-
iceman7 wrote:
Asep wrote:
Καλύτερα να περιόριζαν τις επιλογές 2 και 6 εντός δήμου ή με χιλιομετρική απόσταση αλλά να άφηναν ανοιχτά πολύ περισσότερα μαγαζιά, τα νέα μέτρα θα αποτύχουν ξανά παταγωδώς ίσως τα έβαλαν με δόλο.
Δεν μπορούν να ελεγχθούν αυτά. Το ελάχιστο γίνεται και από εκεί και περα είναι όλα θέμα ατομικής ευθύνης.
Μπορεί να ελεγχθεί με την ταυτότητα που γράφει διεύθυνση κατοικίας.
-
Γενικά συμφωνώ με Iceman ως προς το ότι είναι ατομική ευθύνη γιατί δεν υπάρχει τρόπος επιβολής των μέτρων, αλλά για τα σχολεία διαφωνώ. Γιατί απλά ΔΕΝ υπάρχει καμία μέριμνα για τους γονείς (άρα ή θα πάρουν άδεια, ή θα τα φορτώσουν σε παπού/γιαγια που κινδυνεύουν περισσότερο ή θα προσλάβουν κοπέλα με αυξημένα έξοδα). Το πρόβλημα είναι ότι τα μέτρα τα παίρνουν στο κουτουρού, όπως 'φυσάει' κάθε μέρα χωρίς καμία οργάνωση και σχέδιο. Δηλαδή βασικές αρχές management 1ου έτους στο Χάρβαρντ.
Επίσης τα κρούσματα ανεβαίνουν όταν θέλουν να εφαρμόσουν τα μέτρα. Απλό είναι, αυξάνονται τα τεστ και αυξάνεται και ο απόλυτος αριθμός κρουσμάτων. Κανείς δεν λέει ότι το τελευταίο 10ημερο πριν τα νεα μέτρα το % θετικότητας έβαινε μειούμενο, το οποίο είναι και αυτό που μετράει. Εαν κάνουμε 1.000.000 τεστ θα βρούμε 30.000 κρούσματα....να ωραίο νούμερα για το βοθροκάναλα!
-
Εδω και πολλά χρονια η ταυτότητα δεν γράφει διεύθυνση. Ούτε υπάρχει πλην λογαριασμών κάτι που να πιστοποιεί διεύθυνση.
Σωστά τώρα το είδα, ούτε η δική μου γράφει.
-
Δεν είναι το παρόν νήμα, αλλά για τους 400-800 δεν βάζεις να τους τρέφουν οι '40Κ' κυνηγώντας τους λες και είναι εφοπλιστές. Και το καυχιέσαι κιόλας, όχι μία και δύο φορές. Γιατί; Αν είναι μάγκας αριστερό φορολογείς τους εφοπλιστές, δεν τους αφήνεις στο απυρόβλητο και μετά κάνεις διακοπές με κότερα. Σωστά;
Για την πανδημία (άποψή μου) έχουν γίνει λάθη και τα έχουμε αναλύσει. Nαι είναι παραλήψεις της κυβέρνησης και να φάει την λέζα 100 φορές. Αλλά έλεος, η Γερμανία με 5πλάσιες ΜΕΘ από εμάς, με λεωφορεία, μετρό και διαστημόπλοια είναι σε lockdown εδώ και πόσο καιρό... Πόσο ρεαλιστική λοιπόν είναι μια τέτοια 'αντιπολιτευτική' προσέγγιση; Όταν άνοιξε η κυβέρνηση τα σχολεία είπα η αντιπολίτευση να μην ανοίξουν αφού δεν υπάρχουν επαρκή μέτρα ασφαλείας; Όταν άνοιξε τα μαγαζιά είπε η αντιπολίτευση να μην ανοίξουν; Γενικά είπε η αντιπολίτευση κάτι άλλο πλην της κύριας τακτικής του ανοιγοκλείματος; Είπε κανένας Τσίπρας 'με εμένα καθείστε σπίτι μέχρι νεωτέρας και θα σας πληρώνω όλους;'. Δλδ μας λέει η αντιπολίτευση ότι με το τρέχον μοτίβο έχοντας παραπάνω κλίνες και λεωφορεία θα είμασταν μια χαρά. Ε, ας πάει να το πει και στους Ελβετούς που είναι μάλλον μ@λ@κες, τα έχουν όλα αυτά και είναι και αυτοί σε lockdown.
Ως προς τις οικονομικές επιπτώσεις βέβαια, αυτές είναι θέμα της κυβέρνησης. Και όποιος μετράει την τέσπη του και την βλέπει λειψή έχει δίκιο να την μουτζώνει με χέρια και πόδια.
-
Fiverg αφού το λες στο τέλος, τι τα θες τα υπόλοιπα και κουράζεσαι;
Για το πρώτο θα συμφωνήσω. Δε λέει κανείς 'βγάζεις 40000+', φέρτα εσύ. Το θέμα είναι να τα φέρουν οι πιο πάνω, που κέρδισαν την μάχη το '19 και σπάνε πλάκα τώρα.
Όμως να θυμίσουμε ότι επί καλαματιανου κουραδοβοθρολυματος αυτό έγινε. Ξεπατωθηκαν και οι αγαπημένοι σας δεκοτζηδες αλλά και έχασαν τις δουλειές τους αρκετοτατοι με μικρές επιχειρήσεις δεύτερης και τρίτης γενιάς που μπορεί να έφυγαν και επί Μαδουρων αλλά η καταστροφή τους έγινε από τους σωτήρες τους.
Μετά, στο λοκνταουν: Όσο και αν το ήθελαν οι ΝΔουλοι κανένα κόμμα δεν έφερε αντιστάσεις στα κλεισίματα ώστε να είναι βούτυρο στο ψωμί τους πέφτοντας στο δίλημμα 'ευνομία/ανομία'. Η κουβέντα γίνεται για τη διαχείριση, δλδ την όσο το δυνατόν ομαλότητα.
Την πρώτη φορά λοιπον του βγήκε του ηγεταρου, τη δευτερότριτη όχι. Και το θέμα δεν είναι αν θα του βγει -πανδημια είναι αυτη-, αλλά οι επικοινωνιακες μπασταρδιες του.
Και σαν να μη φτάνει αυτό, δε βάζουν μυαλό εκεί στην Πειραιώς, νομίζοντας ότι δεν ξέρουμε ελληνικά (αναφέρομαι στη δήλωση 'δέχομαι το ρίσκο'), όπου -μπορει από τυχη- ο Αλεξακος δεν είπε 'αποδέχομαι/αναλαμβάνω'. Αλλά ειδικά οι ultras της πάλαι ποτέ πολυκατοικίας έχουν πρόβλημα με το συγκεκριμένο ρήμα, θυμίζω:
[YouTube]FGWOyGXv1KU[/YouTube]
-
Δεν είχα σκοπό να κομματικοποιησω, με αναγκασες.
Όπως έχεις δει στην Ελλάδα είμαστε πιο υπεύθυνοι και 'σοβαρές' διαδηλώσεις κατά των λοκνταουν όπως πχ στην Ολλανδία δεν έχουμε.
Μην παρουσιάζουμε τα αυτονόητα ως κάτι που ΜΟΝΟ η ΑΜ ο Κούλης θα έκανε. Πέρασαν 9 μήνες για να φτάσουν στο μηδενικό ενοίκιο στις πληττομενες επιχειρήσεις. Οι προκαταβολές είναι ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΕΣ (δλδ άτοκο δάνειο) και ο Άδωνις κάνει λες και τις βγάζει από την τσέπη του και πρέπει να του πούμε μπραβο.
Οι ιδιοκτήτες παραμένουν απλήρωτοι για τα της πρώτης καραντίνας. Και όταν λέμε απλήρωτοι, εννοούμε μικρότερα ποσά από το 80% του όποιου ενοικίου που απλά θα πιστώνονται στο taxis για οφειλές. Επίσης γιατι πρέπει ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ να κάνουν δηλώσεις covid από την ώρα που το μισθωτηριο είναι σε ισχύ;
Για ποιο λόγο οι ΕΕ αν μένουν στο νοίκι πρεπει να πληρώνουν όλο το νοίκι τους ενώ οι εργαζόμενοι σε αναστολή όχι; Γιατί οι κλειστοι ΕΕ δεν έχουν επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών ενώ οι εργαζόμενοι σε αναστολή εχουν;
Τώρα εσύ μπορείς να απαντάς ακόμα με προεκλογική ρητορική ΝΔουλας την οποία δέχομαι μόνο στο σκέλος των ασφαλιστικών εισφορών όσων ήταν σε δύο ταμεία. Επί της αρχής ένα ασφαλιστικό που δίνεις πολλά και παίρνεις πολλά ήταν σωστό όμως ήθελε πλαφόν σε όσους για κάποιο λόγο ήταν και σε άλλο ταμείο.
Τέλος (μη το πάρεις προσωπικά) 'εκεί στη μεσαία* τάξη' σας φτωχοποιει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ; Η ΝΔουλα δεν πείραξε κανένα σας ε;
- Και επειδή ο όρος μεσαία τάξη χρησιμοποιείται κατά το δοκούν, να ορίσουμε μεσαίο όποιον βγάζει από οποιαδήποτε πηγή πάνω από 40000€/έτος, επειδή από εκεί και πάνω αρχίζει ο υψηλότερος συντελεστής φορολόγησης εισοδήματος; Με 'αυτούς' (θα) ήταν το ΠΑΣΟΚ όπως το αντιλαμβάνεσαι και όλα καλά. Έλα όμως που η ΝΔ είναι με αυτούς που βγάζουν 10 φορές αυτά αλλά να δούμε πότε θα το καταλάβει η 'μεσαία' τάξη...
Το θέμα όμως είναι ότι έχουμε πάρα πολλούς στο 400-800/μηνα. Πααααρα πολλούς πια. Και είναι νέοι. Και γι'αυτους δε μιλάει κανείς. Μόνο ξύλο, με ή χωρίς εισαγωγικά γι'αυτους...
-
Ούτε χαζοί είναι ούτε ηλίθιοι , όλοι βλέπουμε ότι τα μέτρα που επιβάλλονται δεν έχουν καμία λογική, λες αυτοί να νομίζουν ότι ο ιός κολλάει μονό μετά τις 6.00, ή ότι κολλάει στις λαϊκές και στα σούπερ μάρκετ όχι; Τις τράπεζες γιατί δεν τολμάνε να τις κλείσουν; Εκεί δεν υπάρχει συνωστισμός; Τα μέτρα είναι πανομοιότυπα στις περισσότερες χώρες επομένως έχω καταλήξει στο 'ψεκασμένο' μου μυαλό ότι όλα μεγεθύνονται συνειδητά για τη κονόμα. Οι επιστρεπτέες που δίνονται είναι ο καλύτερος τρόπος αναχρηματοδότησης των τραπεζών 'χωρίς να ανοίξει ρουθούνι' , τα λεφτά που τάχα δίνονται τώρα, εκεί θα καταλήξουν μακροπρόθεσμα.
Είδαμε τι έγινε με τα σχολεία που τάχα τους ένοιαζε και προετοιμαζόντουσαν από το καλοκαίρι , μάσκες αερόστατα που κόστισαν εκατομμύρια. Είδαμε τι έγινε με τις ιδιωτικές κλινικές και τις ενοικιάσεις κλινών. Είδαμε τι γίνεται με την τεχνητή αύξηση κρουσμάτων για να δικαιολογήσουν το lockdown και βλέπουμε τι γίνεται καθημερινά με την τρομοκρατία των μέσων ενημέρωσης. Δημοσιογράφοι που τους κουνάνε το 50άρικο και στήνονται στα τέσσαρα.
Πραγματοποιείται εδώ και χρόνια οργανωμένο σχέδιο εξαφανισμού της μεσαίας τάξης και χαρακτηρίζεται επιτυχία της κάθε κυβέρνησης τα επιδόματα που δίνει. Και ο κάθε κοντόφθαλμος χαίρεται άμα πάρει μέρισμα ή επίδομα αλληλεγγύης ή επίδομα στέγασης. Υπάρχει άραγε κάποιος που πιστεύει ότι οι κυβερνώντες (ανεξαρτήτου πολιτικού χρώματος) ενδιαφέρονται για την υγεία μας ;
-
Όχι, μετά το πρώτο lockdown κανείς δυτικός ηγέτης στον κόσμο δεν φαίνεται να νοιάζεται για την υγεία του πόπολου. Και αυτό κάνει την κατάσταση ακόμη πιο επικίνδυνη για όσους είναι αναγκασμένοι να εκτίθενται.
Εσύ υποστηρίζεις αν δεν κάνω λάθος ότι 'αφού δεν ενδιαφέρονται' και 'αφού τα μέτρα είναι της πλάκας' δεν υπάρχει ιός και κίνδυνος. Εγω προσωπικά με αυτό διαφωνώ.
-
Όχι, μετά το πρώτο lockdown κανείς δυτικός ηγέτης στον κόσμο δεν φαίνεται να νοιάζεται για την υγεία του πόπολου. Και αυτό κάνει την κατάσταση ακόμη πιο επικίνδυνη για όσους είναι αναγκασμένοι να εκτίθενται.
Εσύ υποστηρίζεις αν δεν κάνω λάθος ότι 'αφού δεν ενδιαφέρονται' και 'αφού τα μέτρα είναι της πλάκας' δεν υπάρχει ιός και κίνδυνος. Εγω προσωπικά με αυτό διαφωνώ.
Υποστηρίζω ότι δεν είναι τόσο επικίνδυνος και θανατηφόρος όσο παρουσιάζεται. Και πέραν των μέτρων το βλέπω από την άρνηση του νοσηλευτικού προσωπικού να κάνει το έμβολιο.
-
Προφανώς και δεν είναι πχ χολέρα ή έμπολα. Η στατιστική λέει ότι 'σκοτώνει' πολύ λίγους σε σχέση με αυτούς που προσβάλει. Το θέμα είναι ότι σκοτώνει 'εύκολα' ηλικιωμένους και ευπαθείς και ότι μεταδίδεται πιο συχνά. Οι στατιστικές σε ΜΕΘ και θανάτους δείχνουν ότι δεν είναι 'μια απλή γρίπη'.
Και επίσης δεν γνωρίζουμε ακόμη πολύ καλά με τι έχουμε να κάνουμε και ποιος θα ασθενήσει βαρύτερα ή όχι. Αυτά εμένα με κάνουν προσεχτικό γιατί 'προσέχουμε για να έχουμε'. Καλύτερα να με πουν φοβιτσιάρη και μ@λ@κ@ και να είμαι υγιής παρά να με πουν 'λεβέντη' και 'καραμπουζουκλή' και να συμβεί καμιά στραβή. Καλές οι στατιστικές αλλά μόνο αν είσαι στην σωστή πλευρά.
Και επειδή είμαστε και άντρες, κάνε ένα 'τσεκ' πότε έκανες τελευταία φορά πλήρη ιατρικό έλεγχο στον εαυτό σου για να βεβαιωθείς ότι τα πάντα είναι ρολόι και ότι αν κολλήσεις θα την βγάλεις σίγουρα καθαρή. Και αν είσαι και τόσο σίγουρος γιατί δεν πας να κολλήσεις ώστε να έχεις και αντισώματα και να μην σε νοιάζει;
-
Δηλαδη fiverg;;; οι αντρες γιατι πρεπει να κανουν εξετάσεις μηοως κρυβεται κατι... Με βαζεις σε σκεψεις.... Τι εννοείς;
-
Προφανώς και δεν είναι πχ χολέρα ή έμπολα. Η στατιστική λέει ότι 'σκοτώνει' πολύ λίγους σε σχέση με αυτούς που προσβάλει. Το θέμα είναι ότι σκοτώνει 'εύκολα' ηλικιωμένους και ευπαθείς και ότι μεταδίδεται πιο συχνά. Οι στατιστικές σε ΜΕΘ και θανάτους δείχνουν ότι δεν είναι 'μια απλή γρίπη'.
Και επίσης δεν γνωρίζουμε ακόμη πολύ καλά με τι έχουμε να κάνουμε και ποιος θα ασθενήσει βαρύτερα ή όχι. Αυτά εμένα με κάνουν προσεχτικό γιατί 'προσέχουμε για να έχουμε'. Καλύτερα να με πουν φοβιτσιάρη και μ@λ@κ@ και να είμαι υγιής παρά να με πουν 'λεβέντη' και 'καραμπουζουκλή' και να συμβεί καμιά στραβή. Καλές οι στατιστικές αλλά μόνο αν είσαι στην σωστή πλευρά.
Και επειδή είμαστε και άντρες, κάνε ένα 'τσεκ' πότε έκανες τελευταία φορά πλήρη ιατρικό έλεγχο στον εαυτό σου για να βεβαιωθείς ότι τα πάντα είναι ρολόι και ότι αν κολλήσεις θα την βγάλεις σίγουρα καθαρή. Και αν είσαι και τόσο σίγουρος γιατί δεν πας να κολλήσεις ώστε να έχεις και αντισώματα και να μην σε νοιάζει;
Το ίδιο γελοίο επιχείρημα χρησιμοποιούν όλοι, γιατί δεν πας να κολλήσεις να δούμε εάν είναι σοβαρό ή υπέγραψε ΥΔ ότι δεν θέλεις νοσηλεία εάν ασθενήσεις. Παραθέτω τόσα παραδείγματα και η μόνη ανταπάντηση είναι κόλλα να δούμε τι θα πάθεις, δηλαδή άμα κολλήσω και δεν πάθω τίποτα θα πειστείς ότι ο ιός είναι ακίνδυνος; Η στατιστική έχει πολύπλευρες σημασίες και μεταφράζεται αναλόγως. Εάν αναλογιστούμε ότι τα θετικά κρούσματα είναι πολύ περισσότερα από όσα έχουν καταγραφεί διότι δεν κάνουν όλοι τεστ, (μπορεί κάποιος να το έχει κολλήσει χωρίς να έχει συμπτώματα και κατά συνέπεια να μην το έχει πάρει χαμπάρι) καταλαβαίνεις ότι τα ποσοστα θετικότητας και ποσοστα θνησιμότητας είναι μηδαμινά.
-
Και εσύ βρε Γυρε...εννοεί ότι δεν κάνουμε συχνά εξέτασεις. Εγώ πχ δεν έχω τσεκαρει τίποτα απ' όταν σταμάτησα τους αγώνες και τώρα θα ξανακάνω επειδή γυρνάω με το ένα πόδι σε αυτούς (χρονομέτρηση, όχι φουλ).
Και μιλάμε για χρόνια...όλο και κάτι θα βρεθεί τώρα που είμαστε στα δεύτερα -αντα πια...
-
Αρα ουτε ζωνη ασφαλείας να φορας... Ουτε αντηλιακο να βαζεις... Κτλ
Το προβλημα ειναι στην κραση του ανθρώπου. Δεν ξερουμενποιος αντεχει και ποιος οχι. Η θνητότητα απο οσο λενε ειναι πολυ υψηλοτερη μιας γριπης. Για αυτο λεμε ας προσεξουμε για να μη πεθάνουν ανθρωποι που δεν επρεπε να πεθάνουν. Αυτο.... Το τοσο απλο.
-
Μπα!!!! ξεκινας το Ζμπορ;;; ... Να βαλεις τηλεμετρία να βλεπουμε και να σχολιαζοθμε στο forum.
Και εγω πρεπει να κανω.... Μολις βλεπω αυτην την ασπριλα στις στολες, τις βελόνες τις μυρωδεις απο οινόπνευμα.... Ανεβαζω παλμούς....
-
Δεν θα πειστώ εγώ ότι είναι ακίνδυνος, θα πειστείς εσύ που το αμφισβητείς ότι όντως δεν είναι επικίνδυνος! Εγώ δεν έχω να πειστώ για τίποτα, έχω πιστέψει 'τα κανάλια', εσύ;
Και για να μην το πολυτραβάμε, θα ήθελα να πιστεύω για τον εαυτό μου ότι όντως δεν είναι επικίνδυνος. Αλλά το χέρι μου στην φωτιά δεν το βάζω, η κουμπάρα μου που το πέρασε όπως ανέφερα μπήκε στο νοσοκομείο με αρχές πνευμονίας, γλύτωσε την ΜΕΘ αλλά έκατσε 15 μέρες εκεί μέσα. Κάτι περίεργο στην υγεία της δεν είχε και όμως το πέρασε σχετικά βαριά. Από την άλλη, υπάρχει μέλος που γράφει εδώ και απ' ότι κατάλαβα το πέρασε πολύ ελαφριά.
Έχω όμως 4 παππούδια τριγυρω μου με υποκείμενα, αυτοί τι μου φταίνε; Ή το να κολλήσω εγώ ελαφρά και να μεταδώσω (εν αγνοία μου) σε κάποιο φουκαρά που πρέπει να βγάλει το ψωμί του π.χ. καθημερινά στο μανάβικο ή τον φούρνο; Γιατί; Μου φταίει σε κάτι ο άνθρωπος να πηγαίνω εκεί χωρίς μάσκα και να τον βάζω σε κίνδυνο αν είναι π.χ. καρδιοπαθής;
είναι γνωστό ότι οι άντρες είμαστε 'κοκόρια' και την υγεία μας αρχίζουμε και την κοιτάμε μόνο όταν φτάσουμε στο μη περαιτέρω. Οι γυναίκες είναι πολύ πιο προσεχτικές!
-
Κάτσε να δούμε πως κουμπώνει η στολή μετά από τόσα χρόνια...πάντως εδώ και 7 μήνες (και για πάντα) έχω ρίξει 80% την κατανάλωση γλυκών και έπεται συνέχεια μιας και αυτό ήταν το εύκολο για μένα που είμαι κυρίως λάτρης του φαγητου. Παραέγινε το χάλι μου...
-
Εγω ασπρίζω... Σαν βορειοευρωπαιος θα γινω. Πλεον τρωω μονο μια φορα την ημέρα. Καπως μεγαλη μεροδα αλλα μονο μια.
Στα κιλα μου εδω και χρονια ειμια σταθερός δενξερω ποσα... Δεν εχω ζυγαροα αλλα φοραω τα ιδια παντελόνια χρονια..
Η λαπαινα βρίζει που εχω τα ιδια παντελονια εδω και δεκαετίες, τετοιος κουκλος λεει ολο τα ιδια παλια ρουχα φορα. Αααα εχω και δυο ζευγαρια παπούτσια....η αγπαηνενη... Χιλιάδες...
Στα γλυκα τωρα... Δεν ξερω αν εχω κατι... Αλλα οσο περνουν τα χρονια καο αρχιζουν οι πρωτες ασπρες τριχουλες.. Νιωθω την αναγκη για ζαχαρη.
Παλια δεν ετρωγα σχεδον ποτε γλυκα... Δηλαδη ενα γλυκακι ανα μηνα και αν....
-
Αρα ουτε ζωνη ασφαλείας να φορας... Ουτε αντηλιακο να βαζεις... Κτλ
Το προβλημα ειναι στην κραση του ανθρώπου. Δεν ξερουμενποιος αντεχει και ποιος οχι. Η θνητότητα απο οσο λενε ειναι πολυ υψηλοτερη μιας γριπης. Για αυτο λεμε ας προσεξουμε για να μη πεθάνουν ανθρωποι που δεν επρεπε να πεθάνουν. Αυτο.... Το τοσο απλο.
Κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις , το προσέχω έχει πολλές προεκτάσεις. Προσέχω πλένοντας τα χέρια μου, τηρώντας μέτρα ατομικής υγιεινής, φτερνίζομαι βάζοντας τον αγκώνα μου, όταν πάω σε ξένες τουαλέτες πατάω καζανάκι πιάνοντας το με χαρτί και ούτω το καθεξής. Τα μέτρα που έχουν επιβληθεί δεν έχουν καμία σχέση με την έννοια του 'προσέχω' .
-
Δεν θα πειστώ εγώ ότι είναι ακίνδυνος, θα πειστείς εσύ που το αμφισβητείς ότι όντως δεν είναι επικίνδυνος! Εγώ δεν έχω να πειστώ για τίποτα, έχω πιστέψει 'τα κανάλια', εσύ;
Και για να μην το πολυτραβάμε, θα ήθελα να πιστεύω για τον εαυτό μου ότι όντως δεν είναι επικίνδυνος. Αλλά το χέρι μου στην φωτιά δεν το βάζω, η κουμπάρα μου που το πέρασε όπως ανέφερα μπήκε στο νοσοκομείο με αρχές πνευμονίας, γλύτωσε την ΜΕΘ αλλά έκατσε 15 μέρες εκεί μέσα. Κάτι περίεργο στην υγεία της δεν είχε και όμως το πέρασε σχετικά βαριά. Από την άλλη, υπάρχει μέλος που γράφει εδώ και απ' ότι κατάλαβα το πέρασε πολύ ελαφριά.
Έχω όμως 4 παππούδια τριγυρω μου με υποκείμενα, αυτοί τι μου φταίνε; Ή το να κολλήσω εγώ ελαφρά και να μεταδώσω (εν αγνοία μου) σε κάποιο φουκαρά που πρέπει να βγάλει το ψωμί του π.χ. καθημερινά στο μανάβικο ή τον φούρνο; Γιατί; Μου φταίει σε κάτι ο άνθρωπος να πηγαίνω εκεί χωρίς μάσκα και να τον βάζω σε κίνδυνο αν είναι π.χ. καρδιοπαθής;
είναι γνωστό ότι οι άντρες είμαστε 'κοκόρια' και την υγεία μας αρχίζουμε και την κοιτάμε μόνο όταν φτάσουμε στο μη περαιτέρω. Οι γυναίκες είναι πολύ πιο προσεχτικές!
Επομένως όποιος ανήκει σε ευπαθείς ομάδες ή έχει άτομα που έχουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να λαμβάνει επιπλέον μέτρα προστασίας (π.χ χρήση μάσκας, απομόνωση) και να έχει προνοήσει το κράτος να πάρει μέτρα για αυτούς. Που αποσκοπεί το κλείσιμο των πάντων εάν εσύ και ο καθένας έχει άτομα με προβλήματα υγείας που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής; Σε έναν 25-30 ετών που γυμνάζεται και κάνει διατροφή πως θα του επιβάλλεις να ζει φυλακισμένος μέσα στο σπίτι του; Ή σε έναν που έχει μία καφετέρια και ζει την οικογένεια του πως τον καταστρέφεις οικονομικά; Τον ενδιαφέρει εαν εσύ έχεις κάποιον καρκινοπαθή στο σπίτι σου η να φέρει βόλτα τις υποχρεώσεις του; Αυτοί που δουλεύουν με τηλεργασία και είναι όλη μέρα σπίτι τους χωρίς να μιλάνε σε άνθρωπο τους ενδιαφέρει εάν εσύ έχει άτομο με υποκείμενα στο σπίτι σου ή άμα πάθουν κατάθλιψη; Αυτοί που αναγκάζονται να δουλεύουν όλη τη βδομάδα 10 ώρες και περιμένουν να βγάλουν τα παιδιά τους μία βόλτα το Σαββατοκύριακο γιατί και αυτά είναι αναγκασμένα να είναι μπροστά σε μία οθόνη και να κάνουν τηλεεκπαίδευση; Ξέρεις δεν μένουν όλοι σε σπίτια 200 τ.μ. με τεράστιους κήπους.
ΥΓ 1. Για κάθε παράδειγμα κάποιου που νόσησε υπάρχουν εκατοντάδες άλλα ανθρώπων που δεν έπαθαν τίποτα.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες