-
Αλεξ σε προλαβα, η λεξη 'κοινα' ειναι το κλειδι. Ο ηρωας που κραταει εργοστασιακο ενα ...τραμπαντ, για μενα ειναι ο νο.1 μερακλης
-
ξερει κανεις ποιο αμαξι ειναι αυτο που στριβει κατω δεξια? -
Σιγουρα ειναι Buick.Ισως Roadmaster του '55.
Ας απαντησουν οι αμερικανοφιλοι πιο σωστα.
-
Ο χρήστης ronnie έγραψε:
Σιγουρα ειναι Buick.Ισως Roadmaster του '55.Ας απαντησουν οι αμερικανοφιλοι πιο σωστα.
Μάλλον σπέσιαλ του '55-'57... η roadmaster έχει 4 τρύπες εγώ μετράω 3! (ίσως το μόνο αμερικάνικο που γουστάρω...)
-
Αλέξανδρε, διαφωνώ μαζί σου. Δε μπορείς να ορίσεις τη 'μερακλότητα' μόνο απο το αν το αυτοκίνητο είναι κοινό ή σπάνιο, γυαλιστερό ή όχι, ούτε και απο το αν ο Χ ιδιοκτήτης έριξε επάνω του λεφτά ή όχι. Έχω συναντήσει όλους τους δυνατούς συνδιασμούς ιδιοκτήτη/αυτοκινήτου και βλέπω τελικά ότι τον ορίτζιναλ μερακλή δεν μπορείς να τον πιάσεις με τη μία μόνο ρίχνοντας μια ματιά στο αυτοκίνητό του.
(λίγο προσοχή στην λέξη 'μερακλής', έχει κι άλλη σημασία... ) -
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Αλέξανδρε, διαφωνώ μαζί σου.)Δε διαφωνείς....
Δεν έχει και νόημα άλλωστε... -
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Σπανιο ή οχι σιγουρα ειναι αντιπρωπευτικο παραδειγμα των αυτοκινητων που υπηρχαν στους ελληνικους δρομους και τις ελληνικες γειτονιες για περισσοτερο απο 20 χρονια. Θυμαμαι ακομα και τη δεκαετια του '90 πολλα τετοια,μονο στους δρομους γυρω απο το σχολειο που πηγαινα ειχαν ξεμεινει 5-6 αλλα καλα αλλα οχι. Προσωπικα εγω πιο πολυ χαιρομαι οταν βλεπω τετοια αμαξια σε εκδηλωσεις που ηταν μερος της καθημερινοτητας του ελληνα, παρα καποια πανακριβα κλασσικα φερμενα απο το εξωτερικο τα οποια δεν θυμιζουν τιποτα σε κανεναν
Εγώ πάλι τα θυμάμαι και από τη δεκαετία του '80 ακόμα, συνήθως βρώμικα, παρτάλια, δεμένα με σύρματα.
Αυτή η εικόνα μου έχει μείνει και ακόμα και όταν δω κάποιο σουλουπωμένο, το σήμερα δεν ξεπλένει το χθες.
Επίσης μπορώ να καταλάβω και κάποιον που τα έχει φάει στη μάπα (με την κακή έννοια...) στην εποχή τους.Nothing personal, just bussines.
Για αυτη την εικονα υπαρχει μια πολυ απλη εξηγηση. Τα περισσοτερα γερμανικα αυτοκινητα της δεκαετιας του '60 τη δεκαετια του '80 εγιναν αυτοκινητα 'εργατες' λογω της αξιοπιστιας τους και της αντοχης τους σε κακοτοπιες. Τα ατομα που εγιναν οι κατοχοι τους ως επι το πλειστον αδιαφορουσαν εντελως για την εξωτερικη εμφανιση και νοιαζοταν μονο να τους εξυπηρετουν στα δυσκολα, κατι που το εκαναν και με το παραπανω. Νομιζω ολοι καταλαβαινουμε οτι δυσκολα αυτοκινητα αλλων χωρων μπορουσαν να ανταποκριθουν σε αυτο το ρολο.
-
Ο χρήστης cortinakias έγραψε:
Νομιζω ολοι καταλαβαινουμε οτι δυσκολα αυτοκινητα αλλων χωρων μπορουσαν να ανταποκριθουν σε αυτο το ρολο.Έλα τώρα, αν προσπαθήσεις λίγο θα θυμηθείς αντίστοιχες εικόνες με οχήματα από άπω ανατολή, ανατολική ευρώπη, νότια, κεντρική, δυτική ... κοινώς, με ότι είχε ο καθένας, με αυτό προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά του.
Είναι η μοίρα των κοινών οχημάτων σε όλο τον κόσμο να περάσουν τη φάση παρτάλι (banger?). -
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Νομιζω ολοι καταλαβαινουμε οτι δυσκολα αυτοκινητα αλλων χωρων μπορουσαν να ανταποκριθουν σε αυτο το ρολο.
Έλα τώρα, αν προσπαθήσεις λίγο θα θυμηθείς αντίστοιχες εικόνες με οχήματα από άπω ανατολή, ανατολική ευρώπη, νότια, κεντρική, δυτική ... κοινώς, με ότι είχε ο καθένας, με αυτό προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά του.
Είναι η μοίρα των κοινών οχημάτων σε όλο τον κόσμο να περάσουν τη φάση παρτάλι (banger?).+1
Αυτα τα στερεοτυπα θα μας φανε.
Για καθε ιστορια Mercedes που εχει περασει τα πάνδεινα και συνέχισε, υπαρχουν αλλες τοσες για Lada, Volvo, Skoda, Fiat, Peugeot, Trabant etc.
-
Εχετε απολυτο δικιο σε αυτα που λετε αλλα σας θυμιζω οτι αυτη η κουβεντα ξεκινησε με αφορμη τον σχολιασμο μιας φωτογραφιας ενος opel rekord C οποτε για αυτον τον λογο παρεμεινα στα γερμανικα αυτοκινητα. 'σκυλια' αμαξια υπηρχαν και σε αλλες χωρες αλλα θεωρω οτι η γερμανια εχει να επιδειξει πολλα περισσοτερα παραδειγματα. Ακομα θυμαμαι την περιπτωση ενος φιλου μας που το 1991 αγορασε ενα rekord c station μονο και μονο για να κανει μια μετακομιση καθως τον βολευαν οι μεγαλοι του χωροι και η αντοχη του. Μετα απο κει το εδωσε για αποσυρση,αφου βεβαια του εβγαλε το λαδι.
-
Corolla Liftback
-
Καλησπέρα!
Συνάδελφος είναι στα 'τελειώματα': Ετοιμάζει Merc 560SE του 88-89 με V8 6λιτρο κινητήρα.
Αναμένονται φωτογραφίες.
Έχει περάσει πλήρες λύσιμο-δέσιμο με ελέγχους, επισκευές κ.λπ., βάφτηκε σε παραδοσιακή διχρωμία και αναμένονται ψιλικοκό ανταλλακτικά: π.χ. ρελεδάκι ή κάτι τέτοιο ώστε όταν δουλέψουν οι υαλοκαθαριστήρες των προβολέων να σταματούν στο κάτω μέρος και όχι όπου τύχει. -
-
-
oui oui !
-
-
-
Νονέ με τρελαίνεις. Audi και Taunus μαζί σε σημείο που έχω περάσει 4-5 φορές την τελευταία εβδομάδα και δεν έχω προσέξει τίποτα;
-
Οι φωτογραφιες ειναι 18-19/6 ,τωρα ξεφορτωσα.. Το taunus δε νομιζω να πηγε πουθενα.. και το audi οταν ειχα ξαναπερασει μετα απο 1 βδομαδα εκει ηταν. Στη vw-audi διπλα εχει και ενα κοκκινο σενιο DKW που δε το ειχα ξαναδει καθως θυμαμαι μονο το τυρκουαζ να βλεπω στη βιτρινα.
-
Τι όμορφο το 126 σε πράσινο!
Classic Safari