-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Επειδή ένα από τα κύρια βίτσια (και όχι ακριβώς χόμπι) μου είναι η ιστορία έχω αντιμετωπίσει το θέμα που λες. Διάβασα κάπου ότι η απόβαση στη Νορμανδία έγινε στις 6/6/44. Πού το ξέρω αυτό; Ήμουνα εκεί; Όχι. Άρα απλά αρκούμαι στις αναφορές που έχουν γίνει. Αφού λοιπόν όλες οι πηγές που έχω διαβάσει λένε την ίδια ημερομηνία, το δέχομαι σαν δεδομένο. Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Η μόνη εναλλακτική είναι να περιμένω να εφευρεθεί η μηχανή του χρόνου και όταν γίνει αυτό να την προγραμματίσω να με στείλει στην ακτή Omaha και όταν φτάσω εκεί να προλάβω να ρωτήσω κάποιον πριν γίνει κομμάτια τι ημερομηνία έχουμε. Με λίγα λόγια δέχομαι τις αναφορές ως δεδομένα.
Όπου όμως δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων, προσπαθώ να κρίνω ποιός λέει αλήθεια και ποιός όχι από το ποιόν της αναφοράς. Πχ είναι εντελώς διαφορετικές οι πληροφορίες και οι κρίσεις από τα απομνημονεύματα του Κλάους Μπάρμπι από ένα Ρώσσο ιστορικό, από έναν Αμερικανό ιστορικό και τέλος από ένα Γάλλο ιστορικό.
Ο Λιακόπουλος βασίζεται κατά κύριο λόγο στο εξυπνακίστικο ερώτημα 'Κι εσύ πού ξέρεις ότι δεν είναι έτσι;'. Αυτό αγαπητέ μου είναι για μικρά παιδιά. Ο μπαμπάς μου πήγε διακοπές στη Σελήνη. Γιατί εσύ ήσουνα εκεί και ξέρεις ποιοί πήγαν και ποιοί όχι;
Για να το πάρουμε ακόμα πιο light μια ερώτηση: Αν όντως αυτά τα φοβερά που υποστηρίζει έχουν κάποια ελάχιστη βάση, γιατί δεν είναι σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού (που πληρώνουν χρυσάφι για κάτι τέτοια), παρά κάθεται και πουλάει τόμους από τηλεόρασης;πως θα ειμασταν εαν ειχαμε genetic memory? να εχουμε ολες τις εικονες απο αυτα που ειχαμε κανει παλια
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
να σουπω, τον senna καλά τον χάσαμε, εδω δε θα περάσειok, I pass ...
-
Με πιάνει μια μελαγχολία μερικές φορές όταν διαβάζω τέτοια topics...
-
Ετοιμάσου για ακόμα μεγαλύτερη λύπη...
-
Ο χρήστης Blanc Ange έγραψε:
Αν ο κυριος ειναι της νομικης, να ξεκινησει απο τα ευκολα πρωτα: μηχανικη, ηλεκτρομαγνητισμο, ρευστα κτλ και στη συνεχεια μπορει να μας πει αν ο Λιακοπουλος και ο καθε Λιακοπουλος με ενα αλφα πτυχιο φυσικου ειναι σοβαρος ή μη για τα επιστημονικα θεματα που λεει!Εμείς που έχουμε υπόβαθρο θετικών επιστημών και τα έχουμε κάνει όλα αυτά, θα γίνουμε πιστευτοί όταν σου λέμε ότι ο Λιακόπουλος είναι παπατζής;
ΥΓ: Ο Λιακόπουλος δεν ήταν γνωστός ως 'μπατσοπατέρας';
Συνωνυμία.
Κοιλη Γη, οκ ομορφα...ακουσαμε τι μας ειπε ο μη-σοβαρος Λιακος, απο κει και περα δεν καθεσαι μονο σε αυτα, ψαχνει να δεις τι λενε και οι αλλοι επιστημονες, γεολογοι, φυσικοι κτλ!
Το να θεωρεις οτι κατω απο το γραφειο που καθεσαι και σε βαθος 5km υπαρχουν πετραδακια επειδη αυτο σου εμαθαν στο σχολειο, αυτο ειναι αρλουμπα και βλακιτιδα! Μηπως εχει παει κανεις στο κεντρο της γης και δε το ξερω και εχει δει τι σκατα εχει εκει μεσα???(και)
Ερευνω ομως, αυτο μου αρεσει και αυτο κανω.
Σου ζητώ -ειλικρινά, δεν ειρωνεύομαι- συγγνώμη προκαταβολικά γι αυτό που θα γράψω, αλλά:
αρχίδια ερευνάς.Το ωραίο πράγμα με την επιστήμη είναι ότι γι αρκετά πράγματα που θεωρούνται πλέον παγιωμένες αλήθειες, υπάρχουν λχ. 50 διαφορετικοί τρόποι να το ερευνήσεις, ανεξάρτητοι μεταξύ τους που όλοι επιβεβαιώνουν το ίδιο αποτέλεσμα. Γι αυτό και πχ. ξέρουμε με σιγουριά ότι η γη δεν είναι ούτε επίπεδη, ούτε κοίλη. Δεν είναι επειδή το διαβάσαμε σε ένα βιβλίο, που αυτός που το έγραψε το διάβασε σε ένα άλλο κ.ο.κ.
Αν θέλεις πραγματικά να μάθεις πχ. τι είναι τα contrails, γιατί η κοίλη γη δεν υπάρχει κλπ, μπορείς να διαβάσεις: http://mavro-oxi-allo-karvouno.blogspot.com/
Δυστυχώς αυτό που κάνεις μέχρι τώρα, είναι κάτι που κάνει πολύς κόσμος που δεν πολυασχολείται. Από τη μια έχει την τεκμηριωμένη συλλογική γνώση της επιστημονικής κοινότητας και από την άλλη διάφορους nutjobs που ισχυρίζονται ότι* η γη είναι κοίλη, οι Έλληνες κατέβηκαν από το Σείριο, το κάπνισμα δεν βλάπτει την υγεία, το Ολοκαύτωμα είναι μύθος, το global warming είναι επίσης μύθος, μας ψεκάζουν με χημικά από τα αεροπλάνα, ρίχνουν φθόριο στο νερό για να μας ελέγχουν* κλπ. και σκέφτεται 'χμμ, αφού υπάρχουν κάποιοι που διαφωνούν, τελικά αυτά τα πράγματα δεν είναι και πολύ σίγουρα', και θεωρούν και τον εαυτό τους ψαγμένο, ένα επίπεδο παραπάνω από τη μάζα που καταπίνει αμάσητα όσα διδάσκουν τα βιβλία. Και όλα αυτά, αγνοώντας το ποιόν, τις γνώσεις και τα επιχειρήματα των μεν και των δε, παρ'όλο που αν είχε πραγματικά το ενδιαφέρον θα μπορούσε να διακρίνει την αλήθεια αφού υπάρχει διαθέσιμη τεκμηριωμένη γνώση.
-
Καλά, ώρα είναι να μας πεις ότι δεν ζούνε πλασματάκια μέσα στο πισί!
-
όχι ρε μγιακοβε, δεν υπάρχει περίπτωση να καταριφθεί η θεωρία σου
-
-
Καθυβρίζετε και περιγελάτε τον Λιακό, αλλά εγώ έχω άλλη άποψη. Προσωπικά πιστεύω ότι αν σταματήσει, αυτό θα είναι μεγάλη απώλεια για την τηλοψία αλλά και την κοινωνία γενικότερα. Ο άνθρωπος χαρίζει δωρεάν και απλόχερα τον γέλωτα, και βιβλία του να αγοράσεις (έχω πάρει ένα ) πάλι φθηνά θα διασκεδάσεις και θα περάσεις αξέχαστα.
Είναι ένα καταφύγιο για τον πικραμένο κόσμο σε δύσκολους καιρούς. Εγώ ορισμένα βράδυα πριν κοιμηθώ τον αναζητώ στο κουτί για να ακούσω καμμιά θεωρία και να ευθυμήσω. -
http://www.youtube.com/watch?v=nfCIFsOj3yY
http://www.youtube.com/watch?v=Gt0dUy_H ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=T0TTMeYK ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=wbTqNY6p ... re=relatedΑ ρε Μητσικώστα που είσαι...
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Καθυβρίζετε και περιγελάτε τον Λιακό, αλλά εγώ έχω άλλη άποψη. Προσωπικά πιστεύω ότι αν σταματήσει, αυτό θα είναι μεγάλη απώλεια για την τηλοψία αλλά και την κοινωνία γενικότερα. Ο άνθρωπος χαρίζει δωρεάν και απλόχερα τον γέλωτα, και βιβλία του να αγοράσεις (έχω πάρει ένα ) πάλι φθηνά θα διασκεδάσεις και θα περάσεις αξέχαστα.
Είναι ένα καταφύγιο για τον πικραμένο κόσμο σε δύσκολους καιρούς. Εγώ ορισμένα βράδυα πριν κοιμηθώ τον αναζητώ στο κουτί για να ακούσω καμμιά θεωρία και να ευθυμήσω.Αυτή όμως, είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη, λέει τα εξής.
Έξω στην ελληνική κοινωνία, το πιο χεσμένο κομμάτι στον τομέα της πρόνοιας είναι η ψυχική υγεία.
Αν έχεις γνωστό ψυχίατρο, ρώτα τον σε πρώτη ευκαιρία πόσος κόσμος θα έπρεπε να παρακολουθείται τακτικά από γιατρό ή ακόμα να παίρνει και φαρμακευτική αγωγή.Φυσικά τίποτα από αυτά δεν γίνεται, αφ'ενός διότι στο μπουρδελιστάν σιγά μην κάτσουμε να ασχοληθούμε με τις ασθένειες της ψυχής (ακόμα και αν ξέρουμε, πως σε πάαααρα πολλές περιπτώσεις οι ασθένειες του σώματος, έχουν ευθεία σχέση με την κακή ψυχική υγεία) και από την άλλη, η καθυστερημένη εν πολλοίς ελληνική κοινωνία, όντας βουτηγμένη στην θρησκοληψία, στις ιδεοληψίες κάθε είδους και στον ανορθολογισμό, θεωρεί εξόχως προσβλητική μια επίσκεψη στον ψυχίατρο θεωρώντας πως αυτός που θα το κάνει θα θεωρηθεί τρελλός
Έχοντας λοιπόν τον σαβουροβιβλιοπώλη, να έχει αλώσει πολλές τηλεοπτικές συχνότητες, δεν είναι καθόλου δύσκολο πολλοί από αυτούς τους άτυχους συνανθρώπους μας, να έχουν πετύχει τον παπατζή να πουλάει υποστηρίζοντας έμμεσα τη σοβαρότητα και την αλήθεια του πράγματος , όλα τα μπάζα της ψευδοεπιστήμης, όλες τις ψευτοπροφητείες κάποιων μαστούρηδων καλόγερων,όλα τα βιβλία του κάθε αμερικάνου ψυχοπαθή παπάρα συγγραφέα του πωπού, με αποτελέσματα πάρα πολύ άσχημα όσον αφορά την ψυχική τους κατάσταση.
Έχω παράδειγμα από το περιβάλλον της γυναίκας μου (ξαδέρφη της), η οποία είχε προδιάθεση να νοσήσει ψυχικά,δεν ήταν και μυαλό αναλυτικό ποτέ στη ζωή της (κομψά το λέω, άλλο έπρεπε να πω) και όταν την πήρε από κάτω για άσχετα πράγματα, έτυχε να παρακολουθήσει το ντουβάρι τον Λιάκουρα.
Τι συνέβη;
Κόλλησε πολύ άσχημα με τις εκπομπές του και συγκεκριμένα, με μια μαλακία που πούλαγε τότε και είχε τίτλο 'Ζουν ανάμεσά μας'. Φυσικά ο γελοίος, προσπαθώντας να πουλήσει την πραμάτια του έλεγε για κάτι ανύπαρκτα τέρατα μεταμφιεσμένα σε ανθρώπους, που ότι και να κάνεις θα σε φάνε, θα σου πιουν το αίμα και άλλα τέτοια ελεεινάΤελικό αποτέλεσμα; Της έγινε έμμονη ιδέα, εξελίχθηκε σε μανία καταδίωξης,νόσησε πολύ άσχημα και τελικά απολύθηκε για λόγους υγείας από το δημόσιο φορέα που δούλευε, παίρνοντας μια μικρή σύνταξη. Μιλάμε για γυναίκα 35 ετών.
Αυτά από προσωπική εμπειρία άσχημη.
Από άλλους, μπορώ να σου πω πως έχω κόψει καλημέρα από ανθρώπους που εμφανίζονταν σοβαροί και στην πρώτη συζήτηση υποστήριζαν με θέρμη τις παπαροαπόψεις του προφήτη, σχετικά με ελληνικές παντοκρατορίες, σείριους κλπ κλπ.
Δυστυχώς ήταν πολλοί. Και δεν με ένοιαξε για την καλημέρα που έκοψα, αλλά για το πλήθος αυτών των ανθρώπων που ειλικρινά σου λέω, δεν μπορούσα να το διανοηθώ πριν.
Βλέπεις λοιπόν και είμαι βέβαιος πως το γνωρίζεις, πως πέρα από την πλάκα που κάνουμε εδώ και στην οποία έχω πάρει μέρος και εγώ υπάρχει και ένα άλλο πολύ σοβαρό κομμάτι που μόνο για πλάκα δεν είναι. -
και εγω τα αγορασα καποτε και κρατησα μονο ενα που εχει μια δοση αληθειας και φυσικα κρατησα τα dvd (εξερευνωντας τα μυστηρια του διαστηματος) οπου περιμενα τεραστεια δοση απο ελ νεφελιμ και δεν ξερω και εγω τι αλλο αλλα περιεργως ειναι ενα πολυ καλο ντοκυμαντερ εκτως απο το τελευταιο dvd φυσικα
-
Πάντα αναρωτιόμουν τι είδους άνθρωποι τα αγοράζουν. Τώρα ξέρω.
Αυτό που επίσης αναρωτιέμαι είναι αν ο Λιακόπουλος/Χαρδαβέλας κλπ πιστεύει αυτά που κηρύττει.
Την ίδια απορία βέβαια έχω και για πολλούς ιερωμένους.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Απορία
Οταν αυτά γίνουν θρησκεία και ο Λιακό ο προφήτης της ( ) θα μπορούμε να τα λέμε έτσι ωμά η θα πρέπει να 'σεβόμαστε' την πίστη του άλλου;Εξαρτάται πόσο Δημοκράτης είναι κανείς....Οχι οτι είναι υποχρεωμένος να είναι βέβαια....
Αν είναι κάποιος (πράγματι είναι, δεν νομίζει ότι είναι ) θα μπορεί να τα λέει έτσι ωμά η θα τουμπεκιάζεται να μη προσβάλλει την πίστη του άλλου;
Αν έχει την αίσθηση οτι προσβάλλει τον αλλο, καλά θα κάνει να τουμπεκιάζεται....Αν πάλι δεν αντιλαμβάνεται οτι τον προσβάλλει (όταν αυτό είναι ξεκάθαρο τουλάχιστο), τότε έχει αλλα προβλήματα, οπότε το λιγότερο που μας απασχολεί, είναι το πόσο Δημοκράτης είναι....
Επειδή μου την σπάνε τα υπονοούμενα μπορείς να πεις ευθέως τι θες να πεις;
Προφανως, δε σου τη σπάνε αρκετά, γι΄αυτό και τα χρησιμοποιείς...(βλ. υπογραμμισμένη παράθεση, το , κλπ.....) Η παρένθεση, ως επεξήγηση μη τυχόν και δεν 'καταλάβεις' τί εννοώ.....
Αν θες λοιπόν να πω αυτό που θέλω να πω, να λες και ΄συ αυτό που θες να πεις, αλλιώς καλά θα κάνεις να εξοικιωθείς με τα υπονοούμενα που προέρχονται και απο άλλους, οχι μόνο με αυτά που πετάς εσυ....
Φιλικά πάντα....
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Απορία
Οταν αυτά γίνουν θρησκεία και ο Λιακό ο προφήτης της ( ) θα μπορούμε να τα λέμε έτσι ωμά η θα πρέπει να 'σεβόμαστε' την πίστη του άλλου;Εξαρτάται πόσο Δημοκράτης είναι κανείς....Οχι οτι είναι υποχρεωμένος να είναι βέβαια....
Αν είναι κάποιος (πράγματι είναι, δεν νομίζει ότι είναι ) θα μπορεί να τα λέει έτσι ωμά η θα τουμπεκιάζεται να μη προσβάλλει την πίστη του άλλου;
Αν έχει την αίσθηση οτι προσβάλλει τον αλλο, καλά θα κάνει να τουμπεκιάζεται....Αν πάλι δεν αντιλαμβάνεται οτι τον προσβάλλει (όταν αυτό είναι ξεκάθαρο τουλάχιστο), τότε έχει αλλα προβλήματα, οπότε το λιγότερο που μας απασχολεί, είναι το πόσο Δημοκράτης είναι....
Προφανως, δε σου τη σπάνε αρκετά, γι΄αυτό και τα χρησιμοποιείς...(βλ. υπογραμμισμένη παράθεση, το , κλπ.....) Η παρένθεση, ως επεξήγηση μη τυχόν και δεν 'καταλάβεις' τί εννοώ.....
Αν θες λοιπόν να πω αυτό που θέλω να πω, να λες και ΄συ αυτό που θες να πεις, αλλιώς καλά θα κάνεις να εξοικιωθείς με τα υπονοούμενα που προέρχονται και απο άλλους, οχι μόνο με αυτά που πετάς εσυ....
Φιλικά πάντα....
Δεν με ενδιαφέρει η συζήτηση μαζί σου αν και γουστάρω που ενοχλείσαι μαζί μου.
-
Αυτό που γράφει ο Tasosdev έχει βάση γιατί το τι συνιστά προσβολή είναι πολύ ασαφές. Σε κάποιες Δυτικές κοινωνίες για παράδειγμα μπορεί κάποιος να κάνει ταινίες διακωμωδώντας της ζωή του Χριστού χωρίς να ανοίξει μύτη. Από την άλλη μεριά, στην Ελλάδα (αν θυμάμαι καλά) είχαν γίνει επεισόδια στις κινηματογραφικές αίθουσες που είχαν τολμήσει να προβάλλουν τον Τελευταίο Πειρασμό.
Σε κάποιες μουσουλμανικές χώρες διαδηλώσεις φανατικών προέτρεπαν τους πιστούς να σκοτώσουν αυτούς που είχαν κάνει κάποια σκίτσα του Μωάμεθ... σε μια άλλη χώρα.
Θα φτάσουμε ποτέ στο σημείο να υπάρχει τέτοιος φανατισμός για τις θεωρίες περί contrails και κήλης γης; Αν οι Λιακόπουλοι αυτής της γης παίξουν σωστά τα χαρτιά τους δεν είναι διόλου απίθανο.
-
Δεν με ενδιαφέρει η συζήτηση μαζί σου αν και γουστάρω που ενοχλείσαι μαζί μου
Ειδικότερα, στο 4T-Forum δεν επιτρέπεται:
Η προσωπική επίθεση προς άλλα μέλη του Forum (flaming) ή η δημοσίευση μηνυμάτων με σκοπό την πρόκληση οργισμένης αντίδρασης (flame baiting). -
Ο χρήστης xristos912 έγραψε:
Δεν με ενδιαφέρει η συζήτηση μαζί σου αν και γουστάρω που ενοχλείσαι μαζί μουΕιδικότερα, στο 4T-Forum δεν επιτρέπεται:
Η προσωπική επίθεση προς άλλα μέλη του Forum (flaming) ή η δημοσίευση μηνυμάτων με σκοπό την πρόκληση οργισμένης αντίδρασης (flame baiting).italakia μπορείς να 'αναφέρεις' επίσης το ποστ μου πατώντας ένα κουμπάκι
-
Πεντάλεπτο ξεκαρδιστικό απόσπασμα με τον Λιακό να εξηγεί τα περί λευκής και μαύρης αδερφότητας, με ολίγη από νεφελίμ και της αδελφότητας των Μπεν Τζαράχ Μολ. Ο άνθρωπος σκάβει.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Απορία
Φιλικά πάντα....
Δεν με ενδιαφέρει η συζήτηση μαζί σου αν και γουστάρω που ενοχλείσαι μαζί μου.
Εσένα σου τη 'σπάνε τα υπονούμενά μου' , 'δεν σε ενδιαφέρει η συζήτηση μαζί μου', εγω ενοχλούμαι μαζί σου...;;;
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ