-
Αυτό είναι αλήθεια. Ο Twin Air (δικό μου λάθος που τον έγραψα MJ) είναι όντως πιο ροπατος αλλά χάνει πολύ σε κατανάλωση έτσι γιατί πιέζετε ως δικύλινδρος. Αλλά μην τρελαθούμε ότι είναι μέρα με την νύχτα (λες και μιλάμε για GT αυτοκίνητα ταχύτητος). Μην ξεχνάμε ότι το mini αυτοκίνητο το αγοράζει κυρίως κάποιος για μετακίνηση στην πολη με χαμηλά κοστοι συντήρησης στην καθημερινότητα. Αξιοπρεπέστατος είναι και ο 75 αρης του UP με αποδεδειγμένα χαμηλότερη κατανάλωση. Επίσης το Up έχει καλύτερη ηχομόνωση μιας και ο 0.9 Twin air είναι αρκετά θορυβώδης και η καμπίνα του Panda δεν το βοηθαει.
-
Ο χρήστης insider40 έγραψε:
Εγώ προσωπικά έχω οδηγήσει το καινούργιο UP! (75 hp) και το Panda (0.9 mj) και σας παραθέτω τις εντυπώσεις μου:• Αισθητικά και τα δυο είναι όμορφα. Θα έλεγα ότι το VW είναι πιο συντηρητικό (όπως πάντα) σε αντίθεση με το fiat.
• Στο δρόμο το UP το θεωρώ καλύτερο, πιο στιβαρή κατασκευή ενώ το Panda χάνει κυρίως λόγο ύψους.
• Σε χώρους κερδίζει με διαφορά το UP μιας και στις 4 θέσεις κάθετε κάποιος μετρίου ύψους πολύ άνετα αλλά και ο χώρος αποσκευών είναι μεγαλύτερος από το Panda.
• Στην τιμή και πολύ κερδίζει το UP μιας και η Fiat σου δίνει τα βασικά και μετά αρχίζει και σου χρεώνει ένα κάρο extra (όπως το ρυθμιζόμενο κάθισμα!!) έλεος!
• Η κατανάλωση είναι χαμηλότερη στο UP μιας και πιστεύω ότι ο 0.9 mj πρέπει να ζοριστεί πολύ για να αποδώσει και έτσι καίει περισσότερο.
• Η ηχομόνωση είναι καλύτερη στο UP.
• Η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ ανώτερη του UP από το Panda (αν και δεν νομίζω ότι ποτέ είχε ξεπεράσει η Fiat την VW σε ποιότητα κατασκευής, πραγματικά καμιά σχέση!
Με λίγα λόγια εκτός της αισθητικής (που είναι και υποκειμενικός παράγοντας) και της αξιοπιστίας (η οποία ακόμα είναι πολύ νωρίς να δείξει κάτι μιας και μιλάμε για πολύ καινούργια αυτοκίνητα) το UP είναι πολύ καλύτερο του Panda. Απορώ πως βγήκε αυτοκίνητο της χρονιάς με δεύτερο το UP??!πήρες το απ και ήρθες να υποστηρίξεις την επιλογή σου ??
-
Αυτό είναι αλήθεια. Ο Twin Air (δικό μου λάθος που τον έγραψα MJ) είναι όντως πιο ροπατος αλλά χάνει πολύ σε κατανάλωση έτσι γιατί πιέζετε ως δικύλινδρος. Αλλά μην τρελαθούμε ότι είναι μέρα με την νύχτα (λες και μιλάμε για GT αυτοκίνητα ταχύτητος). Μην ξεχνάμε ότι το mini αυτοκίνητο το αγοράζει κυρίως κάποιος για μετακίνηση στην πολη με χαμηλά κοστοι συντήρησης στην καθημερινότητα. Αξιοπρεπέστατος είναι και ο 75 αρης του UP με αποδεδειγμένα χαμηλότερη κατανάλωση. Επίσης το Up έχει καλύτερη ηχομόνωση μιας και ο 0.9 Twin air είναι αρκετά θορυβώδης και η καμπίνα του Panda δεν το βοηθαει.πως έβγαλες το συμπέρασμα οτι πιέζεται??
το άκουσες?
το μύρισες?
ενόραση?
τηλεμαντεία? -
Όχι, καμία σχέση, απλά σκέπτομαι να πάρω ένα mini και ήθελα να τα δω από κοντά και τα δυο. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα, εγώ απλά παράθεσα την γνώμη μου.
-
Από κάποιες στροφές και μετά όντως ζορίσετε (κάλο το χιούμορ σου παρεμπίπτοντος). Και για το ύψος του αυτοκίνητου, την ηχομόνωση του αυτός ο κινητήρας εμένα δεν μου άρεσε. Απλά στις πρώτες ταχύτητες είναι όντως πιο ροπατος. Αλλά δεν θα αναμετριέμαι και στα φανάρια! Μην ξεχνάμε ότι είναι δικύλινδρος. Γυρίσαμε τον χρόνο πίσω επειδή η Fiat νομίζει ότι καινοτομεί?
-
Από κάποιες στροφές και μετά όντως ζορίσετε (κάλο το χιούμορ σου παρεμπίπτοντος). Και για το ύψος του αυτοκίνητου, την ηχομόνωση του αυτός ο κινητήρας εμένα δεν μου άρεσε. Απλά στις πρώτες ταχύτητες είναι όντως πιο ροπατος. Αλλά δεν θα αναμετριέμαι και στα φανάρια! Μην ξεχνάμε ότι είναι δικύλινδρος. Γυρίσαμε τον χρόνο πίσω επειδή η Fiat νομίζει ότι καινοτομεί?με τη ιδιοτητα το λες αυτό ?
ξαναρωτάω... έχεις στοιχεία που να λένε οτι ο 0,9 ζορίζεται περισσότερο? γιατί έτσι και εγώ μπορώ να πω πολλά...
οτι αποδίδει παραπάνω δεν σου λέει κάτι για την κατανάλωση ?? -
• Αισθητικά και τα δυο είναι όμορφα. Θα έλεγα ότι το VW είναι πιο συντηρητικό (όπως πάντα) σε αντίθεση με το fiat.
• Στο δρόμο το UP το θεωρώ καλύτερο, πιο στιβαρή κατασκευή ενώ το Panda χάνει κυρίως λόγο ύψους.
• Σε χώρους κερδίζει με διαφορά το UP μιας και στις 4 θέσεις κάθετε κάποιος μετρίου ύψους πολύ άνετα αλλά και ο χώρος αποσκευών είναι μεγαλύτερος από το Panda.
• Στην τιμή και πολύ κερδίζει το UP μιας και η Fiat σου δίνει τα βασικά και μετά αρχίζει και σου χρεώνει ένα κάρο extra (όπως το ρυθμιζόμενο κάθισμα!!) έλεος!
• Η κατανάλωση είναι χαμηλότερη στο UP μιας και πιστεύω ότι ο 0.9 mj πρέπει να ζοριστεί πολύ για να αποδώσει και έτσι καίει περισσότερο.
• Η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ ανώτερη του UP από το Panda (αν και δεν νομίζω ότι ποτέ είχε ξεπεράσει η Fiat την VW σε ποιότητα κατασκευής, πραγματικά καμιά σχέση!To πρωτο ασχολιαστο, απο πισω το Up ειναι ο,τι πιο ασχημο εχει κυκλοφορησει απο την ανακαλυψη του τροχου.
Το δευτερο εχεις δικιο θα ελεγα.
Το τριτο νομιζω οχι.
Το 4ο αυτο κι αν ειναι οχι... Σε πειραξε το ρυθμιζομενο καθισμα και δε σε πειραξαν τα ηλεκτρικα παραθυρα που δεν εχει το Up!
Τωρα για την ποιοτητα κατασκευης δεν εχω να κανω καποιο σχολιο... Ισως να εχεις δικιο αφου το Up δεν εχει τιποτα μεσα, δεν μπορεις να φτιαξεις ενα τιποτα με κακη ποιοτητα οντως... -
Ποιός ασχολείται με συγκρίσεις;
Εδώ τα πίσω παράθυρα του Up! ΑΝΟΙΓΟΥΝ!!!! Ναι, δεν είναι photoshopιά, φαίνεται καθαρά στην φωτογραφία! Άλλος έανς θρίμαβος του γκρουπ του λαού, που καθιστά όλες τις καινοτομίες προσιτές στον μέσο οδηγό. -
Αν εσύ έχεις κάποια συγκεκριμένη ιδιότητα και μπορείς να μου το αποδείξεις αυτό θα σε ακούσω με πολύ προσοχή. Αλλά ακόμα και να μου το αποδείξεις (το ότι δλδ έστω είναι λίγο πιο γρήγορος ο twin Air και ότι καταναλώνει περίπου τα ιδία με τον 75αρι του UP, γιατί για λιγότερο δεν παίζει με τίποτα) και πάλι δεν μου λέει εμένα προσωπικά κάτι μιας και σε όλα τα υπόλοιπα επίπεδα για εμένα το UP το θεωρώ πολύ καλύτερο. Στα θέματα ποιότητας, σχέση τιμής-εξοπλισμού, τιμή μεταπώλησης,οδηγικης συμπεριφοράς, ηχομόνωσης, χώρος αποσκευών, πολιτισμένου κινητήρα (και μην πεις τώρα ότι το κατάλαβα επειδή μου μίλησε ευγενικά), μέγεθος μεταξονίου θεωρώ ότι το up είναι καλύτερο.
Αν η ιδιότητα σου είναι τόσο καλή και συγκεκριμένη που μπορείς να μου αποδείξεις το αντίθετο και για τα υπόλοιπα που ανέφερα τότε επίσης θα σε ακούσω προσεκτικά. -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
• Αισθητικά και τα δυο είναι όμορφα. Θα έλεγα ότι το VW είναι πιο συντηρητικό (όπως πάντα) σε αντίθεση με το fiat.
• Η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ ανώτερη του UP από το Panda (αν και δεν νομίζω ότι ποτέ είχε ξεπεράσει η Fiat την VW σε ποιότητα κατασκευής, πραγματικά καμιά σχέση!To πρωτο ασχολιαστο, απο πισω το Up ειναι ο,τι πιο ασχημο εχει κυκλοφορησει απο την ανακαλυψη του τροχου.
Το τριτο νομιζω οχι.
Το 4ο αυτο κι αν ειναι οχι... Σε πειραξε το ρυθμιζομενο καθισμα και δε σε πειραξαν τα ηλεκτρικα παραθυρα που δεν εχει το Up!
Τωρα για την ποιοτητα κατασκευης δεν εχω να κανω καποιο σχολιο... Ισως να εχεις δικιο αφου το Up δεν εχει τιποτα μεσα, δεν μπορεις να φτιαξεις ενα τιποτα με κακη ποιοτητα οντως...Αν είναι να δώσω 14 με 15 χιλιάρικα για να έχω όλα αυτά που λες τότε γιατί να πάρω mini αυτοκίνητο? Εσύ δλδ θα έδινες τόσα χρήματα για να λες ότι έχεις πίσω αυτόματα παράθυρα και ταμπλό που έχει ανάγλυφα γράμματα σαν σούπα μακαρονιών για παιδιά για ένα αμάξι που ακούγετε σαν diesel ενώ δεν είναι και στις στροφές γέρνει σαν πλοίο με ποιότητα…. φιατ?
-
Το τριτο νομιζω οχι.
Τωρα για την ποιοτητα κατασκευης δεν εχω να κανω καποιο σχολιο... Ισως να εχεις δικιο αφου το Up δεν εχει τιποτα μεσα, δεν μπορεις να φτιαξεις ενα τιποτα με κακη ποιοτητα οντως...Το πρώτο είπαμε ότι είναι υποκειμενικό. Στο δεύτερο συμφωνείς, Στο τρίτο νομίζεις όχι. Το έκτο δεν το σχολιάζεις καν προφανώς γιατί έχω δίκιο και γιατί από εκεί αποδεικνύετε και η καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Μήπως τελικά συμφωνείς μαζί μου?Αν είναι να πάρω ένα fiat που μετά την διετία τρίζει σαν παλιό πάτωμα επαρχιακού σπιτιού τι να το κάνω?
Αν είναι να δώσω 14 με 15 χιλιάρικα για να έχω όλα αυτά που λες τότε γιατί να πάρω mini αυτοκίνητο? Εσύ δλδ θα έδινες τόσα χρήματα για να λες ότι έχεις πίσω αυτόματα παράθυρα και ταμπλό που έχει ανάγλυφα γράμματα σαν σούπα μακαρονιών για παιδιά για ένα αμάξι που ακούγετε σαν diesel ενώ δεν είναι και στις στροφές γέρνει σαν πλοίο με ποιότητα…. φιατ? -
υπάρχουν ακόμα μυαλά περικόχλια που πιστεύουν στην ποιότητα της φαουβε και στην ανάγκη να την πλερώσουν...
κάνε ένα κόπο όμορφε και διάβασε -τυχαία- το θέμα του ιμπιζα φρ... -
Ο χρήστης amazing έγραψε:
Δεν έχει ποιότητα η vw?Έχει ποιοτικά λάδια.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
υπάρχουν ακόμα μυαλά περικόχλια που πιστεύουν στην ποιότητα της φαουβε και στην ανάγκη να την πλερώσουν...
κάνε ένα κόπο όμορφε και διάβασε -τυχαία- το θέμα του ιμπιζα φρ...Κουκου-ρουκου μανταλακια. Τι σχεση εχει το κατασκευαστικο προβλημα σε παρτιδες twincharger, με το
Micro car της VW με τρικυλινδρο ατμοσφαιρικο χιλιαρι?
Tην πας την κουβεντα στην Λαμια...Εδω στην Αθηνα μιλαμε...
Εν πασει περιπτωση, δεν το γουσταρεις, δεν σ'αρεσει, οκ, εσυ θα ψωνιζες Panda, το εχουμε καταλαβει.
Κατα τα αλλα η λασπομαχια δεν προσφερει κατι. Αν καιγεσαι τοσο πολυ υπερ του Panda, για την συγκριση σε σχεση με το Up!,
οδηγησε τα και τα δυο, και ελα κανε την κριτικη σου... -
Αυτό είναι αλήθεια. Ο Twin Air (δικό μου λάθος που τον έγραψα MJ) είναι όντως πιο ροπατος αλλά χάνει πολύ σε κατανάλωση έτσι γιατί πιέζετε ως δικύλινδρος. Αλλά μην τρελαθούμε ότι είναι μέρα με την νύχτα (λες και μιλάμε για GT αυτοκίνητα ταχύτητος). Μην ξεχνάμε ότι το mini αυτοκίνητο το αγοράζει κυρίως κάποιος για μετακίνηση στην πολη με χαμηλά κοστοι συντήρησης στην καθημερινότητα. Αξιοπρεπέστατος είναι και ο 75 αρης του UP με αποδεδειγμένα χαμηλότερη κατανάλωση. Επίσης το Up έχει καλύτερη ηχομόνωση μιας και ο 0.9 Twin air είναι αρκετά θορυβώδης και η καμπίνα του Panda δεν το βοηθαει.Μετρήσεις από το τελευταίο Drive: 0-100 σε 11.4 το Panda, 13,9 το Up. 80-110 με 3η σε 6,1 το Panda, σε 9,3 το Up. Αν δεν είναι αυτά η μέρα με την νύχτα τότε τί είναι; Εσένα μπορεί να μην σε ενδιαφέρει και να αρκείσαι στις μετριότατες επιδόσεις του VW. Σεβαστή η γνώμη σου αλλά πολύς κόσμος όμως έχει αντίθετη άποψη. Εμένα για παράδειγμα ούτε που με νοιάζουν οι χώροι, σε αντίθεση με σένα που τους ανέφερες ενώ δεν ανέφερες αυτό που για μένα είναι το σημαντικότερο στοιχείο σε ένα αυτοκίνητο.
Όσο για την ποιότητα εσωτερικού, πιστεύω ότι σε 5 χρόνια το ίδιο θα τρίζουν ή δεν θα τρίζουν. Όσα Fiat έχω δει πάντως στιβαρά παραμένουν.
ΥΓ: Γερμανικό κάρο έχω σε περίπτωση που κατηγορηθώ για μέτοχος της Fiat.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
κάνε ένα κόπο όμορφε και διάβασε -τυχαία- το θέμα του ιμπιζα φρ...Κουκου-ρουκου μανταλακια. Τι σχεση εχει το κατασκευαστικο προβλημα σε παρτιδες twincharger, με το
Micro car της VW με τρικυλινδρο ατμοσφαιρικο χιλιαρι?
Tην πας την κουβεντα στην Λαμια...Εδω στην Αθηνα μιλαμε...
Εν πασει περιπτωση, δεν το γουσταρεις, δεν σ'αρεσει, οκ, εσυ θα ψωνιζες Panda, το εχουμε καταλαβει.
Κατα τα αλλα η λασπομαχια δεν προσφερει κατι. Αν καιγεσαι τοσο πολυ υπερ του Panda, για την συγκριση σε σχεση με το Up!,
οδηγησε τα και τα δυο, και ελα κανε την κριτικη σου...- τα έχω οδηγήσει και τα 2 γιατί ήταν υποψήφια
- ξέρεις την ετυμολογία του όρου ποιότητα ?? ο φίλος μίλησε για την ποιότητα της φαουβε γενικά...
αν είναι να πετάγεσε σαν μην μπω κοίτα να έχεις να πεις κάτι ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ...
περι λασπομαχία κλπ κλπ , ερωτώ... πας καλά ??
-
@Realzeus
Δεν τιθεται θεμα στις επιδοσεις, το Panda twinair ειναι σε δικη του κατηγορια, αυτο ειναι σαφες.
Αυτο ομως που επισης ειναι σαφες, εχει να κανει με την κατηγορια αγοραστων, αλλα και σε αυτη που ανηκει ως αυτοκινητο, οπου αυτου του επιπεδου (οι εξαιρετικες εκτος συναγωνισμου επιδοσεις του Panda twinair...) ΔΕΝ αποτελουν ΠΡΩΤΗ, ΒΑΣΙΚΗ προτεραιοτητα, ειδικα και απο την στιγμη, που μιλαμε για ενα αυξημενο κοστος συγκριτικα που κινειται γυρω στα 2-3κ, αρκετα υψηλο για ενα budget της ταξης των 10-12κ ευρω.@redmonster
Aμα τα εχεις πραγματι οδηγησει, ανεφερε συγκεκριμενα, που υστερει ή/και που υπερτερει κατα την γνωμη σου το ενα, εναντι του αλλου,
και ασε τις ασχετες συζητησεις-λασπομαχιες με τον twincharger και το τοπικο με τα Ibiza...
Εκτος αν ειναι να αρχισω και εγω να πεταω -ασχετη- λασπη, για το 500 με τα συρομενα σκιαδια της γυαλινης οροφης που κολλανε, την πισω αναρτηση που κοπαναει και κανει το 'μικρο' να χοροπηδαει σαν νευρικο κατσικι, και την αισθηση τιμονιου, που θυμιζει στην...καλυτερη περιπτωση τιμονιερα videogame χωρις Feedback...
...και ολα αυτα για να μειωσω το Panda... -
Πες τα ρε Γρηγόρη. Αμάν πια με τους μαλάκες
-
Το πρώτο είπαμε ότι είναι υποκειμενικό. Στο δεύτερο συμφωνείς, Στο τρίτο νομίζεις όχι. Το έκτο δεν το σχολιάζεις καν προφανώς γιατί έχω δίκιο και γιατί από εκεί αποδεικνύετε και η καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Μήπως τελικά συμφωνείς μαζί μου?Αν είναι να πάρω ένα fiat που μετά την διετία τρίζει σαν παλιό πάτωμα επαρχιακού σπιτιού τι να το κάνω?
Αν είναι να δώσω 14 με 15 χιλιάρικα για να έχω όλα αυτά που λες τότε γιατί να πάρω mini αυτοκίνητο? Εσύ δλδ θα έδινες τόσα χρήματα για να λες ότι έχεις πίσω αυτόματα παράθυρα και ταμπλό που έχει ανάγλυφα γράμματα σαν σούπα μακαρονιών για παιδιά για ένα αμάξι που ακούγετε σαν diesel ενώ δεν είναι και στις στροφές γέρνει σαν πλοίο με ποιότητα…. φιατ?Προφανως και δε θα δωσεις 14-15 χιλιαρικα.
Εγω με 14 χιλιαρικα πηρα seat ibiza 1.2 tsi sport full extra, μακακας ειμαι να παρω up ή panda στα ιδια λεφτα?Παρατηρησες καποιες ιδιαιτερες κλισεις που σε ενοχλησαν στο αμαξωμα του Panda? Εμενα δε μου φανηκε κατι παραξενο... Βαρκα δηλαδη δε το λες με τιποτα!
Τωρα η VW δε νομιζω οτι εχει δικαιωμα να μιλαει για τριγμους, ρωτα και κανεναν που εχει παλιοτερο VW.
Και επαναλαμβανω, ΔΕΝ μπορεις να εχεις κακη ποιοτητα κατασκευης αν ολο το ταμπλο σου ειναι 2 πλαστικα! Κι εγω σου φτιαχνω ταμπλο με 2 πλαστικα αμα θελω!
Παντως για την οδηγικη συμπεριφορα γενικα εχεις δικιο ειναι ενα κλικ καλυτερο το Up. Για καποιον ομως που δε τον ενδιαφερει αυτο γιατι δε προκειται να κινηθει με πανω απο 60 χλμ/ωρα, ειναι ισαξια.
Μιλαμε για κουβαδες πολης. Ειναι στην φυση τους να ειναι κουβαδες, γιατι κανουν ολη την 'βρωμικη δουλεια', καταλαβετε το!
-
• Η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ ανώτερη του UP από το Panda (αν και δεν νομίζω ότι ποτέ είχε ξεπεράσει η Fiat την VW σε ποιότητα κατασκευής, πραγματικά καμιά σχέση!
!και στις στροφές γέρνει σαν πλοίο με ποιότητα…. φιατ?
αγαπητέ κικιζα για πολλοστή φορά απαντάω σε ΑΥΤΑ... σταματα να πετάγεσαι ΕΠΙ ΑΣΧΕΤΟΥ και μάθε πρώτα να ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ τι θέλει να πει ο άνθρωπος...
ο ανθρωπος αναφέρθηκε στην ποιότητα και προσπαθώ να του εξηγήσω οτι ποιότητα ( αν δεν ξέρεις τον ορισμό συμβουλεύω να μην τον χρησιμοποιείς αυθαίρετα) είναι μια έννοια πολύ πιο σύνθετη από το αν έχει ζουλιχτα πλαστικά στις πορτες...
τα πολλά θέματα με τους tsi, dsg κλπ δείχνουν προβλημα σε αυτο τον τομέο στην ΦΑΟΥΒΕ...
VW Up/Skoda Citigo/Seat Mii