-
Βαγγέλη λίγα λόγια για τις φωτό μου...
Όντως παιδιά άμα δεν το δείτε από κοντά δε μπορείται να φανταστείτε τι δουλειά έχει πέσει πάνω σε αυτό το αυτοκίνητο.To αμάξι το χω δει από κοντά και είναι πραγματικά άψογο.
Έχει πέσει πολύ δουλειά πάνω του και φαίνεται. Η προσοχή στη λεπτομέρεια φαίνεται παντού στο αυτοκίνητο, αλλά αυτό που είναι all the money είναι το σαλόνι.
Μόλις το είδα πρώτη φορά τα παιξα. Νόμιζα ότι είναι το αυθεντικό του σε καινούργι κατάσταση. Και όμως είναι ανακατασκευασμένο από Έλληνα μάστορα, που αντί να το περάσει όλο δέρμα, έκατσε και βρήκε τα κατάλληλα υφάσματα, για να έχει το αυτοκίνητο αυτό, το αποτέλεσμα του 'αυθεντικού' που του αξίζει!Κάποιοι θα πούνε ότι ένα τέτοιο 'κοινό' μοντέλο, χωρις αγωνιστικές διακρίσεις, σωληνωτό πλαίσιο, ή έστω το σήμα της Alfa ρε παιδί μου, δεν αξίζε τη δουλειά και τα λεφτά που χρειάστηκαν. Όμως το χαμόγελο και η περηφάνια του Νίκου όποτε σου περιγράφει την ανακατασκευή του αυτοκινήτου αυτού, και το ότι μπορούσε να σταθεί δίπλα σε πολύ ακριβότερα οχήματα στην εκδήλωση που το είδα με κάνουν να πιστεεύω ότι άξιζε και το τελευταίο cent που ξοδεύτηκε.
Μπράβο Νίκο!
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Κάποιοι θα πούνε ότι ένα τέτοιο 'κοινό' μοντέλο, χωρις αγωνιστικές διακρίσεις,
Οπως χαρακτηριστικά λέω, έχει ρίξει τον περισσότερο αγώνα στη ζωή του από οποιοδήποτε άλλο....
Και για το φίλο, και ας μη γνωριζόμαστε, Μπαλτσιώτη:
Το κυρίως ταμπλώ είναι μεταλλικό και κομμάτι του σκελετού, βαμμένο. Για προστασία είχε στο κάτω και πάνω μέρος του μαξιλαράκια, τα οποία βγήκαν και επενδύθηκαν με ένα από τα υφάσματα της ταπετσαρίας.
Οσον αφορά το χρώμα, κανονικά θα έπρεπε για 17M P7a να είναι μαύρο. Επειδή το είχα βαρεθεί και για να δείχνει ωραιότερο, το έβαψα μπλε, όπως θα ήταν σε ένα 20Μ P7a ή σε ένα 17Μ P7b. Μόνο τα TS και XL είχαν και 'ξύλο'. -
Ο χρήστης GeoKy έγραψε:
20M του 69 σας ενδιαφερει ;Για ρίξε στοιχεία, ξέρω κάποιον που θα τον ενδιέφερε ένα p7b hardtop.
-
Άμα είναι hardtop μπορεί να ενδιαφερόμαστε και εμείς...
-
Εκείνο το hardtop στον Παπανίκο στον Ασπρόπυργο το πήρε κανείς;
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Άμα είναι hardtop μπορεί να ενδιαφερόμαστε και εμείς...μη φανταστείς ότι βγαίνει η οροφή, απλά δεν έχει μεσαία κολόνα και τα πίσω παράθυρα είναι βυθιζόμενα και αυτά.
-
Ο χρήστης baltsiotis έγραψε:
Εκείνο το hardtop στον Παπανίκο στον Ασπρόπυργο το πήρε κανείς;Μάλλον ναι. Τον καιρό που χάθηκε είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον κάποιος να αγοράσει για ανακατασκευή κάποιο από τα hardtop που πουλάει ένας φίλος. Πρόσφατα ο ίδιος φίλος μου είπε ότι εμφανίστηκε στην ΕΟΟΕ (όπως του είπαν και εκείνου) ένα κόκκινο - άσπρο hardtop για να γραφτεί. Πολύ πιθανόν, αν αληθεύει, να είναι αυτό του Παπανίκου, για το οποίο ζήταγε κάτι κοντά στα 1000 euros!!!
-
Ποιός είναι ο Παπανίκος ρε παιδιά;
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Ποιός είναι ο Παπανίκος ρε παιδιά;Μάνδρα στη λεωφόρο ΝΑΤΟ (έχει και σπίτι στο Μεγάλο Πεύκο, όπου μάλλον εκεί πλέον δεν έχει τίποτα).
Για τη δεκαετία του 80 και 90 ήταν μεγάλη πηγή ανταλλακτικών και αυτοκινήτων, αλλά ποτέ σε λογική σχέση ποιότητας - τιμής.. -
Θα μου πει ρε παιδια κανεις πως λεγεται εκεινο το ford.Πρωτη φορα το ειδα χτες στη ζωη μου.
-
Εκείνος ο χοντρός με την μακρόστενη μάντρα στην κάθοδο της λεωφόρου είναι;
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Θα μου πει ρε παιδια κανεις πως λεγεται εκεινο το ford.Πρωτη φορα το ειδα χτες στη ζωη μου.Ολοκληρη παρουσίαση έκανε ο Νίκος. Ford Taunus 17M P7a
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Εκείνος ο χοντρός με την μακρόστενη μάντρα στην κάθοδο της λεωφόρου είναι;Μάλλον όχι. Αν δεν κάνω λάθος, είναι ένας παπούς περίεργος, που εμένα πρόπερυσι μου ζήταγε 2500€ γιαυτό...και η μάντρα του είναι λίγο πριν του χοντρού, πηγαίνοντας για Ασπρόπυργο.
-
Τότε πρέπει να είναι μια μεγάλη με φάτσα πάνω στο δρόμο...
-
Τελικά, όποιο αυτοκίνητο βλέπω, μου ξυπνάει αναμνήσεις...
Αυτό ήταν το 3ο μου αυτοκίνητο...Πριν
Μετά
-
Τετοιο βρηκα.
Ειναι 20Μ ; -
εμάς ρωτάς εσύ το βρήκες.
-
Δεν εγραφε κατι
-
Ο χρήστης GeoKy έγραψε:
Τετοιο βρηκα.
Ειναι 20Μ ;Το δικο μου ήταν 17μ.
-
Ο χρήστης GeoKy έγραψε:
Τετοιο βρηκα.
Ειναι 20Μ ;Για να μπορέσω να ξεδιαλύνω λίγο τα πράγματα, το 17άρι από το 20άρι (προκειμένου για μοντέλα P7a, ήτοι 1967 - 1968) βασικά διαφέρουν στην πίσω ποδιά και τα φανάρια: στο 17άρι, όπως είναι το δικό μου στη φωτό, η ποδιά είναι εμφανής και στο χρώμα του αυτοκινήτου και τα φανάρια εξέχουν, έχοντας μία τοξοειδή κατάληξη στην εσωτερική πλευρά. Στο ίδιο 20άρι, όλη η ποδιά καλύπτεται από ένα διακοσμητικό χρώμιο και τα φανάρια είναι παραλληλόγραμμα και χωνευτά μέσα εκεί.
Αν λες ότι είναι του 69, κανονικά θα πρέπει να είναι το επόμενο μοντέλλο, το P7b, το οποίο σε σχέση με το P7a διαφέρει:
1.στην πίσω πόρτα (ή φτερό, προκειμένου για δίπορτο), όπου το νεύρο στο b είναι ίσο, ενώ στο a έχει καμπύλη
2. στα πίσω φώτα, το b τα έχει κάθετα στις γωνίες των φτερών
3. στους προφυλακτήρες, όπου στο b γυρίζουν στις γωνίες προς τα πάνω, ενσωματώνοντας τα φλας και τα πίσω φώτα
4. στο καπώ μπροστά, στη μάσκα και στα φανάρια.
Αν είναι εύκολο βάλε καμία φωτό.
Classic Ford Forum