Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΑΓΟΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ - ALFA ROMEO GT 2.0 JTS???(βοήθεια!!)
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. ΑΓΟΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ - ALFA ROMEO GT 2.0 JTS???(βοήθεια!!)
    • 1
    • 2
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 15
    • 16
    • 10 / 16
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    57
    319
    2588
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Q
      qsisvts last edited by

Ο χρήστης tm έγραψε:

το πλαισιο των 156 147 ηταν πολυ καλο αλλα για τοτε που βγηκε για να μην παρεξηγουμαι αλλα πλεον πρεπει να καταργηθει..και αν ηταν τοσο φοβερο η 147 gta δε θα εβγαινε με μη απενεργοποιουμενο esp...αυτο και μονο δειχει την εμιστοσυνη που ειχαν οι μηχανικοι στο συνολο που δημιουργησαν προφανως απο ασχημες εμπειριες απο τη 156 gta

να υποθεσω οτι ησουν παρων οταν παρθηκε η αποφαση?

πες μου τοτε γιατι μια τοοοσο σπορ εταιρεια βαζει μη απενεργοπουμενο esp γιατι στα vag τουλαχιστον ο 'χωροφυλακας' μπορε να κλεισει..και δε λεω χρησιμο κα καλο ειναι και σιγουρα βοηθαει αλλα καποιες στιγμες ΠΡΕΠΕΙ να κλεινει

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        technik last edited by

Ο χρήστης Babbis έγραψε:

**Καταλάβετέ ότι διαφορετικής φιλοσοφίας μοτερ δεν συγκρίνονται απευθείας! Έχουν από την φύση τους διαφορετικη στόχευση!
        **

Άντε πάλι.... Κατά την ίδια λογική, το ΤΤ λόγω πλαισίου+6αριού κιβωτίου είναι εκτός σύγκρισης, εκτός συναγωνισμού!

ΥΓ. Η παράθεση σε παρατήρηση mod, δεν απαγορεύεται;

• C
          car_crazy last edited by

Τελικά είμαι πολύ τυχερός...
          Τόσα χρονια ALFA και δεν είχα προβλήματα...
          Τα περί αξιοπιστίας είναι το λιγότερο αστεία
          Όσο για τις συγκρίσεις, καλό είναι να μη συγκρίνουμε ανόμοια, αλλα όμοια, όπως 147 1,6 (120 ps) με golf - a3 1,6 fsi

• A
            akaliptoszr last edited by

Προσωπικα ειχαμε παντα αλφα ρομεο στην οικογενεια..Ουδεποτε ειχαμε προβλημα. Απο το 1997 εχουμε την 156 1.8, την πρωτη μαλιστα που πατησε τους ελληνικους δρομους, ακομα θυμαμαι που ειχαμε παει να την δουμε στο υπογειο της αντιπροσωπειας, και ηταν καλυμμενη με εκεινο το κατακοκκινο πανι..

Μετα απο 4 χρονια ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ, ο πατερας εκαψε το μοτερ, καθως σε κατεβασμα δεν μπηκε ο κοφτης..Τα πηραμε ολα στο χερι, και βαλαμε αλλο ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ μοτερ 1.800 παλι. Απο τοτε, ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ουτε τριγμοι, ουτε ΤΙΠΟΤΑ. Το αυτοκινητο κινειται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, εχει τελειωμενη αναρτηση, και ομως δεν κανει ΚΙΧ..Μπαινοντας σε πολλα audi φιλων παρομοιας χρονολογιας μπορω να πω πως ειναι σε πολυ χειροτερη κατασταση απο πλευρας τριγμων κτλ..

Ακομα και τωρα που αγορασα το 5ο μου προσωπικο αυτοκινητο, δεν πηρα αλφα ρομεο μονο και μονο επειδη θεωρω πως η χαμηλη τιμη μεταπωλησης τους ειναι αποτρεπτικος παραγοντας οπως και η απουσια πισω κινησης. Παντως μολις βγει νεο μοντελο πισωκινητο αλφα ρομεο(αχ 75αρα..) θα ειμαι πιστευω ο πρωτος που θα το παραγγειλει!

• ?
              A Former User last edited by

Ο χρήστης akaliptosZR έγραψε:
              Πρ

Μετα απο 4 χρονια ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ, ο πατερας εκαψε το μοτερ, καθως σε κατεβασμα δεν μπηκε ο κοφτης..

Σε λαθος κατεβασμα ο κοφτης δεν μπορει να κανει τιποτα.Εκτος αν πεσεις σε παγο!

• A
                akaliptoszr last edited by

Ο χρήστης BILL33 έγραψε:

Πρ

Μετα απο 4 χρονια ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ, ο πατερας εκαψε το μοτερ, καθως σε κατεβασμα δεν μπηκε ο κοφτης..

Σε λαθος κατεβασμα ο κοφτης δεν μπορει να κανει τιποτα.Εκτος αν πεσεις σε παγο!

Mα φυσικα και μιλαω για λαθος κατεβασμα..

• 0
                  007 last edited by

Δεν καταλαβαινω γιατι μερικοι προσπαθουν να αποτρεψουν τον ανθρωπο να παρει ενα αμαξι (στην περιπτωση μας GT) με τοσο φανατισμο. Δεν θα κατσω να επεκταθω.

Επι του θεματος:

Γεια σας παιδιά. Ειναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στο forum και θα ήθελα την βοήθεια σας...θέλω να αγοράσω αμάξι και ύστερα από πολύ σκέψη κόλλησα στην alfa romeo gt 2.0jts.Καταρχην θα ήθελα να μου πείτε για αυτό το αυτοκίνητο τι ξέρετε απο θέμα αξιοπιστίας, ασφάλειας (δεν έχω βρει crash test) αλλά και γενικώς την γνώμη σας...
                  Δεν μπορώ να σχηματίσω άποψη μιας και ακούω διάφορα πράγματα..Εμφανισιακά μου αρέσει πολύ (πάρα πολύ) όπως και απο θέμα επιδόσεων αλλά αν είναι να χαλάει κάθε λίγο και λιγάκι (έχω ακούσει συχνές περιπτώσεις φωτιάς στον κινητήρα ισχυεί??) η σε μια στούκα να γίνει κονσέρβα θα είναι άσχημο για τόσα λεφτά...Επίσης ισχύει οτι καίει πολύ λάδι και πολύ βενζίνη??
                  Ξέρετε ποτε θα βγεί καινούργια gt??
                  Αν όχι αυτο το αμάξι τι άλλο προτείνετε μέχρι αυτά τα λεφτά?
                  Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Απ οτι καταλαβαινω εγω ειχες καποια αυτοκινητα στο μυαλο σου (απ οτι διαβασα κιολας) και μολις ειδες την GT κολλησες. Και δικαιολογημενα βασικα διοτι οπως και να το κανουμε αυτο το X-factor το εχει. Απο εκει και περα πιστευω καλυτερα να αγορασεις αυτο που πραγματικα θελεις διοτι παιζει να ερθει η στιγμη που θα εισαι στο δρομο με το Χ,Ψ αμαξι και να δεις μια GT και να λες διαφορα απο μεσα σου

Οσο για κατι φωτιες, μαρες σαρες κουκουναρες και λοιπα, δεν νομιζω να χρειαζεται να δινουμε και ιδιαιτερη σημασια διοτι περισσοτερο τροφη για σχολια ειναι παρα ουσια. Καθε αμαξι με τη σωστη συντηρηση σε βγαζει ασπροπροσωπο εκτος ισως απο βλαβες οι οποιες προερχονται απο συγκεκριμενες παρτιδες κλπ (βλεπε αρχικες παρτιδες Golf mk4 που πεφτανε τα παραθυρα πχ) οπου εκει δεν φταιει ο κατοχος.

Ειναι καλυτερα να λειτουργεις βασει ενστικτου παρα προκατειλλημενα ετσι πιστευω εγω. Και εγω παντως για την GT θα πηγαινα...σε κοκκινο

• T
                    tm last edited by

Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:

το πλαισιο των 156 147 ηταν πολυ καλο αλλα για τοτε που βγηκε για να μην παρεξηγουμαι αλλα πλεον πρεπει να καταργηθει..και αν ηταν τοσο φοβερο η 147 gta δε θα εβγαινε με μη απενεργοποιουμενο esp...αυτο και μονο δειχει την εμιστοσυνη που ειχαν οι μηχανικοι στο συνολο που δημιουργησαν προφανως απο ασχημες εμπειριες απο τη 156 gta

να υποθεσω οτι ησουν παρων οταν παρθηκε η αποφαση?

πες μου τοτε γιατι μια τοοοσο σπορ εταιρεια βαζει μη απενεργοπουμενο esp γιατι στα vag τουλαχιστον ο 'χωροφυλακας' μπορε να κλεισει..και δε λεω χρησιμο κα καλο ειναι και σιγουρα βοηθαει αλλα καποιες στιγμες ΠΡΕΠΕΙ να κλεινει

πως να σου πω απο τη στιγμη που δεν ξερω γιατι?
                    ουτε εσυ, ομως, ξερεις απλα κανεις υποθεσεις και βγαζεις συμπερασματα τα οποια ειναι τελειως αυθαιρετα και συνεπως χωρις καποια βαρυτητα!
                    δεν ξερω να σου πω περι esp, γιατι η συνυπαρξη μαζι του διηρκησε 8 μηνες... απ' αυτες το εθεσα εκτος λειτουργιας μονο 2-3 φορες..
                    πλεον επεστρεψα στα γνωστα.. esp? I don't know this word...
                    για να επιστρεψουμε στο θεμα μας, θεωρω πως οι αλφα εχουν προβληματα ποιοτητας κατασκευης, ειναι υπερτιμημενες γι αυτα που προσφερουν και αυτα που θελουν να περασουν.. τουλαχιστον για καποιον που ειχε/εχει παλια αλφα ρομεο..
                    το αν στριβουν οι σημερινες κλπ κλπ κλπ δεν ξερω..
                    αν ο φιλος μπορει να συμβιβαστει με την ιδεα πως παιρνει ενα αυτοκινητο υπερτιμημενο (οπως π.χ. bmw ή vw η toyota ή audi ή δεν ξερω εγω τι), τοτε εμας μας περισσευει.

• K
                      kostserb last edited by

Ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι ειναι υπερεκτιμημενη η GT...
                      Αν ισχυει η τιμη που αναφερθηκε με 30Κ αγοραζεις ενα σβελτο κουπε , με μοναδικη σχεδιαση και ομορφια που τοσα χρονια που κυκλοφορει συνεχιζει να συναρπαζει , ενα πουλ-μουρ λογω κουπε εμφανισης και μαρκας , 4 θεσεις επιβατων και ικανοποιητικους αποθηκευτικους χωρους.

Για ολα αυτα λοιπον φαινονται πολλα τα 30Κ , την ιδια στιγμη που πολλοι προτεινετε να δωσει καποιος 27Κ για την 116 ή 24-25Κ για το Α3 1.6fsi παλιοτερα.

Και ο αντιπαλος της GT δεν ειναι ουτε το Α3 , ουτε το S3 , η 320 κουπε ειναι που απ'οτι βλεπω κοστιζει 36-40Κ...

Για μενα απο την στιγμη που σε ικανοποιουν οι επιδοσεις της , το μονο σοβαρο μειον της GT ειναι τα 3 αστερια στο NCAP. Πληροφοριακα ομως χωρις καμια στατιστικη αξια φιλος μου με 147 , εφυγε απο βλακεια του σε στροφη με 120χμλ , το τουμπαρε και βγηκε αγρατζουνιστος...

ΥΓ: θα ειχε πολυ ενδιαφερον καποιο περιοδικο να εκανε μια ερευνα ποιοτητας , οπου ο κοσμος θα επελεγε την ποιοτητα αφου εμπαινε με δεμενα ματια στα διαφορα μοντελα χωρις να επηρεαζεται απο τον ελικα , τους 4κυκλους ή το σημα της skoda...
                      Θα ειχε ακομα πιο πολυ ενδιαφερον αν συμμετειχαν στην ερευνα πολλοι συμφορουμιτες μας...

• T
                        tm last edited by

το μυστικο που προσπερασες, ειναι 'για καποιον που εχει παλια αλφα ρομεο'..
                        μοναδικης αισθητικης ναι, το καταλαβαινω..
                        πουλ μουρ, συγγνωμη, σε καμμια περιπτωση..
                        για την ποιοτητα κατασκευης:
                        οταν μια 147 εμεινε στον ηλιο καποιες ωρες και πεσαν τα σκιαδια και οταν τα ανεβαζες, με το πρωτο μπουπ του δρομου να σου ξαναρχονται κατω, δε νομιζω οτι μιλαμε για καλη ποιοτητα κατασκευης..
                        με αυτο το σκεπτικο ειναι υπερτιμημενες γι αυτο που σου προσφερουν, για μενα, τουλαχιστον.
                        δε νομιζω να διαφωνει κανεις οτι η bmw με την αλφα σε αυτον τον τομεα απεχουν ετη φωτος..
                        απο την αλλη δεν ειπε κανεις οτι οι bmw δεν ειναι υπερτιμημενες..
                        αλλα οταν εγω κοιταω τον καταλογο της 3ρας cabrio και βλεπω οτι το δερματινο καθισμα εχει ειδικη επιστρωση ωστε να απωθει την ακτινοβολια του ηλιου οταν το εχεις ανοιχτο, για να μην αφησεις το δερμα σου επανω ετσι και κανεις το αστειο να καθισεις υστερα, τοτε ψαρωνω!
                        καταληγοντας: δεν θεωρω οτι η αλφα βγαζει κακα αυτοκινητα. διαφωνω με την τιμη που τα διαθετει.

• S
                          ssk last edited by

καλοτάξιδι η Αλφα σου mergaz. καλή απόλαυση!

• K
                            kostserb last edited by

Δηλαδη ενα διλιτρο 4θεσιο και πανεμορφο κουπε σοβαρης μαρκας (δεν ειναι ουτε χιουνται ουτε ΚΙΑ) ποσο θα επρεπε να τιμαται?

Για το πουλ-μουρ επιμενω και λογω εμφανισης (πρωτιστως) αλλα και λογω σηματος!! (ξεχνατε οτι η AR ειναι ο ιταλος ανταγωνιστης της BMW οχι της AUDI/VW)

Πχ στα μικρομεσαια δεν μπορω να σκεφτω καποιο αλλο με περισσοτερο πουλ-μουρ απο την 147 περα απο την σειρα 1 και το Α3 (μονο και μονο για τους 4κυκλους αυτο ομως).

Εκτος αν θεωρεις οτι πουλ-μουρ=μονο αστερι/ελικας/4κυκλοι οποτε διαφωνουμε εξ'ορισμου.

Ο χρήστης tm έγραψε:

για την ποιοτητα κατασκευης:
                            οταν μια 147 εμεινε στον ηλιο καποιες ωρες και πεσαν τα σκιαδια και οταν τα ανεβαζες, με το πρωτο μπουπ του δρομου να σου ξαναρχονται κατω, δε νομιζω οτι μιλαμε για καλη ποιοτητα κατασκευης..

Για τα peugeot ολοι εσεις οι 'πολεμιοι' της αλφα τι γνωμη εχετε...?
                            Στου φιλου μου παντως που διελυσε την 147 , οσα χρονια την ειχε δεν του εμφανισε κανενα προβλημα ουτε ακουγοταν τριγμοι. Μονο λαμπες του εκαιγε συχνα (οντως εκνευριστικο) και τσιμπαγε λαδακι.

Anyway αυτο που λεω ειναι οτι για καποιον που θελει ενα αμαξι που ξεχωριζει και δεν το νοιαζουν οι ιδιαιτερες επιδοσεις τα 30Κ της GT ειναι value for money!!

YΓ: οσο για την επιστρωση στο δερμα της BMW αν δεν νιωσει την διαφορα ο κωλος μου , δεν μου λεει κατι το φυλλαδιο...

• E
                              eddie_147 last edited by

Επειδή το θέμα έχει ξεφύγει με τις ευλογίες των mods και αφού έσπασε η εκεχειρία εκατέρωθεν (...) να συνεχίσω κι εγώ με το μακρύ και το κοντό μου.
                              Οι FSI στα μικρά κυβικά ήταν σκέτη αποτυχία. Και αν ο δίλιτρος κάτι έλεγε (αν και 150 άτια από 2 λίτρα εν έτει 2003 δεν είναι για να ανοίγεις σαμπάνιες στο εργοστάσιο) ο 1,6 ήταν μια τραγική αποτυχία.
                              Στα δυναμόμετρα όλοι οι γνωστοί έγκριτοι δημοσιογράφοι και λοιποί χεράδες έβγαζαν minimum 130 άλογα. Στο δρόμο βέβαια τα ψάχνουμε.
                              Δεν είναι τυχαίο που οι οδηγοί των Golf (γιατί τα Α3 είναι και πιο βαρειά) 'χαλάρωσαν' αφού πρώτα είδαν ότι δεν είναι τελικά 130 τα άτια που μέτρησε ο Πατέλος και ο κάθε Πατέλος.
                              Τώρα για 3,2 κλπ δεν έχω εμπειρία, αλλά για να επιμένει η Φάουβε να βάζει ακόμα και στα καινούρια της μοντέλα τον παλιό 3,2 αντί για τον FSI κάτι λέει αυτό. Τέλος με τους FSI λοιπόν και για κάποιον που είπε για στροφές... 7.000 μπορεί να φτάσει και ένα Dacia. Το θέμα είναι τι κάνει εκεί πάνω...

Αυτό είναι αστείο. Το καλοκαίρι την άφηνα στον ήλιο και έφτανε 50+ μέσα και δεν είχα πρόβλημα (εκτός του ότι έπρεπε να περιμένω για να μην πάθω έγκαυμα από τα δερμάτινα καθίσματα...)
                              Από εκεί και πέρα εγώ έχω πει άπειρες φορές ότι η BMW σαν εταιρεία και σαν μοντέλα ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ είναι ένα κλικ τουλάχιστον πάνω από την Alfa ενώ η Audi πχ λόγω μαμάς VW δεν έχει την ελευθερία να ανέβει εκεί που θα μπορούσε και να την χτυπήσει. Αν η BMW έβανε τον V8 της M3 σε ένα σημαντικά φτηνότερο μοντέλο θυγατρικής της, τι ζημιά θα είχε;

Και για να πω και μια κουβέντα on topic, την Alfa GT την αγοράζεις μόνο αν σου κάνει κλικ η εμφάνιση και το στυλ, αλλιώς άστο καλύτερα. Όχι γιατί είναι κακό αυτοκίνητο ή 'έυφλεκτο' (έλεος δηλαδή) απλά επειδή τεχνολογικά είναι πίσω σε σχέση με ανταγωνιστές .-

• Q
                                qsisvts last edited by

Τέλος με τους FSI λοιπόν και για κάποιον που είπε για στροφές... 7.000 μπορεί να φτάσει και ένα Dacia. Το θέμα είναι τι κάνει εκεί πάνω...[/quote]
                                να παταει boxter s και δεν ειπα οτι θεωρω αυτοσκοπο τις πολλες στροφες ισα ισα που θεωρω ανουσιο να πρεπει να φτασεις 8 και 9000 στροφες για να πας σαν ανθρωπος απλα καποιος ειπε για πολυστροφα μοτερ αλφα...τα 2.0tfsi σε αντιθεση με τον 1.8Τ δεν ψοφανε καθολου ψηλα οπω και πολλα συγχρονα τουρματα μοτερ...

• T
                                  tm last edited by

kostserb το θεμα δεν ειναι τι πιστευεις εσυ για την επιλογη σου... η γνωμη σου δεν μετραει. μετραει η γνωμη των υπολοιπων.
                                  Το να λες εσυ οτι το αυτοκινητο σου ειναι πουλ-μουρ δεν πιανει.. πως να το πω πιο λιανα?
                                  και περα απο τους φανατισμενους με τις Αλφα, δεν εχω ακουσει καποιον να λεει οτι η συγκεκριμενη μαρκα ειναι πουλ-μουρ.-
                                  δεν μου ειπες κατι για ποιοτητα κατασκευης bmw/alfa romeo?
                                  Στον eddie, το να λεει οτι ειναι αστειο αυτο με τα σκιαδια και εγω γ@μηθηκα στο γελιο οταν το ακουσα! αν ειναι δυνατον να συμβαινει.. να σου τον φερω να του το πεις απο κοντα να δουμε αν θα γελασει κι αυτος που την πατησε?
                                  δεν μιλαμε για known issue, εδω και ανακληση.. μιλαμε για ποιοτητα κατασκευης.. αν αυτο δεν προδιδει κατι τετοιο, τοτε θα πρεπει πριν ξεκινησουμε τις γνωμες μας να ορισουμε στην αρχη καθε ποστ, τι θεωρουμε σαν ποιοτητα κατασκευης κλπ κλπ κλπ, μπας και μπορεσουμε να συννεονηθουμε!
                                  για την ποιοτητα κατασκευης των πεζω, μπορω να σου πω οσο ειχα το 106 εκτος του οτι ηταν ΠΑΜΦΘΗΝΟ, δεν εκανε κιχ. Η γνωστη μαλακια που ειχε ηταν με τον μηχανισμο της ηλιοροφης... Για τα σημερινα δεν εχω ιδεα.. το εχω αφησει το αθλημα.. Μη μιλησουμε, ομως, καλυτερα για ποιοτητα κατασκευης της τοτε αλφα (εποχη 106)... αστο...

οσο για την επιστρωση που λες, απλα δειχνει το ποσο και που ψαχνεται η καθε εταιρεια να δικαιολογησει τα λεφτα που ζηταει απο τους πελατες της.
                                  Προφανως ο δικος σου ο κωλος δεν θα νιωσει τη διαφορα, γιατι δεν θα παρεις ποτε BMW
                                  Επισης.. μην αναφερεις την λεξη 'πολεμιος' σε ποστ.. δειχνει οτι εισαι φανατισμενος και τιποτε αλλο.. κανεις δεν πολεμαει την μαρκα που τοσο υπερασπιζεσαι.. μπορει να βγαζει τα ματια της, μονη της.
                                  Σαν τελευταιο συμπερασμα θα κρατησω το κομματι που εχει ο eddie με κεφαλαια. Συμφωνω απολυτα.
                                  Εξ αλλου κι εγω ειπα πως η αλφα δεν βγαζει ασχημα αυτοκινητα.. απλα ζηταει πολλα λεφτα!

• E
                                    eddie_147 last edited by

Επειδή έχουν μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων...
                                    Εγώ μίλησα για FSI και ουχί TFSI.
                                    Μια που το χέσαμε το θέμα τελείως μια απορία Qsis. Έχεις το 'κοφτό' τιμονάκι;
                                    Πολύ ωραίο αλλά έχω την εντύπωση ότι επειδή δεν είναι κοντή η κρεμαγιέρα και σε γρήγορη οδήγηση θα χρειάζεται να το στρίβεις αρκετά, θα υπάρχει κίνδυνος να το χάσεις από τα χέρια σου. Είναι έτσι;

• T
                                      tm last edited by

επειδη στα κλειστα το αυτοκινητο δεν μπορει να κινηθει γρηγορα ετσι κι αλλιως, δεν υπαρχει θεμα.
                                      αυτο απο εμπειρια Golf V GTI με το κοφτο τιμονι..
                                      αυτο που διαπιστωσα ειναι οτι ο ορος γρηγορη οδηγηση των 'ραλλακηδων' με των 'μεγαλου τουρισμου' δεν ειναι το ιδιο, ουτε ταυτοσημο...
                                      στην γρηγορη οδηγηση 'μεγαλου τουρισμου' το κοφτο τιμονι δεν ειναι προβλημα

• Q
                                        qsisvts last edited by

Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
                                        Επειδή έχουν μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων...
                                        Εγώ μίλησα για FSI και ουχί TFSI.
                                        Μια που το χέσαμε το θέμα τελείως μια απορία Qsis. Έχεις το 'κοφτό' τιμονάκι;
                                        Πολύ ωραίο αλλά έχω την εντύπωση ότι επειδή δεν είναι κοντή η κρεμαγιέρα και σε γρήγορη οδήγηση θα χρειάζεται να το στρίβεις αρκετά, θα υπάρχει κίνδυνος να το χάσεις από τα χέρια σου. Είναι έτσι;

με δυσκολεψε τις 2 3 πρωτες μερες αλλα το εχω συνηθισει και μιας και ειναι το ιδιο(σχεδον) τιμονι που μπαινει σε rs4,r8 kai gallardo γουσταρω απιστευτα να το κοιταζω...δεν ειναι τοσο τραγικο οσο το περιγραφουν....μονο σε καμια φουρκετα στην επαναφορα ειναι το ολο θεμα αλλα οπως ειπα συνηθιζεται....

• Q
                                          qsisvts last edited by

θα προτιμουσα παντως το πολυ 2,5 στροφες το πολυ πιστευω οτι θα ηταν καλυτερο οι 3 που εχει τωρα με χαλανε καπως(το c2 που ειχα εχει 2,6 και ηταν σαφως πιο αμεσο)

• T
                                            travelman last edited by

Θα συμφωνήσω ότι η άλφα είναι ακριβή κάνοντας μερικές σκέψεις. Αυτό που πραγματικά κοστίζει στον κατασκευαστή είναι τα αναβαθμισμένα μηχανολογικά αξεσουάρ όπως κινητήρας, ανάρτηση, πλαίσιο, παθητική ασφάλεια, ηλεκτρονικά βοηθήματα (άσχετα αν τα χρεώνουν υπερβολικά) και όχι το ντιζάιν ή το πουλ μουρ τα οποία και δεν χρειάζονται καθόλου τεχνική εξέλιξη και είναι τελείως υποκειμενικά. Για μένα το μόνο κομμάτι αξίας που βρίσκω στην ΤζιΤί είναι η μπροστινή ανάρτηση με τα διπλά ψαλίδια και το μοτέρ με άμεσο ψεκασμό (τότε που βγήκε γιατί τώρα έχουν όλοι πια). Ένα τάπερ προηγούμενης γενιάς (το σημερινό έχει ημιάκαμπτο ) μου δικαιολογούσε πιο πολύ τα 30Κ που κόστιζε τότε μιας και καλύτερη παθητική ασφάλεια είχε και καλύτερη εκμετάλλευση χώρων και μοτέρ διαμάντι και εξαιρετικό στήσιμο. Με την ίδια λογική ένα 3 mps έχει έξτρα μπλοκέ, ακόμη καλύτερο πλαίσιο (ασφάλεια χώροι), και μοτέρ που τραβάει καράβι...

Από καθαρά τεχνικής άποψης η ΤζιΤί είναι υπερκοστολογημένη. Πρέπει όμως να είναι γιατί για χάρη της έγινε μια διαφορετική γραμή παραγωγής σε σχέση με τις 156/147, οπότε αυτό που πληρώνεις είναι το σχήμα. Και επειδή όλα στη ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων κάποιος μπορεί να δεχτεί να πάρει ένα υποδεέστερο ή/και ακριβότερο τουτού επειδή απλά του αρέσει σαν ντιζάιν. Δεκτό και κατανοητό

(προσωπικά βέβαια ποτέ δεν θα έπαιρνα καινούργια ΤζιΤί για χίλιους δύο λόγους αλλά αυτό είναι άλλο θέμα)

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 11
                                            • 12
                                            • 15
                                            • 16