-
Ο χρήστης avel έγραψε:
[...]Κοιτα, εχεις απολυτο δικιο σε αυτο που λες, ομως κατα την ταπεινη μου αποψη πρεπει να καπως αυτος ο οχλος να χειραγωγηθει, και να κανει ο,τι πρεπει, και οχι να κανει ο καθενας ο,τι του κατεβει στο κεφαλι με την καλυψη του οχλου. Και νομιζω οτι σε μια πολιτισμενη κοινωνια υπαρχουν τροποι να γινει αυτο, χωρις τη χρηση οποιοασδηποτε μορφης βιας. Αν υπαρχει και η αναλογη θεληση παντα...
-
Ο χρήστης sttpod έγραψε:
[...]
Κοιτα, εχεις απολυτο δικιο σε αυτο που λες, ομως κατα την ταπεινη μου αποψη πρεπει να καπως αυτος ο οχλος να χειραγωγηθει, και να κανει ο,τι πρεπει, και οχι να κανει ο καθενας ο,τι του κατεβει στο κεφαλι με την καλυψη του οχλου. Και νομιζω οτι σε μια πολιτισμενη κοινωνια υπαρχουν τροποι να γινει αυτο, χωρις τη χρηση οποιοασδηποτε μορφης βιας. Αν υπαρχει και η αναλογη θεληση παντα...
Ο οχλος αυτος δεν αποτελει μερος της πολιτισμενης κοινωνιας.
-
Θα μπορούσε να πηγαίνει ΠΡΙΝ τους αγώνες και να απαγορεύει τη στάθμευση εκεί κατευθύνοντάς τους αλλού. Πότε βέβαια έχει δράσει προληπτικά η τροχαία βέβαια για να ξεκινήσει τώρα.
Εγώ απορώ, τόσοι που εργάζονται σε αυτές τις υπηρεσίες, όταν ΔΕΝ δουλεύουν, δε βρίσκουν μπροστά τους τα χάλια που αφήνουν να δημιουργούνται; Ή τα θεωρούν πια δεδομένα;
-
Ο χρήστης Ερμής έγραψε:
...περισσοτερη!εχω κραξει πολλες για το συγκεκριμενο θέμα με τα καροτσακια και με τα παιδια απο την εξω πλευρα του δρομου! μα τοσο Ζωα πια?
Για τα καροτσάκια στον δρόμο φταίμε σε μερικές περιπτώσεις λιγάκι και εμείς οι οδηγοί με τα παρκαρίσματά μας.Για το περπάτημα με τα παιδιά εκτός πεζοδρομίου σαν να μην συμβαίνει τίποτα χρειάζεται
Μα δεν μιλαμε για το οτι αναγκαζονται να περπατανε στον δρομο επειδη εχει παρκαρισμενα. Εκει ειναι ζωα οι παρκαρισμενοι. Μιλαμε για το οταν θελουν να διασχισουν τον δρομο και προτασσουν πρωτο το καροτσι. Και μαλιστα δεν καταλαβαινουν οτι το βγαζουν στον δρομο, επειδη αυτες και το κεφαλι τους ειναι ακομα πανω στο πεζοδρομιο δεν καταλαβαινουν οτι ξαφνικα το καροτσι εξεχει στην μεση της λωριδας σχεδον...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
...περισσοτερη!εχω κραξει πολλες για το συγκεκριμενο θέμα με τα καροτσακια και με τα παιδια απο την εξω πλευρα του δρομου! μα τοσο Ζωα πια?
Για τα καροτσάκια στον δρόμο φταίμε σε μερικές περιπτώσεις λιγάκι και εμείς οι οδηγοί με τα παρκαρίσματά μας.Για το περπάτημα με τα παιδιά εκτός πεζοδρομίου σαν να μην συμβαίνει τίποτα χρειάζεται
Μα δεν μιλαμε για το οτι αναγκαζονται να περπατανε στον δρομο επειδη εχει παρκαρισμενα. Εκει ειναι ζωα οι παρκαρισμενοι. Μιλαμε για το οταν θελουν να διασχισουν τον δρομο και προτασσουν πρωτο το καροτσι. Και μαλιστα δεν καταλαβαινουν οτι το βγαζουν στον δρομο, επειδη αυτες και το κεφαλι τους ειναι ακομα πανω στο πεζοδρομιο δεν καταλαβαινουν οτι ξαφνικα το καροτσι εξεχει στην μεση της λωριδας σχεδον...
Και κατι αλλο ηθελα να επιστησω τη προσοχη και στους φρεσκους γονεις αυτου του φορουμ.
Βλεπω γονεις να περνανε με το καροτσακι πισω απο στιγμιαια σταματημενο αυτοκινητο χωρις να λαμβανουν υπ'οψιν τους οτι το προσωπο του παιδιου τους ειναι ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ στην εξατμιση του με αποτελεσμα να εισπνεει σε μεγαλο πασοστο τον 'βουνισιο'αερα που εκπεμπει αυτη.Μπορει να ειναι ακραια περιπτωση αλλα και το παιδι μας θελει να εχει παντα τη φροντιδα μας. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Και κατι αλλο ηθελα να επιστησω τη προσοχη και στους φρεσκους γονεις αυτου του φορουμ.
Βλεπω γονεις να περνανε με το καροτσακι πισω απο στιγμιαια σταματημενο αυτοκινητο χωρις να λαμβανουν υπ'οψιν τους οτι το προσωπο του παιδιου τους ειναι ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ στην εξατμιση του με αποτελεσμα να εισπνεει σε μεγαλο πασοστο τον 'βουνισιο'αερα που εκπεμπει αυτη.Μπορει να ειναι ακραια περιπτωση αλλα και το παιδι μας θελει να εχει παντα τη φροντιδα μας.Σωστό.
-
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
To ίδιο δεν συμβαίνει και με τα νυχτερινά κέντρα που μετατρέπουν τους γύρω δρόμους σε Parking και μάλιστα επί πληρωμή (και τσαμπουκά)?? Αλήθεια που είναι η τροχαία σε αυτές τις περιπτώσεις?+Johnnie Black Label
Απάραδεκτοι οι αστυνόμοι αλλά νομίζω πριν απ' όλους απαράδεκτοι εμείς που όταν τελικά πάμε στο νυχτερινό ή στο γήπεδο , τό ίδιο κάνουμε.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Βλεπω γονεις να περνανε με το καροτσακι πισω απο στιγμιαια σταματημενο αυτοκινητο χωρις να λαμβανουν υπ'οψιν τους οτι το προσωπο του παιδιου τους ειναι ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ στην εξατμιση του με αποτελεσμα να εισπνεει σε μεγαλο πασοστο τον 'βουνισιο'αερα που εκπεμπει αυτη.Μπορει να ειναι ακραια περιπτωση αλλα και το παιδι μας θελει να εχει παντα τη φροντιδα μας.+Chicco
Γι' αυτό όταν βλέπω καροτσάκι σταματάω για να περάσει από μπροστά μου και 9/10 φορές , σβήνω και τα φώτα ( αφήνω τα θέσης μόνο ).
-
Ο χρήστης sttpod έγραψε:
ομως κατα την ταπεινη μου αποψη πρεπει να καπως αυτος ο οχλος να χειραγωγηθει, και να κανει ο,τι πρεπει, και οχι να κανει ο καθενας ο,τι του κατεβει στο κεφαλι με την καλυψη του οχλου. Και νομιζω οτι σε μια πολιτισμενη κοινωνια υπαρχουν τροποι να γινει αυτο, χωρις τη χρηση οποιοασδηποτε μορφης βιας. Αν υπαρχει και η αναλογη θεληση παντα...Χμμ, η αληθεια ειναι οτι μπορω να σκεφτω καποιους τετοιους τροπους:
- Κορινες παντου, αριστερα /δεξια, πανω στη γεφυρα
- Σιδερα / καγκελα στα πεζοδρομια (ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να περπατησεις σε πεζοδρομιο οταν εχει αγωνα, εχουν καταληφθει ολα απο παρκαρισμενα αυτοκινητα)
- Αναλογως, εμποδια πανω στη μεσαια νησιδα.
Γενικα, πραγματα που θα κανουν τον κρετινο να μην ενοχλησει, ουτε και καταλαθος.
Αναρωτιεμαι στ'αληθεια... οταν ολα αυτα τα αυτοκινητα παρκαρουν απ'εξω, μεσα στο τεραστιο παρκινγκ του γηπεδου τι γινεται; Δεν παρκαρει κανενας εκει? Το λιγοτερο, ολα τα μηχανακια που παρκαρουν στο διαζωμα, να πανε στο παρκινγκ.
Ναι, θελω να περπατησω πανω στο πεζοδρομιο οταν εχει αγωνα ο Ολυμπιακος. Ζηταω πολλα;;;....
-
Ελα μωρε, εδω δεν σεβονται το γηπεδο τους, το 'σπιτι' τους, το 'στολιδι' τους που λενε κι αυτοι. Δουλευα περυσι κοντα στο Καραϊσκακη και καθε δευτερα μετα απο αγωνα κατω εβλεπες μονο σκουπιδια, και ΚΑΘΟΛΟΥ το τσιμεντο που ειναι απο κατω. Κι εσυ τωρα ζητας να σεβαστουν εσενα που θελεις να περπατησεις στο πεζοδρομιο; Και βεβαια αναλογα πραγματα συμβαινουν σε ολα τα γηπεδα.
Εγω δεν μπορω να σκευτω τροπους καταπολεμησης του φαινομενου, γιατι δεν ειναι η δουλεια μου να το κανω. Αυτοι ομως που καταφανως κατι πρεπει να κανουν, γιατι δεν κανουν τιποτα;;; Περιμενουν δηλαδη πρωτα να κλεισει ο δρομος και μετα να πανε εκει να ρυθμισουν την κυκλοφορια; Μη σταξει η ουρα του γαϊδαρου δηλαδη.
Υπουργο δημ. ταξεως, μεταφορων -και δεν ξερω ποιος σκατα αλλος ειναι υπευθυνος- δεν εχουμε;;; Ποιοι ειναι οι αρχοντες και ποιοι ειναι αυτοι που πρεπει να υπακουσουν;;; Τελικα Κοκαλοβαρδινογιανναιοι και σια, ριχνουν την κυβερνηση;;;
Σταματαω γιατι τσαντιστηκα και παω για offtopic -
ερωτηση (απορια εξ'αιτιας σημερινου περιστατικου) :
ειμαι σε διασταυρωση και εχω προτεραιοτητα. βλεπω οτι βανακι εχει παρκαρει στη γωνια με αποτελεσμα, και λογω ιδιομορφιας της διασταυρωσης, αυτος που εχει στοπ να μη βλεπει τιποτα (ΤΙΠΟΤΑ ομως).
αντιλαμβανομαι οτι δεν βλεπει την τυφλα του οποιος και να ερχεται και κοβω.
μερσεντες μου παραβιαζει στοπ και περναει. σε περιπτωση που δεν ειχα σταματησει και ειχαμε τρακαρει, ποιος φταιει (νομικα παντα) ; -
Η μερσεντες αλλα και αυτος που εχει παρκαρει παρανομα εχει συνυπευθυνοτητα.
-
Ο παραβιάσας το στοπ..
-
Αν παραβιασε το STOP (=δεν σταματησε καθολου ή απλα επιβραδυνε αλλα και παλι δεν σταματησε), τοτε η Merc. Αν σταματησε, αδυνατουσε πραγματικα να ελεγξει και βγαινοντας σιγα-σιγα χτυπησατε, τοτε αποψη μου :ειναι η εξης (προσοχη τα λεω πολυ συγκεκριμενα γιατι ο συνδυασμος εχει σημασια):
Φταιει ΛΙΓΟ η Mercedes. Φταιει λιγο, ισως και λιγο περισσοτερο απο την Mercedes, αυτος που ειχε προτεραιοτητα επειδη ΑΦΟΥ ΒΓΗΚΕ ΑΡΓΑ η Merc προλαβαινε να την δει και να κορναρει ή τεσπα να μην παει να πεσει πανω της, αφου ειχε περιθωρια αντιδρασης επρεπε να αντιδρασει. Το μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης το εχει ο εμποδιζων την ορατοτητα και θα επρεπε να τον σκισουν.
Βεβαια σε μια χωρα οπου δικαστης στο ιδιο ακριβως παραδειγμα εχει πει 'δεν με νοιαζει που δεν εβλεπες, να κατεβαινες απο το αμαξι να ελεγξεις και μετα να ξαναεμπαινες μεσα να ξεκινησεις', το λογικο και το σωστο φευγουν απο το παραθυρο...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αν παραβιασε το STOP (=δεν σταματησε καθολου ή απλα επιβραδυνε αλλα και παλι δεν σταματησε), τοτε η Merc. Αν σταματησε, αδυνατουσε πραγματικα να ελεγξει και βγαινοντας σιγα-σιγα χτυπησατε, τοτε αποψη μου :ειναι η εξης (προσοχη τα λεω πολυ συγκεκριμενα γιατι ο συνδυασμος εχει σημασια):Φταιει ΛΙΓΟ η Mercedes. Φταιει λιγο, ισως και λιγο περισσοτερο απο την Mercedes, αυτος που ειχε προτεραιοτητα επειδη ΑΦΟΥ ΒΓΗΚΕ ΑΡΓΑ η Merc προλαβαινε να την δει και να κορναρει ή τεσπα να μην παει να πεσει πανω της, αφου ειχε περιθωρια αντιδρασης επρεπε να αντιδρασει. Το μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης το εχει ο εμποδιζων την ορατοτητα και θα επρεπε να τον σκισουν.
Βεβαια σε μια χωρα οπου δικαστης στο ιδιο ακριβως παραδειγμα εχει πει 'δεν με νοιαζει που δεν εβλεπες, να κατεβαινες απο το αμαξι να ελεγξεις και μετα να ξαναεμπαινες μεσα να ξεκινησεις', το λογικο και το σωστο φευγουν απο το παραθυρο...
+Κάδος σκουπιδιών στη γωνία.
Συμφωνώ απολύτως.
-
Zώο τεράστιο η κ@ριόλ@ πριν από λίγο που γύριζα από τη δουλειά!!
Είναι σταματημένο το τρόλεϊ στη στάση σε δρόμο με 2 λωρίδες, από πίσω αυτή η βλαμμένη με ένα κόκκινο βιτάρα και από πίσω της μια αλφα 147.. η άλφα κάνει απαλά αριστερά χωρίς να κινηθεί καθόλου σχεδόν (με είδε ο άνθρωπος - ερχόμουν από αριστερά) και σταματάει.. εγώ είχα ήδη κόψει και βλέποντας ότι με είδε πατάω να φύγω, οπότε πετάγεται από μπροστά η μαλακισμένη τέρμα μπροστά μου χωρίς να κοιτάξει ντιπ... Πλακώνομαι φρένα και κόρνες γλιστρώντας, σταματάω στο τσακ και αυτή, ξεπερνάει το αρχικό σοκ και ατάραχη συνεχίζει.. δεν άντεξα και της έκανα την κατάλληλη χειρονομία για να καταλάβει πόσο χοντρή έκανε... μαζί της είδα και έναν στο καθισμα του συνοδηγού που με κοιτούσε 'απειλητικά'.. όπως αποδείχτηκε ήταν ο γιος της, ένα παιδάκι 16-18 ετών
Παρακάτω κόβει και μπαίνει σιγά σιγά δεξιά από μόνη της χωρίς φλας ή αλάρμ.. κόβω και γω περνώντας από δίπλα και τη βλέπω να χτυπιέται και να βρίζει.. κοιτάω αν ερχεται κανείς, βάζω αλάρμ και της λέω 'δε φτάνει που έκανες την μ@λ@κια θες και τα ρέστα από πάνω??'
η τύπισσα ήταν εκτός εαυτού και ούρλιαζε 'έβγαλα φλας', 'έπρεπε να σταματήσεις και άλλες π@π@ριές', μπαίνω να φύγω και με ξανακλείνει για να φύγει πρώτη... ε δεν άντεξα, την περνάω και στο επόμενο φανάρι που στρίβω αριστερά βγάζω φλας, σταματάω πιο δεξιά απ' όσο θα μπορούσα στο κόκκινο και δε χώραγε να περάσει από τα παρκαρισμένα (για ευθεία είχε πράσινο)...
Κατεβαίνω, παω δίπλα και της λέω την ίδια ατάκα οτι έφταιγε δλδ που δεν έλεγξε και συνέχιζε να ουρλιάζει, μέχρι που μου λέει 'δεν ξέρεις να οδηγάς έτσι σταματάνε στο φανάρι??'
Ε μεχρι εκεί ήταν την πλάκωσα στα μπινελίκια και έφυγα...
Την πλάκα την είχε ο πιτσιρικάς που μόλις άρχισα τα καντήλια στη μάνα του είπε ένα 'άντε γ@μήσου' με τη φωνούλα του και κόντεψα να λυθώ στα γέλια..
Δεν είναι και λίγο να βλέπεις ένα μαντράχαλο σχεδόν 2 μέτρα να κατεβάζει καντήλια στη μάνα σου, για τον πιτσιρικά και μόνο δεν το συνέχισα.. τώρα βέβαια γελάω αλλά εκείνες τις φάσεις θολώνεις πραγματικά! ...βασικά
ευτυχώς που ήταν ο μικρός - θα μπορούσε άνετα να είναι και μαθητής μου..
Τι ζώα είν' αυτά ρε π@ύστη μου, νομίζουν ότι άμα βγάλουν φλας είσαι υποχρεωμένος να σταματήσεις για να περάσουν... -
Πάλι καλά που δεν βγάζουν τίποτε άλλο.
Εγώ το είχα πει σε έναν ταρίφα. Άμα έβγαζες το πουλί σου δηλαδή έπρεπε να σου κάτσω ;
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΝΑ κανω εγω τωρα μια ερωτηση που την εχω απορια πολυ καιρο ???
ΑΝ ΠΑΩ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΚΑΡΩ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ εκει στις αρχες και στο τελειωμα της ΕΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΑ ΜΕ ΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΑΝΟ Η ΟΧΙ ????
Βασικα θα στο παρει πρωτα η πρωτη αφηρημενη νταλικα...
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ πανω στην ΕΟ ουσιαστικα ...
αν χτυπηθει εκει καποιος πεζος , ποιος θα φταιει ???
Καταρχήν στο σημείο που αναφέρεις δεν έχει πεζούς οπότε δεν παίζει θέμα με αυτούς.
ΟΜΩΣ παιζει τεράστιο θέμα με τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου αφού οι λωρίδες «ξαφνικά» μικραίνουν επικίνδυνα.
Πολλές φορές δε το μποτιλιάρισμα φτάνει και μέχρι την Καβάλλας.Οτι ειπε απο κατω. ολοι αυτοι που παρκαρουν, μετα πρεπει πεζοι να πανε μεχρι το γηπεδο.
Για να καταλάβετε τι κάφροι είμαστε σε αυτή την χώρα
Έχω πετύχει μια φορά στο σημείο ώρα παιχνιδιού όπου βλέπω έντρομο οδηγό λεωφορείου (με διπλό άξονα πίσω) με το λεωφορείο κολλημένο στην λιμνούλα του ΣΕΦ από τα παρκαρισμένα να με ρωτάει
-'How can I get out from here? Plz help me I have to go to Patras to get the ferry to Italy' -
ginogsm έγραψε:
Εγώ το είχα πει σε έναν ταρίφα. Άμα έβγαζες το πουλί σου δηλαδή έπρεπε να σου κάτσω ;
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Αν παραβιασε το STOP (=δεν σταματησε καθολου ή απλα επιβραδυνε αλλα και παλι δεν σταματησε), τοτε η Merc. Αν σταματησε, αδυνατουσε πραγματικα να ελεγξει και βγαινοντας σιγα-σιγα χτυπησατε, τοτε αποψη μου :ειναι η εξης (προσοχη τα λεω πολυ συγκεκριμενα γιατι ο συνδυασμος εχει σημασια):
Φταιει ΛΙΓΟ η Mercedes. Φταιει λιγο, ισως και λιγο περισσοτερο απο την Mercedes, αυτος που ειχε προτεραιοτητα επειδη ΑΦΟΥ ΒΓΗΚΕ ΑΡΓΑ η Merc προλαβαινε να την δει και να κορναρει ή τεσπα να μην παει να πεσει πανω της, αφου ειχε περιθωρια αντιδρασης επρεπε να αντιδρασει. Το μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης το εχει ο εμποδιζων την ορατοτητα και θα επρεπε να τον σκισουν.
+Κάδος σκουπιδιών στη γωνία.
Συμφωνώ απολύτως.
Ακριβώς έτσι την έχω πατήσει κι εγώ σε στενό στην Πάτρα, βγαίνοντας σιγά-σιγά για να ελέγξω (λόγω κάδου στην γωνία δεν φαινόταν αν κινείτο κάποιος στην κάθετη οδο) έπεσε πάνω μου μηχανάκι - ευτυχώς μόνο με μικρές υλικές ζημιές...
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#8]