-
Oι 4Τ δοκίμασαν ατμοσφαιρικό 14αρι;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Oι 4Τ δοκίμασαν ατμοσφαιρικό 14αρι;Ναι... ατμοσφαιρα....
-
Θα ήθελα και μια τοποθέτησή τους επί τούτου (του τουτού ) τότε.
-
Ρε παιδιά πότε θα βαρεθείτε να ασχολείστε με αυτό το θέμα, έλεος!! Και μόνο που το βλέπω ψηλά μου ανεβαίνουν τα λαμπάκια!!
-
Για διαβάστε και το παρακάτω:
http://www.theaa.com/allaboutcars/recal ... &makeId=B3
Car Recall Results
Fiat Brava
Search results (1–1 of 1)New search
Recall: No. 1 of 1
Recall Ref: R1998/104
Exact Model:
Description: **POSSIBLE GRADUAL LOSS OF BRAKE SERVO ASSISTANCE **
VIN: 4668589 TO 4782470 AND 244720 TO 291782
Build Date: April 1998 to November 1798 (Bravo & Brava), May 1998 to November 1998 (Marea)
Numbers: 315
Defect: **On a small number of Bravos, Bravas and Mareas 1.9-2.4 Tds vehicles, because of a problem in the suppliers production process a fault could arise on the brake servo vacuum unit resulting in a gradual loss of the power assisted braking, although the basic system would continue to operate. **
Action: Recall affected vehicles and replace the brake vacuum servo with a quality assured unit.
Launch Date: 18 December 1998Είχαν ανακληθεί και το 1998 τότε κάποια Bravo για παρόμοιο πρόβλημα.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Ρε παιδιά πότε θα βαρεθείτε να ασχολείστε με αυτό το θέμα, έλεος!! Και μόνο που το βλέπω ψηλά μου ανεβαίνουν τα λαμπάκια!!εεε και τι να κανουμε τωρα? Μεχρι να βγαλουν νεα τεστ τον επομενο μηνα, με κατι πρεπει να ασχολουμαστε
-
Ωραία θα βγάλω και εγώ τέστ με θέμα 'μεσαίο οικογενειακό αδρανοποιείται από φρούτο'...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θα ήθελα και μια τοποθέτησή τους επί τούτου (του τουτού ) τότε.Τι τοποθέτηση να δεις βρε νταχτιρντίνε; Τεστ αντοχής φρένων ΔΕΝ κάναμε. Κατά τη διάρκεια των μετρήσεων πάντως, σε 4 φρεναρίσματα από 120 (όσα κάνουμε και στα περισσότερα αυτοκίνητα δλδ) τα φρένα δεν μάσησαν. Τόσα ξέρω, τόσα μπορώ να πω.
...ή μήπως να το παίξω 'ειδικός' επί θεμάτων φρένων, ότι και καλά τα μεγαλύτερα φρένα κουράζονται δυσκολότερα?
... ή μήπως να αναρωτηθώ ΔΗΜΟΣΙΑ γιατί το ντίζελ φοράει μεγαλύτερα φρένα; (με το βάρος του ντίζελ δεν ασχολήθηκε κανείς βέβαια)
... ή μήπως να ποστάρω καμιά φωτό με πλήμνη από... Simca-Matra? Δισκόφρενο το 'να, δισκόφρενο και τ' άλλο!
... αλήθεια, όταν το μεσαίο πεντάλ κατέβει κάτω, φταίει ο φθαρμένος δίσκος , το τακάκι, τα σωληνάκια, η τρόμπα ή τα υγρά; Ή συνδυασμός αυτών; Ή όλα μαζί; Να μας πει κάποιος να μάθουμε.ΥΓ: το έχω ξαναγράψει και θα το πω πάλι: κι εγώ έχω βράσει φρένα, έκανα έβγα, στουκάρισα και κόντεψα να σκοτωθώ. ΔΕΝ μου έφταιξε το αυτοκίνητο όμως, αλλά το κακό μου το κεφάλι. Όλα τα φρένα δίνουν σημάδια κούρασης πριν τα φτύσουν εντελώς. Το ότι άλλο αυτοκίνητο ΔΕΝ έμεινε από φρένα στην ίδια διαδικασία, δεν σημαίνει ότι αυτό που έμεινε είναι σκάρτο. Τέλος, κάτι ακόμα ξαναειπωμένο: μια έρευνα, μπορεί να καλείται έρευνα όταν πληροί κάποιες προδιαγραφές. Ή, πιο λαϊκά, με πορδές δεν βάφονται αυγά.
ΥΓ2: το ανωτέρω ποστ δεν είναι παρά η προσωπική μου άποψη.
-
Βασικά λάθος όρο, όχι τοποθέτηση, εμπειρία, γιατί εγώ δυσκολεύομαι να βρω bravo ατμόσφαιρα να το δοκιμάσω χωρίς συνοδεία. Αυτό ήθελα Σπύρο, στα δικά σας τεστ πώς φάνηκαν τα φρένα. Ευχαριστώ!
-
[random mode on] ΠΑΡΤΕ ΓΙΑΠΩΝΕΖΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ!!! [random mode off]
Πέρα από την πλάκα αυτή η ιστορία έχει παρατραβήξει. Εφόσον η Φιατ διάλεξε ένα συγκεκριμένο δρόμο (νομικό) για να κινηθεί αυτός είναι και ο καλύτερος δυνατός (δεν μπορώ να πιστέψω ότι ολόκληρη αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει καλό νομικό τμήμα, ή απλά αδιαφορεί για τέτοια δημοσιεύματα και τα λαμβάνει αψήφιστα, ή ελαφρά τη καρδία)...
Στο μέλλον θα μάθουμε τα αποτελέσματα αυτής της ιστορίας.ΥΓ: Πάντως η συνάδελφός μου που έχει παραγείλλει το BRAVO γέλαγε με την καρδιά της όταν το διάβασε (και είναι ΑΣΧΕΤΗ με τα αυτοκίνητα).
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Εγώ παρακολούθησα όλη την κουβέντα σας αλλά δεν έγραψα το παραμικρό γιατί απλά δεν ήμουν σίγουρος αν και είχα αποκομίσει προσωπική γνώμη. Και δεν ήθελα να πω τίποτα γιατι και με μένα παλαιότερα όταν είχα γράψει τη γνωμη μου για τα golf GT είχαν πέσει να με φάνε και μένα οι φολκσβανακαίοι.
Είχες πει μήπως παλιότερα πως ένα GT είχε κάψει το turbo ή κάτι τέτοιο , στην περιοχή της Καβάλας; Ή δεν θυμάμαι σωστά;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Εγώ παρακολούθησα όλη την κουβέντα σας αλλά δεν έγραψα το παραμικρό γιατί απλά δεν ήμουν σίγουρος αν και είχα αποκομίσει προσωπική γνώμη. Και δεν ήθελα να πω τίποτα γιατι και με μένα παλαιότερα όταν είχα γράψει τη γνωμη μου για τα golf GT είχαν πέσει να με φάνε και μένα οι φολκσβανακαίοι.
Είχες πει μήπως παλιότερα πως ένα GT είχε κάψει το turbo ή κάτι τέτοιο , στην περιοχή της Καβάλας; Ή δεν θυμάμαι σωστά;
ξεχνιουνται αυτα ρε συ?
3 στα 5 στη Καβαλα ειχαν σπασει αν θυμαμαι καλα...
λιγο γελιο ριξαμε τοτε?
ακομη περιμενουμε να μας φερει τα στοιχεια, 10 μηνες μετα...
-
Δεν ήμουν σίγουρος για το αν ήταν όντως ο cctop....
Τι νέα ρε cctop; Ολα καλά; -
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά όσο καραγκιοζιλίκι κι αν είναι το δημοσίευμα του AMS (που για μένα δε χωρά αμφιβολία ότι είναι), στο τέλος από αυτή την ιστορία κερδισμένο θα βγει το AMS, χωρίς καν να χρειαστεί να φτάσει η ιστορία στα δικαστήρια.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Ωραία θα βγάλω και εγώ τέστ με θέμα 'μεσαίο οικογενειακό αδρανοποιείται από φρούτο'...Πολύ σωστά... κ. Άξελ Φόλεϋ*!
- Θυμάται κανείς το Μπάτσο του Μπέβερλυ Χιλς;
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Εμένα πάντως δύσκολο μου φαίνεται στο Αυτοτριτη να είναι τόσο 'ηλίθιοι'Δεν νομιζω να ειναι ηλιθιοι. Βγαζουν το θεμα , πουλανε κανα φυλλο παραπανω , στελνουν το μηνυμα στις αλλες αντιπροσωπειες: 'κοιτα τι κανω αμα μου κοβεις τις διαφημισεις' ή υπηρετει κατ'εντολην συμφεροντα ανταγωνιστων. (το τελευταιο σεναριο για μενα ειναι το πιο ευφανταστο και το λιγοτερο πιθανο)
Και σε πεντε χρονια που θα βγει η αποφαση , ΑΝ θα βγει , η ΑΜS θα πεσει στα μαλακα ειτε λογω αμφιβολιων , ειτε παραδεχομενη οτι εγινε καποιο λαθος θα ερθει σε συμβιβασμο δημοσιευοντας ενα μικρο αρθρο στην τελευταια σελιδα οτι κανανε λαθος / εγινε παρεξηγηση.
Το στοχο της ομως θα τον εχει επιτυχει στο ενδιαμεσο...
ΥΓ:παραδειγμα- οι κρητικοι στα Ζωγιανα ηταν ηλιθιοι που γαζωσαν τους αστυνομικους? Κανεις δεν θα συλληφθει , για κανα μηνα θα ειναι υπο επιτηρηση , αλλα το μηνυμα τους το στειλανε...
-
Ο χρήστης kostserb έγραψε:
Εμένα πάντως δύσκολο μου φαίνεται στο Αυτοτριτη να είναι τόσο 'ηλίθιοι'
Δεν νομιζω να ειναι ηλιθιοι. Βγαζουν το θεμα , πουλανε κανα φυλλο παραπανω , στελνουν το μηνυμα στις αλλες αντιπροσωπειες: 'κοιτα τι κανω αμα μου κοβεις τις διαφημισεις' ή υπηρετει κατ'εντολην συμφεροντα ανταγωνιστων. (το τελευταιο σεναριο για μενα ειναι το πιο ευφανταστο και το λιγοτερο πιθανο)
Το ζήτημα είναι όμως πώς μπορεί το αναγνωστικό/αγοραστικό κοινό να προστατευθεί από τέτοιες φυλλάδες. Όταν τα ελεγκτικά όργανα λειτουργούν σωστά, κάποιος που πουλάει σάπια τρόφιμα χάνει την άδεια για το μαγαζί του, πληρώνει χοντρά πρόστιμα και ίσως (γιατί δεν είμαι σίγουρος γι'αυτό) να πάει και φυλακή.
Στον δημοσιογραφικό χώρο τι γίνεται;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Το ζήτημα είναι όμως πώς μπορεί το αναγνωστικό/αγοραστικό κοινό να προστατευθεί από τέτοιες φυλλάδες. Όταν τα ελεγκτικά όργανα λειτουργούν σωστά, κάποιος που πουλάει σάπια τρόφιμα χάνει την άδεια για το μαγαζί του, πληρώνει χοντρά πρόστιμα και ίσως (γιατί δεν είμαι σίγουρος γι'αυτό) να πάει και φυλακή.
Στον δημοσιογραφικό χώρο τι γίνεται;
Απλα κανεις (αν δεν ειναι μεγαλοϊδιοκτητης ΜΜΕ) δεν μπορει να τα βαλει με τους δημοσιογραφους...!
(μονο ο Ψωμιαδης στη Θεσσαλονικη καταφερε κατι... )Αναλογα με τις ικανοτητες και τις αντοχες σου , προσπαθεις να παιξεις το παιχνιδι τους χωρις να ζημιωνεσαι πολυ!
-
Μήπως όμως υπήρχε όντως κάποιο θέμα με τα φρένα του νέου Bravo (έστω κάποιας παρτίδας αυτών) όπως π.χ. ελαττωματικό σερβο φρένων; Είχε ξανασυμβεί στο ίδιο μοντέλο το 1998. Με επίσημη ανάκληση για αυτό το λόγο (δείτε ποστ στην προηγούμενη σελίδα).
Αν υφίσταται πάλι παρόμοιο πρόβλημα και έτυχε να εμφανιστεί κατά την δοκιμή του Auto Τρίτη (πράγμα το οποίο δικαιολογεί το να έχασαν εντελώς το φρένο και όχι εξαιτίας της δισκόπλακας-δαγκάνας), ΠΡΙΝ προλάβει η εταιρεία να βγάλει ανακοίνωση για ανάκληση της παρτίδας των μοντέλων που είχαν το πρόβλημα, τότε δικαιολογούνται αρκετά για τη μέχρι τώρα στάση της Fiat.
Κάτι δεν κολλάει όπως και αν το δούμε. Η Fiat από τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνει αρκετά κουμπωμένη και επιφυλακτική, σε σημείο που σε βάζει σε υποψίες...
-
Ακόμη και χωρίς servo ΚΑΝΕΝΑ αυτοκίνητο ΔΕΝ χάνει τα φρένα! Απλά θα χρειαζόταν μπόλικη δύναμη στο πεντάλ...
Το να συνδέουμε μια ανάκληση για το παλαιότερο Bravo με το σημερινό, ούτως ή άλλως είναι άτοπο...Εγώ απορώ, γιατί το AMS δεν αναφέρει τι ακριβώς 'εχασε' από τα φρένα του το Bravo; Λιώσαν τα τακάκια; Βράσαν τα υγρά; Τι ακριβώς συνέβει;
Εμπειροι συντάκτες είναι, θα μπορούσαν να ρίξουν μια ματιά....
Το να τα ρίχνουν στο μέγεθος των δίσκων έτσι αόριστα είναι αστείο! Αν η αιτία ήταν οι μικρές δισκόπλακες, ΤΙ ΣΥΝΕΒΕΙ τελικά;
To νέο μικρομεσαίο απέτυχε στα τεστ αντοχής φρένων