-
ναι αλλα αν προσεξες εβαλα 17-18κ το πολυ 20 αν αφορα καμια τρελη προσφορα...απο τα 18 στα 22 ειναι 4 χιλιαρικα...για μενα δεν ειναι λιγα...
απο εξωτερικο ειναι καλη ιδεα να φερω ενα κουπερ?
συμφερει? -
Αν μπορείς να δώσεις παραπάνω, όπως είπε και ο Skye, το νέο μοντέλο είναι καλύτερη αγορά. Αλλά είναι καθαρά θέμα οικονομικών (το νέο το πουλάνε γύρω στα 25-28 και μπορεί να πέσει στα 22 - 25, ανάλογα εξοπλισμού και το παλιό από τα 20 που συνήθως βλέπεις, πέφτει στα 18 περίπου). Για παράδειγμα, το δικό μου κόστιζε κανούργιο 33Κ...πρίν ένα μήνα, μου το έπαιρνε η αντιπροσωπεία ανταλλαγή 28Κ....για να έχεις μια ιδέα.
Σε σχέση με το Claiber (το οποίο ΔΕΝ έχω οδηγήσει), οι μεγαλύτερες διαφορές είναι η δύναμη του MCS και η σκληρή ανάρτηση (ειδικά στο παλιό μοντέλο).
Αγορά από το εξωτερικό, δεν θα έλεγα ότι συμφέρει (εκός εάν ψάξεις πάρα πολύ), αφού περίπου στα ίδια χρήματα θα σου βγεί.
-
-850 θεσεις εγρασιας η mini απο τις 2 Μαρτιου (μολις το ακουσα στις ειδησεις)
και μιλαμε για επιτυχημενη εταιρεια -
H οικονομική κρίση χτυπάει παντού...άστα να πάνε. Εδώ ολόκληρη Ferretti και είναι στα πρόθυρα χρεωκοπίας (αν δεν χρεωκόπησε ήδη)...€1δις χρωστάει και δήλωσε αδυναμία πληρωμής των δανείων της...!!! Λόγω επαγγέλματος (Τράπεζα, δάνεια επιχειρήσεων) τα βλέπω κάθε μέρα στην Ελληνική αγορά...και δυστυχώς ήμαστε στην αρχή ακόμα.
-
από QsisVTS » 16/02/09 15:14
-850 θεσεις εγρασιας η mini απο τις 2 Μαρτιου (μολις το ακουσα στις ειδησεις)
και μιλαμε για επιτυχημενη εταιρεια850 θέσεις από τις 4.700 συνολικά, δηλαδή -18% του εργατικού δυναμικού. Η λεπτομέρεια είναι ότι οι θέσεις αυτές είναι κυρίως εργατών διότι μειώνονται οι ώρες λειτουργίας του εργοστασίου με σύμπτυξη βαρδιών.
Ήταν και είναι επιτυχημένη εταιρεία, αλλά η μείωση πωλήσεων είναι δραματική παγκοσμίως και πρέπει να αντιμετωπιστεί εγκαίρως. -
Καιμιαπου'τ'αναφέραμε, ποσα πιεσαι βάζετε οσοι έχετε τις 17ρες με τα ρανφλατ? Δοκίμασα με 32-33 και οταν ζεσταίνονταν γινόταν τελείως κούτσουρο.Πλέον το έχω στα 28-29 κρύα για να είναι αποδεκτή ή άνεση,αν και σε απότομες αλλαγές πορείας λαστιχάρει εμφανώς περισσότερο.
-
Ο χρήστης offset έγραψε:
Καιμιαπου'τ'αναφέραμε, ποσα πιεσαι βάζετε οσοι έχετε τις 17ρες με τα ρανφλατ? Δοκίμασα με 32-33 και οταν ζεσταίνονταν γινόταν τελείως κούτσουρο.Πλέον το έχω στα 28-29 κρύα για να είναι αποδεκτή ή άνεση,αν και σε απότομες αλλαγές πορείας λαστιχάρει εμφανώς περισσότερο.Έβαζα όσο γράφει το manual (36 μπρός-πίσω) και τελευταία φορά δοκίμασα 34 μπρός- 32 πίσω. Είδα μια ελάχιστη βελτίωση αλλά όχι σπουδαία πράγματα. Η λύση έτσι όπως το βλέπω είναι να αλλάξω τα Run Flat με κανονικά ελαστικά (οδήγησα φίλου το R53 με κανονικά λάστιχα και είναι πολύ καλύτερο και μου είπε ότι του μειώθηκε και η κατανάλωση 1.5λ/100χλμ) και κάποια στιγμή οταν βγάλει η Continental στη διάστασή μας, θα βάλω τα ContiSeal.
-
(οδήγησα φίλου το R53 με κανονικά λάστιχα και είναι πολύ καλύτερο και μου είπε ότι του μειώθηκε και η κατανάλωση 1.5λ/100χλμ)
Αληθεύει αυτό περί μείωσης της κατανάλωσης?
Αν είναι έτσι τότε κρατώντας το run flat σετ για 50.000 χλμ έχεις ένα πρόσθετο καπέλο 750 ευρώ από την παραπάνω βενζίνη! -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Καιμιαπου'τ'αναφέραμε, ποσα πιεσαι βάζετε οσοι έχετε τις 17ρες με τα ρανφλατ? Δοκίμασα με 32-33 και οταν ζεσταίνονταν γινόταν τελείως κούτσουρο.Πλέον το έχω στα 28-29 κρύα για να είναι αποδεκτή ή άνεση,αν και σε απότομες αλλαγές πορείας λαστιχάρει εμφανώς περισσότερο.
Έβαζα όσο γράφει το manual (36 μπρός-πίσω) και τελευταία φορά δοκίμασα 34 μπρός- 32 πίσω. Είδα μια ελάχιστη βελτίωση αλλά όχι σπουδαία πράγματα. Η λύση έτσι όπως το βλέπω είναι να αλλάξω τα Run Flat με κανονικά ελαστικά (οδήγησα φίλου το R53 με κανονικά λάστιχα και είναι πολύ καλύτερο και μου είπε ότι του μειώθηκε και η κατανάλωση 1.5λ/100χλμ) και κάποια στιγμή οταν βγάλει η Continental στη διάστασή μας, θα βάλω τα ContiSeal.
εχεις την εκδοση chili?
οταν ειχα ρωτησει μου ειπαν οτι η σπορ αναρτηση της chili εχει απλα πιο σκληρα ελατηρια. Εαν οντως ισχυει αυτο, γιατι δε δοκιμαζεις να βαλεις τα 'normal' ελατηρια που σιγουρα θα βελτιωσουν την ανεση?
-
@dstou: Δεν έχω κάνει εγώ τη δοκιμή, ο φίλος μου που άλλαξε τα λάστιχα μου το είπε (δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω). Υπηρετούσε Θεσσαλονίκη, οπότε έκανε αρκετά χιλιόμετρα τον μήμνα που πηγαινοερχόταν Αθήνα, και εκεί είδε μεγάλη διαφορά. Θεωρητικά έχει βάση, για΄τι το RF έχει αυξημένο βάρος.
@spiros: Ναι την Chili έχω και η διαφορά δεν είναι μόνο τα ελατήρια. Έχουν διαφορά τα αμορτισέρ (αν δείς τους κωδικούς είναι άλλα για την sport ανάρτηση, όπως είναι και διαφορετικά για τα πρίν και μετά τον Ιούλιο 2007) και οι αντιστρεπτικές δοκοί (η απλή ανάρτηση έχει 22.5mm & 17mm μπρός-ππίσω και η sport ανάρτηση έχει 23.5mm & 18mm μπρός-πίσω)...οπότε χρειάζονται αρκετές αλλαγές, οι οποίες δεν αξίζουν κατά τη γνώμη μου. Ενώ με μια αλλαγή ελαστικών (όταν έρθει η ώρα) θα βελτιωθεί άνεση, κράτημα και κατανάλωση. Τα RF δεν με έχουν πείσει ακόμα...δεν είναι τυχαίο άλλώστε ότι η BMW τα βάζει σε όλα τα μοντέλα εκτός των //Μ.
-
36? Με τίποτα δεν οδηγιέται στους καρόδρομους με τα 36,ασχέτως εαν σε καλή άσφαλτο αποδίδει το μαξ.Τα ρανφλατ με την πρώτη ευκαιρία θα πάρουνε πόδι επίσης,μπας και ...δουλέψει σωστά το αυτοκίνητο.
Θεωρω οτι η σπορ ανάρτηση με τα 16ρια (ειδικα σε 205/50 και οχι 195/55) θα είναι άριστη επιλογη.
-
Χωρις runflat με parada και με S-drive με 2.4 σε ολα και αζωτο (ελεγχος μια φορα το 4μηνο και δεν χανει ποτε) ειμαι μια χαρα και ανετοτατος ...καμια σχεση με τα runflat.
-
Αυτη η ιστορια με τα runflat....Θυμαμαι στην Αγγλια κραζανε την Ε46 οτι δεν ειχε καλη αποσβεση με τα runflat επειδη ειχαν μπει χωρις να εχει σχεδιαστει η αναρτηση για τετοια εφαρμογη...με την καινουρια 3αρα αυτο λεγανε δεν ηταν πλεον εμφανες...τωρα διαβαζω και στο forum της BMW ατομα που βρισκουν την υγεια τους βγαζοντας τα....τελικα κανεις δεν εχει καλη γνωμη γι αυτα? Περαν της ανεσης ειδατε διαφορα και στο κρατημα?
-
Ο χρήστης offset έγραψε:
36? Με τίποτα δεν οδηγιέται στους καρόδρομους με τα 36,ασχέτως εαν σε καλή άσφαλτο αποδίδει το μαξ.Τα ρανφλατ με την πρώτη ευκαιρία θα πάρουνε πόδι επίσης,μπας και ...δουλέψει σωστά το αυτοκίνητο.Θεωρω οτι η σπορ ανάρτηση με τα 16ρια (ειδικα σε 205/50 και οχι 195/55) θα είναι άριστη επιλογη.
πωωωω...17αρα με ραν φλατ στο μινι? αυτο δεν ειναι οδηγηση ρε νικ...αλλαξε τα μη παθεις τπτ στη μεση ρε!
-
Και εγώ αντικατέστησα τα runflat (Cooper S R56 - 4/2008) και βρήκα μεγάλη διαφορά με τα Goodyear Eagle F1 σε 205/45/17.
Θα προτιμούσα οι δαγκάνες των φρένων να είναι κόκκινες - ξέρει κανείς που μπορώ να το πάω να μου τις βάψουν ??Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης Roseman έγραψε:
Και εγώ αντικατέστησα τα runflat (Cooper S R56 - 4/2008) και βρήκα μεγάλη διαφορά με τα Goodyear Eagle F1 σε 205/45/17.Και εγώ έτοιμος είμαι να τα αλλάξω! Απλά σκέφτομαι με την ρεζέρβα τι θα κάνω (είναι ένα σοβαρό θέμα)...σκέφτομαι να πάρω ένα κίτ επισκευής ελαστικού και θα πάρω και την ρεζέρβα ανάγκης για τα ταξίδια.
-
Ανέβασε το αμάξι σου σε ενα γρύλλο-βγάλε τη ζάντα,κάλυψε με χαρτοταινία το δίσκο και τα υπολοιπα με εφημερίδες,και πάτα ενα χρώμα τη δαγκάνα-υπάρχουν ειδικά σπρέυ σε εξειδικευμένα καταστήματα.
Αν και αφού το ξανασκεφτείς μη κάνεις τπτ απ'αυτα μιας και είναι καγκουριά να βάφεις μονοπίστονες OEM δαγκάνες.Αν έχεις το μεράκι ψώνισε ενα σετ μπρεμπο και ρίχτα πάνω.
Παρόλο που τα φρένα του ες είναι πολύ καλά για σπορ ρυθμούς ,θεωρώ οτι είναι απαραίτητη μια αναβάθμιση για λίγο πιο γρήγορες καταστάσεις.Πχ οταν έχεις ανεβάσει ρυθμό και θέλεις ακαριαία φρεναρίσματα βαθιά πριν τη στροφή (η οποιοδήποτε εμποδιο) τα νορμαλ έχουν ενα...lag που σου κόβει 1-2 κλικ τη διάθεση.Αλλά σίγουρα μετα απο αυτό χρειάζεται ενα σωστό ελαστικο.Καπου εκεί λοιπόν θα δουλέψει οπως πρέπει η σπορ ανάρτηση του τσίλι.
-
Συμφωνώ μαζί σου οτι είναι καγκουριά & μάλλον δεν θα το κάνω.
Τα φρένα έχουν ήδη αναβαθμιστή & τα ελαστκά αλλαχθεί σε μη-run flat ...
Ευχαριστώ.
Ο χρήστης offset έγραψε:
Ανέβασε το αμάξι σου σε ενα γρύλλο-βγάλε τη ζάντα,κάλυψε με χαρτοταινία το δίσκο και τα υπολοιπα με εφημερίδες,και πάτα ενα χρώμα τη δαγκάνα-υπάρχουν ειδικά σπρέυ σε εξειδικευμένα καταστήματα.Αν και αφού το ξανασκεφτείς μη κάνεις τπτ απ'αυτα μιας και είναι καγκουριά να βάφεις μονοπίστονες OEM δαγκάνες.Αν έχεις το μεράκι ψώνισε ενα σετ μπρεμπο και ρίχτα πάνω.
Παρόλο που τα φρένα του ες είναι πολύ καλά για σπορ ρυθμούς ,θεωρώ οτι είναι απαραίτητη μια αναβάθμιση για λίγο πιο γρήγορες καταστάσεις.Πχ οταν έχεις ανεβάσει ρυθμό και θέλεις ακαριαία φρεναρίσματα βαθιά πριν τη στροφή (η οποιοδήποτε εμποδιο) τα νορμαλ έχουν ενα...lag που σου κόβει 1-2 κλικ τη διάθεση.Αλλά σίγουρα μετα απο αυτό χρειάζεται ενα σωστό ελαστικο.Καπου εκεί λοιπόν θα δουλέψει οπως πρέπει η σπορ ανάρτηση του τσίλι.
-
αγοραστικε cooper S. ειναι αμερικανικων προδιαγραφων, πρεπει να αλλαχτουν τα λαστιχα εχει 29.000 χλμ. εχει τις 17 αρες ζαντες, τι λαστιχα πιστευτε οτι συμφερει να βαλουμε μαρκα- τυπος??? 205-45-17..... ευχαριστω..... για Ελλαδα συζητω..... επισης καποιο site για να δω τις ακριβεις προδιαγραφες..... και τους κωδικους ανταλλακτικων.... ειναι του φεβρουαριου 2006.
-
Goodyear Eagle F1 σε 205/45/17 (οχι run flat) γύρω στα € 650.
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
αγοραστικε cooper S. ειναι αμερικανικων προδιαγραφων, πρεπει να αλλαχτουν τα λαστιχα εχει 29.000 χλμ. εχει τις 17 αρες ζαντες, τι λαστιχα πιστευτε οτι συμφερει να βαλουμε μαρκα- τυπος??? 205-45-17..... ευχαριστω..... για Ελλαδα συζητω..... επισης καποιο site για να δω τις ακριβεις προδιαγραφες..... και τους κωδικους ανταλλακτικων.... ειναι του φεβρουαριου 2006.
New MINI Forum