-
Φυσικα και δεν ειναι τραγικο να περιμενω μερικες ωρες.
Η ολη ιστορια ξεκιναει απο το γεγονος οτι ημουν ολο το βραδυ ξυπνιος για να κανω αυτα που οι νοσοκομες δεν εφταναν για να κανουν.
Συνεχιζει με το οτι σειρα προτεραιοτητας στα εξωτερικα δεν παιζει, εχει ραντεβου που κλεινεις ενα μηνα πριν ή περιμενεις μεχρι τη Δευτερα παρουσια.
και τελειωνει με το γεγονος οτι λειτουργουν σε ωρες εργασιας και πρεπει να λειψεις, κατι που δεν μπορουν ολοι να κανουν.Σοβαρες χωρες, μακρια απο εμας, φτου φτου.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Φυσικα και δεν ειναι τραγικο να περιμενω μερικες ωρες.
Η ολη ιστορια ξεκιναει απο το γεγονος οτι ημουν ολο το βραδυ ξυπνιος για να κανω αυτα που οι νοσοκομες δεν εφταναν για να κανουν.
Συνεχιζει με το οτι σειρα προτεραιοτητας στα εξωτερικα δεν παιζει, εχει ραντεβου που κλεινεις ενα μηνα πριν ή περιμενεις μεχρι τη Δευτερα παρουσια.
και τελειωνει με το γεγονος οτι λειτουργουν σε ωρες εργασιας και πρεπει να λειψεις, κατι που δεν μπορουν ολοι να κανουν.Σοβαρες χωρες, μακρια απο εμας, φτου φτου.
Δε μιλαω για ραντεβου ,ειναι τα 'πρωινα επειγοντα' να στο πω απλα.Στο Γεννηματα ετσι λειτουργει το συστημα.
-
Βασικά το πρόβλημα είναι το πως είναι δομημένο το σύστημα και κανένας δεν ασχολείται να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη.
-Προφανώς και τα επείγοντα είναι για επείγοντα και προφανώς δεν θα έπρεπε να δέχονται περιστατικά που δεν είναι επείγοντα.
-Προφανώς θα έπρεπε να είναι όπως σε άλλες χώρες και στα επείγοντα χωρίς παραπεμπτικό δεν πας αν δεν σε πάει ασθενοφόρο ή έχεις παραπεμπτικό συν το γεγονός ότι αν πας 'γεια σας ήρθα' θα σε δει η νοσηλεύτρια και θα αξιολογήσει το περιστατικό Και μπορεί να σου δώσει εξιτήριο αν είναι κάτι απλό είτε να σου ρίξει και πόρτα αν δεν είναι επείγον. Δεν σημαίνει ότι θα δεις και τον γιατρό.
-Προφανώς και οι γιατροί θα πρέπει να κοιμούνται όταν δεν έχουν δουλειά, εργαζόμενοι είναι όχι σκλάβοι συν ότι δεν θα θέλεις αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρειαστείς τον γιατρό στο επείγον να είναι ξύπνιος από το προηγούμενο βράδυ. Ειδικά οι ειδικευόμενοι που βγάζουν την λάντζα και χτυπάνε τρελά ωράρια για λεφτά ψίχουλα.
-Προφανώς και θα έπρεπε να είναι στο νοσοκομείο και οι διευθυντές (όλοι οι τελειωμένοι γιατροί του ΕΣΥ διευθυντές είναι) και να μην έχουν τους ειδικευόμενους υπηρέτριες και να 'εφημερεύουν' από το σπίτι όπου δεν προβλέπεται (σύνηθες κυρίως σε μικρότερα νοσοκομεία) και κάποιες ειδικότητες
ΑΛΛΑ
όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος να σε δει ο γιατρός και προφανώς φράγκα δεν παίζουν για ιδιώτες τι να κάνει ο καθένας; έχει κανένας όρεξη 3 τα ξημερώματα να τρέχει στο νοσοκομείο;Γενικά για τον τρόπο που λειτουργούν τα πράγματα κανείς δεν ενδιαφέρεται ούτε υπάρχει κάποιος σχεδιασμός ή έλεγχος και όλοι προσπαθούν να βολευτούν.
-
Και ομως υπαρχει τροπος να εξεταστεις εκτος εφημεριας το πρωι και μαλιστα δωρεαν.Το γραφω ακριβως απο πανω.
-
Ναι αλλά θα πρέπει να περιμένεις πολλές ώρες μέχρι να τελειώσουν όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού.
-
Όχι τα τακτικά ραντεβού εξετάζονται αλλού.Στα τακτικά ιατρεία.
Στα πρωινά επείγοντα υπάρχει σειρά προτεραιοτητας .Στο Γεννηματά είχαμε νουμεράκια για τα επείγοντα και απεναντι σε άλλο εξεταστήριο τα γενικα τακτικά με ραντεβου. -
Προφανώς εξαρτάται από το νοσοκομείο.
-
Το βασικό είναι πως ο trident δεν έκανε λάθος και ήταν (γι' ακόμη μία φορά) σωστός και γαμάτος όπως το συνηθίζει (NOT).
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Προφανώς εξαρτάται από το νοσοκομείο.Δε νομίζω οτι υπάρχει νοσοκομείο χωρίς επείγοντα το πρωί.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το βασικό είναι πως ο trident δεν έκανε λάθος και ήταν (γι' ακόμη μία φορά) σωστός και γαμάτος όπως το συνηθίζει (NOT).Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αποσταγμα λεμε
-
Πχ. στο Ασκληπιείο Βούλας (νοσοκομείο-ντροπή ) μπορείς να πας να εξεταστείς πρωί αλλά θα περιμένεις να τελειώσουν τα τακτικά ραντεβού. Δεν υπάρχει ξεχωριστή σειρά, χαρτάκια κτλ. Μιλάω για περιστατικά όπως αυτό του trident1971 δηλαδή κάτι όχι 'πραγματικά επείγον' Ε αν εμφανιστεί κάποιος με έμφραγμα υποθέτω θα μπαίνει εκτός σειράς.
Η εμπειρία μου πάντως από τα πρωινά είτε με ραντεβού είτε χωρίς είναι ότι είναι μια ιδιαίτερα χρονοβόρα υπόθεση, μου έχει τύχει (σε άλλο νοσοκομείο) με ραντεβού να περιμένω κανα 2ωρο.
Η όλη συζήτηση φυσικά δείχνει πόσο άκυρο είναι στημένο το σύστημα υγείας, αφού όλα πρακτικά τα περιστατικά καταλήγουν στα νοσοκομεία, δεν υπάρχει οικογενειακός ιατρός / GP κοκ.
-
Επίσης παίζουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα νοσοκομεία αλλά και στις διάφορες κλινικές ή ειδικότητες μέσα στο ίδιο νοσοκομείο
.Για το σύστημα υγείας καλά δε το συζητάμε.Είναι χάλια η κατάσταση.Τα τελευταία χρόνια με τη κρίση η κίνηση στα δημόσια νοσοκομεία εχει πολλαπλασιαστει ,το προσωπικό δε φτάνει,οι γιατροι το ίδιο ,έχουν πέσει και οι μισθοι καθώς και η χρηματοδότηση,ενω υπάρχουν και μεγάλες καθυστερήσεις στις ,ηδη μειωμένες προμήθειες υλικου. Οπως έχω ξαναγράψει βέβαια κάποιοι παλιότερα έτρωγαν με χρυσά κουτάλια .Το θέμα είναι οτι την πληρώνουν και οι ασθενείς.
Για αυτο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει στροφή στις ιδιωτικές ασφάλειες υγείας. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Δε νομίζω οτι υπάρχει νοσοκομείο χωρίς επείγοντα το πρωί.
Ώπα, ώπα, ώπα. Τα περισσότερα νοσοκομεία στην Ελλάδα, όταν έχουν ανοιχτά επείγοντα είναι επειδή εφημερεύουν. Εσύ , αν αντιλαμβάνομαι καλά μιλας για περιπτώσεις που το νοσοκομείο είναι σε κλειστή εφημερία. Guess what... στις περισσότερες πόλεις δε γίνεται αυτό , ούτε και είναι όλη η Ελλάδα Αθήνα να έχει ένα κάρο νοσοκομεία , άλλα σε ανοιχτή και άλλα σε κλειστή .
-
καλά ρε έγινε τετοιος τζερτζελές και δε σφύριξε κανείς να μπουκάρω;;
λοιπόν, κερνάω μια πρωκτοσκοπούλα σε οποιον θέλει να τη δει διαφορετικά και να σταματήσει επιτέλους να λέει ο,τι του κατέβει στην άδεια κούτρα του
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
καλά ρε έγινε τετοιος τζερτζελές και δε σφύριξε κανείς να μπουκάρω;;λοιπόν, κερνάω μια πρωκτοσκοπούλα σε οποιον θέλει να τη δει διαφορετικά και να σταματήσει επιτέλους να λέει ο,τι του κατέβει στην άδεια κούτρα του
Κουβεντες του κωλου?
-
κατά τ'άλλα όλα καλά;
-
Ναι, δοξα τω Παντοδύναμω, δεν υπαρχει καποιο σημαντικο προβλημα υγειας.
Εσυ καλα, κανεις πρωκτοσκοπήσεις αβερτα, βγαζεις κανα φράγκο? -
Ο χρήστης Gilles_27 έγραψε:
Δε νομίζω οτι υπάρχει νοσοκομείο χωρίς επείγοντα το πρωί.
Ώπα, ώπα, ώπα. Τα περισσότερα νοσοκομεία στην Ελλάδα, όταν έχουν ανοιχτά επείγοντα είναι επειδή εφημερεύουν. Εσύ , αν αντιλαμβάνομαι καλά μιλας για περιπτώσεις που το νοσοκομείο είναι σε κλειστή εφημερία. Guess what... στις περισσότερες πόλεις δε γίνεται αυτό , ούτε και είναι όλη η Ελλάδα Αθήνα να έχει ένα κάρο νοσοκομεία , άλλα σε ανοιχτή και άλλα σε κλειστή .
Τι εννοείς;Υπάρχει περίπτωση σε επαρχιακή πόλη να έχει μόνο ένα νοσοκομείο ας πούμε και να μην έχει επείγοντα το πρωί;εγω σε όσες ξέρω έχουν.
Στην Αθήνα σε μερικά νοσοκομεία δε δουλεύουν τα πρωινά όταν είναι μέρα γενικής εφημερίας μετά τις 14:30. Σε πολλά δουλεύουν τα επείγοντα απλά το πρωί δε κάνουν εισαγωγές .Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Τι εννοείς;Υπάρχει περίπτωση σε επαρχιακή πόλη να έχει μόνο ένα νοσοκομείο ας πούμε και να μην έχει επείγοντα το πρωί;εγω σε όσες ξέρω έχουν.
Στην Αθήνα σε μερικά νοσοκομεία δε δουλεύουν τα πρωινά όταν είναι μέρα γενικής εφημερίας μετά τις 14:30. Σε πολλά δουλεύουν τα επείγοντα απλά το πρωί δε κάνουν εισαγωγές .Sent from my iPhone using Tapatalk
Όχι, το αντίθετο. Έχουν επείγοντα, αλλα είναι ακριβως το ιδιο με την εφημερία μετα το μεσημέρι. Δεν κατάλαβα καλά τη διάκριση που έκανες με την πρωινή λειτουργία του ΤΕΠ ως ενός είδους τακτικό (αυθαιρετα ίσως, υπέθεσα οτι μιλούσες για νοσοκομείο σε κλειστή)
-
Απλά σχολιάζα αυτή τη πρόταση του συμφορουμίτη:
'όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος να σε δει ο γιατρός και προφανώς φράγκα δεν παίζουν για ιδιώτες τι να κάνει ο καθένας; έχει κανένας όρεξη 3 τα ξημερώματα να τρέχει στο νοσοκομείο; '
Θέλοντας να δείξω οτι υπάρχουν και το πρωί επείγοντα και δεν είναι ανάγκη να πας με στη νύχτα για κάτι που δεν είναι τόσο επείγον.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες