-
Giulietta τι Giulietta? Σειρα 750 η101?Για πες για πες.
-
Αν είναι 101/750 θέλω και εγω... μηπως εννοεί το καινούργιο, όμως;
(το 101 δεν είναι giulia; )
-
4πορτη 78 μοντέλο, ποια σειρά ειναι αυτές?
πινακίδες στην εφορία μου ειπε.διλιτρη σιγουρα, κατι για ανακατασκευασμένο ειπε, καλό εδειχνε πάντως, μου έχει μπει στο μυαλό, αλλά αντιστεκομαι. -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Youtube VideoΕύκολα καταλαβαίνετε ποιος είναι.
Πωωω! Αυτά είναι video!!! Πωω, αν παίζει τίποτα από Σωτήρη Ρόκκο οτιδήποτε, είτε από ανάβαση με την 1750 GTAm είτε με την κόκκινη Giulia twin spark είτε με τη χωμάτινη Nuova.... σε/σας παρακαλώ βάλτε τα να μας ανοίξουν λίγο τα μάτια!!!!
-
Ο χρήστης yiannis2002 έγραψε:
πινακίδες στην εφορία μου ειπε.διλιτρη σιγουρα, κατι για ανακατασκευασμένο ειπε, καλό εδειχνε πάντως, μου έχει μπει στο μυαλό, αλλά αντιστεκομαι.Tipo 116.Μηχανικά οι Tipo 750/101/105/115 είναι παρωχημένες μπροστά της.Μιλάμε για την πλατφόρμα της Alfetta,με αρχιτεκτονική διάταξη transaxle και μια πραγματική και ιδανική για τη δεκαετία του 70 (αν και όχι για σήμερα) κατανομή βαρών κοντά στο 50:50.
Από άποψη συλλεκτικής αξίας και σχεδιαστικής αρμονίας βέβαια οι όροι αντιστρέφονται εντελώς.Και μάλιστα τόσο περισσότερο, όσο προχωράμε σε βάθος χρόνου.Η γραμμή a cuneo (όπως λέγεται στα ιταλικά η σχεδιαστική φόρμα που καταλήγει σε υπερυψωμένη ουρά)δεν πείθει ούτε στην Giulietta Tipo 116 ούτε στην 75 (άλλη μια κατασκευή με πάτωμα 116). -
Και οι guilletta και οι πρωτες 75 ειναι από τις αγαπημενες μου άλφα, οι δεύτερες χωρίς το νεύρο των πρώτων, αλλά με καλά φρένα και κράτημα και οι δυο!!κριμα που σάπιζαν τόσο γρηγορα!
-
πινακίδες στην εφορία μου ειπε.διλιτρη σιγουρα, κατι για ανακατασκευασμένο ειπε, καλό εδειχνε πάντως, μου έχει μπει στο μυαλό, αλλά αντιστεκομαι.Ειπα και 'γω. ( Παρτη Γιαννη.Εαν δεν λειπουν πραγματα,τα μηχανικα ειναι ευκολα και υπαρχουν ολα σχεδον στην ελληνικη αγορα.
@D-jet
Ολες οι Giulia ειναι σειρα 105.Απο το 1972 μετονομαστηκαν σε 115. -
Και οι guilletta και οι πρωτες 75 ειναι από τις αγαπημενες μου άλφα, οι δεύτερες χωρίς το νεύρο των πρώτων, αλλά με καλά φρένα και κράτημα και οι δυο!!κριμα που σάπιζαν τόσο γρηγορα!ποσο πωλειται..??
απο περιεργεια... -
Από μηχανικά ειναι εντάξει και το μοτέρ της ειναι μια χαρά και απείραχτο. Από αυτα που μου είπε, είχε αλλο κινητήρα πειραγμένο με 45αρια κλπ αλλά τον άλλαξε με αυτόν γιατι αυτός δεν τρέχει (όντως).
Δεν μιλήσαμε για χρήματα κλπ, αλλά ειναι η δευτερη που εμφανίζεται στο δρόμο μου, την πρώτη την αφησα και εγινε σκράπ, και το εχω βάρος, αν δεν την θελει κανείς και είναι καλή η τιμή θα την πάρω. (που θα την βάλω όμως??? ) -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Αν είναι 101/750 θέλω και εγω... μηπως εννοεί το καινούργιο, όμως;(το 101 δεν είναι giulia; )
Οι Tipo 101 (ουσιαστικά spint,spider,και sprint speciale,καθώς η παραγωγή της berlina σταματά) ,από τον Ιούνιο του 1962 και μετά, όταν και εφοδιάζονται με κινητήρα 1,6 λίτρων ονομάζονται Giulia.Ενώ από την ίδια περίοδο η 1300 χάνει την εμπορική ονομασία Giulietta και ονομάζεται απλά 1300 sprint.Την εμπορική ονομασία Giulia φυσικά διετήρησε και η σειρά 105,ενώ με την εμφάνιση της 1750 berlina το 1967, υπήρξε η σκέψη να χρησιμοποιηθεί η εμπορική ονομασία Giuliana,κάτι που τελικά δεν έγινε.
Να συμπληρώσω δε ότι το status της Giulietta Tipo 750 (passo corto) και της Giulietta Tipo 101,είναι διαφορετικό.Οι 750 είναι λιγότερες,όλες prima serie (sprint και sprint veloce Zagato)και οι περισσότερες έχουν δικαίωμα συμμετοχής (eligibile) στην αναβίωση του Mille Miglia.Οι 101 είναι σαφώς περισσότερες prima e seconda serie.Οι τιμές της πρώτης σχεδόν διπλάσιες από αυτές της δεύτερης. -
Ενα παρεξηγημενο μοντελλο,πολυ προηγμενο τεχνολογικα οταν παρουσιαστηκε το 1972.
Youtube Video -
Ο χρήστης scuderia monofaro έγραψε:
Ενα παρεξηγημενο μοντελλο,πολυ **προηγμενο τεχνολογικα **οταν παρουσιαστηκε το 1972.
Youtube VideoΓια εξήγησε λίγο περισσότερο!
-
Δεν αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τον τύπο της εποχής (το αντίθετο θα έλεγα),ενώ έπεσε θύμα και της παραδοσιακής τάσης των απανταχού alfisti,να θεωρούν ότι κάθε νέα σιερά μοντέλων απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τις αρχές και τη φιλοσοφία της φίρμας σε σχέση με το προηγούμενο.
Η μέτρια ποιότητα κατασκευής,απόρροια της κοινωνικοπολιτικής αναταραχής της δυτικής Ευρώπης και ιδιαίτερα της ιταλικής κοινωνίας τη δεκαετία του 70,η πετρελαϊκή κρίση πάνω στην οποία σκόνταψε και η έλλειψη διαθεσίμων κονδυλίων για εξέλιξη,υπερτονίσθηκαν από τον ειδικό τύπο,ο οποίος στάθηκε σε αυτή την περίπτωση στο δέντρο,χάνοντας το δάσος.Και το δάσος δεν ήταν άλλο από το γεγονός πως η Alfetta Tipo 116 όχι μόνο υπήρξε το πιο επαναστατικό αυτοκίνητο της AR από το 1950 και εντεύθεν,αλλά προηγείτο και τεχνολογικά της Tipo 105 που αντικαθιστούσε,τουλάχιστον κατά μια δεκαετία.
Συνδεσμολογία transaxle,που ακόμα και σήμερα θεωρείται προνόμιο των πανάκριβων supercars.
Κατανομή βαρών σχεδόν 50-50,που μπορεί να απείχε από το ιδανικό 42-58 για ενά πισωκίνητο με τον κινητήρα εμπρός,αλλά ήταν πολύ καλή για την εποχή της.
Πρώτο αυτοκίνητο της φίρμας που στο σχεδιασμό του έγινε χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών,ενώ διέθετε και ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης σε περίπτωση σύγκρουσης.
Με μοναδική παραφωνία την αίσθηση του κιβωτιού ταχυτήτων (πάντα σε σέ σχέση με τη σειρά 105)υπήρξε το αποκορύφωμα της τεχνογνωσίας της AR στην εκπόνηση πλαισίων και στο σχεδιασμό αναρτήσεων,που εξασφάλιζαν στα αυτοκίνητά της ουδέτερη οδική συμπεριφορά.Με την Alfetta ο πήχυς τέθηκε παραγματικά πολύ ψηλά,αφού υπήρξε αυστηρά ουδέτερη,εκθέτοντας στον τομέα αυτό ακόμα και την πολυαγαπημένη των alfisti, Giulia 105,ενώ φυσικά απείχε έτη φωτός από τον ανταγωνισμό της.Ο οποίος ακόμα και σήμερα (που δεν υφίσταται AR a trazione posteriore), μην μπορώντας πια να επικαλεστεί το διώξιμο της ουράς για ψύλλου πήδημα,λόγω κακοσχεδιασμένων πλαισίων και αναρτήσεων ως διασκεδαστικό χαρακτηριστικό της οδικής συμπεριφοράς,προσπαθεί κάποιες φορές να καλύψει τις εγγενείς αδυναμίες των πλαισίων του με τη χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων.Παρόλα αυτά τίποτα δεν εμπόδισε την επιτυχία του μοντέλου,τουλάχιστον στην ιταλική αγορά,όπου αγαπήθηκε ιδιαίτερα,όντας για πολλά χρόνια το δίλιτρο αυτοκίνητο με το μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων.
Το καθεστώς της απόσυρσης που εφαρμόστηκε πολλές φορές στην Ιταλία,η στείρα για τον βιομηχανικό σχεδιασμό δεκαετιά του 80,που κακοποίησε αισθητικά το μοντέλο από το 1980 και μετά με τα 'πλαστικοποιημένα' FL,συνετέλεσε ώστε σήμερα η alfetta να είναι ένα μοντέλλο αρκετά 'ακριβοθώρητο' σε σχέση με μια giulia για παράδειγμα.Η χρήση του όρου που κάνουν οι ιταλοί γι αυτή τη σπανιότητα δεν μπορεί να αποδοθεί απόλυτα στα ελληνικά.Τέλος πάντων, σύμφωνα με τους ιταλούς η alfetta είναι ένα μοντελλο όχι raro(=σπάνιο,λόγω πχ περιορισμένης παραγωγής),αλλά rarefattο(=αυτός που έγινε σπάνιος λόγω εξαφάνισης του είδους του). -
-
Μοσχου ειναι σιγουρα ..!!το θεμα ειναι που εγινε..
-
Εγω εχω στην καρδια μου αυτό:
Ειναι το αυτοκίνητο που εμαθα να οδηγώ.
Μοντέλο 77 5αρι σαζμαν 1200 και μετα απο μια αστοχία 1500 με διπλο weber.
Ειλικρινά απο τα λιγα που θυμάμαι πλέον (τελειωσε το 1992) ηταν πραγματικα ευχαρίστηση.
Δεν μπορω να το συγκρινω με τα προηγουμενα αλλά για μικρο οικογενειακο ηταν απλα κορυφη.
Θυμαμαι τον πατέρα μου στην Λαρισα να βαζει κόντρες στα φανάρια με τα άλλα λαϊκα οικογενειακα (1987) και να μην το πιανει κανεις.
Τωρα η μοιρα μου εδωσε μια Alfa 164 '90 που την κυκλοφορω καθημερινα
και ζω με τα προβληματάκια της.
Αλλα Αlfasud στην ψυχή ΔΕΝ ειναι -
Καλησπέρα σε όλους!
Από χθες είμαι ιδιοκτήτης μιας λευκής Alfetta 2.0 του 1977!!! Τη μοιράζομαι με έναν καλό φίλο, καθότι πολυέξοδη, λόγω 2000cc. Ουσιαστικά, τη σώσαμε από βέβαιο θάνατο (ανακύκλωση), αφού ο επί 31 έτη πρώτος της ιδιοκτήτης, δε μπορούσε να την κρατήσει παραπάνω, ήδη είχε αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο. Έτσι, λοιπόν, μας την πούλησε για... 1 ευρώ, συμβολικά!
Έχουμε & λέμε: Κυκλοφορεί κανονικότατα, είναι ασφαλισμένη για 1 χρόνο, έχει πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας, &, το κυριότερο, πέρασε πρόσφατα ΚΤΕΟ ΕΠΙΤΥΧΩΣ! Την έλεγξε & γνωστός μηχανικός, τη βρήκε σε πολύ καλή κατάσταση (καλορυθμισμένος κινητήρας-επισκευασμένος, ανάρτηση, άξονες, φρένα, έχει & λάστιχα 1 έτους), οπότε το ΣΚ που μας πέρασε, πήρα την απόφαση & την έφερα από Κατερίνη (εκεί βρισκόταν), στη Αθήνα! Τι να λέμε! Πραγματική berlina, ευθύβολη, με καλή κατευθυντικότητα, & από ροπή, τέρας! Έχει πολλή δύναμη, 129 ίπποι & 17,8 κιλά ροπή από χαμηλά - όσα έχουν απομείνει μετά από 335.000 χλμ. Προσπεράσεις για πλάκα (2 Dellorto - θεϊκός ήχος!!!), ενώ, αν & πισωκίνητη, υπερστρέφει μόνον όταν το επιδιώξεις, πάντα ελεγχόμενα (πολύ καλό σε αίσθηση τιμόνι).
Γενικά, με μετέφερε σε άλλες εποχές & μόνον τώρα αντιλαμβάνομαι πόσο μπροστά ήταν τα ιταλικά αυτοκίνητα τότε, για την εποχή τους (κάπου διάβασα για 50-50 κατανομή & μπλοκέ διαφορικό... μακάρι να ισχύει). Παράλληλα, είναι τόσο άνετη & καλοτάξιδη, που μπορεί να συγκριθεί (σχετικά) & με νεότερα αυτοκίνητα.
Στα 450 χλμ στην Εθνική Οδό, με 100-120 χαω (κάπου έπιασε άνετα τα 170!), έκαψε περί τα 9lt/100km, καθόλου άσχημα.
Τα αρνητικά τώρα: Πάρα πολλή σαπίλα σε αρκετά σημεία, δεν ανοίγουν όλες οι πόρτες, σκασίματα σε ταμπλώ, μέτρια ποιότητα (αναμενόμενο), πρέπει να τα έχει φτύσει & δίσκος-πλατώ, πατινάρει αρκετά. Βέβαια, σιγά-σιγά ελπίζουμε να την αναπαλαιώσουμε όσο μας παίρνει, για να μπορέσουμε να της βγάλουμε ιστορικές πινακίδες. Θέλει χρήμα, χρόνο & αρκετή προσωπική δουλειά, με μεράκι. Όμως, πραγματικά, μιλάμε για ένα αυτοκίνητο με ψυχή, & χαίρομαι που γλίτωσε από βέβαιο θάνατο.
Αφήστε που έχω πλέον ένα μόνιμο, ηλίθιο χαμόγελο, κάθε φορά που την οδηγώ...D:\Infoline\Images\×ýìá\Alfetta 12.jpg
D:\Infoline\Images\×ýìá\Alfetta 14.jpg
D:\Infoline\Images\×ýìá\Alfetta 6.jpg
D:\Infoline\Images\×ýìá\Alfetta 2.0 g.jpg -
Μόνον πείτε μου πώς μπορώ να κατεβάσω φωτός για να τη δείτε!
-
Ο χρήστης Αλέφαντος έγραψε:
Μόνον πείτε μου πώς μπορώ να κατεβάσω φωτός για να τη δείτε!http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.php?t=22303
Αλφετάρα
-
classic Alfa Romeo