-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Λοιπόν, 100% είναι λάθος αυτό που λες.
Πόσες φορές πρέπει να γράψω ότι η διάμετρος του δίσκου ΔΕΝ είναι το μόνο πράγμα που επηρεάζει την ισχύ και την αντοχή των φρένων; Τακάκια, σωληνάκια, υγρά, τρόμπα, κατανεμητής, ΟΛΑ παίζουν το ρόλο τους.
-
Πως είναι δυνατόν να έχω 100% λάθος όταν ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ,
ΕΝΑΣ από τους παράγοντες είναι η διάμετρος του δίσκου. Τουλάχιστον
έχω 'λιγότερο' λάθος - ας πούμε έχω 70% λάθος -
Όλοι βάζουν μεγαλύτερους δίσκους, ακόμη και η ίδια η fiat. Μήπως
όλοι αυτοί κάνουν λάθος και εμείς στο forum ξέρουμε περισσότερα?
Στο abarth δηλαδή που έχει δαγκάνες brembo, γιατί έχει 305mm δίσκους?
Θα κινηθώ αυθαίρετα στο 50% λάθος
Άντε, να το αφήσω 'εδώ', ΕΧΩ 50% λάθος.
Δεν είπα τόσο 'κακά λόγια' για την FIAT, τουλάχιστον εγώ.
Απλά νομίζω ότι άφησαν τα 257άρια από το μικρό punto στο 'βασικό'
bravo, και κάποιοι την μυρίστηκαν και φωνάζουν για να μη κλέψει
market share από το C segment.Bαλε λοιπον στο μπραβο μεγαλητερο δισκο εμ το ιδιο τακακι (και ας μην παταει σε ολοκληρο τον δισκο) το μονο που θα δεις θα ειναι μια διαφορα ΣΤΑ ΠΟΛΛΑ φρεναρισματα και αυτο με τηλεμετρια και οχι σαν οδηγος. Απλα στα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ φρεναρισματα θα εχει ενα κερδος σε απαγωγη θερμοτητας, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΑ 3-4-5-6-7 φρεναρισματα...ποσο μαλλον στα 3!
-
-
Η πρόεδρος του δικαστηρίου απάντησε: «και αν σκοτωθεί κανάς άνθρωπος»; και απέρριψε το αίτημα.
έχουν την πλάκα τους όμως.
-
Πήρα στα χέρια μου το εν λόγω τεύχος.
Διαβάζοντας λίγο πιο κριτικά τα αποτελέσματα θα δει.
α. Η μέση επιβράδυνση είναι περίπου στο 1g (δηλαδή 10m/sec2 και όχι 1m/sec2 που το AMS δηλώνει σε κάθε αποτέλεσμα).
β. Στις 2 τελευταίες θέσεις από πλευράς απόδοσης είναι το GOLF & LEON. Αυτό είναι κατανοητό τόσο όσον αφορά τη μέση τιμή όσο και την καλύτερη επίδοση. Τo AMS κατά μάλλον αυθαίρετο τρόπο και στις 2 περιπτώσεις κατατάσει από πλευράς απόδοσης τα οχήματα βάσει της τελευταίας μέτρησης.
γ. Στην αντοχή των φρένων το περιοδικό κατατάσσει κατά τη διαφορά μεταξύ του 1ου και 10ου φρεναρίσματος. Φυσικά το fading δεν είναι ένα φαινόμενο που μετριέται και μόνον από τις διαφορές δύο δοκιμών αλλά κανονικά θα έπρεπε να εξετάζει την χρονική εξέλιξη του μέσου όρου. Εν πάσει περιπτώσει cosi fanno tutti. Όμως το πόσο βολικά το χειρότερο σε επιδόσεις όχημα βρίσκεται στην 1η θέση αυτό με ενοχλεί ως αναγνώστη. Με 2 άτομα στο 10ο φρενάρισμα του Leon με το 2ο i30 η διαφορά στο φρενάρισμα είναι 5 ολόκληρα μέτρα. Δηλαδή όταν το i30 είναι σταματημένο το Leon είναι με ταχύτητα περίπου στα ~5 m/sec ή ~18 km/h (μέση επιβράδυνση 1g ή 10m/sec2) που άνετα σκοτώνει ένα παιδάκι ή παππού. Ομοίως με πλήρες φορτίο το 1o Leon θέλει 3.2 μέτρα παραπάνω από το Mazda 3.
δ. Όλα τα οχήματα είναι 5θυρα ή 4θυρα (που σημαίνει και λίγο περισσότερο βάρος σε συνδυασμό με λίγο πιο τουριστικές ρυθμίσεις) με εξαίρεση το Golf που είναι 3θυρο...
Το AMS δεν ζήτησε άλλο όχημα να επαναλάβει τη δοκιμή για το Bravo ώστε αν το συγκεκριμένο συμβάν επαναλαμβανόταν να ετίθετω ζήτημα αλλά προτίμησε να δώσει τη φορά των πραγμάτων που έδωσε. ΙΜΗΟ αυτό το γεγονός το θέτει υπό αμφισβήτηση. Το γεγονός ότι τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητηθούν στα μέσα Δεκεμβρίου λίγο με απασχολεί.
-
Εξαιρετικό! Να το χρησιμοποιήσω για να εξηγήσω σε κόσμο τι αυθαιρεσίες γράφει το AMS;
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Λοιπόν, 100% είναι λάθος αυτό που λες.
Πόσες φορές πρέπει να γράψω ότι η διάμετρος του δίσκου ΔΕΝ είναι το μόνο πράγμα που επηρεάζει την ισχύ και την αντοχή των φρένων; Τακάκια, σωληνάκια, υγρά, τρόμπα, κατανεμητής, ΟΛΑ παίζουν το ρόλο τους.
-
Πως είναι δυνατόν να έχω 100% λάθος όταν ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ,
ΕΝΑΣ από τους παράγοντες είναι η διάμετρος του δίσκου. Τουλάχιστον
έχω 'λιγότερο' λάθος - ας πούμε έχω 70% λάθος -
Όλοι βάζουν μεγαλύτερους δίσκους, ακόμη και η ίδια η fiat. Μήπως
όλοι αυτοί κάνουν λάθος και εμείς στο forum ξέρουμε περισσότερα?
Στο abarth δηλαδή που έχει δαγκάνες brembo, γιατί έχει 305mm δίσκους?
Θα κινηθώ αυθαίρετα στο 50% λάθος
Άντε, να το αφήσω 'εδώ', ΕΧΩ 50% λάθος.
Δεν είπα τόσο 'κακά λόγια' για την FIAT, τουλάχιστον εγώ.
Απλά νομίζω ότι άφησαν τα 257άρια από το μικρό punto στο 'βασικό'
bravo, και κάποιοι την μυρίστηκαν και φωνάζουν για να μη κλέψει
market share από το C segment.Bαλε λοιπον στο μπραβο μεγαλητερο δισκο εμ το ιδιο τακακι (και ας μην παταει σε ολοκληρο τον δισκο) το μονο που θα δεις θα ειναι μια διαφορα ΣΤΑ ΠΟΛΛΑ φρεναρισματα και αυτο με τηλεμετρια και οχι σαν οδηγος. Απλα στα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ φρεναρισματα θα εχει ενα κερδος σε απαγωγη θερμοτητας, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΑ 3-4-5-6-7 φρεναρισματα...ποσο μαλλον στα 3!
Mα στον μεγαλύτερο δίσκο, γενικά, μπάινει και μεγαλύτερο τακάκι, μπαίνει και μεγαλύτερο έμβολο, μπαίνει και μεγαλύτερη τρόμπα.
Όποιος αναφέρεται σε μεγαλύτερα φρένα, τα θεωρεί εννοούμενα αυτά.Στα πλαίσια αυτά λοιπόν στην απαγωγή της θερμότητας παίζουν ρόλο 3 πράγματα. Η επιφάνεια απαγωγής της θερμότητας (μέγεθος/διάμετρος δίσκου), ο σχεδιασμός εσωτερικά των θυρίδων του αεριζόμενου δισκόφρενου (αν είναι τέτοιο) και τέλος ο σχεδιασμός για την διοχέτευση αέρα από αεραγωγούς στους προφυλακτήρες, το σχέδιο της ζάντας κλπ.
Τα μεγαλύτερα φρένα λοιπόν όπως τα εννοεί ο μέσος άνθρωπος βελτιώνουν και τη δύναμη αλλά και την αντοχή σε παρατεταμένη χρήση.
-
-
To AMS μίλησε όμως μόνο για τη διάμετρο των δίσκων. Άρα...
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Ρε παιδιά πόσο θα κόστιζε στη FIAT να βάλει λίγο μεγαλύτερους δίσκους? 50 -100 ευρώ το αμάξι? Ας κόστιζε στο αγοραστή 500 ευρώ παραπάνω και τι έγινε? Θα χάλαγε ο ανταγωνισμός?Και 4πίστονες και 4πίστονες! Σιγά τώρα για κάνα χιλιαρικάκι παραπάνω.
Και πόσο θα κόστιζαν άλλα 10-20 άλογα; 600 ευρώ; Σιγά τα ωά! -
4πίστονες; 4πίστονες βάζουν σε γρήγορα αμάξια 1100 κιλών! Το Bravo θέλει 6πίστονες και carbon ceramic δίσκους!
-
βρε σκύλε γιατί να βάλεις μεγαλύτερο δίσκο με το ίδιο τακάκι; δηλαδή τα μπράβο με τους μεγαλύτερους δίσκους έχουν τα ίδια τακάκια;
-
Γιατί, έβαλε καμιά διευκρίνιση το 'έγκυρο' AMS; Είπε μεγαλύτερα δισκόφρενα. Δεν είπε και μεγαλύτερες δαγκάνες.
-
Μεγαλύτερος δίσκος δεν σημαίνει μεγαλύτερα τακάκια! Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο, μοντέλα που έχουν μεγαλύτερο δίσκο να έχουν την ΙΔΙΑ ακριβώς δαγκάνα! Επομένως και το ΙΔΙΟ ακριβώς τακάκι!
Αν κρατήσουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ ίδια (τακάκια , τρόμπα, σωληνάκια, σερβό) και αυξήσουμε την διάμετρο του δίσκου, θα έχουμε καλύτερο φρενάρισμα: βάσει της Αρχιμήδειας λογικής, ο μεγαλύτερος μοχλός που θα δίνει το μεγαλύτερος δίσκος, θα κάνει πιο εύκολη την προσπάθεια της δαγκάνας να φρενάρει.
Το ίδιο μπορεί να δειχθεί και μαθηματικά, αλλά μιας και δεν έχω πρόχειρο το βιβλίο φυσικής και...βαριέμαι (το κυριότερο! ) θα το αφήσω για κάποιον πιο ορεξάτο!Το ζήτημα όμως δεν είναι αυτό, αλλά αν υπάρχει πρόβλημα για το Bravo με τα φρένα αυτά...
Ταπεινή μου άποψη μάλλον όχι... Το Stilo με ίδιο βάρος και φρένα και που πωλούνταν κανονικά πριν μερικούς μήνες (και όχι μια δεκαετία πριν που λεει το AMS και το μικρό του αδερφάκι...) όχι μόνον δεν είχε πρόβλημα, αλλά ηταν και από τα κορυφαία στην κατηγορία του στο φρενάρισμα.
Το Punto GT είχε αποσπάσει διθυράμβους επίσης, ενώ έχω την εντύπωση πως η δαγκάνα του GT είχε και μικρότερο έμβολο από αυτήν του Bravo.
Επίσης, είναι περίπου αδύνατον να υπερθερμάνεις σε τόσο απόλυτο βαθμό μια αεριζόμενη δισκόπλακα, εντάξει μπορεί να αυξηθεί η απόσταση φρεναρίσματος, αλλά να χαθούν τα φρένα, μάλλον αδύνατον είναι...
Τέλος, ο χειρισμός από την πλευρά του περιοδικού είναι από εμπαθής μέχρι γελοίος, έφτασαν ακόμη και στο spam (ναι πήρα κι εγώ το ...διάσημο email! ), μου είναι αδύνατον να πιστέψω και τις αστειότητες που λένε πλέον! -
To 70% που αναφέρεται σε διάφορα ποστ τις τελευταίες μέρες είναι ο αριθμητικός μέσος της JMU-Stat;
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Δε μου λέτε, αφού το AMS έχει βάλει σκοπό της ύπαρξης του να καταστρέψει εμπορικά την FIAT για τους όποιους δικούς του λόγους πως εξηγείτε αυτά?'ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ'
http://www.autotriti.gr/ams/_magazine/a ... hema=35067'BRAVISSIMO' (προσέχτε την ημερομηνία του άρθρου 4.09.2007)
http://www.autotriti.gr/autotriti/_maga ... s=test_new'Ήρεμη δύναμη'
http://www.autotriti.gr/autotriti/_maga ... s=test_new'Επιτέλους ήρθε'..
http://www.autotriti.gr/ams/_magazine/a ... hema=34999Γιατί σε αυτά και άλλα άρθρα δεν θάβουν τη FIAT κατά τους συνωμοσιολόγους, το αντίθετο κάνουν μάλιστα?
Στις 4.09.2007 το AMS υμνούσε το FIAT BRAVO 150 και ένα μήνα μετά θέλει να καταστρέψει οικονομικά και εμπορικά την FIAT με το BRAVO 90?
Τι έχετε να πείτε τώρα για τα περί συνωμοσιολογίας?
Δεν απάντησε κανείς στο παραπάνω ποστ μου...
-
cctop
εσύ ήσουν που είχες εμπλακεί σε ένα τζέρτζελο με κάτι σπασμένα tsi ή θυμάμαι λάθος; -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
cctop
εσύ ήσουν που είχες εμπλακεί σε ένα τζέρτζελο με κάτι σπασμένα tsi ή θυμάμαι λάθος;Ναι αυτός ήταν, αλλά προσπαθεί να το ξεχάσει μάλλον!
Φήμες λένε πως στην προσπάθειά του , έφτασε μέχρι και τον αλκοολισμό... Αλλά ευτυχώς, διαβάζοντας autotriti, είδε τι μπορεί να κάνουν οι παρενέργειες του ποτού...
Εκτοτε και σε ένδειξη ευγνωμωσύνης, παραμένει πιστός αναγνώστης! -
μου φαίνεται πως απαντήσανε
-
Είναι η μέθοδος stick and carrot. Σου γράφω επαινετικά σχόλια, περιμένοντας να μου χώσεις διαφήμιση. Τι έκανε λέει; Δε μου δίνεις διαφήμιση; Σε φλωμών στη λάσπη.
-
Σκάνδαλο, σκάνδαλο!
Το Audi RS8 δεν αντέχει τη θερμοκρασία και παίρνει φωτιά!!!
http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=188&page_id=5854Αμέσως η Audi να εφοδιάσει το RS8 με σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης (όπως F1) αφού πληροφορίες λένε ότι στην Ελλάδα που έχουμε ζέστη έρχονται χωρίς...ανεμιστήρα!
Πλάκα κάνουμε έτσι;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μεγαλύτερος δίσκος δεν σημαίνει μεγαλύτερα τακάκια! Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο, μοντέλα που έχουν μεγαλύτερο δίσκο να έχουν την ΙΔΙΑ ακριβώς δαγκάνα! Επομένως και το ΙΔΙΟ ακριβώς τακάκι!
Αν κρατήσουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ ίδια (τακάκια , τρόμπα, σωληνάκια, σερβό) **και αυξήσουμε την διάμετρο του δίσκου, θα έχουμε καλύτερο φρενάρισμα: βάσει της Αρχιμήδειας λογικής, ο μεγαλύτερος μοχλός που θα δίνει το μεγαλύτερος δίσκος, θα κάνει πιο εύκολη την προσπάθεια της δαγκάνας να φρενάρει.**Το ίδιο μπορεί να δειχθεί και μαθηματικά, αλλά μιας και δεν έχω πρόχειρο το βιβλίο φυσικής και...βαριέμαι (το κυριότερο! ) θα το αφήσω για κάποιον πιο ορεξάτο!Το ζήτημα όμως δεν είναι αυτό, αλλά αν υπάρχει πρόβλημα για το Bravo με τα φρένα αυτά...
Ταπεινή μου άποψη μάλλον όχι... Το Stilo με ίδιο βάρος και φρένα και που πωλούνταν κανονικά πριν μερικούς μήνες (και όχι μια δεκαετία πριν που λεει το AMS και το μικρό του αδερφάκι...) όχι μόνον δεν είχε πρόβλημα, αλλά ηταν και από τα κορυφαία στην κατηγορία του στο φρενάρισμα.
Το Punto GT είχε αποσπάσει διθυράμβους επίσης, ενώ έχω την εντύπωση πως η δαγκάνα του GT είχε και μικρότερο έμβολο από αυτήν του Bravo.
Επίσης, είναι περίπου αδύνατον να υπερθερμάνεις σε τόσο απόλυτο βαθμό μια αεριζόμενη δισκόπλακα, εντάξει μπορεί να αυξηθεί η απόσταση φρεναρίσματος, αλλά να χαθούν τα φρένα, μάλλον αδύνατον είναι...
Τέλος, ο χειρισμός από την πλευρά του περιοδικού είναι από εμπαθής μέχρι γελοίος, έφτασαν ακόμη και στο spam (ναι πήρα κι εγώ το ...διάσημο email! ), μου είναι αδύνατον να πιστέψω και τις αστειότητες που λένε πλέον!Aυτο ακριβως! Για να το πουμε πιο απλα προσπαθηστε να κλεισετε μια πορτα σπροχνωντας την απο το χερουλι της...μετα καντε το ιδιο σπροχνωντας την απο το σημειο που πιανει ο μεντεσες πανω στην πορτα, στην δευτερη περιπτωση θελει παρα πολυ δυναμη.
Το γιατι να αλλαξουν μονο δισκο μην ρωτατε εμενα. Οι κυριοι βγαλανε αποτελεσμα οτι φταιει ο δισκος. Δλδ η παστα του τακακιου ηταν οκ, τα υγρα οκ, η τρομπα οκ...αλλα εφταιγε ο δισκος!
-
Επειδή πρέπει λίγο να κάνουμε πλάκα με όλη αυτή την ανόητη σκανδαλολογία...
ΣΚΑΝΔΑΛΟ AUDI
ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΛΟΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ S5
Κατά τις δοκιμές του Drive, στο δυναμόμετρο Dynojet 248 High Speed x2, ο κινητήρας του Audi S5 δεν ανταποκρίθηκε στις τεχνικές προδιαγραφές που δηλώνει το εργοστάσιο!
Ενώ η Audi δηλώνει ισχύ 354 ίππων, στους τροχούς φτάνουν 276,7 με απώλειες 59. Έτσι, στο στρόφαλο ο V8 του S5 αποδίδει μόλις 335,7 ίππους. Αντίθετα, η BMW 335i απέδωσε στους τροχούς 285,8 ίππους με απώλειες 24,3. Έτσι η συνολική ισχύς στο στρόφαλο είναι 310 ίπποι, επιβεβαιώνοντας τις τεχνικές προδιαγραφές και μάλιστα αποδίδοντας λίγο καλύτερα από αυτές.
Ποια είναι η απάντηση της Audi στην αποτυχία του πολυαναμενόμενου και πολυθρύλητου νέου της μοντέλου; Θα επανορθώσει για το ατόπημά της ή θα σιωπήσει, αφήνοντας έτσι να κυκλοφορεί ελεύθερο στην αγορά ένα επικίνδυνα αργό όχημα που δεν μπορεί ούτε μια νταλίκα να προσπεράσει χωρίς να αγχώνει τους επιβάτες του;
Υ.Γ. Οι τιμές ισχύος είναι πραγματικές και προέρχονται από το Drive, τεύχος Δεκεμβρίου 2007, σελίδα 96. Τα περί... επικίνδυνα αργού οχήματος είναι, βεβαίως, σκόπιμη σαρκαστική υπερβολή
To νέο μικρομεσαίο απέτυχε στα τεστ αντοχής φρένων