαγμα' που λες είναι χαρακτηριστικό και του δίλιτρου μοτέρ,οπότε και μεταβάλεται η ακουστική του χροιά μετά τις 3500-4000 στροφές.Ως προς τις επιδόσεις δεν υπάρχει σύγκριση με τα μικρότερα σύνολα,κυρίως λόγω ροπής.Απλώς ενώ ο 1600αρης δυσανασχετεί λιγότερο σε συνθήκες αστικής κίνησης από το δίλιτρο,ο τελευταίος ζητάει ανοιχτό δρόμο για να αναπνεύσει καλύτερα.Αυτά είναι προσωπικές μου εμπειρίες από συμβίωση με 78αρα δίλιτρη GTV.
H διάσταση των ελαστικών σου είναι και η προβλεπόμενη και η καλύτερη.Η πλατφόρμα όπως και η γεωμετρία των αναρτήσεων της tipo116 είναι εξαιρετικά μελετημένη,και γι 'αυτό το λόγο δεν πρόκειται να δεις ανεξέλγκτες και αιφνιδαστικές ανεξαρτητοποιήσεις της ουράς,αν δεν τις προκαλέσεις.Εκεί ακριβώς έγκειται και η αξία μιας σωστά μελετημένης πλατφόρμας.Η ουσία είναι ότι γενικώς η AR έχει πολύ περισσότερο προβλέψιμα και ουδέτερα χαρακτηριστικά από προχειροσχεδιασμένα χρέπια άλλων κατασκευαστών,που το παίζουν και θεματοφύλακες (τρομάρα τους) της πίσω κίνησης
Τέλος ακόμα και με 'τελειωμένα' αμορτισέρ,με την Alfetta είσαι ταχύτερος σε κάθε στροφή σε σχέση με την Giulia Tipo 105.To τιμόνι που φοράς είναι είτε Hellebor από 1800αρα πρώτης σειράς είτε από την MY 1983 -1984 δίλιτρη.Εξαρτάται από το σχέδιο και τη διάμετρο.
Η φωτο μην σε τρομάζει.Είναι απόδειξη του γιατί οι Alfetta θεωρούνται mosche bianche (λευκές μύγες) πια
-
Αλεφαντος εγραψε:
Πάντως, σε σχέση με μια Alfetta 1,6 Monofaro του 1975 ενός άλλου, 'άρρωστου' φίλου, που έχω οδηγήσει, η δικιά μου έχει καλύτερο κιβώτιο, είναι σαφώς πιο άνετη, δεν κοπανάει & δεν τρίζει τόσο, δείχνει πιο στιβαρή, & καλύτερα ηχομονωμένη.Ποιος ειναι αυτος ο φιλος σου?Να παρουσιαστει παραυτα.Αν οχι αυτος,φωτο απο τη μονοφαρη.Και τελος:ΟΧΙ,δεν τριζουν-κοπανανε ολες οι monofaro
-
Ποιος ειναι αυτος ο φιλος σου?Να παρουσιαστει παραυτα.Αν οχι αυτος,φωτο απο τη μονοφαρη.Και τελος:ΟΧΙ,δεν τριζουν-κοπανανε ολες οι monofaro
Σε σύγκριση με τη 2λιτρη, Η 1,6 είναι πιο σκληρή, άλλωστε μιλάμε & για προγενέστερο μοντέλο, με άλλες μονώσεις, κτλ. Σε καμμία περίπτωση δεν είναι κουραστική η 1,6, είναι καταπληκτική (από εκεί, άλλωστε, πήρα αφορμή ν'αποκτήσω Alfetta). Απλώς, η 2λιτρη φαίνεται λίγο πιο ταξιδιάρα (ίσως & τα αμορτισέρ μου να είναι σε καλύτερη μοίρα).
-
Πράγματι, ο κινητήρας μου είναι ο 1623, με 122 ίππους. Καλά θα ήταν να είχα αυτόν με τα 130, αλλά ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας...
Να & οι φωτός της monofaro 1,6. Σε εξίσου καλή κατάσταση & δίχως σκουριές (μόνον που ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν ταρζάν & την έβαψε όλη με σπρέι...)Επίσης σκέφτεται να την αναπαλαιώσει, δε θέλει & αυτή πολλά.
-
Mε spray
Χαράς το κουράγιο του.Μερακλής ο άνθρωπος (και έχει διαλέξει και την εργοστασιακή απόχρωση prugna,αν δεν με γελάνε οι φωτο).Μόνο μην μας πάθει εγκεφαλικό ο scuderia monofaro,μόλις τη δει
Όντως δεν θα κοστίσει πολλά η ανακατασκευή της.Μόνο ένα χέρι και ένα πόδι. -
Κι ένα νεφρό.
-
Μη σας ξεγελάει η εξωτερική εμφάνιση της monofaro. Την είδε μηχανικός από κάθε της μεριά, τη σήκωσε, δεν έχει σαπίλες & είναι πισσαρισμένη. Ήδη έχει κάνει & ένα καλό service (μπουζί-πλατίνες-λάδια-φίλτρα-ρύθμιση βαλβίδων-καθαρισμός καρμπυρατέρ), ενώ από λάστιχα-φρένα-τιμόνι-κιβώτιο-άξονες-ανάρτηση & εμπρός-πίσω σύστημα, ο μηχανικός τη βρήκε σε πολύ καλή κατάσταση, δε θέλει τπτ. Το σαλόνι, πέρα από μερικά σκισίματα στη (μπεζ) δερματίνη, θέλει ένα καλό καθάρισμα & επίσης ψάχνει για τα στρογγυλά τζαμάκια του καντράν, κάτι μάλλον σπάνιο & δύσκολο στο λύσιμο. Κι αυτή, όμως, είναι αστέρι για την ηλικία της, την έχω οδηγήσει & πάει πολύ καλά. Βάψιμο & επισκευές από μικροχτυπήματα, λοιπόν, θέλει.
-
Μη σας ξεγελάει η εξωτερική εμφάνιση της monofaro. Την είδε μηχανικός από κάθε της μεριά, τη σήκωσε, δεν έχει σαπίλες & είναι πισσαρισμένη. Ήδη έχει κάνει & ένα καλό service (μπουζί-πλατίνες-λάδια-φίλτρα-ρύθμιση βαλβίδων-καθαρισμός καρμπυρατέρ), ενώ από λάστιχα-φρένα-τιμόνι-κιβώτιο-άξονες-ανάρτηση & εμπρός-πίσω σύστημα, ο μηχανικός τη βρήκε σε πολύ καλή κατάσταση, δε θέλει τπτ. Το σαλόνι, πέρα από μερικά σκισίματα στη (μπεζ) δερματίνη, θέλει ένα καλό καθάρισμα & επίσης ψάχνει για τα στρογγυλά τζαμάκια του καντράν, κάτι μάλλον σπάνιο & δύσκολο στο λύσιμο. Κι αυτή, όμως, είναι αστέρι για την ηλικία της, την έχω οδηγήσει & πάει πολύ καλά. Βάψιμο & επισκευές από μικροχτυπήματα, λοιπόν, θέλει.Πρέπει να δεις τη μονοφάναρη του monofaro,η οποία αγοράστηκε όντως σε πολύ καλή κατάσταση και έχει ανάγκη από ένα ελαφρύ detailing σε στυλ του κυρίου monofaro (δηλ. να κάνει το αυτοκίνητο άψογο).Ας σου πει καλύτερα ο ίδιος πόσο θα του στοιχίσει
Με το πισσάρισμα που ανέφερες πάντως τα είπες όλα.Ξέρεις τί θα γίνεται κάτω από την πίσσα;Δεν θέλω ούτε να το φανταστώ.
-
Πράγματι, ο κινητήρας μου είναι ο 1623, με 122 ίππους. Καλά θα ήταν να είχα αυτόν με τα 130, αλλά ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας...
Να & οι φωτός της monofaro 1,6. Σε εξίσου καλή κατάσταση & δίχως σκουριές (μόνον που ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν ταρζάν & την έβαψε όλη με σπρέι...)Επίσης σκέφτεται να την αναπαλαιώσει, δε θέλει & αυτή πολλά.
-
Μεγαλύτερο έγκλημα απ'το πισσάρισμα είναι μόνο η πλαστικοποίηση (πλαστικοποιημένη μπογιά έχουν τα τζιπάκια τα GD240 και τα Steyr της ΠΑ και τελικά έχει γίνει δομικό στοιχείο τους, αφού από κάτω το μέταλλο είναι δαντελωτό απ'τη σκουριά). Το τι υγρασία μαζεύει από κάτω δε λέγεται. Και όλοι ξέρουμε τι κάνουν η υγρασία και η λάσπη...
classic Alfa Romeo