-
Υπάρχει περίπτωση να είναι από το συμπλέκτη??
Δεν ξέρω αν έχεις χειροκίνητο ούτε πόσα χιλιόμετρα έχεις -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Υπάρχει περίπτωση να είναι από το συμπλέκτη??
Δεν ξέρω αν έχεις χειροκίνητο ούτε πόσα χιλιόμετρα έχειςείναι αυτόματο κ εχει 60χιλ πλέον.
χμμμ... δεν πατινάρει το αυτοκίνητο.τουλάχιστον δεν καταλαβαινω κατι... -
Η μυρωδια απο υλικα τριβης (τακακια, συμπλεκτης) ειναι χαρακτηριστικη. Αν ηταν απο εκει πιστευω θα το καταλαβαινες, ιδιως αν εχει τυχει να τη μυρισεις. Ανοιξε καπω με το που το κανει να δεις αν ειναι απο το μηχανοστασιο ή απο ταμπλω.
-
Μηπως στο προσφατο σερβις κανανε καμια 'πατατα' και ειτε ξεχασανε να κουμποσουν καποιο πλαστικο το οποιο ακουμπαει καπου (το τουρμπο ανεβεζει τρελη θερμοκρασια) και λιωνει ή τους επεσαν τιποτα λαδια (ή γρασσα) κοντα στο τουρμπο και αυτα καιγονται σιγα σιγα;
Εμενα μοιριζε το μινι σαν καμμενο, αλλα στην αρχη, στα πρωτα 5-6.000χλμ. Εσυ εχεις 60.000χλμ.
-
Ευχαριστώ όλους.
Δεν είναι από υλικά τριβής.
Ανοίγωντας το καπώ βλέπω ότι υπάρχει μια πολύ μικρή διαρροή λάδι στο ψευτοκάπακο. Ίσως από εκεί το λάδι να πηγαίνει σε κάποια ζεστή περιοχή και να μυρίζει. Αλλά τόσο πολύ;Η διαρροή προέκυψε μετά από εργασία που έκανε το εξουσιοδοτημένο στον χώρο του κινητήρα (αλλαγή τεντωτήρα καδένας). Θα τους καλέσω να δω αν θα καλύψουν τη ζημιά. Πριν δεν έχανε.
Ελπίζω να είναι μόνο αυτό! Το αυτοκίνητο κατά τα άλλα λειτουργεί κανονικά και οι ενδείξεις που παίρνω από τους αισθητήρες είναι οι σωστές...
-
http://www.motori.gr/newsarticle/test-d ... a-kai-styl
TEST DRIVE
MINI One D Clubman : Φέρνει «εξάρες» σε πρακτικότητα και στυλ[spoiler=:y7i9wd8f]Το Mini One D Clubman χάρη στις έξι συνολικά του πόρτες φέρνει «εξάρες» στη ζαριά της πρακτικότητας αρχικά και έπειτα στο στυλ, ενώ η βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση του σε κάνει να θες να συνεχίσεις το παιχνίδι της βόλτας.
Όταν ήρθε η ώρα της φωτογράφισης για το Mini One D Clubman o φακός κυριολεκτικά δεν «ήξερε» που να πρωτοεστιάσει.
Το αυτοκίνητο είναι γεμάτο από στυλιστικές λεπτομέρειες, ενώ σε καμία περίπτωση δε μπορείς να το αποκαλέσεις «φλύαρο» σχεδιαστικά, καθώς καθετί πάνω του φαίνεται μελετημένο. Αρχικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για το μακρύτερο μοντέλο στην οικογένεια Mini με μήκος 4.253 χλστ., ενώ οι διαστάσεις του σε πλάτος και ύψος ανέρχονται σε 1.800 χλστ. και 1.441 χλστ. αντίστοιχα. Περιμετρικά το αμάξωμα του καλύπτεται χαμηλά από μαύρο πλαστικό προστατευτικό, ενώ στα εμπρός φτερά έχουν τοποθετηθεί τα επονομαζόμενα “Air Breather”, τα οποία εξυπηρετούν αεροδυναμικούς σκοπούς. Tα πίσω κρύσταλλα είναι φιμέ τονίζοντας έτσι το μήκος του αυτοκινήτου, ενώ χρωμιωμένες είναι οι εξωτερικές χειρολαβές. Οι 17 ιντσών ζάντες αλουμινίου είναι μαύρου χρώματος όπως και τα καλύμματα των πλευρικών καθρεπτών, τα οποία στο κάτω μέρος τους έχουν μια δέσμη φωτός που τα βράδια προβάλει στην άσφαλτο το λογότυπο της Mini (νέο gadget αυτό στις μέρες μας).
Αντικρίζοντας το αυτοκίνητο σίγουρα το μάτι «καρφώνεται» στη δίφυλλη πόρτα του πορτμπαγκάζ. Έτσι λοιπόν μιλάμε για ένα εξάπορτο Mini, καθώς πέρα από τις τέσσερις θύρες για τους επιβάτες υπάρχουν ακόμα δυο για το πορτμπαγκάζ, που δεν ανοίγουν ανεξάρτητα, καθώς πρώτα ανοίγεις τη δεξιά και μετά την αριστερή. Το κατώφλι φόρτωσης είναι σχετικά χαμηλό, ενώ το φάρδος ικανοποιητικό. Ο χώρος των αποσκευών προσφέρει από 360-1.250 λίτρα, έχει διπλό πάτωμα, ενώ απουσιάζει τόσο η κανονική ρεζέρβα όσο και η ανάγκης.
«Ντιζαϊνάτο» είναι και το εσωτερικό του Μini One D Clubman χωρίς να διαφοροποιείται σχεδιαστικά από τα υπόλοιπα συγγενή του μοντέλα. Και εδώ το κεντρικά τοποθετημένο πολυόργανο με δακτύλιο LED είναι αυτό που κλέβει την παράσταση. Στη βάση της κεντρικής κονσόλας πλάι στο ηλεκτρικό χειρόφρενο υπάρχει ένα στρογγυλό περιστροφικό χειριστήριο για το σύστημα πολυμέσων, το οποίο χρειάζεται εξοικείωση μέχρι να μάθεις να περιπλανιέσαι με ευκολία στο μενού του.
Το ότι βρίσκεσαι μέσα σε ένα μοντέλο της premium κατηγορίας το «φωνάζει» η ποιότητα και η συναρμογή των υλικών. Η επάνω επιφάνεια του ταμπλό καλύπτεται από αφρώδες μαλακό πλαστικό, ενώ σε αφθονία βρίσκονται τα διακοσμητικά μαύρα γυαλιστερά, σατινέ και χρωμιωμένα ένθετα. Τόσο στην πλαφονιέρα της οροφής όσο και κάτω από τα στρογγυλά χειριστήρια του κλιματισμού στην κεντρική κονσόλα, μια ξεχωριστή νότα δίνουν οι αεροπορικού τύπου διακόπτες, εκ των οποίων ο κόκκινος εκκινεί τον κινητήρα.
Eπιπλκέον όταν ο ήλιος έδυε δε ξέραμε ποια από τις συνολικά 12 αποχρώσεις του κρυφού ατμοσφαιρικού εσωτερικού φωτισμού να διαλέξουμε. Χώρος για μικροαντικείμενα υπάρχει μπροστά από τις δυο φαρδιές ποτηροθήκες, στα πάνελ των θυρών και εντός του κεντρικού υποβραχιόνιου. Καθώς μιλάμε όμως για χώρους ας μεταβούμε στην πίσω σειρά καθισμάτων να δούμε ποια είναι τα αποτελέσματα του μεγαλύτερου μεταξονίου των 2.670 χλστ. Με ευχαρίστηση ανακαλύψαμε ότι οι πίσω επιβάτες έχουν καλό χώρο για τα πόδια τους, αλλά και «αέρα» ανάμεσα στα κεφάλια τους και την οροφή, ενώ μόνο ο μεσαίος επιβάτης ίσως νιώσει λίγο άβολα με τα πόδια του λόγω του υπερυψωμένου δαπέδου.
To γκρι Mini One D Clubman τροφοδοτείται από το γνωστό πετρελαιοκινητήρα TwinPower Turbo των 1.500 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 116 ίππους στις 4.000 σ.α.λ και 270 Nm ροπής μόλις από τις 1.750-2.250 σ.α.λ. Μόνο βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του διαπιστώνεις ότι είναι τρικύλινδρος, καθώς είναι ιδιαίτερα πολιτισμένος σε λειτουργία και δεν εμφανίζει ίχνος ενοχλητικών κραδασμών. Κινεί με αποφασιστικότητα θα λέγαμε και με γρήγορο τέμπο αν το θελήσεις το αυτοκίνητο επιτρέποντας του να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα εντός 10,4 δευτ. και να αναπτύξει τελική ταχύτητα 192 χλμ./ώρα. Συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων με τον επιλογέα να είναι σκληρός σε αίσθηση όταν το μετακινείς, κάτι που ίσως σε δυσκολέψει λίγο στις γρήγορες αλλαγές, ωστόσο η κατάληξη των κουμπωμάτων ήταν πάντα επιτυχημένη. Εφαρμόζοντας στην πράξη όλα τα στυλ οδήγησης, η μέση κατανάλωση (με σύστημα Start/Stop) δε ξεπέρασε τα 6,6 λίτρα/100 χλμ. (επίσημη μέτρηση 3,9 λίτρα/100 χλμ.), ενώ οι εκπομπές C02 βρίσκονται στα 102 γρ./χλμ.
Στο δρόμο τώρα γίνονται εύκολοα αντιληπτά τα sport γονίδια των Μini, που ακόμα και στο One D Clubman παρότι θα έλεγες ότι χάνει κάπως από το δυναμισμό του 3θυρου μοντέλου για παράδειγμα, εμάς κατάφερε να μας κερδίσει οδηγώντας το. Το τιμόνι του είναι βαρύ σε αίσθηση, ενώ συλλέγει όση περισσότερη πληροφόρηση μπορεί και τη μεταφέρει στα χέρια σου. Πως πατάει όμως στο δρόμο; Με στιβαρότητα, χωρίς να νιώθεις ταλαντώσεις, τάσεις πλεύσης ή έντονων κλίσεων στις στροφές από το μακρύτερο αμάξωμα του, ενώ από το πρώτο άγγιγμα του μεσαίου πεντάλ μας εντυπωσίασαν τα δυνατά του φρένα. Συνολικά η ποιότητα κύλισης του λαμβάνει αρκετά καλή βαθμολογία. Στον αυτοκινητόδρομο θα απολαύσεις την όχι και τόσο μαλακή του ανάρτηση του, ίσως όμως μέσα στη πόλη λόγω των αμέτρητων κακοτεχνιών όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, να κουράσει. Περιμετρικά του λεβιέ ταχυτήτων υπάρχει ένας διακόπτης, ο οποίος σου επιτρέπει να επιλέξεις ανάμεσα στα τρία προγράμματα οδήγησης ΜΙD/ Green/Sport ανάλογα με τα κέφια σου και τις συνθήκες.
Επί της ουσίας λοιπόν, νέοι οικογενειάρχες, λάτρεις της διαχρονικής εικόνας των Mini, αλλά και όσοι έχουν ανάγκη την πρακτικότητα, τους χώρους και τους αρέσει να ανοίγουν νέες πόρτες στη ζωή, μάλλον βρίσκονται μπροστά στο αυτοκίνητο που τους ταιριάζει.
Αρκεί να ξεκινήσουν τις όποιες διαδικασίες από τα 26.565 ευρώ που κοστίζει η βασική έκδοση.[/spoiler:y7i9wd8f]
-
Χτες στην παρουσίαση του νέου κάντρυμαν , ήμουν επιβάτης στο πίσω κάθισμα σε σύντομο τέστ ντράιβ .
Το αμάξι κλασσικό μίνι , αν και λίγο αμήχανο σχεδιαστικά , αφού μέχρι την πίσω πόρτα είναι το τωρινό και μετά είναι το νέο clubman .Είναι οδηγοκεντρικό , αλλά η ανάρτηση του είναι πολύ σκληρή , ενώ οι πίσω επιβάτες υποφέρουν στις απλές κακοτεχνίες και περισσότερο στις λακκούβες . Ακόμα δεν συγκρατιούνται άνετα στα πίσω καθίσματα στις στροφές .
Από την άποψη των χώρων είναι άνετο και γενικά έχει ό,τι θα περίμενε κάποιος από το μίνι . Η τιμή ξεκινάει από τις 30000 περίπου και ανεβαίνει κλασσικά , αλλά όπως πάντα μετά θα παίζουν παζάρια και εκπτώσεις .
-
Καλημερα.Θα ηθελα την βοηθεια σας.Εχω ενα cooper s R56 07'.Ο ανεμιστηρας - βεντιλατερ αναβει πολυ συχνα.Το καλοκαιρι δεν το συζηταω..Αλλα μεχρι και το χειμωνα αναβει αμα παω καμια βολτιτσα μεγαλη...Αναβει και σβηνει μετα απο λιγο..Και μετα ξανά αναβει και σβηνει..Το καλοκαιρι και σε αποσταση 15 λεπτων θα αναψει σιγουρα.Και αναβει και ακομα και εν κινηση οχι μονο σταματημενο..Αν το τρεξω δε ααστο....Εχει κανενας cooper s turbo tou 07? Aν ναι, εχει παρομοια θέματα?
-
Ειχα εγω για 2 χρονια (2007-2009) r56 cooper s αυτοματο. Το βεντιλατερ λειτουργουσε σχεδον συνεχεια (ειδικα το καλοκαιρι σταματαγε κανα 10λεπτο αφου ειχα σβησει την μηχανη!!). Πολυ μικρος χωρος μηχανης και παρα πολυ ζεστη, λογικο μου φαίνεται.
-
Περνώντας σήμερα έξω απο μια αντιπροσωπεία είδα να φέρνουν το υβριδικό mini countryman και δεν μπορεσα να αντισταθώ, μπήκα μέσα και του έριξα μια ματιά. Ήμουν και τυχερός γιατί το σκέπασαν αμέσως για να το δείξουν σε παρουσίαση σε λίγες μέρες. Είπα να ρωτήσω και την τιμή του και εκεί άρχισα να γελάω αφού στην ελλάδα το πουλάνε 12000 ευρώ ακριβότερα απο την γερμανία, στα 48000 ευρώ.Είναι ακριβότερο ακόμα και απο το i3 που είναι και ηλεκτρικό, άραγε τι πωλήσεις ευελπιστούν να κάνουν;
-
Ο χρήστης grimm23 έγραψε:
Περνώντας σήμερα έξω απο μια αντιπροσωπεία είδα να φέρνουν το υβριδικό mini countryman και δεν μπορεσα να αντισταθώ, μπήκα μέσα και του έριξα μια ματιά. Ήμουν και τυχερός γιατί το σκέπασαν αμέσως για να το δείξουν σε παρουσίαση σε λίγες μέρες. Είπα να ρωτήσω και την τιμή του και εκεί άρχισα να γελάω αφού στην ελλάδα το πουλάνε 12000 ευρώ ακριβότερα απο την γερμανία, στα 48000 ευρώ.Είναι ακριβότερο ακόμα και απο το i3 που είναι και ηλεκτρικό, άραγε τι πωλήσεις ευελπιστούν να κάνουν;Γενικά οι τιμές του νέου ΜΙΝΙ είναι εξαιρετικά υψηλές, ωστόσο βλέπω αρκετά στο δρόμο.
Δεν θα έδινα πάντως 40 χιλ για να αγοράσω καινούριο ΜΙΝΙ, υπάρχουν αντικειμενικά πολύ καλύτερες λύσεις στο ίδιο budget (ή και σε χαμηλότερο).
Πάντως έχει ενδιαφέρον να δουμε το υβριδικό και σε κάποια δοκιμή. -
Ο χρήστης grimm23 έγραψε:
Είναι ακριβότερο ακόμα και απο το i3 που είναι και ηλεκτρικό, άραγε τι πωλήσεις ευελπιστούν να κάνουν;Ναι γιατί το i3 (το αμιγώς ηλεκτρικό) απαλλάσσεται από φόρο ενώ το υβριδικό πληρώνει και επειδή έχει υψηλή ΛΤΠΦ (ένεκα τεχνολογίας), πληρώνει πολύ υψηλό φόρο.
Συμφωνώ πάντως ότι το Countryman είναι πάρα πολύ ακριβό για αυτά που προσφέρει....το κοίταζα (πριν πάρω το Kuga), αλλά μόλις έμαθα τις τιμές απορρίφθηκε σε 1' (γιατί με λίγο καλό εξοπλισμό το 1.5 ξεπερνάει τις €35.000!).
-
Θεωρω πως τα mini απευθυνονται σε 'ειδικο' κοινο που ξερει οτι θα πληρωσει παραπανω για να εχει ενα mini , οχι γιατι ειναι καλυτερο του ανταγωνισμου, αλλα γιατι ειναι mini.
Μου θυμιζει λιιιιγο την περιπτωση της vespa....
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Θεωρω πως τα mini απευθυνονται σε 'ειδικο' κοινο που ξερει οτι θα πληρωσει παραπανω για να εχει ενα mini , οχι γιατι ειναι καλυτερο του ανταγωνισμου, αλλα γιατι ειναι mini.Μου θυμιζει λιιιιγο την περιπτωση της vespa....
Ισχύει (ως ένα βαθμό), αλλά κατά την άποψή μου, μόνο για το 3πορτο Mini (το οποίο ουσιαστικά δεν έχει κατηγορία / ανταγωνισμό). Όλα τα υπόλοιπα ΔΕΝ είναι Mini επί της ουσίας, αλλά αυτοκίνητα με το σήμα Mini που προσπαθούν αν πάρουν πωλήσεις από τον ανταγωνισμό.
ΥΓ: Τα λέω έχοντας εν γνώση μου, έχοντας πληρώσει Mini (Cooper S R56 εγώ, Cooper R50 η γυναίκα μου) στο παρελθόν, ακριβώς γιατί είναι (και) Mini.
-
Καλησπέρα και από εμένα! Πρόσφατα έγινα κάτοχος ενός mini r56 1600cc με τα 122hp (αν δεν κάνω λάθος και δεν είναι 120hp) του 2008. Το mini είναι αυτόματο και έχει 70.000 χλμ επιβεβαιωμένα.
1)Θα ήθελα να μάθω αν έχει κάποιος ίδιο, τι κατανάλωση έχει εντός πόλης και ποια η κατανάλωση του ίδιου μοντέλου με μηχανικό κιβώτιο;
2) όταν το βάζω στο σειριακό, ενώ κατεβάζει μόνο του όταν χρειάζεται, στο φανάρι όταν σταματάω τελείως , κατεβάζει μέχρι Μ2. Ενώ για να γράψει Μ1 πρέπει να το κάνω χειροκίνητα. Είναι λογικό;
Βάζοντας το στο D , είμαι σίγουρος ότι κατεβαίνει σε πρώτη ταχύτητα όταν σταματάω. -
Ο χρήστης θοδωρηςr56 έγραψε:
Καλησπέρα και από εμένα! Πρόσφατα έγινα κάτοχος ενός mini r56 1600cc με τα 122hp (αν δεν κάνω λάθος και δεν είναι 120hp) του 2008. Το mini είναι αυτόματο και έχει 70.000 χλμ επιβεβαιωμένα.
1)Θα ήθελα να μάθω αν έχει κάποιος ίδιο, τι κατανάλωση έχει εντός πόλης και ποια η κατανάλωση του ίδιου μοντέλου με μηχανικό κιβώτιο;
2) όταν το βάζω στο σειριακό, ενώ κατεβάζει μόνο του όταν χρειάζεται, στο φανάρι όταν σταματάω τελείως , κατεβάζει μέχρι Μ2. Ενώ για να γράψει Μ1 πρέπει να το κάνω χειροκίνητα. Είναι λογικό;
Βάζοντας το στο D , είμαι σίγουρος ότι κατεβαίνει σε πρώτη ταχύτητα όταν σταματάω.Για το 2 μπορώ να σου απαντήσω (έχω το S αυτόματο). Πράγματι στο Sport mode ξεκινάει με 2α, ενώ στο D ξεκινά με 1η.
Μη με ρωτήσεις γιατί, δεν ξέρω -
Όλα τα 6τάχυτα της BMW (και MINI) ξεκινάνε με 2α (γιατί μπορούν) και με 1η ξεκινάνε μόνο α) εάν επιλεχθεί χειροκίνητα, β) το κιβώτιο είναι στο Sport Mode και πατηθεί τέρμα το γκάζι.
-
Μάλιστα, ευχαριστώ και τους δυο για τις απαντήσεις... άρα το ξεκινάω με δευτέρα και βάζω πρώτη χειροκίνητα σε καμία ανηφόρα αν το κρίνω εγώ ότι χρειάζεται; σωστά;
Citastack ποσο κατανάλωση έχεις εντός πόλης με το r56 S αυτόματο, με οικονομική φυσικά οδήγηση....
Ρωτάω για να δω αν έχει μεγάλες διάφορες με το απλό που έχω εγώ.... -
Ο χρήστης θοδωρηςr56 έγραψε:
Μάλιστα, ευχαριστώ και τους δυο για τις απαντήσεις... άρα το ξεκινάω με δευτέρα και βάζω πρώτη χειροκίνητα σε καμία ανηφόρα αν το κρίνω εγώ ότι χρειάζεται; σωστά;
Citastack ποσο κατανάλωση έχεις εντός πόλης με το r56 S αυτόματο, με οικονομική φυσικά οδήγηση....
Ρωτάω για να δω αν έχει μεγάλες διάφορες με το απλό που έχω εγώ....Το πιο χαμηλό νούμερο για αστική και ημιαστική χρήση που έχω πετύχει από γέμισμα σε γέμισμα με απλή βενζίνη και ποοοολύ προσοχή στο γκάζι είναι 8.2λ/100χλμ. Με κανονική οδήγηση και κανένα ανοιγματάκι πού και πού είμαι στα 9.5 ενώ αν δεν προσέχω πολύ, φτάνω τα 10.5. Τα παραπάνω νούμερα, με 65 χιλ χλμ και πρόσφατο καθαρισμό σε βαλβίδες. Πριν από τον καθαρισμό ήμουν +10%.
-
Παιδιά καλησπέρα και καλως σας βρήκα. Συγγενικό πρόσωπο θέλει να αγοράσει το mini cooper 5d καινούριο. Οι προσφορές είναι στα 25.500 και για το diesel και για το πετρελαιο, απο τον Σπανό. Είναι ετοιμοπαράδοτα και καινούρια και τα 2, το ένα έχει εγγύηση 1 χρόνο γιατί έχει εκτελωνιστεί το '16.
Γενικά τι συμβουλές έχετε να μου δώσετε?
Πετρέλαιο ή βενζίνη?
Να προτιμήσω κάποια άλλη αντιπροσωπεία?
Ευχαριστώ.
New MINI Forum