-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ισχύει αυτό με τα 195/45/16 λάστιχα? Ποιά η απόσταση ακινητοποίησης με κανονικά, γιατί αυτά είναι για διπλάσια ιπποδύναμη.Δεν ξερω για αλλα περιοδικα, παντως τα 37,6μετρα που μετρησε το Drive για τα 100-0Km/h του up! δειχνουν σε φωτο του αρθρου, την εκδοση white, η οποια φοραει τροχους σε διασταση 185/50/16.
-
Αν το Up έβγαινε με το 2κύλινδρο τουρμπάκι των 875cc και το Panda με 3κύλινδρο 1000cc θα έλεγες τα ίδια?
Επίσης εντός πόλης δεν κάνεις 100-0 σε φρενάρισμα γιατί η επιτρεπόμενη ταχύτητα δεν είναι 100km/h.
Καλύτερη ευελιξία προσφέρουν τα αυτοκίνητα με τα μικρότερα μεταξόνια, το Panda έχει μικρότερο μεταξόνιο από τον Κάδο και υποβοηθούμενα από ηλεκτρικά τιμόνια με City για έξτρα υποβοήθηση.
Τα φρένα εντός πόλης δεν κουράζονται, απλά φθείρονται.Άλλο.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ισχύει αυτό με τα 195/45/16 λάστιχα? Ποιά η απόσταση ακινητοποίησης με κανονικά, γιατί αυτά είναι για διπλάσια ιπποδύναμη.Η βασική move up έχει 165/70/14.Η High up 185/55/15 και η πιο πλούσια white up 185/50/16.Tο φρενάρισμα είναι πολύ καλό και αυτό έχει να κάνει με το πολύ μικρό βάρος,όπως και η κατανάλωση είναι πολύ χαμηλή χάρη στα 900 περίπου κιλά.Best value for money είναι η έκδοση move up πάντως για το μίνι της vw.Καλή τιμή(ιδίως για ένα ολόφρεσκο μοντέλο),καλός εξοπλισμός σχετικά και σωστή διάσταση ελαστικών για ένα μίνι πόλης.Εγώ πάντως εξακολουθώ να πιστεύω πως η κορυφαία πρόταση στην κατηγορία είναι το picanto 1.2 spice με τα 10840€ χάρη στο ψυχωμένο μοτέρ,τον πλούσιο εξοπλισμό,την 7ετή εγγύηση,τους χώρους,τη θέση οδήγησης που είναι εξαιρετική και την ποιοτητα .Το panda 0.9 επίσης πολύ καλό αλλά 2ο-3ο για μένα εξαιτίας των εξοπλιστικών ελλείψεων ακόμα και στην πλούσια και αλμυρούτσικια lounge(δεν έχει esp,πλευρικούς,ζάντες,προβολάκια,ρυθμιζόμενο καθ'ύψος κάθισμα ,χειριστήρια στο τιμόνι) και του μήκους που φτάνει τα 3,65μ(ψιλομεγάλωσε για μίνι).
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Ισχύει αυτό με τα 195/45/16 λάστιχα? Ποιά η απόσταση ακινητοποίησης με κανονικά, γιατί αυτά είναι για διπλάσια ιπποδύναμη.
Η βασική move up έχει 165/70/14.Η High up 185/55/15 και η πιο πλούσια white up 185/50/16.Tο φρενάρισμα είναι πολύ καλό και αυτό έχει να κάνει με το πολύ μικρό βάρος,όπως και η κατανάλωση είναι πολύ χαμηλή χάρη στα 900 περίπου κιλά.Best value for money είναι η έκδοση move up πάντως για το μίνι της vw.Καλή τιμή(ιδίως για ένα ολόφρεσκο μοντέλο),καλός εξοπλισμός σχετικά και σωστή διάσταση ελαστικών για ένα μίνι πόλης.Εγώ πάντως εξακολουθώ να πιστεύω πως η κορυφαία πρόταση στην κατηγορία είναι το picanto 1.2 spice με τα 10840€ χάρη στο ψυχωμένο μοτέρ,τον πλούσιο εξοπλισμό,την 7ετή εγγύηση,τους χώρους,τη θέση οδήγησης που είναι εξαιρετική και την ποιοτητα .Το panda 0.9 επίσης πολύ καλό αλλά 2ο-3ο για μένα εξαιτίας των εξοπλιστικών ελλείψεων ακόμα και στην πλούσια και αλμυρούτσικια lounge(δεν έχει esp,πλευρικούς,ζάντες,προβολάκια,ρυθμιζόμενο καθ'ύψος κάθισμα ,χειριστήρια στο τιμόνι) και του μήκους που φτάνει τα 3,65μ(ψιλομεγάλωσε για μίνι).
Τελικά τι λάστιχα φοράει το μπρίκι? Πάλι πατατιά οι 4Τ ή λάθος του συμφορουμίτη παραπάνω?
Τα εξοπλιστικά στοιχεία που λες ότι λείπουν από το Panda τα έχει το Up? Αν ναι σε ποια έκδοση και με ποιο κόστος?
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ισχύει αυτό με τα 195/45/16 λάστιχα? Ποιά η απόσταση ακινητοποίησης με κανονικά, γιατί αυτά είναι για διπλάσια ιπποδύναμη.
Η βασική move up έχει 165/70/14.Η High up 185/55/15 και η πιο πλούσια white up 185/50/16.Tο φρενάρισμα είναι πολύ καλό και αυτό έχει να κάνει με το πολύ μικρό βάρος,όπως και η κατανάλωση είναι πολύ χαμηλή χάρη στα 900 περίπου κιλά.Best value for money είναι η έκδοση move up πάντως για το μίνι της vw.Καλή τιμή(ιδίως για ένα ολόφρεσκο μοντέλο),καλός εξοπλισμός σχετικά και σωστή διάσταση ελαστικών για ένα μίνι πόλης.Εγώ πάντως εξακολουθώ να πιστεύω πως η κορυφαία πρόταση στην κατηγορία είναι το picanto 1.2 spice με τα 10840€ χάρη στο ψυχωμένο μοτέρ,τον πλούσιο εξοπλισμό,την 7ετή εγγύηση,τους χώρους,τη θέση οδήγησης που είναι εξαιρετική και την ποιοτητα .Το panda 0.9 επίσης πολύ καλό αλλά 2ο-3ο για μένα εξαιτίας των εξοπλιστικών ελλείψεων ακόμα και στην πλούσια και αλμυρούτσικια lounge(δεν έχει esp,πλευρικούς,ζάντες,προβολάκια,ρυθμιζόμενο καθ'ύψος κάθισμα ,χειριστήρια στο τιμόνι) και του μήκους που φτάνει τα 3,65μ(ψιλομεγάλωσε για μίνι).
Τελικά τι λάστιχα φοράει το μπρίκι? Πάλι πατατιά οι 4Τ ή λάθος του συμφορουμίτη παραπάνω?
Τα εξοπλιστικά στοιχεία που λες ότι λείπουν από το Panda τα έχει το Up? Αν ναι σε ποια έκδοση και με ποιο κόστος?
Tα λάστιχα είναι αυτά που σου λέω πιο πάνω(165/70/14,185/55/15,185/50/16).Το panda στη βασική δεν έχει ούτε ραδιο-cd,ούτε esp,ουτε καθισμα ρυθμιζόμενο σε ύψος.Γενικά είναι λίγο πιο ακριβό το panda 0.9,γύρω στο 1000άρικο .10790€ το move up 75 και 11700€(με την έκπτωση των 700€ το 0.9 twinair).Οταν έρθει τον ιούνιο το 5-θυρο up θα κάνει 400€ παραπάνω,δηλαδή 11200€ περίπου.
-
Άσε τη βασικη έκδοση. Εσύ μίλησες για χειριστήρια στο τιμόνι, esp, πλευρικούς, ζάντες κτλ. Αυτά τα έχει το Up στη βασική? Προφανώς όχι φαντάζομαι. Εάν τα βάλεις ποια έκδοση πρέπει να πάρεις και με τι κόστος?
-
Άσε τη βασικη έκδοση. Εσύ μίλησες για χειριστήρια στο τιμόνι, esp, πλευρικούς, ζάντες κτλ. Αυτά τα έχει το Up στη βασική? Προφανώς όχι φαντάζομαι. Εάν τα βάλεις ποια έκδοση πρέπει να πάρεις και με τι κόστος?Mα ζάντες,προβολάκια,χειριστήρια στο τιμόνι,δερμάτινο τιμόνι,esp και πλευρικούς δεν έχει ούτε η πλούσια καν lounge τι να λέμε.Συγκρίνω lounge 0.9 με move up 75.Απλά δες για παράδειγμα τι έχει το 1.2 spice picanto.Φοβερό εξοπλισμό!
-
Βρε άσε το Picanto τι έχει. Το Picanto πρέπει κάτι να δώσει έξτρα για να προσπεράσεις τα Fiat και VW και να διαλέξεις αυτό. Το Up τα έχει όλα αυτά που λες? Σε ποιά έκδοση και με τι κόστος? Εγώ δέχομαι από μια γρήγορη ματιά που έριξα, ότι το Πάντα σίγουρα δεν είναι υπερπλήρες, ειδικά σκεπτόμενος τι πήρα στη lounge έκδοση του 500 μου. Το Up όμως προσφέρει τόσα παραπάνω και σε τόσο χαμηλότερη τιμή ή λέμε ιστορίες για αρκούδες?
-
Άσε τη βασικη έκδοση. Εσύ μίλησες για χειριστήρια στο τιμόνι, esp, πλευρικούς, ζάντες κτλ. Αυτά τα έχει το Up στη βασική? Προφανώς όχι φαντάζομαι. Εάν τα βάλεις ποια έκδοση πρέπει να πάρεις και με τι κόστος?
Mα ζάντες,προβολάκια,χειριστήρια στο τιμόνι,δερμάτινο τιμόνι,esp και πλευρικούς δεν έχει ούτε η πλούσια καν lounge τι να λέμε.Συγκρίνω lounge 0.9 με move up 75.Απλά δες για παράδειγμα τι έχει το 1.2 spice picanto.Φοβερό εξοπλισμό!
Οταν λες προβολακια τι εννοεις; Φωτα ομιχλης;
Απο αυτα που λες, εγω στον εξοπλισμο του move up οπως το βλεπω δεν υπαρχουν ουτε οι αλουμινενιες ζαντες, ουτε φωτα ομιχλης, ουτε δερματινο τιμονι. Επισης λεει ουτε χειριστηρια ηχοσυστηματος στο τιμονι.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Οταν λες προβολακια τι εννοεις; Φωτα ομιχλης;
Απο αυτα που λες, εγω στον εξοπλισμο του move up οπως το βλεπω δεν υπαρχουν ουτε οι αλουμινενιες ζαντες, ουτε φωτα ομιχλης, ουτε δερματινο τιμονι. Επισης λεει ουτε χειριστηρια ηχοσυστηματος στο τιμονι.
Κι εγώ μια τέτοια εντύπωση έχω αλλά περιμένω να μας το επιβεβαιώσει και ο φίλος που έκανε πρώτος αναφορά σε εξοπλισμούς και ελλείψεις.
-
Επιπλέον η δίκαιη σύγκριση είναι 1.2 lounge me 1.0 move up! Το 0.9 Τ δεν έχει αντιστοιχία στο Up!
-
Πηγα και είδα σήμερα από κοντά το νέο up!.Στην αντιπροσωπεία είχαν την έκδοση move up με τα 75 αλογα.Η τιμή της συγκεκριμένης που έχει όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό (esp,4 airbabs,a/c,rcd και όλα τα ηλεκτρικα) είναι 10790€(με απόσυρση πέφτει στα 10030€) και τη βρίσκω πολύ λογική.Γενικά μου άφησε θετικές εντυπώσεις τόσο ποιοτικά(ακόμα και το κλείσιμο της πόρτας είναι σαν κλασικό vw ,δεν θυμίζει τενεκέΠολύ μεγάλη κουβέντη που έμεινε ασχολίαστη. Ο θόρυβος της πόρτας όταν κλείνει είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Ο μυημένος/γνώστης της αυτοκίνησηςέτσι ξεχωρίζει τα αληθινά αυτοκίνητα από τα ψεύτικα. Θυμάμαι την ντροπή που ένιωσα όταν πρωτοέκλεισα την πόρτα της C4 μου και άκουσα τον χαρακτηριστικό ήχο Ντενεκέ. Σκέφτηκα πως πιάστηκα κορόϊδο. Άρχισα να κοιτάω τους κατόχους VW με κρυφή ζήλεια. Όταν βγαίνω από το αυτοκίνητο, φροντίζω να κλείνω την πόρτα τη στιγμή που δεν περνά κανείς. Δεν αντέχω τα βλέμματα απορίας των περαστικών, τα βλέμματα συμπόνοιας των μηυμένων, να ακούω τα πνιχτά γέλια των αντροπαρεών. Δεν ανέφερα το σημαντικότερο: είναι θέμα ασφάλειας. Με τέτοια ψεύτικη λαμαρίνα, είσαι απροστάτευτος σε πιθανή σύγκρουση.
Ηθικό δίδαγμα προς υποψηφίους αγοραστές: κάντε οπωσδήποτε το τεστ της πόρτας. Αυτό, μαζί με το τέστ του κοπανήματος του καπώ, είναι τα πιο σημαντικά τεστ της ποιότητας του αυτοκινήτου. Δεν θέλω κανείς να την πάθει όπως την έπαθα εγώ.
-
Βρε άσε το Picanto τι έχει. Το Picanto πρέπει κάτι να δώσει έξτρα για να προσπεράσεις τα Fiat και VW και να διαλέξεις αυτό. Το Up τα έχει όλα αυτά που λες? Σε ποιά έκδοση και με τι κόστος? Εγώ δέχομαι από μια γρήγορη ματιά που έριξα, ότι το Πάντα σίγουρα δεν είναι υπερπλήρες, ειδικά σκεπτόμενος τι πήρα στη lounge έκδοση του 500 μου. Το Up όμως προσφέρει τόσα παραπάνω και σε τόσο χαμηλότερη τιμή ή λέμε ιστορίες για αρκούδες?Ουτε το move up έχει κανένα εξοπλισμό της προκοπής,απλά έχει περίπου τον ίδιο με αυτό της lounge + esp και είναι φτηνότερο στα 10790.Αν πας στην έκδοση high up που έχει 11730(όσο το lounge 0.9)παίρνεις όμως ζάντες 15άρες με 185/55/15,προβολάκια ομίχλης,δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ,καλό ηχοσύστημα και θερμαινόμενα καθίσματα .
-
Εμένα τα θερμενομενα καθίσματα δεν μου αρέσουν.
Να είχε τουλάχιστον θερμενομενο καπάκι λεκάνης, που δεν τόλμας να πας τουαλέτα με τέτοιο κρύο, να πω εντάξει... -
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Επιπλέον η δίκαιη σύγκριση είναι 1.2 lounge me 1.0 move up! Το 0.9 Τ δεν έχει αντιστοιχία στο Up!Samatistas ούτε το 1.2 πάντα μπορεί να συγκριθεί με αυτή τη λογική με το up 75 γιατί σκέψου χώρια από τα 6 λιγότερα άλογα είναι και 150 κιλά περίπου βαρύτερο .Το 1.2 panda 69 ps πιο πολύ συγκρίνεται με το 60άρι up στην έκδοση move up που πάλι είναι λίγο φτηνότερο το vw.
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Εμένα τα θερμενομενα καθίσματα δεν μου αρέσουν.
Να είχε τουλάχιστον θερμενομενο καπάκι λεκάνης, που δεν τόλμας να πας τουαλέτα με τέτοιο κρύο, να πω εντάξει...χαχαχαχαχαχα τι ειπεεεε χαχαχαχα
-
Το θέμα είναι ότι στην ίδια τιμή το up 75 δίνει λίγο καλύτερο εξοπλισμό(high up 75 με panda 0.9 t lounge και τα 2 11700€ κάνουν) και ασφάλεια( στάνταρ esp,καλύτερα φρένα και 5άστερο),ενώ το panda 0.9 υπερτερεί στο θέμα επιδόσεων και φτηνότερων σέρβις-τελών κυκλοφορίας.Απο χώρους-πορτ παγκάζ και τα 2 πάνε πολύ καλά.Ειναι περίπου στο ίδιο επίπεδο και θα έλεγα ισάξια.Απλα δεν καταλάβαινα γιατί κάποιοι με το στανιό να το βγάλουν μάπα το up
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Πηγα και είδα σήμερα από κοντά το νέο up!.Στην αντιπροσωπεία είχαν την έκδοση move up με τα 75 αλογα.Η τιμή της συγκεκριμένης που έχει όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό (esp,4 airbabs,a/c,rcd και όλα τα ηλεκτρικα) είναι 10790€(με απόσυρση πέφτει στα 10030€) και τη βρίσκω πολύ λογική.Γενικά μου άφησε θετικές εντυπώσεις τόσο ποιοτικά(ακόμα και το κλείσιμο της πόρτας είναι σαν κλασικό vw ,δεν θυμίζει τενεκέ
Πολύ μεγάλη κουβέντη που έμεινε ασχολίαστη. Ο θόρυβος της πόρτας όταν κλείνει είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Ο μυημένος/γνώστης της αυτοκίνησηςέτσι ξεχωρίζει τα αληθινά αυτοκίνητα από τα ψεύτικα. Θυμάμαι την ντροπή που ένιωσα όταν πρωτοέκλεισα την πόρτα της C4 μου και άκουσα τον χαρακτηριστικό ήχο Ντενεκέ. Σκέφτηκα πως πιάστηκα κορόϊδο. Άρχισα να κοιτάω τους κατόχους VW με κρυφή ζήλεια. Όταν βγαίνω από το αυτοκίνητο, φροντίζω να κλείνω την πόρτα τη στιγμή που δεν περνά κανείς. Δεν αντέχω τα βλέμματα απορίας των περαστικών, τα βλέμματα συμπόνοιας των μηυμένων, να ακούω τα πνιχτά γέλια των αντροπαρεών. Δεν ανέφερα το σημαντικότερο: είναι θέμα ασφάλειας. Με τέτοια ψεύτικη λαμαρίνα, είσαι απροστάτευτος σε πιθανή σύγκρουση.
Ηθικό δίδαγμα προς υποψηφίους αγοραστές: κάντε οπωσδήποτε το τεστ της πόρτας. Αυτό, μαζί με το τέστ του κοπανήματος του καπώ, είναι τα πιο σημαντικά τεστ της ποιότητας του αυτοκινήτου. Δεν θέλω κανείς να την πάθει όπως την έπαθα εγώ.
Ξέχασες και δύο άλλα σημαντικότατα τεστς! Το κοπάνημα του ταμπλό αλα Θεοφράστου και το κλώτσημα της ρόδας! Πέρα από την πλάκα, δεν υπάρχει μεγαλύτερη μούφα από τον ήχο της πόρτας. Το έχουν μυριστεί οι γερμανοί και μας φλομώνουν...
-
Ένα κομμάτι φελιζολ, κυκλικα κομμένο είναι, που δημιουργεί μπάσο ήχο, όπως αυτός της κιθάρας και τίποτα άλλο.
Πρώτος δίδαξας η Mercedes.Αλλα οι γνωστές (που δεν γνωρίζουν το παραπάνω) νομίζουν ότι πήραν γερμανική ποιότητα...
-
Το θέμα είναι ότι στην ίδια τιμή το up 75 δίνει λίγο καλύτερο εξοπλισμό(high up 75 με panda 0.9 t lounge και τα 2 11700€ κάνουν) και ασφάλεια( στάνταρ esp,καλύτερα φρένα και 5άστερο),ενώ το panda 0.9 υπερτερεί στο θέμα επιδόσεων και φτηνότερων σέρβις-τελών κυκλοφορίας.Απο χώρους-πορτ παγκάζ και τα 2 πάνε πολύ καλά.Ειναι περίπου στο ίδιο επίπεδο και θα έλεγα ισάξια.Απλα δεν καταλάβαινα γιατί κάποιοι με το στανιό να το βγάλουν μάπα το upΚανείς δεν πάει να το βγάλει μάπα. Απλά δεν γίνεται να είναι το up από το πουθενά εκτός συναγωνισμού και εδραιωμένα αυτοκίνητα να έρχονται δεύτερα και καταϊδρωμένα. Το up είναι ένα ακόμα αμαξάκι-κουβαδάκι της σειράς όπως και όλα τα υπόλοιπα της κατηγορίας. Δεν ξεχωρίζει πουθενά αλλά ούτε υστερεί κάπου σημαντικά. Τόσο απλά.
VW Up/Skoda Citigo/Seat Mii