-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σε ποια χώρα κατασκευάζονται τα Octavia?
Στο νετ διάβασα κάποια παραπονα για όσα είναι κατασκευής Ουκρανίας που προμηθευουν κυρίως τις ανατολικές αγορές!Στη Τσεχια.
Δεν υπαρχει κανεις λογος να ερχονται στην Ελλαδα (αλλα και στις χωρες της ΕΕ) αυτοκινητα απο εξωκοινοτικες χωρες που κατασκευαζονται και σε χωρα-μελος της ΕΕ.
Το Octavia Scout σιγουρα κατασκευαζεται μονο στη Τσεχια στο εργοστασιο του Vrchlabi.Βεβαια Octavia φτιαχνει και η VW Slovakia στο ιδιο εργοστασιο που παραγονται τα Touareg
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Σε ποια χώρα κατασκευάζονται τα Octavia?
Στο νετ διάβασα κάποια παραπονα για όσα είναι κατασκευής Ουκρανίας που προμηθευουν κυρίως τις ανατολικές αγορές!Στη Τσεχια.
Δεν υπαρχει κανεις λογος να ερχονται στην Ελλαδα (αλλα και στις χωρες της ΕΕ) αυτοκινητα απο εξωκοινοτικες χωρες που κατασκευαζονται και σε χωρα-μελος της ΕΕ.
Το Octavia Scout σιγουρα κατασκευαζεται μονο στη Τσεχια στο εργοστασιο του Vrchlabi.Βεβαια Octavia φτιαχνει και η VW Slovakia στο ιδιο εργοστασιο που παραγονται τα Touareg
Octavia φτιάχνονται και στην Κίνα βέβαια, κι από εκεί ίσως να συμφέρει να εισαχθούν...
Εγώ άμα είναι να πάρω ένα, θα ζητήσω ένα σλοβάκικο. Άλλο κύρος, αφού φτιάχνεται μαζί με Tuareg και Cayenne... -
οι σλοβακοι ειναι οι φτωχοι συγγενεις των τσεχων. οταν επεσε ο κομμουνισμος και χωριστηκε η χωρα , επειδη η τσεχια ειχε ολη τη βιομηχανια και ηταν πιο ανεπτυγμενη ηταν οι 'πλουσιοι' και οι σλοβακοι πηγαιναν μεταναστες και εκαναν τις 'δευτερες' δουλειες των τσεχων
τωρα δεν ξερω πώς εχουν τα πραγματα, αλλα φανταζομαι οτι καλυτερα τσεχια
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
οι σλοβακοι ειναι οι φτωχοι συγγενεις των τσεχων. οταν επεσε ο κομμουνισμος και χωριστηκε η χωρα , επειδη η τσεχια ειχε ολη τη βιομηχανια και ηταν πιο ανεπτυγμενη ηταν οι 'πλουσιοι' και οι σλοβακοι πηγαιναν μεταναστες και εκαναν τις 'δευτερες' δουλειες των τσεχωντωρα δεν ξερω πώς εχουν τα πραγματα, αλλα φανταζομαι οτι καλυτερα τσεχια
Ετσι ακριβως...
Επισης οι Σλοβακοι εκαναν το λαθος να μπουν στο ευρω κλειδωνοντας την ισοτιμια,οποτε με τη κριση τα εχουν δει ολα.
Ειναι τεραστια η διαφορα αναμεσα στις δυο χωρες σχεδον σε ολους τους τομεις ...
Το περιεργο ειναι οτι ,συμφωνα με αυτα που εχω ακουσει ,ουσιαστικα οι Σλοβακοι ηθελαν να γινει ο διαχωρισμος. -
ρε παιδιά γίνεται όταν το παραγγείλεις να διαλέξεις και εργοστάσιο??
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
... Εγώ άμα είναι να πάρω ένα, θα ζητήσω ένα σλοβάκικο. Άλλο κύρος, αφού φτιάχνεται μαζί με Tuareg και Cayenne...Μήπως ξεχαστούν και βάλουν και κανένα σήμα Porsche στο καπό ή κανένα φως αλά Q7 ...
Βασικά φαντάζομαι όχι αλλά μου έτυχε στη Suzuki να μου πει ο πωλητής για το Swift ότι στο τάδε χρώμα είναι ιαπωνικό, στο δείνα χρώμα είναι ουγγρικό, στο δε Jazz που μου είπε ότι αυτό είναι ιαπωνικό ενώ το άλλο ... δεν είναι ιαπωνικό (χωρίς να μου πει όμως ότι είναι κινέζικο)!
Πάντως εγώ δεν έχω ιδιαίτερο 'θέμα' με το που κατασκευάζονται ... αρκεί να μην είναι 'Monday car' ... η 'τσαγκαροδευτέρα' δεν είναι μόνο για τους Έλληνες!
Θα ήθελα Τσεχία αλλά και Σλοβακία (από εμπειρία) καλά μου κάθεται! Εκτός Ε.Ε. θα με έβαζε σε σκέψεις ίσως για μεγάλο (και ακριβό) αυτοκίνητο. -
τι σημαίνει Monday car?
Φαντάζομαι το γρα΄φεις για πλάκα , καθώς ένα αυτ/το δεν κατασκευάζεται σε μία μέρα , όπως επίσης τα πιο πολλά μέρη του συναρμολογούνται από robot (τα οποία προφανώς δεν καταλαβαίνουν από Δευτέρες) -
Συναρμολογειτε απο ανθρωπους σε μερικες ωρες...ακομα και αρκετες συγκολησεις γινοντε απο ανθρωπους μιας και τα ρομποτ δεν φτανουν παντου..
Youtube Video -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
τι σημαίνει Monday car?
Φαντάζομαι το γρα΄φεις για πλάκα , καθώς ένα αυτ/το δεν κατασκευάζεται σε μία μέρα , όπως επίσης τα πιο πολλά μέρη του συναρμολογούνται από robot (τα οποία προφανώς δεν καταλαβαίνουν από Δευτέρες) -
Γενικά σαν 'έννοια' το αναφέρω!
Εννοώ ... απροβλημάτιστο και ποιοτικό αυτοκίνητο (ζητούμενο όλων φυσικά).
(Στο παρελθόν μου έχει τύχει αυτοκίνητο 'Τέρας αξιοπιστίας και ποιότητας' μόνο κατ' όνομα όμως αφού οι ώρες στα συνεργεία πήγαν να φτάσουν και τα χιλιόμετρα που είχα κάνει!)Η Skoda και ιδίως στο Scout (το καινούριο ακόοοοοοοοοοοοομα δεν το είδα, αλλά το προηγούμενο μοντέλο που είχα 'επεξεργαστεί') και έχοντας και Audi -και VW παλιότερα, μου έδωσε την εντύπωση της πολύ καλής κατασκευής (καλύτερης και απο το Yeti) ενώ και απο άλλους κατόχους Skoda στο περίγυρο μου (από Fabia του 2001 έως Octavia 1,4 TSi) έχουν να λένε μόνο καλά λόγια. Οπότε πρόβλημα περιμένω ... μόνο αν πάρω κατασκευής 'Δευτέρας' !
-
Ειδα και ενα RS Octavia χθες και μου αρεσε πολυ...Το εχει κανεις απο το forum?
-
αν ενδιαφέρεσαι μπες στο forum των παιδιών της Skoda , είναι αρκετα καλό forum ..
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
αν ενδιαφέρεσαι μπες στο forum των παιδιών της Skoda , είναι αρκετα καλό forum ..+1000
... Εγώ άμα είναι να πάρω ένα, θα ζητήσω ένα σλοβάκικο. Άλλο κύρος, αφού φτιάχνεται μαζί με Tuareg και Cayenne...
Μήπως ξεχαστούν και βάλουν και κανένα σήμα Porsche στο καπό ή κανένα φως αλά Q7 ...
Βασικά φαντάζομαι όχι αλλά μου έτυχε στη Suzuki να μου πει ο πωλητής για το Swift ότι στο τάδε χρώμα είναι ιαπωνικό, στο δείνα χρώμα είναι ουγγρικό, στο δε Jazz που μου είπε ότι αυτό είναι ιαπωνικό ενώ το άλλο ... δεν είναι ιαπωνικό (χωρίς να μου πει όμως ότι είναι κινέζικο)!
Πάντως εγώ δεν έχω ιδιαίτερο 'θέμα' με το που κατασκευάζονται ... αρκεί να μην είναι 'Monday car' ... η 'τσαγκαροδευτέρα' δεν είναι μόνο για τους Έλληνες!
Θα ήθελα Τσεχία αλλά και Σλοβακία (από εμπειρία) καλά μου κάθεται! Εκτός Ε.Ε. θα με έβαζε σε σκέψεις ίσως για μεγάλο (και ακριβό) αυτοκίνητο.Καλησπερα!
Το δικο μου octavia 1.4tsi fl elegance εχει κατασκευαστει στην Σλοβακια και δεν εγραφε TUAREG πισω...!! Περα απο το αστεια, ευχομαι να η ποιοτητα κατασκευης να ειναι εφαμιλλη με αυτη του ''μητρικου'' εργοστασιου στην Τσεχια! Διοτι εαν δεν ειναι.....την 'εκατσα' την βαρκα. Παντως, εως τωρα (2,5 μηνες και 4800χλμ) ειναι αψογο (μην το ματιασω) -
Πόσο λέτε να πιάσει η octavia rs για εκτίμηση στη Skoda? 2005 μοντ και 65.000 χλμ? Πάμε για Scout. Άλλες οι ανάγκες πλέον.
-
Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά . Η εταιρεία θα στο πάρει πιτ παρά που λέμε , για να βγάλει και κανα 2χίλιαρο μετά που θα το πουλήσει.Καλύτερα σε καναν ιδιώτη αν βρεις..
-
Ο χρήστης caveman_ έγραψε:
Πόσο λέτε να πιάσει η octavia rs για εκτίμηση στη Skoda? 2005 μοντ και 65.000 χλμ? Πάμε για Scout. Άλλες οι ανάγκες πλέον.Υπολόγισε -60% από την αρχική αξία αγοράς...
Εμένα μου έδωσαν τιμή -55% περίπου, μοντέλο 2006 και 33000χλμ...
-
κάπως έτσι..
-
Καλησπέρα,
ενδιαφέρεται ο πατέρας μου να αντικαταστήσει το Grand Vitara 2003 που έχει με ένα Octavia Scout 1.8TSI. Οπότε μου δημιουργείται η εξής απορία: θα είναι σε θέση το Octavia (λόγω αντοχής συμπλέκτη, ροπής χαμηλά) να ρυμουλκεί με άνεση ένα φουσκωτό με τρέηλερ (συνολικά 950kg περίπου);
Το θέμα δεν είναι η ρυμούλκηση σε πορεία, αλλά η έξοδος από ράμπα μεγάλης κλίσης. Το υπόγειο πάρκινγκ από το οποίο θα καλείται το Octavia να βγάλει το σκάφος έχει πολύ μεγάλη κλίση. Τόση μάλιστα που, όταν το κοτσάρουμε στο Grand Vitara, οι μπροστινοί τροχοί σχεδόν δε πατούν στο έδαφος, 'κρεμάει' (σχεδόν) τέρμα η μπροστινή ανάρτηση. Θα έχει πρόβλημα με κάτι τέτοιο πιστεύεται το (κατά βάση προσθιοκίνητο) Octavia; Θα ταλαιπωρηθεί πολύ για να το βγάλει το σκάφος από τη ράμπα; Στο Vitara να φανταστείτε χρησιμοποιούμε τα 'κοντά', γιατί αλλιώς θέλει αρκετό πατινάρισμα για να το τραβήξει. Και αυτή η διαδικασία γίνεται αρκετά συχνά το καλοκαίρι, δεν είναι ότι θα το κάνει μια φορά το χρόνο και τέλος...
Όποια γνώμη κ εμπειρία ευπρόσδεκτη!
-
Ενας φιλος μου για αναλογη περιπτωση και χρηση εχει παρει ενα παλιο lada niva το οποιο ειναι σκυλι και ρυμουλκει το φουσκωτο χαλαρα...Το χει το niva χωρις πινακιδες μιας και οι διαδρομες που κανει ειναι στο χωριο του και μεγιστες των 150-200m...
Το scout αν και εχει τη δυνατοτητα να τα κανει αυτα νομιζω οτι θα ταλαιπωρειται αρκετα...
-
Πάρε ένα εργάτη.
Octavia Scout 4x4