-
Και το Haldex εχει ενα ποσοστο 5-10% ροπης αναλογα με την υλοποιηση να μεταφερεται μονιμα στον πισω αξονα. Επισης οι της Haldex επιμενουν οτι μπορουν να στειλουν στον πισω αξονα ακομα και 90% της διαθεσιμης ροπης και μεχρι 85% σε εναν μονο πισω τροχο....
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Και το Haldex εχει ενα ποσοστο 5-10% ροπης αναλογα με την υλοποιηση να μεταφερεται μονιμα στον πισω αξονα. Επισης οι της Haldex επιμενουν οτι μπορουν να στειλουν στον πισω αξονα ακομα και 90% της διαθεσιμης ροπης και μεχρι 85% σε εναν μονο πισω τροχο....Πρόσφατα είχα διαβάσει ένα άρθρο στους 4Τ από τον ΣΛ (αν θυμάμαι καλά) που εξηγούσε γιατί αυτό δεν εννοεί το 90% της συνολικής ροπής, αλλά με το τρέξιμο αυτή την περίοδο πάλι καλά που θυμάμαι και την ύπαρξη του άρθρου... Έχω την εντύπωση πως αναφερόταν στο ότι σε συνθήκες που ο εμπρός άξονας έχει 0 πρόσφυση και μόνο ο πίσω σπρώχνει το αμάξι, πρακτικά η ροπή στον εμπρός άξονα είναι 0, άρα το 100% της διαθέσιμης ροπής είναι στον πίσω...
Πάντως το σύστημα είναι μια χαρά για τη δουλειά που το θέλουν και φυσικά δεν φταίνε οι κατασκευαστές αν κάποιοι νομίζουν ότι θα κάνει το αμάξι τους EVO...
Να σαι καλά ρε φίλε , το κατανόησα απόλυτα..
Πιστεύεις ότι συγκρίνοντας 2 ολόιδια αυτ/τα , εκ των οποίων το ένα έχει 4κίνηση μόνιμη και το άλλο καθόλου , έχουν πάνω από 5-10 % διαφορά στην κατανάλωση βενζίνης?Thanx.
Στην πραγματικότητα πιστεύω πως η διαφορά στην κατανάλωση θα είναι ελάχιστη... Και θα εξαρτηθεί από το πόσο συχνά εμπλέκεται ο πίσω άξονας... Τρέχα γύρευε δηλαδή...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Πάντως το σύστημα είναι μια χαρά για τη δουλειά που το θέλουν και φυσικά δεν φταίνε οι κατασκευαστές** αν κάποιοι νομίζουν ότι θα κάνει το αμάξι τους EVO... **
+TTS
... θελω να αγιασω και δε με αφηνετε...
-
χτες περνώντας από την Skoda- Λ.Βουλ/νης ,είδα ένα ετοιμο για παράδοση..
Σταμάτησα και το χάζευα σαν γκόμενα..Υ.Γ
Πάντως το site της Skoda είναι απαράδεκτο (τουλάχιστον όσον αφορά το Scout) , δεν δείχνει καθόλου φωτό από το εσωτερικό του , δεν λέει τιμές , ούτε καν χρωματολόγιο δεν έχει...
Μου την σπάει παρεπιπτόντως κάποιες μάρκες που στο χρωματολόγιο έχουν μόνο κάτι κομμάτια λαμαρίνας (συνήθως πόρτες) με τα εκάστοτε χρώματα .Αντί να δείχνουν όλο το αυτ/το και απο μπρος και από πίσω και από πλάγια.. -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Υ.Γ
Πάντως το site της Skoda είναι απαράδεκτο (τουλάχιστον όσον αφορά το Scout) , δεν δείχνει καθόλου φωτό από το εσωτερικό του , δεν λέει τιμές , ούτε καν χρωματολόγιο δεν έχει...
Μου την σπάει παρεπιπτόντως κάποιες μάρκες που στο χρωματολόγιο έχουν μόνο κάτι κομμάτια λαμαρίνας (συνήθως πόρτες) με τα εκάστοτε χρώματα .Αντί να δείχνουν όλο το αυτ/το και απο μπρος και από πίσω και από πλάγια..Γενικά οι σελίδες της Skoda πανευρωπαικά είναι ... και ιδίως στο Scout που σε μερικές δεν υπάρχει καθόλου ... ίσως και να μην πηγαίνει ακόμα η f/l έκδοση!
Χρώματα έχει στην ισπανική σελίδα http://www.skoda.es/VAE/SKODA/WWW/PRD/opencms/vehiculos/nuevoscout/vehiculo_0001
(κάνε κλικ 'επάνω' στο βίντεο και θα εμφανίσει Μενού)ΥΓ. Εγώ έχω κολλήσει στο 'μπεζουλί' πάντως!
-
Πολύ ωραίες φωτό .Έτσι μάλιστα , βλέπεις το κάθε χρώμα πόσο πάει στο εν λόγω αυτ/το , από όλες τις πλευρές (μπροστά , πίσω , πλαγίως..)
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Πάντως το σύστημα είναι μια χαρά για τη δουλειά που το θέλουν και φυσικά δεν φταίνε οι κατασκευαστές** αν κάποιοι νομίζουν ότι θα κάνει το αμάξι τους EVO... **
+TTS
Πας φυρί φυρί εσύ...
Άλλο εννοούσα και το ξέρεις!
-
Πάντως εγώ έκλεισα test drive για την άλλη βδομάδα
αντε να δούμε , ελπίζω να μην με απογοητεύσει -
αντε να δούμε , ελπίζω να μην με απογοητεύσειΑναμένω με περιέργεια γιατί άκουσα ότι είναι 'πλοίο' στις αναρτήσεις του.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
+TTS
Πας φυρί φυρί εσύ...
Άλλο εννοούσα και το ξέρεις!
καταλαβαινω
απλα καποια πραγματα ειναι υπερεκτιμημενα, να μη το θιξουμε κι αυτο?θελω να ξαναρθει ο clab να μου πει οτι μηδενιζω τα παντα
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
αντε να δούμε , ελπίζω να μην με απογοητεύσειΑναμένω με περιέργεια γιατί άκουσα ότι είναι 'πλοίο' στις αναρτήσεις του.
Σοβαρά ?? Δεν έχω ακούσει κάτι παρόμοιο..
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
θελω να ξαναρθει ο clab να μου πει οτι μηδενιζω τα παντα
Ε, αφού δεν θα έχει άδικο...
-
Δεν το οδήγησα εγώ, αλλά συγγενής με 5RS. Τον οποίον τον ξένισε το ύψος και οι κλίσεις (κάτι που δεν παρατήρησε στο 1.8Tsi το απλό).
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Αναμένω με περιέργεια γιατί άκουσα ότι είναι 'πλοίο' στις αναρτήσεις του.
αλλά συγγενής με 5RS. Τον οποίον τον ξένισε το ύψος και οι κλίσεις (κάτι που δεν παρατήρησε στο 1.8Tsi το απλό).[/quote]
κι αν δοκιμασει με το 5RS να παει σε κανα κατσαβραχο, θα τον 'ξενισει' που θα χτυπαει το αυτοκινητο του απο κατω η που δεν θα μπορει καν να παει...δε νομιζω ο κατοχος ενος 'νορμαλ' αυτοκινητου να καταλαβει διαφορα σε κλισεις.
Στεκεται λιγο πιο ψηλα, αλλα δεν ειναι και σαν καποια αλλα SUV 'βαρκα γυαλο' -
Δεν το έχω για ιδιαίτερα μαλακό πάντως (απ' ότι έχω διαβάσει) σε σύγκριση με τα SUV. Από την άλλη πάλι τα SW σίγουρα είναι πιο μαλακά απο τα κλασικά 4θυρα ενώ σε σύγκριση με το RS ... οτιδήποτε άλλο σίγουρα μαλακό είναι!
Το νέο Scout έχει το σύστημα που διαθέτει το Yeti (... και το Tiguan) με το κουμπί 'off road' στη κονσόλα του?
Απο την σελίδα της Skoda για το Yeti 'Οδήγηση εκτός δρόμου. Το Yeti είναι το πρώτο αυτοκίνητο Skoda που προφέρει τη λειτουργία εκτός δρόμου (off-road function) για την έκδοση 4x4. Πρόκειται για ένα έξυπνο σύστημα που προσαρμόζει τα χαρακτηριστικά του κινητήρα και των συστημάτων υποβοήθησης πέδησης στις συνθήκες οδήγησης σε ανώμαλη επιφάνεια, ενώ διευκολύνει την οδήγηση σε εδάφη με κλίση'. -
Έτσι λέγανε και για το qashqai , το οποίο παρεπιπτόντως που το έκανα test drive ήταν μια χαρά όσον αφορά τις κλήσεις του στις στροφές (σύμφωνα με τα δικά μου βέβαια standards).
To θέμα είναι σε τι αμάξι έχει μάθει ο καθένας μας και με τι συγκρίνει το κάθε αυτ/το.. -
Φέτος έχοντας οδηγήσει και το κοντό και το 7θέσιο Qashqai μου φάνηκαν σκληρότερα (αλλά όχι κουραστικά ... να προκαλούν πόνο στη μέση) απο το XTrail.
Ιδίως το κοντό! Κάπως έτσι φαντάζομαι είναι σε στήσιμο όλα τα crossover (υπερυψωμένα SW, τύπου Yeti, SX4 κλπ). Γι' αυτό και έχουν πιο περιορισμένες δυνατότητες εκτός δρόμου. -
Πιστεύεις η Skoda θα βγάλει καμμιά προσφορά τέλη του χρόνου? προχτές που ξαναρώτησα μου είπαν ότι τώρα έχει 2.200 ευρώ έκπτωση , φτάνοντας τελική τιμή τα 24.700 (1.οοο ευρώ περισσότερα από πριν 1 μήνα που είχε το τέλος ταξινόμησης κ.λ.π)
Αν το κατεβάσει κοντά στα 23.οοο και πετύχω και κανά άτοκο θα είναι σούπερ (θέλω να του βάλω και ηλιοροφή , οπότε δεν θέλα να μου ανέβει πολύ ψηλά η τιμή)..
-
Και εγώ ελπίζω σε κάτι στις γιορτές. Θα είναι και το κλείσιμο του έτους!
(Αρκεί να μην ... μαγκέψουν αν δουν λίστες παραγγελιών απο το Yeti ...)
Κατα τις 25 του μήνα θα πάω που θα υπάρχει και το Yeti, να δω, να συγκρίνω, να συζητήσω και να τσεκάρω! Πάντως αν έβγαινε γύρω στα 23000€ θα ήταν απίστευτα καλή τιμή!Σε μπεζ το θέλω, ελπίζω να το έχουν ετοιμοπαραδοτο ... το παίρνω και φευγω!
-
σε μπεζ και κατευθείαν για φιμέ τζάμια...
Πάντως δεν ξέρω αν είδες πρόσφατα στην έκθεση στο ελληνικό , είχε ένα γκρι μπλε πολύ γαμάτο..
Octavia Scout 4x4