-
-
Χμ.Απο άλλη σκοπιά το βλέπει ο καθένας.Προσωπικά έχω οδηγήσει κουπερ115 και κούπερ 120.Εγω στο μίνι βλέπω το ιδανικο αυτοκίνητο*.Ακόμα και στο 120.Και ούτε θα σκεφτόμουν βελτιώσεις.Μόνο κανα 2-3 αξεσουάρ απο τη μαμα αντιπροσωπεία.
*Απο τα καθημερινα και συνάμα οικονομικά.
-
ουφ κουραστικα...και αυτο το κιντ δεν λεει να οτ παρει το μινι, να του ραψω 2-3 κουστουμια να τελειωνουμε
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
spiros αυτο λεω και εγω ρε συ, οτι ειναι πολυ καλο....αλλα οχι σε καλη τιμη (θα μου πεις πιο ειναι σε καλη τιμη δλδ? και θα εχεις δικιο)WINDSURFER με 172 καραμαμα δεν εχει ελπιδα το μινι, και με 106 σκουποεξατμισατο (σιγα την βελτιωση δλδ και μινι να ειχα θα τα ειχα αυτα πανω) παλι πισω ειναι, και φυσικα μιλαω απο σταση, και απο ευτερες παντως που εχω ανοιξει απλα με κρατησε λιγο και δεν του εφυγα για λιγα μετρα.
Απλα σκεψου οτι για να παρω ενα αμαξι 30κ € εκτος απο την παθητικη ασφαλεια την γκλαμουρια και την καινουργιλα θα ηθελα να παρω και κατι παραπανω απο αυτα που μου δινει το 106 μου.
Δεν σου κρυβω οτι ο στοχος μου ειναι ενα mx5 mk 2,5 sporty η ενα μινι 167, περιπου στα ιδια € παιζουν, το ΜΧ5 ειναι πιο αργο σε ευθεια αλλα σου προσφερει πολλα διαφορετικα πραγματα....οτα νστην εξισωση μπαινει το ΜΧ5 NC sport στα 33κ απλα δεν σκεφτομαι καν το μινι, πολυ ακριβο.
Θα μου πεις εσυ το βλεπεις ετσι και ο αλλος σε αυτα τα € προτιμαει το wrangler, πολυ σωστα απλα ο καθενας το βλεπει απο την πλευρα του.
Έχει τύχει 3-4 φορές να ανοίξω με ραλί.Το μόνο ραλί που ήταν πιο γρήγορο κ χωρίς πολύ μεγάλη διαφορά ήταν ένα που είχε εκκεντροφόρους ροικές κτλ.
Μιλάμε τώρα οτι τα περιοδικά έχουν μετρήσει το facelift MINI 0-100 σε 7.2 ενώ τα ραλί γύρω στο 8.5.Τώρα αν με μια σκούπα κ μια εξάτμιση τα ραλί κανουν τουλάχιστιστον 1 sec και λιγότερο τα 0-100 τότε τι να πώ.
Επίσης έχε υπόψιν σου ότι τα facelift MINI είναι πιο γρήγορα από τα αύτα με τα 163 γιατί εκτός από τους 7hp έχουν κ αρκετά πιο κοντές σχέσεις.Πάντως αν σκέφτεσαι το κομπρεσεράτο καλύτερα να πας σε facelift γιατί είναι λιγο πιο γρήγορο εχει πιο κοντές σχέσεις,έχουν διορθώθει κάποια προβλήματα που είχαν τα προηγούμενα κ το βασικότερο απο μια ημερομηνια κ μετά εχουν κ μπλοκέ.Πιστεύω οτί αξίζουν τα 2 χιλιάρικα παράπάνω που έχουν σαν μεταχειρισμένα.
Στην τελική αν πάρεις το κομπρεσεράτο κ δν σου φτάνουν τα άλογα, με 1000 ευρώ βάζεις μία τροχαλία κ ένα φίλτρο κ πας κοντά στα 200 άλογα.Το καινούριο μάλιστα λόγο turbo από ότι λένε ανεβάζει ακόμα πιο εύκολα άλογα.
Παντως μην φανεί ότι έχω κάτι με τα ραλι ίσα ίσα που τα γουστάρω κ ήταν πολλά χρόνια πόθος άλλα εμένα οι εμπειρίες μου στο δρόμο έχουν δείξει ότι το μινι είναι πιο γρήγορο χώρις αυτό να σημαίνει κάτι αρνητικό για το ραλί σαν αυτοκίνητο εξάλου κ τα 2 αμάξια είναι για τα βουνά κ όχι για τις ευθείες.
Όσο για το μχ-5 όταν πήρα το μίνι το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά το mx5 το sporty αλλά τελίκα επέλεξα το μινι γιατί για μένα δν είχε τελειώσει η μπροστά κίνηση κ κ δν ήμουν έτοιμος για κάτι σαν το μχ5.Πάντως αν ήμουν στη θέση σου κ είχα ραλί κ δν είχα πρόβλημα με το διθέσιο θα επέλεγα το μχ5 δν νομίζω να έχεις να πάρεις κάτι πολύ περισσότερο από το μίνι από θέμα στριψίματος μόνο ίσως η λίγο πιο καρτίστικη αίσθηση κ λίγο περισσότερο γκάζι -
7 και κάτι ψιλά έχει το rallye 0-100 νομίζω..
-
8,7 το έδιναν τα περιοδικα της εποχής πάντως.
Δεν το χω μετρήσει ποτέ βέβαια... -
Εγώ ήξερα για 7 φεύγα-8.
Όπως και να έχει, με περιφερειακές ψιλοβελτιώσεις παίρνει πολύ τα πάνω του (και οι άλλοι τα από κάτω του! ).
Δύσκολο να είχε εκκεντροφοράτο ραλί ο φίλος και να μην μπορούσε να πάρει το MCS. Για να πάρεις μια ιδέα, αυτά τα σκάνε σε Golf GTi. -
8,5 είχαν όλα και Rallye και GTi και VTS.
Εξαίρεση αποτελούσε η γνωστή διαφήμιση της Citroen όπου το VTS εμφανιζόταν να έχει 0-100 σε 6,5
-
και γω 8-8.5 τα θυμαμαι, με το punto GT να ηταν στα 7,4
-
Πάντως το ΜCS (R56) που έχω τώρα και μάλιστα με αυτόματο κιβώτιο (6τάχυτο) είναι πιό γρήγορο από την 325ti (Ε46) που είχα πρίν. Γενικά το MCS είναι πάρα πολύ γρήγορο, όχι μόνο σε ευθείες, αλλά και σε στροφές...αλλά είναι αρκετά σκληρό σε αναρτήσεις.
-
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
8,7 το έδιναν τα περιοδικα της εποχής πάντως.+1.
-
WINDSURFER thanks
Kid 8,5 με 8,7 0-100 για stock αμαξι, εγω με λιγο προχειρο τροπο οι καλητερες μετρησεις μου ειναι απο 7,3 εως 7,0 κατι.
nickolas εκτος απο την διαφημιση το εγραφε αν δεν κανω λαθος και στα προσπέλτους....οχι 6,5 αλλα 7,2 ή 7,5 οταν το 106 με ιδιο μοτερ ειχε στο προσπεκτους 8,5 με 8,7
-
Ξέρει κανείς απο ποιο χρονο-μήνα και μετα το κουπερ ες εκανε φεισ λιφτ και πήγε στα 170 άλογα? Και κάποιος είπε οτι τα τελευταία είχαν μπλοκέ,πότε πάραγονταν αυτα τα 'τελευταία'?
-
http://www.veilside.com/veilsideusa/aer ... eartsR.htm' target='_blank' target='_blank
για γυναικες καγκουροειδη καλό ειναι παντως
-
ΕΡΩΤΗΣΗ: Το mini one το 95αρι πως ειναι στο δρομο?αξιζει?οι διαφορες με το S ειναι μονο στο μοτερ?
-
Καμια σχεση .......τα λ7 του S σε σχεση με το ΟΝΕ ειναι περα για περα καλη επενδυση σε σχεση με το ποσο διαφορετικο οχημα παιρνεις .Οι διαφορες δεν ειναι μονο στο μοτερ αλλα σε ολα τα μηχανικα μερη και στησιμο αμορτισερ αντιστρεπτικες κλπ κλπ .....για να μην πουμε για επιπεδο εξοπλισμου.Δεν ειναι τυχαιο οτι κυκλοφορουν στην Ελλαδα κατα 70 % MINI COOPER S και το υπολοιπο 30% ΟΝΕ και cooper.
Φανταστικο αυτοκινητο το μινακι .Ειναι το μονο αυτοκινητο που το εχω πανω απο 4 χρονια ......και δεν σκεψη να το πουλησω δεν υπαρχει!!!!!!!!!!(συνηθως αλλαζα αυτοκινητο στο χρονο)..... -
Το ότι τα περισσότερα ΜΙΝΙ που κυκλοφορούν είναι S, δεν είναι επειδή είναι τόσο καλύτερο αυτοκίνητο (που είναι, αλλά ...δεν είναι αυτός ο λόγος )...
Κυκλοφορούν περισσότερα S, γιατί το ΜΙΝΙ πάνω απ' όλα είναι ένα fashion item και μια δήλωση ευμάρειας : 'τ'ακούμπησα χοντρά για μικρό αμάξι' κι αυτό ισχύει παγκοσμίως (πχ στις ΗΠΑ, αντί του ΜΙΝΙ S, παίρνεις μια πολύ καλή Mustang! ).Γι' αυτό το λόγο, κι εγώ ΜΙΝΙ, θεωρώ πως πρέπει να το πάρεις σε 2 εκδόσεις: είτε Cooper S, είτε Cooper Cabrio (εδώ η έλλειψη του S, αντισταθμίζεται από την ...έλλειψη οροφής! ).
Επειδή προβλέπω πως κάποιοι θα πουν πως αυτοί αγόρασαν ΜΙΝΙ για τα...εξαιρετικά οδικά του χαρακτηριστικά και καθόλου δεν τους απασχόλησε η..μούρη του, να τους πω πως....ΔΕΝ τους πιστεύω!
Και για να μην παρεξηγηθούμε, μ'αρέσει πολύ το ΜΙΝΙ και πολλές φορές έχω σκεφτεί να τ'ακουμπήσω για ένα S, αλλά θα περιμένω να πέσουν οι τιμές της δεύτερης γενιάς για να δω τι μπορώ να πάρω...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το ότι τα περισσότερα ΜΙΝΙ που κυκλοφορούν είναι S, δεν είναι επειδή είναι τόσο καλύτερο αυτοκίνητο (που είναι, αλλά ...δεν είναι αυτός ο λόγος )...
Κυκλοφορούν περισσότερα S, γιατί το ΜΙΝΙ πάνω απ' όλα είναι ένα fashion item και μια δήλωση ευμάρειας : 'τ'ακούμπησα χοντρά για μικρό αμάξι' κι αυτό ισχύει παγκοσμίως (πχ στις ΗΠΑ, αντί του ΜΙΝΙ S, παίρνεις μια πολύ καλή Mustang! ).Γι' αυτό το λόγο, κι εγώ ΜΙΝΙ, θεωρώ πως πρέπει να το πάρεις σε 2 εκδόσεις: είτε Cooper S, είτε Cooper Cabrio (εδώ η έλλειψη του S, αντισταθμίζεται από την ...έλλειψη οροφής! ).
Επειδή προβλέπω πως κάποιοι θα πουν πως αυτοί αγόρασαν ΜΙΝΙ για τα...εξαιρετικά οδικά του χαρακτηριστικά και καθόλου δεν τους απασχόλησε η..μούρη του, να τους πω πως....ΔΕΝ τους πιστεύω!
Και για να μην παρεξηγηθούμε, μ'αρέσει πολύ το ΜΙΝΙ και πολλές φορές έχω σκεφτεί να τ'ακουμπήσω για ένα S, αλλά θα περιμένω να πέσουν οι τιμές της δεύτερης γενιάς για να δω τι μπορώ να πάρω...
Προσωπικα δεν το αγορασα για να πουλησω μουρη .... αμα θελω να παω μπουζουκια παω με την Μπε μ μπε (που λεει και ο καθε λαικος παρκαδορος )ασε που το ΜΙΝΙ δεν το ξαναφηνω σε παρκινγκ χωρις να το παρκαρω εγω και να παρω τα κλειδια ποτε!!!!
-
Ο χρήστης cooperS_JCW έγραψε:
ασε που το ΜΙΝΙ δεν το ξαναφηνω σε παρκινγκ χωρις να το παρκαρω εγω και να παρω τα κλειδια ποτε!!!!Aυτό δεν ξερω γιατί το λες και αν έχει αναφερθεί στο παρελθόν, αλλά έχεις 100% δίκιο.
Έχω δει παρκαδόρους να ρίχνουν τρελό λιώσιμο σε αυτοκίνητα πελατών και να κάνουν διαδρομές 100-200 μέτρα κομμάτια και προφυλακτήρες ο ένας απ' τον άλλο...
New MINI Forum