-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
...
Τα επιχειρήματα δε, φτάνουν σε επίπεδο ανεκδότου...
'δεν έβαλε η Fiat τα μεγαλύτερα φρένα για να μην αυξήσει το μη αναρτώμενο βάρος'
Ούτε για Ferrari να συζητούσαμε.Δεν ξέρω αν το έκανε για αυτό η Fiat ρε χαχανούλη, είπα ότι δεν μπορείς να κρεμάς ότι νάναι από την ρόδα, χωρίς αρνητικά αποτελέσματα. Έλα αν θες να σου κρεμάσω 3 κιλά σέ κάθε ψαλίδι και βγές να το τρέξεις, και μετά έλα να μας πεις αν είναι το ίδιο ή όχι. Μάθατε όλοι και μιλάτε...
Eχεις δηλαδη την εντυπωση οτι καποιες τετοιες παραμετρους τις περνουν υπ'οψην μονο εταιριες σαν την Ferrari??
Αν ειναι ετσι γιατι δεν γεμιζει και η Ferrari τις 19αρες της με δισκο??
Λες να ειναι λογο κοστους??
Ή πολυ μικρος εισαι σε ηλικια ή διαβαζεις πολυ στο internet και εχεις παραμορφωθει!
Bγες στην πραγματικοτητα να δεις και να αιστανθεις τα αποτελεσματα απο τις πιατελες που καποιοι εχουμε για δισκους και τα ξαναλεμε.p.s. Περνω το μερος της fiat και το λεω ξεκαθαρα!
Ειναι κριμα η γενια μας και αυτη που θα ερθει να κρινει μια εταιρια απο τις γνωμες καποιων που οι παροπιδες δεν τους αφηνουν να δουν περα απο το group vag! -
- ΦΡΕΝΑΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΘΗΚΑΜΕ...
2.@ Karmakoma: έχει παίξει εδώ και καιρό η Μ. Εβδομάδα
το δικαστήριο δεν θα πει αν το Bravo έχει φρένα αλλά μπορεί ένας εμπειρογνώμονας να δει τι ισχύει με το αυτοκίνητο.
Εγώ θα ξαναπώ ότι το έντυπο αυτό έχει χάσει κάθε αίσθηση σοβαρότητας και σε όσους 'περαστικούς' υπερασπιστές του θα πω ότι είναι δικαίωμα μιας μεγάλης εταιρείας να αγνοεί ένα 'ποντίκι που βρυχάται'.
Τώρα βέβαια με τα mail δεν ξέρω αν αντιδράσουν πιο άμεσα καθώς οι μπόζοι του autohtanetrithtoumagiouhtanwraiamera το χοντραίνουν.
Δεν μπορώ να ξέρω τι έχει στο μυαλό του το νομικό τμήμα της FAH αλλά μπορεί να σκέπτονται και το πολύ λογικό:
Με την παπαριά που ξεκίνησαν τα μπάζα του autoκλπ πόσοι το έχουν μάθει; 1000; Έστω. Πόσοι το έχουν πάρει σοβαρά και ΜΠΟΡΕΙ να επηρεαστούν ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ αγοράσουν το Bravo; Άντε να πέσουμε σε 10 τέτοιες περιπτώσεις (εννοώ που να θέλαν να αγοράσουν το αμάξι και δεν το έκαναν λόγω της είδησης ότι θα βρουν φρικτό θάνατο προσπαθώντας να φρενάρουν)
Αν το πάμε δικαστικά ΑΜΕΣΑ και προσελκύσουμε τα φώτα της δημοσιότητας μήπως οι 1000 γίνουν 30.000 και οι 10 γίνουν 300; Μέχρι να βρει η απόφαση αυτά τα μπάζα μπορεί να το χοντρύνουν ακόμα περισσότερο.
Οπότε, μήπως είναι καλύτερο να το πάμε δικαστικά μεν αλλά όχι άμεσα και με ταρατατζούμ δε; Ή ακόμα και να το πάμε άμεσα, ας αφήσουμε τις πολλές κωδονοκρουσίες και τις επίσημες ανακοινώσεις που μόνο διαφήμιση στο autoβαριέμαιναβρίσκωμέρες θα φέρει όφελος;Από αυτό το topic και μόνο είναι εμφανές ότι 1/10 θεωρεί ότι το έντυπο έχει κάποια βαρύτητα στα γραφόμενα του και οι υπόλοιποι 9 ('υποστηρικτές' του grupo και μη) τους θεωρούν άξεστα και ασόβαρα μπάζα.
Αυτό εμένα μου αρκεί. - ΦΡΕΝΑΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΘΗΚΑΜΕ...
-
Φίλε μου κανένας εμπειρογνώμων δεν πρόκειται να βεβαιώσει ότι είναι αδύνατο το μπράβο να χάσει τα φρένα του και κανένα δικαστήριο δεν πρόκειται να αποφανθεί ότι το γεγονός δεν συνέβη από τη στιγμή που υπάρχουν τόσοι μάρτυρες πρόθυμοι να καταθέσουν γι αυτό.
Για τί άλλο μπορεί να τους καταδικάσει? Για την εκστρατεία που ξεκίνησαν για τα φρένα του 1.4? Δεν είναι όντως τα μικρότερα της κατηγορίας?
Αυτό που θέλω να πω ότι οι τύποι στο autoκατιτίς δεν είναι και τόσο χαϊβάνια. Ξέρουν τα δικαιώματά τους, ξέρουν τη δύναμή τους και ξέρουν τι γράφουν και πως το γράφουν ώστε να μην έχουν σοβαρά μπλεξίματα. Πιστεύω πως αν κάποιος βγει χαμένος από όλη αυτή την ιστορία, αυτός είναι σίγουρα η φίατ.
Γνώμη μου είναι πως η φίατ έπρεπε να αντιδράσει αλλιώς: Να βάλει μεγαλύτερα δισκόφρενα στο 1.4, να καλέσει τους δημοσιογράφους για τεστ, να δώσει και καμιά διαφημισούλα στο autoέτσι και να δεις μετά διθυράμβους για το αυτοκίνητο. Έτσι ανεβαίνουν οι πωλήσεις, όχι με τα δικαστήρια και την απάθεια... -
Βρε Karmakoma, και το Stilo είχε τα ΙΔΙΑ φρένα και το ΙΔΙΟ βάρος και ακόμα και σήμερα θεωρείται ότι έχει πολύ καλά φρένα! Γιατί δεν βγήκε ΚΑΝΕΝΑΣ να πει ότι και το Stilo δεν έχει φρένα;
Στο δικαστήριο θα μιλήσουν οι πραγματογνώμονες και θεωρώ πολύ πιθανό να αποφανθούν ότι το περιστατικό - ΕΑΝ συνέβη, γιατί μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για το AMS - οφείλεται σε αστοχία υλικού και όχι στη διάμετρο των φρένων.
Επίσης, σε περιπτώσεις όπως του AMS ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ προσφυγή στη δικαιοσύνη, γιατί η συμπεριφορά τους ξεπερνά ακόμα και τα όρια της χυδαιότητας.
-
Η προσφυγή θα γίνει επειδή το Bravo δεν έμεινε από φρένα ή επειδή λένε ότι οι δίσκοι είναι μικροί?
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ας λαβουμε σα γεγονος οτι το Bravo στο εν λογω test, εμεινε απο φρενα. Γιατι αποκλειουν την περιπτωση τυχαιου ελαττωματικου προιοντος, και επικεντρωνονται μονο στο μεγεθος των φρενων?Γιατί έτσι χτυπάς όλα τα Bravo 1.4 90PS.
Αλλιώς πώς θα χτυπήσεις όλα από τεστ που έκανες σε ένα bravo 1.4lt 90PS?Kid, η προσφυγή μπορεί να γίνει με κατηγορία 'της λάσπης', με την προϋπόθεση ότι έχουν και οι άνθρωποι στη φίατ χαρτία (που νομίζω ότι έχουν) που να αποδεικνύουν ότι τους ζήτασαν πολλάκις να επαναλάβουν το τεστ και αρνήθηκαν και να το στηρίξουν μετά σε τυχαίο γεγονός ή έστω αστοχία υλικού σε συγκεκριμένο αυτοκίνητο και όχι συγκεκριμένο τύπο αυτοκινήτου.
Από την άλλη, αυτή η υπόθεση, για να παρθεί απόφαση, μπορεί να πάρει 3 χρόνια (με τα δικαστήρια που έχουμε), οπότε και αφού το θέμα θα έχει πάρει διαστάσεις και οι πωλήσεις (προφανώς) θα έχουν πέσει, όταν θα δικαιωθούν, απλά θα πρέπει να φάνε το χαρτί της απόφασης είτε αυτό είναι αθωωτικό είτε ενοχοποιητικό για τη φίατ ή (666) moterpress.
Γι'αυτό πιστεύω ότι δεν το τραβάνε δικαστικώς. -
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Kρατειστε λιγο ακομη το τοποικ ανοιχτο. Θελω να αντιγραψω απο το αγγλικο evo Δεκεμβριου αποσπασμα απο δοκιμη του καινουριου SKyline. Ενας γερμανος λεει ηταν ο μονος που καταφερε να ψησει τα φρενα του. Τον ελεγαν κ Bernd αν 8υμαμαι καλα.Stopping power is provided by 380mm discs all-round, with six-pot front and four-pot rear monoblock Brembo callipers. With over 1700kg to slow, they feel like they're working pretty hard. Indeed a German journalist, clearly hell-bent on upholding his nation's honour, went out with the express intention of melting them. He succeeded where the rest of us failed, but then he was, somewhat appropriately, called Bernd.
evo 112
Kα8ησα κ το εγραψα ενω υπαρχει κ online.
http://www.evo.co.uk/news/evonews/21229 ... n_gtr.htmlMηπως το νοημα κρυβεται πισω απο το 'a German journalist, clearly hell-bent on upholding his nation's honour, went out with the express intention of melting them'???
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και προσέξτε και το εξώφυλλο... 'Τα δικά σας φρένα αντέχουν;' Δηλαδή, κατ'ευθείαν να τρομοκρατήσει τον αναγνώστη, να τον βάλει ν'αναρωτηθεί 'ρε μπας και δεν έχω φρένα και δεν το ξέρω;'. Εύγε...Το πακέτο τσιγάρα που καπνίζω γράφει επάνω, 'Το κάπνισμα αποφράσει τις αρτηρίες και προκαλεί έμφραγμα και εγκεφαλικά επεισόδια'!... Αυτό δεν τρομοκρατεί?
-
Της μικρής ψ#λής της φταίν οι τρίχες λέει μια παροιμία...
Άσχετο αλλά καταντά κουραστική η όλη ιστορία. Ο εμπειρογνώμωνας μπορεί να εξετάσει το συγκεκριμένο Bravo και να βγάλει ένα πόρισμα για το τί έφταιξε και έχασε τα φρένα. Έτσι έγινε στην περίπτωση Evo (περιοδικό) VS Subaru. Μετά από 3 περίπου μήνες δικαιώθηκε η εταιρεία.
Η όλη τους θεωρία περί βάρους, διαστάσεων δαγκάνας κλπ είναι το λιγότερο γελοία. Με αυτή τη λογική να βγάλουν ένα συντελεστή που να υπολογίζει το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος που μπορεί να σηκώσει ένα αμάξι.
ΠΟΡΙΣΜΑ ΦΩΤΙΑ AUTOTSAGARODEYTERA****ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΓΙΑ ΒΟΛΤΑ ΤΗ ΧΟΝΤΡΗ ΞΑΔΕΛΦΗ ΣΑΣ ΤΗ ΒΑΒΩ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΕΤΡΑΠΙΣΤΟΝΑ BREMBO AΛΛΙΩΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΦΡΙΧΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΦΡΕΝΑΡΕΤΕ (ΜΑΤΑΙΑ). -
Επειδή υπάρχει η Θεία Δίκη, σήμερα έτυχε να συζητήσω με άνθρωπο ο οποιός πιστεύει ότι το ΑυτοΤρίτη είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ περιοδικό.
Πραγματικά ευχήθηκα να έχω τον skullone μαζί μου. Ελπίζω να ήταν η τελευταία.
-
Ο χρήστης it-R έγραψε:
...
Τα επιχειρήματα δε, φτάνουν σε επίπεδο ανεκδότου...
'δεν έβαλε η Fiat τα μεγαλύτερα φρένα για να μην αυξήσει το μη αναρτώμενο βάρος'
Ούτε για Ferrari να συζητούσαμε.Δεν ξέρω αν το έκανε για αυτό η Fiat ρε χαχανούλη, είπα ότι δεν μπορείς να κρεμάς ότι νάναι από την ρόδα, χωρίς αρνητικά αποτελέσματα. Έλα αν θες να σου κρεμάσω 3 κιλά σέ κάθε ψαλίδι και βγές να το τρέξεις, και μετά έλα να μας πεις αν είναι το ίδιο ή όχι. Μάθατε όλοι και μιλάτε...
Eχεις δηλαδη την εντυπωση οτι καποιες τετοιες παραμετρους τις περνουν υπ'οψην μονο εταιριες σαν την Ferrari??
Αν ειναι ετσι γιατι δεν γεμιζει και η Ferrari τις 19αρες της με δισκο??
Λες να ειναι λογο κοστους??
Ή πολυ μικρος εισαι σε ηλικια ή διαβαζεις πολυ στο internet και εχεις παραμορφωθει!
Bγες στην πραγματικοτητα να δεις και να αιστανθεις τα αποτελεσματα απο τις πιατελες που καποιοι εχουμε για δισκους και τα ξαναλεμε.
p.s. Περνω το μερος της fiat και το λεω ξεκαθαρα!
Ειναι κριμα η γενια μας και αυτη που θα ερθει να κρινει μια εταιρια απο τις γνωμες καποιων που οι παροπιδες δεν τους αφηνουν να δουν περα απο το group vag!Aν νόμισες πως ένα εργοστασιακό σύστημα φρένων μπορείς να το βελτιώσεις χωρίς να του αλλάξεις όλα τα υποσυστήματα, η άγνοιά σου φταίει.
Για να δουλέψουν σωστά τα μεγαλύτερα φρένα θέλουν και μεγαλύτερη τρόμπα. Χωρίς αυτήν το όφελος είναι περιορισμένο.Η Fiat σαφώς και δεν έβαλε μεγαλύτερα φρένα για λόγους κόστους.
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Και προσέξτε και το εξώφυλλο... 'Τα δικά σας φρένα αντέχουν;' Δηλαδή, κατ'ευθείαν να τρομοκρατήσει τον αναγνώστη, να τον βάλει ν'αναρωτηθεί 'ρε μπας και δεν έχω φρένα και δεν το ξέρω;'. Εύγε...
Το πακέτο τσιγάρα που καπνίζω γράφει επάνω, 'Το κάπνισμα αποφράσει τις αρτηρίες και προκαλεί έμφραγμα και εγκεφαλικά επεισόδια'!... Αυτό δεν τρομοκρατεί?
Άσχετο και επίσης το παραπάνω που γράφεις αναγράφεται πάνω σε όλα τα πακέτα και αναφέρεται σε όλα τα τσιγάρα. Όχι μονάχα σε μιας εταιρίας.
-
Aν νόμισες πως ένα εργοστασιακό σύστημα φρένων μπορείς να το βελτιώσεις χωρίς να του αλλάξεις όλα τα υποσυστήματα, η άγνοιά σου φταίει.
Για να δουλέψουν σωστά τα μεγαλύτερα φρένα θέλουν και μεγαλύτερη τρόμπα. Χωρίς αυτήν το όφελος είναι περιορισμένο.Η Fiat σαφώς και δεν έβαλε μεγαλύτερα φρένα για λόγους κόστους.
Ωραία. Αυτό όμως πες το στα σαΐνια του AMS που λένε ότι το ζήτημα είναι το μέγεθος των δισκοφρένων.
-
Aν νόμισες πως ένα εργοστασιακό σύστημα φρένων μπορείς να το βελτιώσεις χωρίς να του αλλάξεις όλα τα υποσυστήματα, η άγνοιά σου φταίει.
Tι ακριβως χρειαζεται επιπλεον το bravo για να αποκτησει καλυτερα φρενα? Με τι κοστος?
-
Δε βαριέσαι... Όποιος θέλει να βγει και να βγάλει 'σκάνδαλο' θα βρει κάποιο τρόπο να το κάνει.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Επειδή υπάρχει η Θεία Δίκη, σήμερα έτυχε να συζητήσω με άνθρωπο ο οποιός πιστεύει ότι το ΑυτοΤρίτη είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ περιοδικό.Πραγματικά ευχήθηκα να έχω τον skullone μαζί μου. Ελπίζω να ήταν η τελευταία.
Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί είναι περισσότεροι απο τους αντίστοιχους skullone, οπότε δε μπορεί να έχει ο καθένας πάντα έναν μαζί του...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Tι ακριβως χρειαζεται επιπλεον το bravo για να αποκτησει καλυτερα φρενα? Με τι κοστος?
Δε γνωρίζω να σου απαντήσω. Στα πλαίαια βελτίωσης της αντοχής των φρένων οι μεγαλύτεροι δίσκοι/τακάκια θα κάνουν δουλειά, με μικρή μόνο αύξηση της δύναμης πέδησης. Αν αλλαχτεί όλο το σύστημα με τις αντλίες (το οποίο δεν ξέρω αν γίνεται) τότε θα αποκτήσει και σημαντική βελτίωση και στη δύναμη των φρένων (πχ. θα μπορεί να ενεργοποιεί ABS από τα 160χλμ. αντί για τα 120χλμ.)
Να ξαναπώ και εγώ βέβαια ότι αυτό που έγραψε το AMS μάλλον παραπέμπει σε κάποιο τεχνικό πρόβλημα.
-
Ο χρήστης Gilles_27 έγραψε:
Επειδή υπάρχει η Θεία Δίκη, σήμερα έτυχε να συζητήσω με άνθρωπο ο οποιός πιστεύει ότι το ΑυτοΤρίτη είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ περιοδικό.
Πραγματικά ευχήθηκα να έχω τον skullone μαζί μου. Ελπίζω να ήταν η τελευταία.
Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί είναι περισσότεροι απο τους αντίστοιχους skullone, οπότε δε μπορεί να έχει ο καθένας πάντα έναν μαζί του...
Μιλουσα με ενα συναδελφο σημερα για ενα αμαξι που θελει να παρει, κατι του λεω για το 500ρακι, και μου λεει ασε ρε, δεν ειδες τι εγινε με το μπραβο?
Ε αν πατε στο site του autotriti (ο φιλος μου το εδειξε) εχουν και σχολια αναγνωστων...πραγματικα τα μισα πρεπει να ειναι κατασκευασμενα...δεν μπορει να υπαρχει τετοιος κοσμος!
-
Είναι διττό το ζήτημα...
-
Και στο AMS έκαναν την κακία τους, κάποιο άχτι κρατούσαν στη Fiat
-
Και η Fiat πήγε να περάσει στη λούφα την διάσταση των δίσκων.
Δεν ξέρω ποιός έχει δίκιο και ποιός φαίνεται ποιό κακός:
a) οι δημοσιογράφοι που σκύλιασαν?
ή
b) η fiat που δεν κάνει μια υπεύθυνη ανακοίνωση πχ 'θα φέρνουμε
το bravo με τα μεγάλα φρένα ... όπως Ευρόπα (sic)'
**
ΜΙΑ ΤΙΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΕΦΕΡΝΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ** -
-
Τι λέμε τόσες μέρες; Τα 1400άρια με τα 90 άλογα έχουν ΤΑ ΙΔΙΑ φρένα σε Ελλάδα ΚΑΙ Ευρώπη. Αυτά που λέει το AMS δεν ισχύουν. Πάντως, σήμερα έμαθα για δελτίο Τύπου της Fiat που εστάλη στα περιοδικά, ολόφρεσκο. Η πληροφόρησή μου γι'αυτό είναι προς το παρόν πολύ γενική, γι'αυτό και περιμένω να μάθω περισσότερα.
To νέο μικρομεσαίο απέτυχε στα τεστ αντοχής φρένων