-
joe bar αυτό που γράφεις για την έτεροπλευρη πάθηση και τα συστηματικά νοσήματα δεν ισχύει .
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
παράδειγμα;
-
Ψωρίασικη αρθρίτιδα πχ. Πολύ συχνά προσβάλει μόνο μια άρθρωση ας πούμε.
-
παιδια ευχαριστω. απο αγχος δεν ειναι γιατι δεν εχω αγχος αυτο τον καιρο. εβαλα λιγη ενυδατικη
κρεμα και εστρωσε αρκετα. πιθανων δεν ειναι κατι σοβαρο και οφειλεται στο οτι δουλευω σε χωματουργικο
και εχει ξεραθει λιγακι το δερμα (μονο πισω απο το αυτι εχει ξεραθει τοσο πολυ ομως). αν ξαναεφανιστει στις επομενες μερες θα παω σε δερματολογο. -
Φορας κατι που τριβεται σε εκείνο το σημειο;
Send from outer space ★
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Φορας κατι που τριβεται σε εκείνο το σημειο;Μου ερχεται στο μυαλο το ανεκδοτο με τους οικοδομους
Σορρυ vaggos δεν κρατηθηκα -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ψωρίασικη αρθρίτιδα πχ. Πολύ συχνά προσβάλει μόνο μια άρθρωση ας πούμε. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Μου ερχεται στο μυαλο το ανεκδοτο με τους οικοδομους
Σορρυ vaggos δεν κρατηθηκα -
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
παιδια ευχαριστω. απο αγχος δεν ειναι γιατι δεν εχω αγχος αυτο τον καιρο. εβαλα λιγη ενυδατικη
κρεμα και εστρωσε αρκετα. πιθανων δεν ειναι κατι σοβαρο και οφειλεται στο οτι δουλευω σε χωματουργικο
και εχει ξεραθει λιγακι το δερμα (μονο πισω απο το αυτι εχει ξεραθει τοσο πολυ ομως). αν ξαναεφανιστει στις επομενες μερες θα παω σε δερματολογο.πολύ πιθανό να οφείλεται και στο πολύ συχνό μπάνιο που κάνεις λόγω των εργασιών.
Το νερό ξεραίνει το δέρμα, όπως και το σαπούνι αν δεν έχει ενυδατικά συστατικά.Δοκίμασε να χρησιμοποιείς και κανά ενυδατικά σαπούνι, τύπου dove or smthng.
-
2ο βραδυ χθες που εβαλα ενυδατικη και εξαφανιστηκε! δεν ξερω τι εφταιξε. το δεξι αυτι δεν εχει παθει τιποτα.
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Φορας κατι που τριβεται σε εκείνο το σημειο;οχι τιποτα. ουτε bluetooth ακουστικο εχω ουτε γυαλια ηλιου (το πρωτο που μου ειπανε ειναι για τα γυαλια, μηπως
το επαθα απο την τριβη). -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Σορρυ vaggos δεν κρατηθηκαε πες το ντε
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Σορρυ vaggos δεν κρατηθηκαε πες το ντε
Ελα ρε συ με τρελανες αποκλειεται να μην το ξερεις, μιλαμε φαση δημοτικο.
Βαγγος ειπε για χωματουργικα, ηρθε στο μυαλο η οικοδομη, βαλε και οτι τον ρωτησαν αν τριβεται κατι, δε θελει πολυ.[spoiler:2b3jlerw]Συζητανε στην οικοδομη τα μαστορια
- Παιδια δε βλεπω την ωρα να σχολασουμε να παω σπιτι να βγαλω το στρινγκ της γυναικας μου.
- Ελα ρε συ, τετοιες καβλες εχεις?
- Οχι ρε παιδια, με στενευει απο το πρωι.[/spoiler:2b3jlerw]
-
α αυτό ήταν; ναι το ξέρω
-
Εμένα μου ήρθε το άλλο πάντως....
Είναι ένας Πόντιος και πάει στην τουαλέτα να κατουρήσει.
Κατεβάζει το παντελόνι και τι να δει.
Το ένα του αρχίδι μπλε.
Πάει στον γιατρό (Πόντιος και αυτός) και του λέει:- Γιατρέ, έχω ένα πρόβλημα. Το ένα μου αρχίδι είναι μπλε.
Αφου το εξετάζει ο γιατρός του λέει: - Κοίτα να δεις δεν είναι τίποτα, αλλά για να μην κολλήσει και το άλλο θα πρέπει να το κόψουμε.
- Καλά γιατρέ, τι λέτε; Και εγώ μετά τι θα κάνω;
- Μην στενοχωριέσαι, του λέει ο γιατρός, έχεις το άλλο, δεν παθαίνεις τίποτα και τελικά του το κόβει.
Μετά από δέκα μέρες έντρομος ο Πόντιος βλέπει και το άλλο αρχίδι μπλε!
Ξαναπάει στον γιατρό, το βλέπει εκείνος και αποφαίνεται οτι πρέπει οπωσδήποτε να κοπεί και το άλλο, όπως και γίνεται.
Δεν περνάει ενας μήνας και τί να δει ο τύπος....? Αυτή τη φορά είχε γίνει μπλε κι ο πούτσος του...! ! !
'Εντρομος ο φουκαράς πάει ξανά στο γιατρό.
Πάει, μπαίνει μέσα, τον εξετάζει ακόμη μια φορά, οπότε του λέει σκεφτικός....
-Ρε συ....Λες να ξεβάφει το τζην....?
- Γιατρέ, έχω ένα πρόβλημα. Το ένα μου αρχίδι είναι μπλε.
-
δε φοράν (blue)τζιν οι πόντιοι
-
Κάτι ενδιαφέρον που διάβασα:
http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/apr/25/kadcyla-cancer-drug-too-expensive-nhs
How do you put a price on life? How would you know where to start? In the case of the independent NHS watchdog, the National Institute for Health and Care Excellence (Nice), there is a points system, which calculates QALYs, or quality-adjusted life years. If a new drug costs more than £30,000 per QALY, then it's deemed too expensive for use by the NHS.
Δηλαδή το Βρετανικό ΕΣΥ βάζει ένα ταβάνι στο πόσο μπορεί να κοστίσει η θεραπεία ενός ανθρώπου οπότε ακόμα και αν είναι το καταπληκτικό νέο φάρμακο που κατά μεγάλη πιθανότητα θα σώσει τη ζωή του ασθενούς, δεν το καλύπτει.
Στις ΗΠΑ ένα έτος θεραπείας του συγκεκριμένου φαρμάκου κοστίζει περίπου $170Κ και προφανώς μέρος της συζήτησης είναι και αυτό που λέει ο Guardian περί υπερκερδών των φαρμακευτικών.
Γνώμες ?
-
Απο το 2007 και μετα οι τιμες των φαρμακων ξεφυγαν παγκοσμιως,το ιδιο φαρμακο βρεθηκε να πωλειται εως και 3 φορες πανω.
Θεωρητικα αν τα κρατη βαζουν πλαφον,αναγκαζουν τις εταιρειες να τιμολογησουν πιο κατω,αλλα μεχρι να γινει αυτο (και αν γινει) προφανως θα υπαρξουν... παραπλευρες απωλειες,αν δε η μειωση δεν ειναι μεγαλη,δεν θα αλλαξει τιποτα.
Οπως ειπε και ο Ταμηλος,ο καπιταλισμος δεν ειπε ποτε οτι θα τους θρεψει ολους.
Η λυση πρακτικα ειναι αυτο που εκαναν Βραζιλια,Ινδια κτλ,γενοσημα,αντιγραφα και οτι να ναι γενικως,και ασε τους αλλους να ονειρευονται οτι θα παρουν 30.000.Αυτο ειναι αλλη μορφη του καπιταλισμου,ο ανταγωνισμος,που οι πολυεθνικες συχαινονται. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δηλαδή το Βρετανικό ΕΣΥ βάζει ένα ταβάνι στο πόσο μπορεί να κοστίσει η θεραπεία ενός ανθρώπου οπότε ακόμα και αν είναι το καταπληκτικό νέο φάρμακο που κατά μεγάλη πιθανότητα θα σώσει τη ζωή του ασθενούς, δεν το καλύπτει.
Γνώμες ?
stop loss, γιατί σου κάνει εντύπωση;
η αξία της ανθρώπινης ζωής δεν είναι σε καμιά περίπτωση ανεκτίμητη, λογικό
το αν θα έπρεπε η υγεία και η ασφάλεια να είναι θέμα ιδιωτικών εταιρειών στο βαθμό που είναι (και να υπάρχει αυτή η υπερτιμολόγηση που υπάρχει) είναι ένα θέμα το οποίο φυσικά θέλει συζήτηση, αλλά τα όποια παραπανήσια έξοδα δεν είναι λογικό να υπάρχουν ευτυχώς ή δυστυχώς, διαφορετικά είδες τι πάθαμε κι εμείς οι κουβαρντάδες οι έλληνες
(ή μάλλον εσύ δε θα δεις, εγώ και οι μετά από μένα θα δούμε όταν θα έρθει η ώρα.. ) -
Πάιρνω κορτιζόνη, ψιλοαρκετή θα ελεγα (40mg τη μέρα)
κανα tip απο εμπειρια για τη διατροφή;
Καποια θεωρητικα τα εχω δει στο νετ...Ειχα ξαναπαρει πριν απο μερικα χρονια για τον ιδιο λογο
αυτο που θυμαμαι ηταν οτι ειχα σταματησει τον υπνο!
(3-4 ωρες ολο και ολο)
κατι ξυπνηματα 3am , η μερα ηταν τεραστια, εβγαζα πολυ δουλεια -
warum???
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες