-
Ο χρήστης dlad έγραψε:
Υπάρχουν εντυπώσεις από κατόχους του αυτοκινήτου? Φαίνεται καλή επιλογή για οικογενειακό, άνετο, λίγο υπερυψωμένο. Το ότι είναι 4χ4 δεν με ενδιαφερει προσωπικά.Αν δεν σε ενδιαφέρει το 4x4 πάρε το προσθιοκίνητο που είναι και φθηνότερο.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Υπάρχουν εντυπώσεις από κατόχους του αυτοκινήτου? Φαίνεται καλή επιλογή για οικογενειακό, άνετο, λίγο υπερυψωμένο. Το ότι είναι 4χ4 δεν με ενδιαφερει προσωπικά.
Αν δεν σε ενδιαφέρει το 4x4 πάρε το προσθιοκίνητο που είναι και φθηνότερο.
ναι αλλά δεν είναι υπερ- υψωμένο !!!!
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
ναι αλλά δεν είναι υπερ- υψωμένο !!!!Γιάννη μη το γελάς αυτό γιατί εδώ στην Ελλάδα, ειδικά το καλοκαίρι, αρκεί το υπερυψωμένο για να πας λιγάκι πιο μακρυά.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
ναι αλλά δεν είναι υπερ- υψωμένο !!!!
Γιάννη μη το γελάς αυτό γιατί εδώ στην Ελλάδα, ειδικά το καλοκαίρι, αρκεί το υπερυψωμένο για να πας λιγάκι πιο μακρυά.
Επειδή μάλλον ψοφάτε για παρεξήγηση, αυτό που ηθελα να πω με το ''υπερ - υψωμένο'' είναι ότι με βοηθάει στα βάλε βγάλε πιο εύκολα την μικρή στο παιδικό καθισματάκι. Σίγουρα δεν είναι ο λόγος για την επιλογή αυτοκινήτου, αλλά επειδή το συγκεκριμμένο αυτοκίνητο προσφέρει ένα καλό πακέτο (κινητήρας, χώροι, επιδόσεις, αξιοπιστία, εμφάνιση), με ενδιαφέρει και γι΄αυτό ζήτησα πληροφορίες από κάποιον κάτοχο (αν υπάρχει).
-
Ο χρήστης dlad έγραψε:
... αυτό που ηθελα να πω με το ''υπερ - υψωμένο'' είναι ότι με βοηθάει στα βάλε βγάλε πιο εύκολα την μικρή στο παιδικό καθισματάκι. Σίγουρα δεν είναι ο λόγος για την επιλογή αυτοκινήτου, αλλά επειδή το συγκεκριμμένο αυτοκίνητο προσφέρει ένα καλό πακέτο (κινητήρας, χώροι, επιδόσεις, αξιοπιστία, εμφάνιση), με ενδιαφέρει και γι΄αυτό ζήτησα πληροφορίες από κάποιον κάτοχο (αν υπάρχει).Ίσως για τέτοιες περιπτώσεις οι MPV προτάσεις να είναι ιδανικότερες και καλύτερες (... τα γνωστά γαλλικά (Picasso, Scenic), το Verso, Golf Plus/Touran (ακόμα και το CrossTouran), κλπ). Πιο βολικό το ψηλοτάβανο αυτοκίνητο απο το υπερυψωμένο. (... θεωρώντας βέβαια περιττή την 4κίνηση του κατα τ' άλλα πολύ καλού Octavia Scout).
Για τέτοιες περιπτώσεις θα σκεφτόμουν και το δικίνητο Qashqai+2 που χωρίς την 7θέσια διάταξη είναι ένα αρκετά άνετο 5θέσιο με πολύ καλό χώρο αποσκευών, το Roomster Scout, δικίνητο αλλά με πολύ καλούς χώρους και καλύτερη εμφάνιση απο το απλό κλπ. -
Ο χρήστης dlad έγραψε:
Επειδή μάλλον ψοφάτε για παρεξήγηση, αυτό που ηθελα να πω με το ''υπερ - υψωμένο'' είναι ότι με βοηθάει στα βάλε βγάλε πιο εύκολα την μικρή στο παιδικό καθισματάκι. Σίγουρα δεν είναι ο λόγος για την επιλογή αυτοκινήτου, αλλά επειδή το συγκεκριμμένο αυτοκίνητο προσφέρει ένα καλό πακέτο (κινητήρας, χώροι, επιδόσεις, αξιοπιστία, εμφάνιση), με ενδιαφέρει και γι΄αυτό ζήτησα πληροφορίες από κάποιον κάτοχο (αν υπάρχει).Φίλε μου καμία σχέση. Μάλλον εσύ μας παρεξήγησες.
Το αυτοκίνητο σε κάθε περίπτωση είναι πολύ καλό. Εναλλακτικά μπορείς να κοιτάξεις και το qashqai 1.6 που είναι υπερυψωμένο και δικίνητο. Από εκεί και μετά οι προτάσεις του cosneo με βρίσκουν και μένα σύμφωνο. -
Καλησπέρα και απο εμένα σε όλους , επειδή ενδιαφέρομαι πολύ για το συγκεκριμένο (έχω καταλήξει σε αυτό και στο qashqai) θα ήθελα τη γνώμη σας....
Μου αρέσει ο κινητήρας του Skoda , είμαι 32 , νεόνυμφος και πλεόν οι ανάγκες αλλάζουν.. -
Κατ' αρχάς να ζήσετε και καλούς απογόνους. Κατά δεύτερον... σίγουρα χρειάζεσαι την τετρακίνηση και από τώρα τους αχανείς χώρους του Scout?
-
η 4κίνηση είναι μόνιμη ε? μμ ίσως επηρεάσει λίγο την κατανάλωση , όμως για τους χώρους ποιος λέει όχι? Εξάλλου νομίζω ότι αν πάρω τώρα αυτ/το , για τα επόμενα 10-12 χρόνια δεν θα το αλλάξω..
-
Υπαρχει συζητηση εδω για το αυτοκινητο viewtopic.php?f=15&t=27015
Παντως το χει ενας θειος το αυτοκινητο σε 2 λιτρο...το προηγουμενο μοντελο. Λοιπον, εχω κανει ταξιδι με το αυτοκινητο και μου φανηκε μια χαρα. Ανεβαζει ταχυτητα ευκολα , αθορυβο και οι χωροι του ειναι οντως μεγαλοι...Βεβαια αυτα τα χει και το απλο station wagon φανταζομαι... -
Έλεγα μήπως πέφτει κομματάκι μεγάλο ένα μεσαίο estate για νιόπαντρο ζευγάρι και ότι ίσως 'σήκωνε' κάτι πιο σπιρτόζικο αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα τις απαιτήσεις σου. Η τετρακίνηση είναι Haldex. Βέβαια αν δεν την χρειάζεσαι υπάρχει και το απλό Octavia Combi. Ο κινητήρας όμως είναι πολύ καλός!
-
Πολύ ωραιο μοντελο αλλά πολύ ακριβο. Χθες πήγα σε μια σκοντα και μου παν οτι αν το κλεισεις μεσ το μηνα το παιρνεις με 27500 Ε όμως αν το κλεισεις πιο μετα πηγαινεις στα 30000 Ε
-
Να ζήσετε και καλούς απογόνους. Scout με τα 1000 μου αρέσει πάρα πολύ και ο κινητήρας μαμεί και δέρνει
Του πίνω το αίμα συχνάΚαι haldex 4ης γενιάς
-
Ο χρήστης Άγης έγραψε:
Πολύ ωραιο μοντελο αλλά πολύ ακριβο. Χθες πήγα σε μια σκοντα και μου παν οτι αν το κλεισεις μεσ το μηνα το παιρνεις με 27500 Ε όμως αν το κλεισεις πιο μετα πηγαινεις στα 30000 ΕΤι στο διαολο συμβαινει??
Ολα τα Σκοντα αν δε 'τα κλεισεις αυτο μηνα' θα εχουν 30 χιλιαρικα??
Ας ελπισουμε οτι το Φαμπια σαν πιο μικρο θα εχει κανα εικοσιπενταριΣε ποια Σκοντα πηγες??
-
Το αυτοκινητο μια χαρα ειναι, αλλα...
Αλλα, χαλαρωστε λιγακι οι νιοπαντροι... Επειδη θα παντρευτειτε και θα κανετε και κανενα κουτσουβελο, δεν σημαινει οτι πρεπει να παρετε μινι βαν. Μια χαρα βολευεσαι και με μικροτερα αυτοκινητα. Στην αρχη με τα καροτσια, τα πορτ μπεμπε και τα παρκα μπορει να στριμωχτειτε λιγακι (στο 1% των μετακινησεων σας) αλλα μετα απο 1 χρονο που δεν τα χρειαζεστε ολα αυτα, δεν θα σας μεινει η γκουμουτσα.
ΥΓ. Γενικα μιλαω, επαναλαμβανω οτι το αυτοκινητο ειναι αξιολογοτατο, απλα αμφισβητω (εκ μεγαλης πειρας) οτι η μεγαλη πλειοψηφια των φρεσκοπαντρεμενων χρειαζεται αυτους τους χωρους.
-
Εχει κανεις εμπειρια ρυμουλκησης με το scout? Απο παραλια τραβαει κανεις σκαφος με το συγκεκριμενο αυτοκινητο? Αξιζει αλλαγη ελαστικων απο τα ασφαλτινα σε 50-50 η εστω 80-20?
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Το αυτοκινητο μια χαρα ειναι, αλλα...Αλλα, χαλαρωστε λιγακι οι νιοπαντροι... Επειδη θα παντρευτειτε και θα κανετε και κανενα κουτσουβελο, δεν σημαινει οτι πρεπει να παρετε μινι βαν. Μια χαρα βολευεσαι και με μικροτερα αυτοκινητα. Στην αρχη με τα καροτσια, τα πορτ μπεμπε και τα παρκα μπορει να στριμωχτειτε λιγακι (στο 1% των μετακινησεων σας) αλλα μετα απο 1 χρονο που δεν τα χρειαζεστε ολα αυτα, δεν θα σας μεινει η γκουμουτσα.
ΥΓ. Γενικα μιλαω, επαναλαμβανω οτι το αυτοκινητο ειναι αξιολογοτατο, απλα αμφισβητω (εκ μεγαλης πειρας) οτι η μεγαλη πλειοψηφια των φρεσκοπαντρεμενων χρειαζεται αυτους τους χωρους.
Μετά από 1 χρόνο έρχεται το 2ο παιδί, και μετά τα ποδηλατάκια, φάλαινες, κροκόδειλους κλπ
-
Ο χρήστης jbk έγραψε:
Εχει κανεις εμπειρια ρυμουλκησης με το scout? Απο παραλια τραβαει κανεις σκαφος με το συγκεκριμενο αυτοκινητο? Αξιζει αλλαγη ελαστικων απο τα ασφαλτινα σε 50-50 η εστω 80-20?δε νομιζω να αξιζει για 50-50
αν τα χρειαζεσαι πας σε αλλο αυτοκινητο.
Τα 80-20 ειναι καλη περιπτωση.
Δε συμπαθω τα αμιγως ασφαλτινα ελλαστικα σε τετοια αυτοκινητα.
Στην αμμο το 50-50 δε νομιζω να σου προσφερει κατι παραπανω, ισα ισα σκαβει και θα βουλιαξεις πιο ευκολα@DANAOS + πολλα πολλα ακομα χαχαχα
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Μετά από 1 χρόνο έρχεται το 2ο παιδί, και μετά τα ποδηλατάκια, φάλαινες, κροκόδειλους κλπ
Στα ΣΚ που κατεβαινω στο χωριο μου, θα ηθελα να κουβαλαω και το μηχανακι, αλλα αν παμε μ αυτη τη λογικη θα χρειαζομουν επικαθημενο βολβο.
Η εμπειρια μου με 2 παιδια και καροτσια/παρκα/αποστειρωτες/ποδηλατα/πεθερες/κροκοδειλους και δρακους ειναι οτι ενα αυτοκινητο με χωρους κατηγοριας φοκους ειναι μια χαρα. Και τελικα, για το 1 ταξιδι το χρονο που πραγματικα χρειαζεσαι το κατι παραπανω, παρε μια μπαγκαζιερα (για την πεθερα).
-
πάντως οι διαστάσεις του (εξωτερικές ) είναι ίδιες με του απλού OCTAVIA sedan , αρα δεν υφίσταται θέμα μεγαλύτερων διαστάσεων .
Το πορτ παγκάζ του είναι μόλις 20 λίτρα μεγαλύτερο από του sedan .
Και θα μου πεις βέβαια γιατί δεν παίρνω το sedan , η απάντηση είναι ότι το scout στα ματια τα δικά μου δείχνει πιο όμορφο , επίσης έχει το 4χ4 και είναι και ελαφρώς ψηλότερο.
Σήμερα που πήγα σε έκθεση το δίνουν με έκπτωση 2.200 ευρώ (και καλά μέχρι τις 20-25 του μηνός)
Octavia Scout 4x4