-
Το υγραέριο που το έβαλες,πότε και πόσο αν επιτρέπεται?Ευχαριστημένος?
-
Για τσιπάρισμα υπάρχουν μόνο δύο καλές λύσεις για το κρουζ μία από γερμανία που αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα και μία απο αμερική που το παραγγέλνεις από ίντερνετ.
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Για τσιπάρισμα υπάρχουν μόνο δύο καλές λύσεις για το κρουζ μία από γερμανία που αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα και μία απο αμερική που το παραγγέλνεις από ίντερνετ.Καλημερα,
ποια απο τις 2 εχεις βαλει κ ποσο κοστισε? -
Έχω μιλήσει και με τους δύο δεν έχω βάλει κάνενα όμως ακόμη. Το γερμανικό που φέρνει ο Γκίκας κοστίζει περί τα 550 ευρώ και υπόσχεται μειωμένη κατανάλωση όταν έχεις ανοιχτό λιγότερο από 75% το γκάζι και περισσότερη δύναμη / ροπή στο τέρμα γκάζι. Γενικά από προηγούμενη εμπειρία μου με τσίπωμα σε άλλο αυτοκίνητο βλέπεις διαφορά και στην κατανάλωση και στην απόδοση αλλά έχει μειωμένες ανοχές σε κακή βενζίνη και θέλει να τηρείς τα διαστήματα σέρβις γιατί αφαιρεί το πρόγραμμα ανοχές κακομεταχείρισης που έχει βάλει ο κατασκευαστής μέσα. Το αμερικάνικο trifecta είναι πιο ολοκληρωμένο αν προκειται να πειράξεις το αμάξι αρκετά καθώς περιλαμβάνει και προγραματισμό του κιβωτίου (για τα αυτόματα όπως το δικό μου) και σηκώνει αλλαγές αν κάνεις και άλλες μετατροπές του τύπου σκούπα, εξάτμιση, εκκεντροφόροι. Το κόστος είναι παρόμοιο εκτός αν έχεις ειδικό καλώδιο σύνδεσης με obd που σου βγαίνει πολύ φτηνά. Γενικά αν δεν σκοπεύεις να κάνεις κάτι άλλο στο αμάξι και είναι με κλασσικό κιβώτιο νομίζω ότι η λύση της SKN που αντιπροσωπεύεται και Ελλάδα στο Γκίκα είναι καλύτερη. Αν έχεις αυτόματο ή σκοπεύεις αργότερα να κάνεις και άλλες μετατροπές το αμερικάνικο είναι πιο ευέλικτη λύση. Αν σε ενδιαφέρει αποκλειστικά η οικονομία με περίπου τόσα λεφτά ξεκινάνε τα οικονομικά κιτ υγραερίου που θα σου δώσουν περισότερη οικονομία.
-
Άλλη εναλακτική είναι να πας σε ηλεκτρολόγο ειδικευμένο και να το ρυθμίσετε σε δυναμόμετρο αλλά δύσκολα γίνεται καλή δουλειά και αυτό αξίζει σε σχέση με την κονσέρβα κυρίως σε αμάξια με πολλές μετατροπές. Αν θες να ερευνήσεις αυτή την οδό μίλα με τους etuners.gr
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Έχω μιλήσει και με τους δύο δεν έχω βάλει κάνενα όμως ακόμη. Το γερμανικό που φέρνει ο Γκίκας κοστίζει περί τα 550 ευρώ και υπόσχεται μειωμένη κατανάλωση όταν έχεις ανοιχτό λιγότερο από 75% το γκάζι και περισσότερη δύναμη / ροπή στο τέρμα γκάζι. Γενικά από προηγούμενη εμπειρία μου με τσίπωμα σε άλλο αυτοκίνητο βλέπεις διαφορά και στην κατανάλωση και στην απόδοση αλλά έχει μειωμένες ανοχές σε κακή βενζίνη και θέλει να τηρείς τα διαστήματα σέρβις γιατί αφαιρεί το πρόγραμμα ανοχές κακομεταχείρισης που έχει βάλει ο κατασκευαστής μέσα. Το αμερικάνικο trifecta είναι πιο ολοκληρωμένο αν προκειται να πειράξεις το αμάξι αρκετά καθώς περιλαμβάνει και προγραματισμό του κιβωτίου (για τα αυτόματα όπως το δικό μου) και σηκώνει αλλαγές αν κάνεις και άλλες μετατροπές του τύπου σκούπα, εξάτμιση, εκκεντροφόροι. Το κόστος είναι παρόμοιο εκτός αν έχεις ειδικό καλώδιο σύνδεσης με obd που σου βγαίνει πολύ φτηνά. Γενικά αν δεν σκοπεύεις να κάνεις κάτι άλλο στο αμάξι και είναι με κλασσικό κιβώτιο νομίζω ότι η λύση της SKN που αντιπροσωπεύεται και Ελλάδα στο Γκίκα είναι καλύτερη. Αν έχεις αυτόματο ή σκοπεύεις αργότερα να κάνεις και άλλες μετατροπές το αμερικάνικο είναι πιο ευέλικτη λύση. Αν σε ενδιαφέρει αποκλειστικά η οικονομία με περίπου τόσα λεφτά ξεκινάνε τα οικονομικά κιτ υγραερίου που θα σου δώσουν περισότερη οικονομία.Του Γκικα το πργραμμα τα υποσχεται πριν γινει.
Μολις το βαλεις θα σου πει ο Γκικας οτι σε αλλα αυτοκινητα δινει αλλα στο δικο σου δεν του εδωσε οσα πρεπει.
Εμενα αυτο μου ειπε!!!
Απο καταναλωση ειναι μουφα μεσα στην πολη, στην εθνικη ειδα μια μικρη διαφορα στις χαμηλες στροφες! -
'Aρα ''glko'' το έβαλες και δεν έμεινες ευχαριστημένος. Λογικά θα σου είπαν να βάζεις κατοστάρα βενζίνη για καλύτερα αποτελέσματα, αλλά βέβαια και η τιμή της είναι απαγορευτική για την εποχή μας.
-
Ο χρήστης nickstonecity έγραψε:
'Aρα ''glko'' το έβαλες και δεν έμεινες ευχαριστημένος. Λογικά θα σου είπαν να βάζεις κατοστάρα βενζίνη για καλύτερα αποτελέσματα, αλλά βέβαια και η τιμή της είναι απαγορευτική για την εποχή μας.Αποτελεσματα ειδα ελαχιστα στις ροπες του αυτοκινητου αλλα οχι στην καταναλωση εντος πολης η οποια παρεμεινε ιδια.
Ο λογος που το εκανα ηταν περισσοτερο για την δυναμη του αυτοκινητου πραγμα που βελτιωθηκε ελαχιστα!
Πηγε κανεις εκει να ρωτησει? Αν πηγε καποιος μπορει να μου πει τι του ειπε ο Γκικας? -
-
καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά.Το cruzάκι μου μου έφερε πασχαλιάτικο μποναμά.
Μπλόκαρε το πορτμπαγκαζ και δεν αναβουν τα πισω φώτα θέσης-πορείας και φρένων.Η κόρνα δουλεύει όποτε θέλει και το κεντρικό κλείδωμα στο ταμπλό το ίδιο.Πήγα στην αντιπροσωπεία στον Μουστάκα και μου είπε μεγιά σου.Στα 622 ευρω η αλλαγή του εγκεφάλου BCM-αυτός ελέγχει ηλεκτρικά , φώτα και αμάξωμα, Μακρυά από τέτοια -
Κρουζακιδες ψαχνει πατερας φιλου για μεταχειρισμενο.. τι προσεχουμε? απο προβληματα τι λεει γιατι εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι και ο ορισμος της αξιοπιστιας..
-
Αν ψάξεις λίγο το θέμα θα πάρεις μια ιδέα. Δεν έχει και πολλά προβλήματα πάντως. Οι σιαγώνες των φρένων , το τιμόνι που ξεφλουδίζει είναι δύο που θυμάμαι. cruzetalk.com δες και εκεί.
-
[quote='cruze2009']καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά.Το cruzάκι μου μου έφερε πασχαλιάτικο μποναμά.
Μπλόκαρε το πορτμπαγκαζ και δεν αναβουν τα πισω φώτα θέσης-πορείας και φρένων.Η κόρνα δουλεύει όποτε θέλει και το κεντρικό κλείδωμα στο ταμπλό το ίδιο.Πήγα στην αντιπροσωπεία στον Μουστάκα και μου είπε μεγιά σου.Στα 622 ευρω η αλλαγή του εγκεφάλου BCM-αυτός ελέγχει ηλεκτρικά , φώτα και αμάξωμα, Μακρυά από τέτοια[/quo
Καλημέρα.Στην θέση σου θα το έψαχνα λίγο αν σε παίρνει.1) Βγάλε το εξάρτημα που αγορασες για τα τζάμια.2)Αποσύνδεσε την μπαταρία για κανα δεκάλεπτο.3)Πήγαινε και σε άλλη αντιπροσωπεία(ξέρεις που) και ρώτησέ κι άλλη γνώμη.Δες αν γίνεται να σου περάσουν με κανά 30-50 ευρώ αναβάθμιση προγράμματος εγκεφάλου μήπως και φτιάξει.(νομίζω έχεις υγραέριο αυτό θα πρέπει να τους το πεις) 4)Το πορτ παγκαζ κάνει θόρυβο όταν πατάς κουμπί? Αν ναι, μάλλον έχει λίγο κολλήσει ο μηχανισμός με τα ελατήρια που έχει για να ανοίγει.Δοκίμασε όταν το πατάς ν ανοίξει(από το button) να το πιέσεις λίγο,ίσως ανοίξει και ξεκολλήσει. 5) Μήπως έπλυνες κινητήρα και έχει πάρει καμιά φίσσα ή κανας αισθητήρας υγρασία? Λ'υση=σπρέι επαφών στις φίσσες του κινητήρα(το cruze ton εγκέφαλο τον έχει στο χώρο του κινητήρα) 6)Πήγαινε και σε κάποιο εξωτερικό ηλεκτρολόγο ,δεν πληρώνεις για μια γνώμη.
Ελπίζω να βρεις λύση.Αν τελικά χρειάζεσαι αλλαγή εγκεφάλου ,το μόνο παρηγορο είναι οτι δεν είναι εξωφρενική για εγκέφαλο η τιμή,σίγουρα όμως είναι πολλά τα λεφτά τέτοιες μέρες. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Κρουζακιδες ψαχνει πατερας φιλου για μεταχειρισμενο.. τι προσεχουμε? απο προβληματα τι λεει γιατι εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι και ο ορισμος της αξιοπιστιας..Μια χαρά αυτοκίνητο είναι.Δεν υπάρχει αυτοκίνητο που να μην έχει μια δύο ιδιαιτερότητες.Προσέχεις ότι θα πρόσεχες σε οποιοδήποτε άλλο μεταχειρισμένο. Δηλαδή δισκοπλακες φαγωμένες η μη,αμορτισέρ, βόλτα στο δρόμο για να δεις κούμπωμα ταχύτητες, κραδασμούς στο τιμόνι που μπορεί να υποδηλώνει διάφορα όπως κολόνα τιμονιού, κρεμαγιέρα,βάσεις κτλ. Να δουλεύουν τα ηλεκτρικά τα ηχοσυστήματα κτλ.
Το cruze επειδη δεν είναι παλιό μοντέλο δεν νομίζω να έχει ιδιαίτερα θέματα.
Σε μερικούς έχει βγάλει αισθητήρα abs-ebd(kai se mena) το οποίο δεν μπορείς να το προβλεψεις (βλάβη 80 ευρώ).'ισως αν κόψεις τέρμα το τιμόνι και στις 2 κατευθύνσεις, αν κάνει διακοπή κάποιος αισθητήρας(δηλαδή έχει βλάβη) θα σου ανάψουν οι λυχνίες του abs sto ταμπλό.
Αυτό όμως είναι προβληματάκι που μπορεί να συμβεί σε όλα τα αυτοκίνητα που φορούν τέτοιους αισθητήρες abs-ebd και στα οποία οι οδηγοί τους 'κόβουν ' τέρμα το τιμόνι πολύ συχνά. -
καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά.Το cruzάκι μου μου έφερε πασχαλιάτικο μποναμά.
Χιλιομετρα??? εχεις πολλα?
Εχεις επεμβει στο αυτοκινητο ? -
προς nickstonecity :
το gadgetακι το έχω βγάλει εδώ και εβδομαδα-δεν εχει αλλάξει κάτι,το σκέφτηκα κι εγώ ότι μπορεί αυτό να προκαλέσει κάτι.όσο για τον θόρυβο όταν πατάω για να ξεκλειδώσω το πορτμπαγκάζ, κάτι μου ακούγεται . Θα δοκιμάσω αύριο αυτό που λες.Σε ηλεκτρολόγο έχω ήδη παει ,θα μου κοιτάξει είπε την ασφαλειοθήκη.
προς glko :
το αμάξι έχει 33000χλμ και δεν έχω επέμβει καθόλου πάνω του,παρά μόνο με υγραέριο πριν τρια χρόνια -
Ο χρήστης cruze2009 έγραψε:
προς nickstonecity :
το gadgetακι το έχω βγάλει εδώ και εβδομαδα-δεν εχει αλλάξει κάτι,το σκέφτηκα κι εγώ ότι μπορεί αυτό να προκαλέσει κάτι.όσο για τον θόρυβο όταν πατάω για να ξεκλειδώσω το πορτμπαγκάζ, κάτι μου ακούγεται . Θα δοκιμάσω αύριο αυτό που λες.Σε ηλεκτρολόγο έχω ήδη παει ,θα μου κοιτάξει είπε την ασφαλειοθήκη.
προς glko :
το αμάξι έχει 33000χλμ και δεν έχω επέμβει καθόλου πάνω του,παρά μόνο με υγραέριο πριν τρια χρόνιαΚαι κατι τελευταιο,την μπαταρια ελπιζω να την εχεις τσεκαρει.Σε αυτα τα αυτοκινητα οταν η μπαταρια ειναι πεσμενη, ο εγκεφαλος 'κοβει' καποια υποσυστηματα , για να εξοικονομησει ρευμα για την μπαταρια.
-
προς nickstonecity :
προς glko :
το αμάξι έχει 33000χλμ και δεν έχω επέμβει καθόλου πάνω του,παρά μόνο με υγραέριο πριν τρια χρόνιαΚαι κατι τελευταιο,την μπαταρια ελπιζω να την εχεις τσεκαρει.Σε αυτα τα αυτοκινητα οταν η μπαταρια ειναι πεσμενη, ο εγκεφαλος 'κοβει' καποια υποσυστηματα , για να εξοικονομησει ρευμα για την μπαταρια.
Εχεις δικιο,
το καλοκαιρι που εμεινα απο μπαταρια οταν γυριζα την μιζα ανοιγε το πορτ μπαγκαζ και κορναρε ταυτοχρονα.
Μακαρι να ειναι αυτα! -
Καλημερα,
Εμενα οταν αρχισε να 'πεφτει' η μπαταρια δεν ανοιγε το ραδιο.Επρεπε να το ανοιγοκλεισεις. Καποιος ειπε εκτος απο το Μουστακα να πας και σε αλλο συνεργειο αλλα δεν το ονομασε.Αν γινεται γραψτο να εχουμε και εναλλακτικη.
Ευχαριστω. -
Ο χρήστης nikolasps έγραψε:
Καλημερα,
Εμενα οταν αρχισε να 'πεφτει' η μπαταρια δεν ανοιγε το ραδιο.Επρεπε να το ανοιγοκλεισεις. Καποιος ειπε εκτος απο το Μουστακα να πας και σε αλλο συνεργειο αλλα δεν το ονομασε.Αν γινεται γραψτο να εχουμε και εναλλακτικη.
Ευχαριστω.Καλησπέρα.Για τον Νίκα-λεωφορος δημοκρατίας-μενίδι είχαμε πει, εγώ που είχα πάει ήταν εξυπηρετικοί, έλυσαν το πρόβλημα και γενικά 'έδειξαν να είναι γνώστες'.Μην φανταστείς καμιά τεράστια αντιπροσωπεία.
Chevrolet Cruze