-
Το να κάτσει έλληνας «έμπορος» και:
- να βρεί αμάξι καγκούρικο ΚΑΙ εύκολα αναγνωρίσημο από το νετ ,
- να το φέρει Ελλάδα,
- να πειράξει κοντέρ κλπ
μου φαίνεται εντελώς επιστημονική φαντασία...
Ποιό πιθανό είναι το σενάριο με τον έλληνα φοιτητή ή ομογενή τεσπά που το έφερε εδώ και το πούλησε/αντάλλαξε ο ίδιος στον έμπορα...
-
dpolal μην σου φαίνεται καθόλου επιστημονική φαντασία...
Τα χλμ και τα στοιχεία του αυτοκινήτου (πχ ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας), μόνο οι έμποροι γνωρίζουν τα κόλπα να τα παραποιήσουν και όχι οι ιδιώτες.
Πριν 3 χρόνια είχα πάει με γνωστό μου σε κατάστημα εμπορίας αυτοκινήτων ενός συνεργάτη του. Είχε που λέτε ένα Chrysler Stratus εντός της έκθεσης το οποίο κουβαλούσε 173.000km. Ήταν χειμώνας, απόγευμα. Σε κάποια στιγμή εμφανίζεται ένα παλικάρι με τσάντα polo στον ώμο. Κάνει τις απαραίτητες χαιρετούρες (οικείο κλίμα) και ρωτάει ποιο είναι; Του δείχνουν το Chrysler και πιάνει αμέσως δουλειά.
Ανοίγει την τσάντα, βγάζει το laptop και όλες τις φύσες και καλώδια για να το συνδέσει. Μπαίνει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, συνδέει τον υπολογιστή και κάνει κάτι με τη μίζα (την ανοιγόκλεισε). Εκεί βλέπει πως το κοντέρ γράφει 173.000 και κάτι ψιλά. Ρωτάει πόσο να το βάλω; Η απάντηση ήταν 73.000 και κάτι ψιλά...
Κάνει κάτι με τον υπολογιστή, ανοίγει καπώ. Αποσυνδέει την μπαταρία, κάνει κάτι σαν reset, την επανασυνδέει, κοιτάει τον υπολογιστή του, ανοίγει μίζα, αναφωνεί έτοιμο. Μαζεύει καλώδια και το laptop του.
Ο χιλιομετρητής ήταν πλέον στα 73.000km.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Το να κάτσει έλληνας «έμπορος» και:- να βρεί αμάξι καγκούρικο ΚΑΙ εύκολα αναγνωρίσημο από το νετ ,
- να το φέρει Ελλάδα,
- να πειράξει κοντέρ κλπ
μου φαίνεται εντελώς επιστημονική φαντασία...
Εμένα μου φαίνεται ότι πιο λογικό..
1)Ο βλαχομαντράς σιγά μην σκέφτηκε οτι θα βρούνε το αυτοκίνητο του στις γερμανικές αγγελίες..
2)Σιγά το δύσκολο,με ένα τηλέφωνο στους γνωστούς του στη Γερμανία ήρθε..
3)Σίγα το δύσκολο στο τετράγωνο,το περίεργο θα ήταν το αντίθετο..Πιστεύεις οτι ακόμη και τώρα που τον ξεσκέπασε ένα φόρουμ θα του μείνει το αυτοκίνητο;Κάποιον πιτσιρικά θα βρει να το δώσει..
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Τα χλμ και τα στοιχεία του αυτοκινήτου (πχ ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας), μόνο οι έμποροι γνωρίζουν τα κόλπα να τα παραποιήσουν και όχι οι ιδιώτες.Την ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας δεν την παραποιούν..Όταν το αυτοκίνητο έρθει απο εξωτερικό η άδεια εδώ γράφει την ημερομηνία που κυκλοφόρησε πρώτη φορά στην Ελλάδα..Πχ 2007..Απο κει και πέρα είναι στο χέρι του μαντρά να λέει ότι ημερομηνία θέλει αρκεί να μην έχει αλλάξει το μοντέλο και τον πάρουν χαμπάρι..
-
πριν 2 μηνες πηρα ενα vstrom.το βλεπω στο μαγαζι γνωστου(εχω παρει 2-3 μηχανακια απο αυτον)το κοιταω,καλο φαινεται ρωταω τιμη κλπ.καλα και αυτα,του λεω χιλιομετρα??20000μου λεει!!μου δινει το κλειδι,γυρναω διακοπτη βλεπω 34800!!του λεω ρε μ$#%^κα τι 20000 35000εχει!!ερχετε το κοιταει και αναφωνει πω ρε πο#@$η ξεχασα να γυρισω το χλμ!!!οχι τιποτα αλλο μου λεει χτυπαει ασχημα ψυχολογικα!!!
το θεμα οντος ειναι καθαρα ψυχολογικο γιατι ουτες το μοτερ του civic παθαινει τιποτα στα 113000 ουτε του vstrom στα 35000.
αλλιως ομως καθετε στο ματι!! -
Ο χρήστης PUNTOCC έγραψε:
πριν 2 μηνες πηρα ενα vstrom.το βλεπω στο μαγαζι γνωστου(εχω παρει 2-3 μηχανακια απο αυτον)το κοιταω,καλο φαινεται ρωταω τιμη κλπ.καλα και αυτα,του λεω χιλιομετρα??20000μου λεει!!μου δινει το κλειδι,γυρναω διακοπτη βλεπω 34800!!του λεω ρε μ$#%^κα τι 20000 35000εχει!!ερχετε το κοιταει και αναφωνει πω ρε πο#@$η ξεχασα να γυρισω το χλμ!!!οχι τιποτα αλλο μου λεει χτυπαει ασχημα ψυχολογικα!!!
το θεμα οντος ειναι καθαρα ψυχολογικο γιατι ουτες το μοτερ του civic παθαινει τιποτα στα 113000 ουτε του vstrom στα 35000.
αλλιως ομως καθετε στο ματι!!Ναι αλλά άλλη συντήρηση χρειάζεται το αυτοκίνητο στα 113k και άλλη στα 73k. Και επαναπαύεσαι ότι έχει 73k και στα 80k θα κοιτάξεις να κάνεις service που αντιστοιχεί σε αυτά τα χλμ (αλλάζοντας και τα αντίστοιχα εξαρτήματα που προτείνει ο κατασκευαστής) και όχι τα πραγματικά που χρειάζονται και αντιστοιχούν στα 120k! Είναι εγκληματικό αυτό.
-
Eπίσης είναι και φθορά σε αναλώσιμα όπως αναρτήσεις κλπ. που πολλοί δεν έχουν την εμπειρία να ελέγξουν και χρησιμοποιούν τα χιλιόμετρα ως μπούσουλα...
-
Είναι απάτη ό,τι και να λέμε...
_
-
... και φυσικα παντα ο προηγουμενος ιδιοκτητης ηταν γιατρος, παππους, και το αμαξι ηταν το 4ο της οικογενειας και δεν πολυκυκλοφορουσε...
-
Ο χρήστης PUNTOCC έγραψε:
αλλιως ομως καθετε στο ματι!!Εδώ μιλάμε για απάτη που σηκώνει μύνηση, για ψευτιά, κοροιδία και εμπαιγμό κατάμουτρα, και ο άλλος λέει ότι το 'θέμα είναι ψυχολογικό'....
Κάποιον τον φτύνανε και έλεγε ότι βρέχει...
-
Γι'αυτό καλό είναι όταν είναι να δώσουμε λεφτά και μάλιστα αρκετά για να πάρουμε κάτι, να το ψάχνουμε και λιγάκι. Όχι να το βλέπουμε καθαρό και να λέμε τι καλά που το πρόσεχαν...Να γίνονται οι απατεώνες μάγκες!
Που πάνε πάνω και ό,τι σαβούρα βρουν την φέρνουν εδώ...Να μην αρχίσω να μιλάω τώρα...
-
ΠΑΡΤΕ τηλεφωνο τον μαντρα να του σπασουμε τα νευρα....
πειτε οτι ενδιαφερεστε και καλα..
-
Kαι σιγά μην μείνει απούλητο...
Το συγκεκριμένο (αν ήδη δεν έχει πουληθεί) σύντομα θα βολτάρει σε Μπουρνάζι, Νίκαια, Κερατσίνι, Καστέλλα, Μικρολίμανο, Γλυφάδα κλπ...κλπ... Με μουσική στο τέρμα, φασαρία και βαβούρα...και τα γκομενάκια θα χύνονται στην πίσσα!!!! Ελλαδάρα ομαδάρα!!!!!
Το παν είναι η μόστρα και η φιγούρα. Τα υπόλοιπα είναι παπαρολογίες!...!...
Σιγά μην κάτσει ο υποψήφιος κάγκουρας να ασχοληθεί με χιλιόμετρα, Γερμανίες, κινητήρες, κλπ...κλπ...
Και ο φιδέμπορος τι να κάνει ο κακομοίρης;;;; Ψάχνει για μαλακοπίτουρες μαρσιποφόρους και εύκολα θα τους βρει...
Αντε και καλά κρασά!!!!!
-
Συμφωνώ πως είναι έγκλημα (όχι το μόνο ατιμώρητο στην Ελλάδα όμως).
Για θυμηθείτε πριν κάνα δύο χρόνια που πιάσανε κύκλωμα τελώνηδων στον Πειραιά που περνούσαν αυτοκίνητα μεταχειρισμένα για λογαριασμό κάποιων μαντράδων, και τα φορολογούσαν για ποδήλατα!!!
Άλλο μεταχειρισμένο στην Ευρώπη και άλλο στην Ελλάδα πάντως.
Καλύτερα να πάρεις μεταχειρισμένο από ιδιώτη παρά από μαντρά.
-
Παιδιά κοιτάξτε και τις υπόλοιπες αγγελίες του τύπου.
Φούλ στο καγκούρικο αυτοκίνητο που εντελώς τυχαία αυτοκίνητα 7ετίας εως 10 ετίας έχουν 7-10 χιλιάδες χιλιόμετρα το χρόνο. Πού τις βρίσκει τέτοιες 'ευκαρίες' ο τύπος..http://www.car.gr/dealers/one.php?id=119853&type=car
http://www.car.gr/dealers/one.php?id=116471&type=car
http://www.car.gr/dealers/one.php?id=122265&type=car
http://www.car.gr/dealers/one.php?id=119859&type=car
http://www.car.gr/dealers/one.php?id=119860&type=car
http://www.car.gr/dealers/one.php?id=103812&type=car -
Ο τύπος δεν έχει αμάξι με πάνω απο 80.000χμ...
Είναι απίστευτος βλάκας,αλλά ακόμη πιο βλάκες είναι οι πελάτες του... -
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Καλύτερα να πάρεις μεταχειρισμένο από ιδιώτη παρά από μαντρά.
Αυτό είναι μία κουβέντα. Ένα αυτοκίνητο στην Ελλάδα κάνει 15000 χιλ το χρόνο κατά μέσο όρο (και στη Γερμανία πολλά περισσότερα). Όταν ένας ιδιώτης αποφασίσει να πουλήσει το αυτοκίνητο του μετά 4 χρόνια θα έχει κάνει 60000 χιλ ενώ οι μαντράδες θα πουλάνε το ίδιο αυτοκίνητο με «35000» χιλ, με 72 δόσεις και σε χαμηλότερη τιμή οπότε μάλλον θα πάει σε «ανταλλαγή». Δυστυχώς η αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου στην Ελλάδα είναι πονεμένη ιστορία αν συνυπολογίσουμε τις κομπίνες στα τελωνεία, τα πολυτελή κλεμμένα, τα τρακαρισμένα που επισκευάζονται και πωλούνται «σαν καινούρια» κλπ
-
Γιο! Έχεις επισήμως νταβατζωθεί!
-
Nα παρουμε τηλεφωνο οτι ειμαστε απο την εκπομπη του τριανταφυλλοπουλου ή του Ευαγελλατου και ειναι καλεσμενος με θεμα απατες στα μεταχειρισμενα?
-
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Γιο! Έχεις επισήμως νταβατζωθεί!δικε μουυυυυ!!!!!!
Τα μεταχειρισμένα και οι έμποροι...