-
Καλή άνοιξη
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
εγώ πάντως ευκολότερα εμπιστεύομαι τις κρίσεις των ευρωπαικών μέσων (την πλειοψηφία τους κ μέσων που ξέρω ότι ότι ξέρουν, κ όχι τον Πουρναράκη στο πρώτο θέμα πχ) παρά τον tsargy, τον chemic ή το κάθε μπουμπουνα που πήρε ένα αμάξι κ το βγάζει τέλειο (έχω μερικους κ από αυτους, εκτός φόρουμ). Μη πω για τα τεστ ντραιβ που κάνουν οι πιο πολλοί σε δυο ευθείεςΕγώ είμαι χειρότερος απο εσένα...δεν εμπιστεύομαι την άποψη κανενός για το αυτοκίνητο που εγώ θα πληρώσω και εγώ θα το μετανοιώσω ή θα το ευχαριστηθώ ανάλογα. Παρόλο που δεν είμαι αντικειμενικός (το έχω αναφέρει πολλές φορές) για να μιλήσω για ένα αυτοκίνητο θα πρέπει να το έχω ζήσει και πάντα θα τονίζω ότι είναι προσωπικές μου απόψεις...
Γιαυτό είπα και στον Γρηγόρη (που ομολογώ μου είναι αρκετά συμπαθής) ότι τις αναλύσεις των ξένων τις έχουμε διαβάσει, δεν χρειάζεται να κάνει διακτορικό βασιζόμενος σε αυτές...
Θα διαβάσω όμως ένα σεντόνι του, απο δοκιμή που έχει κάνει ο ίδιος, ξέροντας βέβαια ότι τα γυαλιά του είναι κοκκινοκιτρινόμαυρα (όπως και τα δικά μου θα είναι κοκκινοπρασινόασπρα) άσχετα αν ο ίδιος το παραδέχεται ή όχι. Απο εκεί και πέρα, πρέπει να έχουμε το Κ&Ν να φιλτράρουμε ό,τι διαβάζουμε...Για να μείνουμε εντός θέματος, βλέπω μία προσπάθεια των Γερμανών να μπουν στα χωράφια των Ιταλών, Κορεατών, Ιαπώνων...αλλά δεν θέλουν να ξοδέψουν...θέλουν απο την πρώτη στιγμή να πουλάν με κέρδος (στα όρια του υπερκέρδους). Κατέχουν το μάρκετινγκ και την προπαγάνδα και δεν έχω αμφιβολία ότι έχουν ρεαλιστικούς στόχους (όχι αυτούς που αναφέρουν για να σπείρουν φόβο) και θα τους πιάσουν ίσως...
Εμείς όμως είμαστε καταναλωτές και αν συγκεντρωθούμε στην Ελληνική πραγματικότητα, καταναλωτές σε οικονομική κρίση...και πρέπει ό,τι και αν αγοράζουμε να αξίζει το τελευταίο σέντ...
Το ερώτημα που δεν απαντιέται με αναφορές του ξένου ή εγχώριου τύπου είναι αυτό: Τα αξίζει τα λεφτά του? -
Το ερώτημα που δεν απαντιέται με αναφορές του ξένου ή εγχώριου τύπου είναι αυτό: Τα αξίζει τα λεφτά του?
με δεδομένο ότι με 500ευρώ παραπάνω παίρνεις ίμπιζα/φαμπια ίσως και tsi... ΜΕ ΤΗ ΚΑΜΙΑ
ας περιμένουμε πάντως να οριστικοποιηθούν οι τιμές κτλ, ΑΛΛΑ οντως εγώ τσιγκουνιά βλέπω από του γκρουπ των γερμαναραδων, αφού δεν έφεραν τίποτα στην κατηγορία, πλην το αντιβαρο, που κ αυτο για οικονομια το φάγαν
Μεσα:
K κάποιο φθηνότερο
Με άλλα λόγια, πιστεύω πως με αυτό το μοντέλο οι γερμανοι θα φάνε τη πρώτη σφαλιάρα τους, εδώ κ πολλά χρόνια. Καλό θα τους κάνει -
Οι σφαλιάρες σε όλους κάνουν καλό τελικά...
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Οι σφαλιάρες σε όλους κάνουν καλό τελικά...ψιθυρίζεται από πολλούς δημοσιογράφους κ ανθρώπους της αγοράς πως οι γερμανοι (+bmw+ mercedes) αρχίζουν να δειχνουν αλλαζονεία κ διάθεση να πηδηξουν όλη την αγορά, ακομα κ σε κατηγορίες που δεν παίζαν πριν λίγα χρόνια, όπου τωρα μπαινουν κ αποκτάνε τρομερά ποσοστά! (δικαιως ή αδικως δεν εχει σημασία)
-
chemic
το ποστ σου μου θυμίζει κάτι σαν αυτό:
ΛΟΥΣΑΤΟ κινητό:
Φτηνάτζα με ένα κουμπί, χωρίς ΚΑΝ νίκελ (και είναι και ακριβότερο! Μάρκετινγκ? ) :
έχουν να πέσουν πολλές σφαλιάρες.
ΥΓ. Δεν θεωρώ πως τα εσωτερικά (και εξωτερικά) μεταξύ 500 και Up έχουν ανάλογη απόσταση αλλά η σύγκριση είναι στην ίδια κατευθυνση.
-
αντε πουλα κανα περιοδικο να γελάσουμε κ άσε τα δικά μου ποστ ρε κακομοιρογλου
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
...κοκκινοκιτρινόμαυρα (όπως και τα δικά μου θα είναι κοκκινοπρασινόασπρα) άσχετα αν ο ίδιος το παραδέχεται ή όχι. Απο εκεί και πέρα, πρέπει να έχουμε το Κ&Ν να φιλτράρουμε ό,τι διαβάζουμε...
Aν κανεις τον κοπο να διαβασεις παλαιοτερες δημοσιευσεις μου στο 'οδηγησα', για την οδηγικη επαφη πχ με το 500 Abarth, κυριως θετικα θα διαβασεις...
...και να φανταστεις οτι δεν εχω αναφερθει αναλυτικα στην τουλαχιστον μετρια-κουραστικη θεση οδηγησης, για τον δικο μου τουλαχιστον σωματοτυπο (1,90μ, 90κιλα, με νορμαλ αναλογιες υψους ποδιων/κορμου σημ: μετα απο μια ωρα σβελτης οδηγησης ειχε αρχισει να πιανεται η μεση μου...σε κανενα αλλο αυτοκινητο που εχω οδηγησει ετσι περιστασιακα δεν εχει γινει αυτο, και φυσικα παντα αφιερωνω λιγο χρονο για την ευρεση της σωστης θεσης καθε φορα...) αλλα και για τους περισσοτερους, που τουλαχιστον δεν εχουν εφαμιλλο με αυτο του...αυστραλοπιθηκου, με κοντα ποδια, και θεομακρα χερια...
Πολυ θετικα σχολια εκανα επισης γενικως, μετα απο την συντομη επαφη με Giulietta 170, την οποια και θεωρω μεχρι και σημερα οτι πιο οδηγοκεντρικο στην μικρομεσαια κατηγορια.
Τελος, ιδιαιτερα θετικα σχολια εχω κανει για το νεο Panda το οποιο σε συνδυασμο με τον twinair θεωρω οτι θα αποτελει
μια εξαιρετικη προταση, πιθανον την καλυτερη στην κατηγορια. Οι δημοσιευσεις υπαρχουν, οποιος θελει μπορει να τις αναζητησει. Αρα, μηπως τα γυαλια μου δεν εχουν ΜΟΝΟ τα χρωματα που λες?Για να μείνουμε εντός θέματος, βλέπω μία προσπάθεια των Γερμανών να μπουν στα χωράφια των Ιταλών, Κορεατών, Ιαπώνων...αλλά δεν θέλουν να ξοδέψουν...θέλουν απο την πρώτη στιγμή να πουλάν με κέρδος (στα όρια του υπερκέρδους). Κατέχουν το μάρκετινγκ και την προπαγάνδα και δεν έχω αμφιβολία ότι έχουν ρεαλιστικούς στόχους (όχι αυτούς που αναφέρουν για να σπείρουν φόβο) και θα τους πιάσουν ίσως...
Εμείς όμως είμαστε καταναλωτές και αν συγκεντρωθούμε στην Ελληνική πραγματικότητα, καταναλωτές σε οικονομική κρίση...και πρέπει ό,τι και αν αγοράζουμε να αξίζει το τελευταίο σέντ...
Το ερώτημα που δεν απαντιέται με αναφορές του ξένου ή εγχώριου τύπου είναι αυτό: Τα αξίζει τα λεφτά του?Σωστα βλεπεις εδω και αντιλαμβανεσαι τις τακτικες τους....
Σε οτι αφορα τα μεγαλα γραμματα, ποιος κατασκευαστης δεν θελει? Υπαρχει ΕΝΑΣ μαζικος κατασκευαστης που δεν το θελει αυτο?
Το ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ βεβαια καλυτερα, ή αν θελεις πιο συντομα να φτασει σε αυτο το σημειο, ειναι κατι διαφορετικο...
Το ερωτημα σου τελος, φυσικα και ΔΕΝ μπορει να απαντηθει στην παρουσα φαση. Οπως ειπα και πριν, ανεφερα προσωπικες αποψεις, σε συνδυασμο φυσικα και με δημοσιευμενες αποψεις καποιων ξενων δοκιμαστων. Μια πρωτη εικονα, με σαφεις ομως ενδειξεις. Αναμενουμε φυσικα απο κοντα, και μετα απο εκτενεστερες δοκιμες, εγχωριων δοκιμαστων, αλλα και δικες μας επαφες με το εν λογω αυτοκινητο... -
Θα πρέπει να αποδεχθούμε οτι το εσωτερικό των VW Up/Skoda Citigo/Seat Mii χαρακτηρίζεται από minimal γραμμές και εμφάνιση?
Προσωπικά, για απλοική-λιτή εκτέλεση μου κάνει (όπως και η εξωτερική εικόνα) με μια δόση σοβαροφάνειας (λόγω και της επιθυμητής διασποράς στην αγορά του μοντέλου μεσω των 3 εταιρειών του ομίλου).
-
@chemic
H πρωτη φωτο, αποτελει εικονα του εσωτεριου του 500 Abarth, μαλιστα και με δερματινα καθισματα, κοστους, απο 19,500ευρω και πανω...
Στην δευτερη βλεπουμε εναν ωραιο ομολογουμενως συνδυασμο χρωματων, και πραγματι απο κοντα, εχω δει οτι η απτη ποιοτητα εντυπωσιαζει. Αυτη της συναρμογης βεβαια, σε συνδυασμο με το κοστος συντηρησης-σερβις, αλλα και τα ηλεκτρικα προβληματα, που λεγεται οτι εχουν ταλαιπωρησει αρκετους κατοχους, ανατρεπουν την οποια θετικη πρωτη εντυπωση...
Στην τριτη εικονα βλεπουμε εναν απο αρκετους χρωματικους συνδυασμους, λιγο 'κρυο' στην προκειμενη περιπτωση.
Για οποιους εχουν 'αλλεργια' με το γυμνο μεταλλο/πλαστικα τμηματα ταμπλω στο χρωμα του αμαξωματος, υπαρχουν
και οι επιλογες των Skoda Citygo, αλλα και Seat Mii:και το εσωτερικο του up! σε σκουρες αποχρωσεις...
-
Μεγάλη κατάντια η επιδημία των ανοιγόμενων με 'μεντεσέ' πίσω παραθύρων, σε 5θυρα αυτοκίνητα ...
-
Για να είναι δίκαιη η σύγκριση με το Twingo 2012:
Πάντως στο Up η απλότητα της σχεδίασης δεν με χαλάει, είναι στα γούστα μου. Η φτήνια του και η προσπάθεια οικονομίας που βγάζει με χαλάει. Το γυμνό μέταλλο στις πόρτες, η έλλειψη χειρισμού ηλ.παράθυρου συνοδηγού από τον οδηγό, η έξτρα οθόνη ενδείξεων (που μάλλον δεν θα υπάρχει στη βασική έκδοση) δείχνουν ότι έγινε προσπάθεια να κόψουν κόστος από παντού.
Υ.γ: Κίκιζα τα δεδομένα σου θέλουν Update. Εχεις μείνει στο Twingo I και στη MAVA. Λάδια στα 15.000: 45 euro max το Twingo, service στα 30.000 130-150 euro. Ηλεκτρικά και προβλήματα το Twingo ii δεν έχει βγάλει και γενικά δεν είχε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Η συναρμογή στο facelift και τα υλικά δείχνουν αναβαθμισμένα. Αναμένω επίσης να δώ πόσο θα έχει η συντήρηση στο Up. Γιατί τουλάχιστον στο πόλο το μικρό των 15 έχει 100-110 euro και ουσιαστικά περιλαμβάνει λάδια φίλτρο.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Μεγάλη κατάντια η επιδημία των ανοιγόμενων με 'μεντεσέ' πίσω παραθύρων, σε 5θυρα αυτοκίνητα ...Αυτο ξαναπες το...Το αυτο και για την απουσια διακοπτη ηλεκτρικου παραθυρου του συνοδηγου, στην πλευρα του οδηγου.
Προσφατα τα πισω παραθυρα με 'μεντεσε', τα ειδαμε στα 5θυρα Aygo, 107, C1, και φαινεται 'βολευτηκαν' και στην επερχομενη 'τριπλετα' των 5θεσιων εκδοχων της VAG που θα ακολουθησουν. Σε αυτες τις 5πορτες εκδοσεις πιθανοτατα θα επικρατησουν τα Panda, και Picanto 5dr, με τα i10 , spark να επονται... -
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Για να είναι δίκαιη η σύγκριση με το Twingo 2012:ρε γρηγορη, σιγά τη διαφορά του αμπαρθ. αντε βαζω κ ενα απλό
αυτά που αναφέρει ο samatistas + άλλα δείχνουν πως εχει πεσει πολύ τσεκουρι στο κοστολογιο του απ, ακολουθώντας τα χνάρια των τρίδυμων, του πιξο κτλ
υγ προσωπικά αμαξι με μονο χειριστήριο στα παραθυρα δεν παίρνω. είναι τουλάχιστον ηλίθια τσιπιά κ εγώ συνήθως κατεβάζω κ του συνοδηγού για να αλλάζει η ατμοσφαιρα χωρίς να 'πιανομαι', να μην βουλωνει το αυτί μου κτλ -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Θα πρέπει να αποδεχθούμε οτι το εσωτερικό των VW Up/Skoda Citigo/Seat Mii χαρακτηρίζεται από minimal γραμμές και εμφάνιση?Δεν χρειάζεται να αποδεχτεί κανείς τίποτα, φυσικά ο καθένας μπορεί να θεωρεί εαυτόν πρόβατο και να έχει άγχος μη τυχόν τον χειραγωγείσουν
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Στην δευτερη βλεπουμε εναν ωραιο ομολογουμενως συνδυασμο χρωματων, και πραγματι απο κοντα, εχω δει οτι η απτη ποιοτητα εντυπωσιαζει. Αυτη της συναρμογης βεβαια, σε συνδυασμο με το κοστος συντηρησης-σερβις, αλλα και τα ηλεκτρικα προβληματα, που λεγεται οτι εχουν ταλαιπωρησει αρκετους κατοχους, ανατρεπουν την οποια θετικη πρωτη εντυπωση...
Συγγνώμη, στο twingo II αναφέρεσαι;
Αμφιβάλλω αν το έχεις δει από κοντά και απλά παπαγαλίζεις τα γραφόμενα από διάφορες αναξιόπιστες πηγές ως συνήθως.
ΥΓ. Και φυσικά ούτε λόγος για το αν το έχεις οδηγήσει.
Συγγνώμη από τους υπόλοιπους για το , το UP δεν μου φταίει σε τίποτα, αλλά αυτά που γράφονται για το twingo II είναι εντελώς ανακριβή.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Θα πρέπει να αποδεχθούμε οτι το εσωτερικό των VW Up/Skoda Citigo/Seat Mii χαρακτηρίζεται από minimal γραμμές και εμφάνιση?
Δεν χρειάζεται να αποδεχτεί κανείς τίποτα, φυσικά ο καθένας μπορεί να θεωρεί εαυτόν πρόβατο και να έχει άγχος μη τυχόν τον χειραγωγείσουν
ρητορικό ήταν το ερώτημα αλλά έπρεπε να πεις τη κοτσάνα σου όπως στο 99% των περιπτωσεων που πετάγεσαι μη προσφεροντας απολύτως τίποτα στο θέμα.
@κικιζα
ναι ρε συ, για το τουινγκο δεν εχει αναφερθεί κάποιο θέμα. πόσο μάλλον που μιλάμε κ για το up που εχει καινουργια κ μη δοκιμασμένα όλα τα μηχανικά/ηλεκτρολογικά μέρη (? ) -
chemic γιατί δεν με μπλοκάρεις? Γίνεσαι κουραστικός
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
chemic γιατί δεν με μπλοκάρεις? Γίνεσαι κουραστικόςγια να γελάω. αλλά όντως!
add trompas.
done -
cheers
VW Up/Skoda Citigo/Seat Mii