-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Πάντως σε επιδόσεις είναι συγκρίσιμες των Panda 1.2 69 hp με το Up 1.0 75 hp.
Για μένα προσωπικά αυτή είναι σύγκριση.
Επίσης για να είναι όμοια η σύγκριση βάλε +500 στο Up που θα είναι το κόστος των πίσω θυρών.Το Panda 0.9 T είναι μια έκδοση πάνω.
Το Up 60 ασχολίαστο. Ετσι κι αλλιώς αμφιβάλλω αν πέρα από το αρχικό στοκ με 60άρια αν θα έρθει άλλο. Θα είναι απλά μια έκδοση για τους καταλόγους των περιοδικών για να δείχνει χαμηλή αρχική τιμή.Το up 60 συγκρίνεται μια χαρά με τα 1.2 69ps panda,στα ίδια πάνω κάτω είναι.Και αυτό οφείλεται στα 150 κιλά παραπάνω του panda που πάχυνε αρκετά το καινούριο όταν όλα τα νέα αυτοκίνητα πλέον μειώνουν το βάρος τους.Επίσης ο 3-κυλινδρος έχει και καλύτερη απόκριση στο ξεκίνημα.Το 75άρι κινείται πιο άνετα από το 1.2 panda.Επίσης συμφωνώ πως το 75άρι up δεν έχει τις επιδόσεις του 0.9 twinair.Aλλα στην ουσία οι best seller εκδόσεις τους θα είναι up 75 και panda 0.9 οπότε αυτά είναι που πρέπει να συγκριθούν άμεσα.Και το polo-fabia-ibiza 1.2 tsi είναι σαφώς γρηγορότερο από το yaris 1.33 ή το 207 1.4 vti αλλά με αυτά συγκρίνεται.
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Fiestare, πριν την BMW και το Berlingo είχα 207... Ξέρω απο πρώτο χέρι πως κλείνουν οι πόρτες.
Ούτε μου κρέμασαν, ούτε τίποτα.Μπορείς ευχαρίστως να τα πεις αυτά στον ξαδερφό μου που έχει το 207 3-θυρο καινούριο 3-ετίας και ατρακάριστο και να σου εξηγήσει τα θέματα με μεντεσέδες και κρεμάσματα πόρτας μπροστά.
Φυσικά!
Φέρε μας σε επαφή (καφεδάκι κτλ) και το κουβεντιάζουμε το θέμα. -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Fiestare, πριν την BMW και το Berlingo είχα 207... Ξέρω απο πρώτο χέρι πως κλείνουν οι πόρτες.
Ούτε μου κρέμασαν, ούτε τίποτα.Μπορείς ευχαρίστως να τα πεις αυτά στον ξαδερφό μου που έχει το 207 3-θυρο καινούριο 3-ετίας και ατρακάριστο και να σου εξηγήσει τα θέματα με μεντεσέδες και κρεμάσματα πόρτας μπροστά.
Φυσικά!
Φέρε μας σε επαφή (καφεδάκι κτλ) και το κουβεντιάζουμε το θέμα.Eυχαρίστως αλλά εγώ είμαι Θεσσαλονίκη,ο ξάδερφος δουλεύει μπατσόνι στο ρέθυμνο και εσύ είσαι Αθήνα .
-
Μιας και λεμε για πορτες, στα VW οχι μονο κανουν ενα τρομερα τελειο θορυβο οταν κλεινουν αλλα ειναι και τα μοναδικα που αντεχουν στην κακη χρηση:
Do that to your Huyndai or Honda (BIIIIITCH)
EXTRA:
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Ένα κομμάτι φελιζολ, κυκλικα κομμένο είναι, που δημιουργεί μπάσο ήχο, όπως αυτός της κιθάρας και τίποτα άλλο.
Πρώτος δίδαξας η Mercedes.Αλλα οι γνωστές (που δεν γνωρίζουν το παραπάνω) νομίζουν ότι πήραν γερμανική ποιότητα...
Δεν ξερω τι ειναι, σε τι σχημα, και πως το τοποθετει ο καθε κατασκευαστης, αυτο που ξερω ομως ειναι οτι συμβαλλει
σε καλυτερα επιπεδα ηχομονωσης, και κατα συνεπεια ανεσης σε μεγαλυτερες μετακινησεις. To γεγονος και μονο οτι ενας αναγνωρισμενος για την γενικοτερη ποιοτητα, κατασκευαστης το εχει κανει πρωτος, αυτο κατι θα επρεπε να σου λεει...P.S Φυσικα και ολο αυτο με τον ηχο στο κλεισιμο της πορτας, δεν εχει να κανει με την παθητικη ασφαλεια οπως ειπωθηκε, αυτο ειναι ξεκαθαρο.
Φυσικά και μου λέει.
Οτι πιάνει κορόιδο τον κόσμο που αγοράζει με τις παλιές συνήθειες...Όταν εκεί που είχες μια γνήσια Χ ποιότητα κατασκευής, τώρα χρησιμοποιείς εφφέ για να πλασάρεις το ίδιο, ε αν δεν ειναι αυτό κοροιδία, τότε τι είναι;
ε;Όταν αντί να φτιάξεις μια γεροδεμένη πόρτα, όπως έκανες παλιότερα, τώρα φτιάχνεις ηχείο για να έχεις τον ίδιο ήχο τι σου λεει εσένα αυτό;
-
Φυσικά!
Φέρε μας σε επαφή (καφεδάκι κτλ) και το κουβεντιάζουμε το θέμα.Eυχαρίστως αλλά εγώ είμαι Θεσσαλονίκη,ο ξάδερφος δουλεύει μπατσόνι στο ρέθυμνο και εσύ είσαι Αθήνα .
Τότε τηλε-καφέ απο skype χαχαχα
Εγώ όπως σου ειπα και πριν, δεν είχα τέτοια προβλήματα... 3θυρο και το δικό μου, 3 χρόνια το κράτησα.
Και σκέψου οτι δεν πέρασε και τα καλύτερα.. Πατέρας - Παππούς - Γιαγιά, όποτε εμπαίναν μέσα, έδιναν και καταλαβαίνε στην πόρτα... και αυτό γιατί ήταν πολύ βαριά... -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Φυσικά και μου λέει.
Οτι πιάνει κορόιδο τον κόσμο που αγοράζει με τις παλιές συνήθειες...Όταν εκεί που είχες μια γνήσια Χ ποιότητα κατασκευής, τώρα χρησιμοποιείς εφφέ για να πλασάρεις το ίδιο, ε αν δεν ειναι αυτό κοροιδία, τότε τι είναι;
ε;Όταν αντί να φτιάξεις μια γεροδεμένη πόρτα, όπως έκανες παλιότερα, τώρα φτιάχνεις ηχείο για να έχεις τον ίδιο ήχο τι σου λεει εσένα αυτό;
Αμα εσυ νομιζεις οτι η Merc και η καθε εταιρια που αντιγραφει την Merc ή μια κατασκευαστρια εταιρια που φημιζεται για κατι, σε καποια πραγματα οπως το συγκεκριμενο, κοροιδευει, ειναι δικο σου προβλημα, αλλα μην το διαδιδεις κιολας, γιατι δεν ισχυει...
Θυμιζεις κατι παππουδες που ελεγαν : 'Δεν τα φτιαχνουν οπως παλαια παιδι μου...Τοτε τα μεταλλα ηταν παχια, και τα αυτοκινητα δεν τσαλακωνονταν με το παραμικρο'. Οταν τα σουταρανε ομως, σε κανενα τοιχο, η με αλλα αυτοκινητα, τσαλακωνανε μεν λιγο το μπροστινο, αλλα οι ατυχοι οδηγος-συνοδηγος, εβγαιναν εξω απο το παρμπριζ σαν ελατηρια, και οπου προσγειωθουν...
Το αυτο ισχυει και σημερα. Η ποιοτητα κατασκευης -τηρουμενων παντα των αναλογιων, κοστους, ανταγωνισμου, κατηγοριας-
υπαρχει στα σημεια που ΠΡΕΠΕΙ να υπαρχει. Τωρα εσυ εαν δεν καταλαβαινεις ΠΟΙΑ η διαφορα σε αυτες τις πορτες που κλεινουν πιο στεγανα, απο αλλες που κλεινουν σαν καρυδοτσουφλο, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ κατα την μετακινηση, μεσα στην καμπινα, αυτο ειναι και παλι δικο σου προβλημα... -
Τώρα είσαι χαζός ή τον παριστάνεις;
Οχι για να ξέρω δηλαδή αν θα μιλάω σοβάρα ή οχι. -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Τώρα είσαι χαζός ή τον παριστάνεις;
Οχι για να ξέρω δηλαδή αν θα μιλάω σοβάρα ή οχι.Οτι νομιζεις...Πολλες φορες καποιοι, αυτο που λανθασμενα νομιζουν για καποιον, το κανουν αυτοι, ή ειναι οι ιδιοι...
-
Μη μαλώνουμε ρε παιδιά για τα αμάξια,λες και έχουμε να κερδίσουμε κάτι..Ολοι έχουμε γνώσεις εδώ μέσα,άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο.Το σημαντικό είναι να βοηθάμε όποιον δεν έχει ιδέα και όχι να μαλώνουμε σαν τα κοκκόρια.Το λέω και για μένα που παρασύρομαι ώρες ώρες .Ολοι φίλοι είμαστε
-
Μη μαλώνουμε ρε παιδιά για τα αμάξια,λες και έχουμε να κερδίσουμε κάτι..Ολοι έχουμε γνώσεις εδώ μέσα,άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο.Το σημαντικό είναι να βοηθάμε όποιον δεν έχει ιδέα και όχι να μαλώνουμε σαν τα κοκκόρια.Το λέω και για μένα που παρασύρομαι ώρες ώρες .Ολοι φίλοι είμαστεΣωστός
εγώ από όλα αυτά κρατάω πως το απ κ τα υπόλοιπα του ανταγωνισμού κάνουν όσο τα 1200αρια tsi φάμπια/ίμπιζα κ το 207 με τα 95 άλογα. Με άλλα λόγια η κατηγορία αυτή δεν αξίζει
ον τοπικ, το είδα κ εγώ live το up και είναι ΟΜΟΡΦΟ
Από την άλλη η λάμδα στη κηφισιά έχει φέρει κ το νέο πάντα. Επίσης ΠΟΛΥ όμορφο, αλλά πιο 'οικογενειακό' σε στυλ. δεν ξέρω αν ένας νέος θα το έπαιρνε
εγώ πάντως από τα δυο θα έπαιρνα το πάντα ντίζελ
κατά τα άλλα, για άλλη μια φορά συμφωνώ με το φιεσταρο. το πικάντο είναι πυραυλάκι κ πολύ ποιοτικό μέσα. -
Την τρέλα μου μέσα με τον ήχο από τις πόρτες στα Vag.
Όταν έψαχνα αυτοκίνητο και πήγα να δω το Α3, ο πωλητής για 5' περίπου δεν έδινε καμία σημασία στην ύπαρξή μου στην αντιπροσωπεία. Από περιέργεια, κάθισα να δω τι θα γίνει. Στο δεκάλεπτο έρχεται, ρωτάει τα τυπικά, πάω να ρωτήσω κι εγώ τίποτα και ακολουθεί επίδειξη προϊόντος made in Greece.
-Καθίστε στο κάθισμα
(Μπαίνω)
Κλείνει την πόρτα. (Ήχος κλεισίματος)
....
Την ανοίγει και με ύφος χιλίων καρδιναλίων λέει:
-Είδατε ποιότητα συναρμογής;
ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ! Για ένα ολόκληρο αυτοκίνητο σε ένα δυνητικό αγοραστή αυτό έδειξε.Το ΓΚΝΤΟΥΠ της πόρτας!Βέβαια όταν έτυχε να έρθει ο ιδιοκτήτης της αντιπροσωπείας και πάνω στην κουβέντα βρεθήκαμε ας το πούμε γνωστοί (πιο γνωστός είμαι με την τύπισσα που αγοράζω καφέ) μετά από υπόδειξή του μου έδειξαν μέχρι και... τα πατάκια από το αυτοκίνητο ενώ μου πρότειναν να δω και το... ΤΤ!
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Επίσης εντός πόλης δεν κάνεις 100-0 σε φρενάρισμα γιατί η επιτρεπόμενη ταχύτητα δεν είναι 100km/h.
Καλύτερη ευελιξία προσφέρουν τα αυτοκίνητα με τα μικρότερα μεταξόνια, το Panda έχει μικρότερο μεταξόνιο από τον Κάδο και υποβοηθούμενα από ηλεκτρικά τιμόνια με City για έξτρα υποβοήθηση.
Τα φρένα εντός πόλης δεν κουράζονται, απλά φθείρονται.Καλά, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Μια χαρά φτάνεις τα 100 εντός πόλης σε δρόμους όπως το ποτάμι και η αττική οδός και νόμιμα κιόλας (ΟΚ, σχεδόν νόμιμα για το ποτάμι). Σε αυτές τις ταχύτητες το παναλαφρο ηλεκτρικό τιμόνι και το λιλιπούτιο μεταξόνιο μόνο ευλογία δεν είναι. Θα μου πεις, πήγαινε με πιοο λίγα. Και θα σου απαντήσω γιατί να πάω με πιο λίγα, όταν -υποτίθεται- σου δίνει τη δυνατότητα να πας με τόσα?Τα φρένα εντός λεκανοπεδίου άνετα μπορούν να κουραστούν. Εκτός αν απαγορεύεται να ξεκινήσεις με ένα τέτοιο από το Χαλάνδρι για να πας μια βόλτα μέχρι τη Μάκρη.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Επίσης εντός πόλης δεν κάνεις 100-0 σε φρενάρισμα γιατί η επιτρεπόμενη ταχύτητα δεν είναι 100km/h.
Καλύτερη ευελιξία προσφέρουν τα αυτοκίνητα με τα μικρότερα μεταξόνια, το Panda έχει μικρότερο μεταξόνιο από τον Κάδο και υποβοηθούμενα από ηλεκτρικά τιμόνια με City για έξτρα υποβοήθηση.
Τα φρένα εντός πόλης δεν κουράζονται, απλά φθείρονται.Καλά, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Μια χαρά φτάνεις τα 100 εντός πόλης σε δρόμους όπως το ποτάμι και η αττική οδός και νόμιμα κιόλας (ΟΚ, σχεδόν νόμιμα για το ποτάμι). Σε αυτές τις ταχύτητες το παναλαφρο ηλεκτρικό τιμόνι και το λιλιπούτιο μεταξόνιο μόνο ευλογία δεν είναι. Θα μου πεις, πήγαινε με πιοο λίγα. Και θα σου απαντήσω γιατί να πάω με πιο λίγα, όταν -υποτίθεται- σου δίνει τη δυνατότητα να πας με τόσα?Τα φρένα εντός λεκανοπεδίου άνετα μπορούν να κουραστούν. Εκτός αν απαγορεύεται να ξεκινήσεις με ένα τέτοιο από το Χαλάνδρι για να πας μια βόλτα μέχρι τη Μάκρη.
συζητάμε σοβαρά αν εχει σημασια το φρεναρισμα 100-0? χώρια που δεν θέλει κ πολύ νιονιο να υποθεσεις πως αυτο που εχει καλύτερο 100-0 θα εχει το πιο πιθανο και καλύτερο 60-0 ή με βαρος (ή τα αυτοκινητα πολης δεν κανει τα φορτωνουμε καν?)
επίσης πρέπει να είσαι τελείως μπουλης να κυκλοφορείς με το city στο on, το οποιο είναι κ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
το άλλο με το μεταξονιο κ οι διαφορες του αυτου του μεγέθους που συζηταμε εδώ, είναι επίσης αστειο, εκτός αν κυκλοφορείς στα στενά της πλάκας, όπου κ εκει το μετατροχιο θα σε δυσκολευει πιο πολύ -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
συζητάμε σοβαρά αν εχει σημασια το φρεναρισμα 100-0? χώρια που δεν θέλει κ πολύ νιονιο να υποθεσεις πως αυτο που εχει καλύτερο 100-0 θα εχει το πιο πιθανο και καλύτερο 60-0 ή με βαρος (ή τα αυτοκινητα πολης δεν κανει τα φορτωνουμε καν?)
επίσης πρέπει να είσαι τελείως μπουλης να κυκλοφορείς με το city στο on, το οποιο είναι κ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
το άλλο με το μεταξονιο κ οι διαφορες του αυτου του μεγέθους που συζηταμε εδώ, είναι επίσης αστειο, εκτός αν κυκλοφορείς στα στενά της πλάκας, όπου κ εκει το μετατροχιο θα σε δυσκολευει πιο πολύΌταν θα έχουμε στοιχεία για τις παρόμοιες εκδόσεις με ίδιας διάστασης ελαστικά θα βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα.
Σίγουρα πάντως το 100-0 φρενάρισμα δεν αποτέλεσε κριτήριο επιλογής η απόρριψης για το 99,99999% των αγοραστών του A-segment. Ολοκληρώνω τη σκέψη μου λέγοντας πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, αλλά εμμένω στην προηγούμενη πρόταση μου.Σχετικά με το City Mode, που επεμβαίνει στο τιμόνι. Δεν ξέρω αν ποτέ είχες ή αν έχεις κάποιο αυτοκίνητο Fiat με city, αλλά εγώ είχα για 5.5 χρόνια το Panda II 1.2 Dynamic και ήδη 3.5 χρόνια το 500 1.2 lounge.
Το City δεν είναι επικίνδυνο καθώς πάνω από τα 20km/h(αν δεν απατώμαι τόσο, μπορεί και στα 23km/h) δεν λειτουργεί. Άσχετα αν η ένδειξη ανάβει στο καντράν, ότι λειτουργεί δηλαδή. Πέρα ότι έχω κάνω και στο παρελθόν, στα αντίστοιχα τόπικ αναφορά για το City, με εξωτερικές αναφορές από επίσημα εγχειρίδια, αυτό το καταλαβαίνεις εύκολα απλά οδηγώντας το και παρατηρώντας το. Για αυτό και αρχικά αμφέβαλα στο είδος της επαφής σου και της γνώσης σου επί του θέματος.
Οπότε μη λέμε ότι θέλουμε. Αλλά ακόμα και να μην ισχύει αυτό που έγραψα, δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς επικίνδυνο.
Εγώ οδηγούσα το Panda και τώρα το 500 μονίμως στο City: ON. Και ακόμα ζω.....ΘΑΥΜΑ? ίσωςΚαλά, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Τουναντίον εσύ τα ισοπέδωσες μόλις όλα, υπονοώντας πως το Panda είναι ένα αμάξι που στο ποτάμι ή στην Αττική οδό, θα φέρνει σβούρες? θα παρεκτρέπεται της πορείας του?
Και αν μιλάμε για μεταξόνιο, ναι το μικρότερο είναι πιο ευέλικτο και θεμιτό σε αυτοκίνητο πόλης ενώ το μεγαλύτερο θα δίνει σταθερότητα σε ανοιχτό δρόμο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το Panda είναι επικίνδυνο στον ανοιχτό δρόμο ή ότι το Up δεν έχει ευελιξία.
Την ευλογία ή κατάρα σε αυτό δεν την καταλαβαίνω, για παράδειγμα το λιλιπούτειο μεταξόνιο μιας Porsche 911 τι είναι? -
Δεν το καταλαβαίνω αυτό:
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=14065έχεις ανακοινώσει τιμές στα περιοδικά από τις 13-2-12 και στο site της fiat δε υπάρχει τίποτε από τιμές και διαθέσιμο εξοπλισμό, τι σοϊ μάνατζερ είσαι κ.Paolo Carelli ;;
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Δεν το καταλαβαίνω αυτό:
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=14065έχεις ανακοινώσει τιμές στα περιοδικά από τις 13-2-12 και στο site της fiat δε υπάρχει τίποτε από τιμές και διαθέσιμο εξοπλισμό, τι σοϊ μάνατζερ είσαι κ.Paolo Carelli ;;
Νομίζω 3 Μαρτίου είναι η επίσημη παρουσίαση. Λίγο υπομονή
-
πρέπει να είσαι πολύ κίκιζας για να βράσεις φρένα μέσα σε μεγαλούπολη...
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Καλά, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Τουναντίον εσύ τα ισοπέδωσες μόλις όλα, υπονοώντας πως το Panda είναι ένα αμάξι που στο ποτάμι ή στην Αττική οδό, θα φέρνει σβούρες? θα παρεκτρέπεται της πορείας του?
Και αν μιλάμε για μεταξόνιο, ναι το μικρότερο είναι πιο ευέλικτο και θεμιτό σε αυτοκίνητο πόλης ενώ το μεγαλύτερο θα δίνει σταθερότητα σε ανοιχτό δρόμο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το Panda είναι επικίνδυνο στον ανοιχτό δρόμο ή ότι το Up δεν έχει ευελιξία.
Την ευλογία ή κατάρα σε αυτό δεν την καταλαβαίνω, για παράδειγμα το λιλιπούτειο μεταξόνιο μιας Porsche 911 τι είναι?Δεν υπονόησα, ούτε εννόησα οτιδήποτε. Ειπα απλά οτι δεν ήταν σοβαρό επιχείρημα να λες οτι η πόλη δεν μπορεί να έχει τέτοιες απαιτήσεις από ένα αμάξι.
Για το μεταξόνιο που ανέφερα. Το ίδιο ειναι να κάνεις elk test στο ποτάμι με ένα μικρού μεταξονίου αυτοκίνητο και το ίδιο με ένα μακρύτερο? (παρομοιων προδιαγραφών πάντα, δε μιλάω για κινέζικο σεντάν vs ευρωπαϊκού gti)
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
πρέπει να είσαι πολύ κίκιζας για να βράσεις φρένα μέσα σε μεγαλούπολη...Εσύ δεν έχεις κατηφορήσει ποτέ προς Μάκρη?
VW Up/Skoda Citigo/Seat Mii