-
Και μετά από 9 μήνες χρήσης στην Αττική, θα πω πως η συμβίωση με το μικρό είναι παραπάνω από ικανοποιητική, σε βαθμό που δεν το περίμενα βέβαια.
Στα μεγάλα + το αυτόματο συνεχούς μεταβαλλόμενου βήματος κιβώτιο 7 σχέσεων, το οποίο είναι αθόρυβο και διατηρεί τις σαλ περίπου στις 1900 σε νορμάλ οδήγηση σε επίπεδο δρόμο.
Κρατώντας στατιστικά κατανάλωσης για 9 μήνες, ο μέσος όρος είναι τα 5,7 λίτρα/100 χλμ με μικτή οδήγηση πόλης (νορμάλ και απαιτητική οδήγηση), με χαμηλότερη την 4,8 και υψηλότερη την 7,6
Η αίσθηση που αποκομίζεις στο τιμόνι του, είναι αίσθηση μεγαλύτερης κατηγορίας αυτοκινήτου, και τα 1330 κε είναι υπέρ αρκετά για τα κιλά του (970).
Με τα φώτα του θα ψαχτώ γιατί θεωρώ είναι κάτω του μετρίου η μεσαία σκάλα, σε σύγκριση με αρκετά άλλα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει.
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν...
-
...Με τα φώτα του θα ψαχτώ γιατί θεωρώ είναι κάτω του μετρίου η μεσαία σκάλα, σε σύγκριση με αρκετά άλλα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει...
Τα φώτα του είναι τύπου projector και φοράνε HIR2 λάμπες, μια τεχνολογία που προσπάθησε να δώσει αποτελέσματα λάμπας ξένον από λάμπα αλογόνου ...ναι καλά . Αν πας στην αντιπροσωπεία να αλλάξεις λάμπες θα τις πληρώσεις σαν ξένον και θα έχεις πάλι μάπα φώτα . Η ΡΙAA εχει βγάλει αυτές
https://www.powerbulbs.com/product/piaa-hyper-arros-hir2-9012
αλλά δεν τις έχω δοκιμάσει ακόμα , έχω ένα ζεύγος και περιμένω να καούν οι δικές του να τις βάλω ,πάντως έχουν καλές κριτικές (κυρίως από yaris που φοράνε ίδιες) . Για LED που είχα ψάξει δεν είχα βρει οπότε της ΡΙΑΑ είναι μάλλον η μόνη λύση.
-
Για LED που είχα ψάξει δεν είχα βρει οπότε της ΡΙΑΑ είναι μάλλον η μόνη λύση.
Ίσως να κάνουν αυτές: https://www.autobulbsdirect.co.uk/twenty20-compact-led-headlight-bulbs-HIR2-9012-pair.html
Σοβαρή εταιρεία και βγάζει και ειδικές (αλλά όχι σε HIR2, σε Η7 που ενδιαφέρουν εμένα) για φανάρι Projector.
-
Καλημέρα, θα ήθελα την γνώμη σας για αγορά iq diesel .Ευχαριστώ!
-
Ψάχνεις την πιο σπάνια εκδοση ιδίως αν θέλεις να είναι euro 5!
Στο πιο βαρύ yaris που έχω ο συνδυασμός κινητήρα εξατάχυτο σασμάν είναι ιδανικός για οικονομία και μια μυρωδιά επιδόσεων ,στο πιο ελαφρύ iQ θα πρέπει να δίνει πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα αλλά είναι τόσο σπάνιο που δεν έχω βρει κάπου μετρήσεις κλπ.
Το μόνο που θα ήθελα να δω είναι αν ακούγεται πολύ ο ντίζελ στην καμπίνα , ,φτάνει άραγε η μόνωση γιατί όλα στο iQ είναι πιο κοντά στα αυτιά σου.
-
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι έχει νόημα η αγορά iQ σε diesel και μάλλον για αυτό είναι και τόσο σπάνια.
-
Έχω βρει ένα 1/10 με 104.000 απο Από ιδιώτη, δεν είναι euro 5;
-
Έχω βρει ένα 1/10 με 104.000 απο Από ιδιώτη, δεν είναι euro 5;
Θα πρέπει να δεις την άδεια για να είσαι σίγουρος. Είναι Ελληνικό ή εισαγωγής?
-
Ελληνικό, κάτι που πρέπει να προσέξω εκτός από αριθμό πλαισίου;
-
Μπες στον σύνδεσμο παραπάνω και με τον αριθμό κυκλοφορίας και το ΑΦΜ θα δεις αν μπαίνει στον δακτύλιο , αν είναι euro 5 κυκλοφορεί κάθε μέρα λόγω χαμηλών ρύπων δε το πιάνουν μονά ζυγά δηλ.
-
Μπες στον σύνδεσμο παραπάνω και με τον αριθμό κυκλοφορίας και το ΑΦΜ θα δεις αν μπαίνει στον δακτύλιο , αν είναι euro 5 κυκλοφορεί κάθε μέρα λόγω χαμηλών ρύπων δε το πιάνουν μονά ζυγά δηλ.
Καλημέρα είμαι Από Θεσσαλονίκη, οπότε δεν έχω τέτοιο θέμα!
-
Όχι ότι το ψάχνει κανείς, αλλά βάσει νόμου έχεις θέμα. Όπως απαγορεύονται τα πετρελαιοκίνητα ΙΧ προδιαγραφών Euro 4 και πίσω στο μεγάλο δακτύλιο της Αθήνας, έτσι απαγορεύονται και στο δήμο Θεσσαλονίκης. Άρα αν είναι Euro 4 απαγορεύεται να μπει εκεί μέσα.
-
Ίσως να κάνουν αυτές: https://www.autobulbsdirect.co.uk/twenty20-compact-led-headlight-bulbs-HIR2-9012-pair.html
Σοβαρή εταιρεία και βγάζει και ειδικές (αλλά όχι σε HIR2, σε Η7 που ενδιαφέρουν εμένα) για φανάρι Projector.
MONMAN2 wrote:
Για LED που είχα ψάξει δεν είχα βρει οπότε της ΡΙΑΑ είναι μάλλον η μόνη λύση.
Από μια έρευνα που έκανα κι εγώ, εντόπισα τις ΡΙΑΑ και τις Phillips optiwhite 90981-ΥΖΖDN κωδικός της Toyota.
Σε λίγο καιρό θα πάω για service, και θα ρωτήσω ένα τσακάλι που ασχολείται με αυτά να μου πει αν υπάρχουν άλλες επιλογές.
Τις LED HIR2-9012 από autobulbsdirect.co.uk επίσης τις βάζω στη λίστα μου και βλέπουμε.
-
Η ΡΙAA εχει βγάλει αυτές
https://www.powerbulbs.com/product/piaa-hyper-arros-hir2-9012
αλλά δεν τις έχω δοκιμάσει ακόμα , έχω ένα ζεύγος και περιμένω να καούν οι δικές του να τις βάλω ,πάντως έχουν καλές κριτικές (κυρίως από yaris που φοράνε ίδιες).
Αν δε σου κάνει κόπο και μπορείς να βάλεις τη μια μόνο πάνω, και να βγάλεις μια φωτό τη νύχτα, θα σου ήμουν ευγνόμων!
-
Θα προσπαθήσω μέσα στο σαββατοκύριακο να κάνω το πείραμα με τις λάμπες
Στο μεταξύ ψάχνω να βρω τρόπο να κοντύνω λίγο τις μακρυές σχέσεις που έχει στο σασμάν δεν μπορεί το Aygo που είναι βαρύτερο και έχει το ίδιο 1000άρι μοτέρ να του ρίχνει σχεδόν 2 δευτερόλεπτα στο 0-100 ,μάλλον θα το ψάξω με τα ελαστικά -άλλη διάσταση - που έτσι και αλλιώς είναι για αλλαγή .
-
Θα προσπαθήσω μέσα στο σαββατοκύριακο να κάνω το πείραμα με τις λάμπες
Στο μεταξύ ψάχνω να βρω τρόπο να κοντύνω λίγο τις μακρυές σχέσεις που έχει στο σασμάν δεν μπορεί το Aygo που είναι βαρύτερο και έχει το ίδιο 1000άρι μοτέρ να του ρίχνει σχεδόν 2 δευτερόλεπτα στο 0-100 ,μάλλον θα το ψάξω με τα ελαστικά -άλλη διάσταση - που έτσι και αλλιώς είναι για αλλαγή .
Θεωρώ για τη διαφορά των δύο δευτερολέπτων υπεύθυνο το σασμάν σου, και όχι τις διαστάσεις ελαστικών.
Και το δικό μου σαν καράβι πάει με 175/60R16, είναι σαφώς πιό αργό από άλλα μικρά 100άρια, παρόλο τα 1330 κ.ε του.
-
Δε ξέρω τι είδους προβλήματα είναι αυτά, και ψάχνομαι και όποιος γνωρίζει ας ρίξει φως παρακαλώ:
1// Σε σταθερή πορεία με σταθερή ταχύτητα περίπου 80-90 χλμ/ώρα με σταθερή πίεση του πεντάλ γκαζιού, νιώθω το αυτοκίνητο να αυξομειώνει ταχύτητα, σα να παίρνω εγώ το πόδι μου από το γκάζι ελαφρά και μετά να το ξαναπατάω πάλι, και αυτό είναι συνεχόμενο…, (σα να κόβει και μετά ανοίγει πάλι) το οποίο το παρατηρώ μόνο στο πρώτο εικοσάλεπτο οδήγησης και μετά σχεδόν εξαφανίζεται, ή το κάνει πολύ πιο αραιά.
2// Mε τον επιλογέα ταχυτήτων στο D και ενώ σταματάω στο φανάρι, οι στροφές ρελαντί πέφτουν απότομα από τις 800 στις 500 περίπου για ένα δευτερόλεπτο, και μετά ανεβαίνουν ξανά στις 800 – κάτι σα ρετάρισμα, το οποίο έχει συμβεί 4-5 φορές τον τελευταίο μήνα.
@monman2 σου έχει συμβεί κάποιο από τα παραπάνω?, κάποιο αξιόπιστο συνεργείο δυτική Αττική?
-
Σύμφωνα με την συνεχή έρευνα που κάνει η βρετανική Reliability Index, το μοντέλο που έχει βρεθεί στην πρώτη θέση της κατάταξης με καλύτερο δείκτη αξιοπιστίας, είναι το Toyota iQ.
-
Όντως είναι πολύ καλό αυτοκίνητο μηχανικά /ηλεκτρολογικά προβλήματα δεν έχει, το μόνο που έχω δει στο δικό μου είναι αισθητικής φύσεως πχ πλαστικά στο εσωτερικό που φαίνονται πολύ οι γρατσουνιές και κλασικά το χρώμα που είναι ευαίσθητο όπως κάθε ιαπωνικό .
evolander δεν σου απάντησα στην ερώτηση σου γιατί δεν έχω αυτόματο σασμάν
-
Να κινηθεί λίγο το τοπικό
Από το σημείο έφυγα με δύο κινήσεις λόγω τιμονιού που κόβει πολύ , το smart που ήταν εκεί πριν από μένα χρειάστηκε 4 !
Οι παραπάνω πόντοι του μήκους τελικά δεν φαίνονται στην πράξη και χαλάλι τους στην τελική αφού μπορούν να μπουν ΝΟΜΙΜΑ και με ΑΣΦΑΛΕΙΑ 4 άτομα στο iQ.
Toyota IQ