-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Όταν πας αυτή τη δεύτερη επίσκεψη πες και για να κάνουμε όνειρα πως είναι απο κοντά το chevrolet camaro και πόσο έχει εκεί! Αν δεν υπήρχαν τα τεκμήρια θα μάζευα λεφτά για ένα είναι τόσο ωραίο... (και βέβαια αν είχαμε αμερικάνικες τιμές βενζίνης ) Το μοντέλο που έβαλες στο λινκ το Cruze 1.8 LT Auto είναι ολόιδιο με το δικό μου μόνο που το έχω σε άσπρο. Στο λινκ σου δείχνει και στην αμερική την ίδια μονόχρωμη οθόνη. Είδα όμως εγώ σε μια αντιπροσωπεία στην Ελλάδα ένα καινούργιο κόκκινο (δεν κατάλαβα ποια έκδοση) με έγχρωμη οθόνη διστυχώς δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη με τη γυναίκα που αντικαθιστούσε το πωλητή στην έκθεση... συγκεκριμένα το είχε αυτή στη Λ.Συγγρού που έκλεισε (Σεροπώνης?) και ξενέρωσα που το δικό μου έχει μονόχρωμη... Πως είναι η κρίση στην Αμερική? Καλύτερα να έρθουμε και εμείς για δουλεία ή τα ίδια χάλια με εδώ?Το camaro το εχω δει απο κοντα και εχω κατσει μεσα αρκετες φορες (δεν το εχω οδηγησει ομως). Εξωτερικα ειναι γαματο. Το εσωτερικο ειναι ρετρο στυλ αλλα θα μπορουσανε να ειχαν χρησιμοποιησει καλυτερης ποιοτητας πλαστικα. Οχι οτι τα πλαστικα ειναι ασχημα, ιδιως αμα λαβουμε υποψη μας την τιμη, αλλα ειναι ολα σκληρο πλαστικο. Εχω ακουσει οτι στο επομενο μοντελο σκοπευουν να τα βελτιωσουν. Επισης η ορατοτητα απο το πισω παραθυρο ειναι απαισια. Παντως το 2011 Mustang ειναι πολυ καλυτερο αυτοκινητο απο καθε αποψη (και εχει πολυ καλυτερο εσωτερικο ποιοτικα).
Ελεγα να κανω τεστ ντραιβ το Κρουζ σημερα αλλα βρεχει, οποτε θα το αναβαλλω για μερικες μερες.
Η κριση παλευεται. Εξαρταται απο την περιοχη. Εδω στην Ινδιαναπολη δεν ειχαμε τις υπερβολες που ειχαν κατι Καλιφορνιες/Νεβαδες/Φλοριντα και δεν μας χτυπησε τοσο πολυ η κριση. Εχουμε και αρκετη αυτοκινητοβιομηχανια εδω τριγυρω, αλλα κατα καποιο τροπο την ψιλογλιτωσαμε.
-
Συνεχιζοντας το ψαξιμο για τα τις μεγαλες καταναλωσεις, και αφου εχθες το 11,3 ειχε γινει 11,5 , αλλαξα την βενζινη που βαζω και του εβαλα την 100αρα ελπιζοντας σε καλυτερα αποτελεσματα.
-
Θύμισε μου κρουζάκια είσαι 1.6 ή 1.8 ? Εγώ 1.8 αυτόματος ο υπολογιστής ταξιδίου (τον μηδενίζω κάθε μήνα περίπου) μου βγάζει μέση κατανάλωση μεταξύ 9.5 και 10 με οδήγηση 95% πόλη.
-
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Συνεχιζοντας το ψαξιμο για τα τις μεγαλες καταναλωσεις, και αφου εχθες το 11,3 ειχε γινει 11,5 , αλλαξα την βενζινη που βαζω και του εβαλα την 100αρα ελπιζοντας σε καλυτερα αποτελεσματα.Ανέβηκε πάλι
Λοιπόν γέμισε και μηδένισέ το.Και μέτρα μέχρι το κοντερ να φτάσει τα 300 χιλιόμετρα.Έτσι οι μεταβολές θα περνάνε γρήγορα στο trip computer λόγο λίγων χιλιομέτρων γιατί αν ανέβουν τα χιλιόμετρα δεν πέφτει εύκολα η μέση.Αν δεν πέσει έτσι μάλλον δεν την γλιτώνεις την επισκεψούλα στο συνεργείο. -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Συνεχιζοντας το ψαξιμο για τα τις μεγαλες καταναλωσεις, και αφου εχθες το 11,3 ειχε γινει 11,5 , αλλαξα την βενζινη που βαζω και του εβαλα την 100αρα ελπιζοντας σε καλυτερα αποτελεσματα.
Ανέβηκε πάλι
Λοιπόν γέμισε και μηδένισέ το.Και μέτρα μέχρι το κοντερ να φτάσει τα 300 χιλιόμετρα.Έτσι οι μεταβολές θα περνάνε γρήγορα στο trip computer λόγο λίγων χιλιομέτρων γιατί αν ανέβουν τα χιλιόμετρα δεν πέφτει εύκολα η μέση.Αν δεν πέσει έτσι μάλλον δεν την γλιτώνεις την επισκεψούλα στο συνεργείο.Μηδενισε το και δουλεψετο στις 2000 με 2500 στροφες το πολυ. Να προτιμας μεγαλυτερες σχεσεις ταχυτητων που διχνουν μικροτερη καταναλωση.
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Θύμισε μου κρουζάκια είσαι 1.6 ή 1.8 ? Εγώ 1.8 αυτόματος ο υπολογιστής ταξιδίου (τον μηδενίζω κάθε μήνα περίπου) μου βγάζει μέση κατανάλωση μεταξύ 9.5 και 10 με οδήγηση 95% πόλη.Ειναι το LS plus 1.6 .Κ'εγω το 90% των χλμ.στην πολη.
Ανέβηκε πάλι
Λοιπόν γέμισε και μηδένισέ το.Και μέτρα μέχρι το κοντερ να φτάσει τα 300 χιλιόμετρα.Έτσι οι μεταβολές θα περνάνε γρήγορα στο trip computer λόγο λίγων χιλιομέτρων γιατί αν ανέβουν τα χιλιόμετρα δεν πέφτει εύκολα η μέση.Αν δεν πέσει έτσι μάλλον δεν την γλιτώνεις την επισκεψούλα στο συνεργείο.Θα εξαντλησω ολες τις λογικες πιθανοτητες ,και μετα θα το παω στο συνεργειο.Για να δουμε τι θα κανει τωρα με την 100αρα και τον μηδενισμενο του υπολογιστη ταξιδιου
Μηδενισε το και δουλεψετο στις 2000 με 2500 στροφες το πολυ. Να προτιμας μεγαλυτερες σχεσεις ταχυτητων που διχνουν μικροτερη καταναλωση.
Ετσι θα το δουλεψω για τα επομενα 300χλμ ,και βλεπουμε.
-
Κρουζάκια αφού κάνεις πολλά χλμ μήπως να κοίταγες την περίπτωση του υγραερίου? Η μετατροπή έχει κόστος περί τα 3000, λιγότερο αν δεν βάλεις τελευταίας γενιάς σύστημα και με τα τελευταίας γενιάς δεν χάνεις σε δύναμη κερδίζεις σε κατανάλωση και φθορές. Στα προηγούμενης γενιάς χάνεις σε δύναμη αλλά κερδίζεις σε κατάναλωση. Πιστεύω οτι είναι μια λύση που πρέπει να εξετάσει όποιος α) έχει αμάξι με κινητήρα άνω των 2200 κεκ β) όποιος κάνει από 15.000χλμ και πάνω ετησίως. γ) όποιος του αρέσει να ψάχνεται με εναλακτικές τεχνολογίες δεδομένου οτι και κτεο περνάς και στη τσέπη δεν πονάς.
-
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Θύμισε μου κρουζάκια είσαι 1.6 ή 1.8 ? Εγώ 1.8 αυτόματος ο υπολογιστής ταξιδίου (τον μηδενίζω κάθε μήνα περίπου) μου βγάζει μέση κατανάλωση μεταξύ 9.5 και 10 με οδήγηση 95% πόλη.
Ειναι το LS plus 1.6 .Κ'εγω το 90% των χλμ.στην πολη.
Ανέβηκε πάλι
Λοιπόν γέμισε και μηδένισέ το.Και μέτρα μέχρι το κοντερ να φτάσει τα 300 χιλιόμετρα.Έτσι οι μεταβολές θα περνάνε γρήγορα στο trip computer λόγο λίγων χιλιομέτρων γιατί αν ανέβουν τα χιλιόμετρα δεν πέφτει εύκολα η μέση.Αν δεν πέσει έτσι μάλλον δεν την γλιτώνεις την επισκεψούλα στο συνεργείο.Θα εξαντλησω ολες τις λογικες πιθανοτητες ,και μετα θα το παω στο συνεργειο.Για να δουμε τι θα κανει τωρα με την 100αρα και τον μηδενισμενο του υπολογιστη ταξιδιου
Μηδενισε το και δουλεψετο στις 2000 με 2500 στροφες το πολυ. Να προτιμας μεγαλυτερες σχεσεις ταχυτητων που διχνουν μικροτερη καταναλωση.
Ετσι θα το δουλεψω για τα επομενα 300χλμ ,και βλεπουμε.
όταν λες πόλη τι εννοείς??
αν εννοείς πχ καθημερινά κατεχάκη σε ώρα αιχθής η κατανάλωση είναι λογική...
ακόμα μοιάζει σφιγμένο το μοτέρ... κάνε κανα ταξίδι και ανέβασε υψηλες στροφες -
Τον ενα χρονο που εχω το αυτοκινητο τα χλμ ειναι 10,600 περιπου ,δεν εχουν φτασει τα 15,000.
Εαν εκανα πανω απο 15,000 τοτε ισως το σκεφτομουν σοβαρα για υγραεριο.Βεβαια εδω στην Κρητη η τιμη του εχει παει περιπου στα 90λεπτα σε σχεση με τα 70λεπτα που πωλειται στην υπολοιπη Ελλαδα,και ειμαι σιγουρος οτι στο κρατος που ζουμε εαν δουν οτι πληθαινουν τα αυτοκινητα με υγραεριο θα αυξησουν τους φορους.... και θα ειναι ''μια η αλλη'' .
Η μετακινησεις μου ειναι στην πολη του Ηρακλειου που για οσους δεν ξερουν εχει τεραστιο κυκλοφοριακο προβλημα.
Οσο για τον κινητηρα, και εγω πιστευω οτι δεν εχει ανοιξει ακομα,αν και του εχω κανει 2-3 ξεκαπνισματα. -
Και κατι πρακτικο για τους κρουζακιδες
Youtube Video -
εγω ρωτησα στην αντιπροσωπεια στα γιαννιτσα και μου ειπανε 1400 ευρω και 3 χρονια εγγυηση το σκεφτομαι σοβαρα γιατι απο τον πρωτο χρονο γινεται αποσβεση
-
Αυτο εχω μαθει κ'εγω ( οχι απο την αντιπροσωπεια ) οτι ειναι το κοστος περιπου.... Επισης εμαθα οτι υπαρχουν και φθηνοτερα, βεβαια με το αντιστοιχο ρισκο που κοστιζουν περιπου στα 700ευρω.
-
υπαρχει καποιος που να εβαλε υγραεριο να μας ενημερωσει;
-
Ο χρήστης antonis NO1 έγραψε:
υπαρχει καποιος που να εβαλε υγραεριο να μας ενημερωσει;Για δες και αυτο:http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=13461
-
ρε φιλε κρουζακια, αν κινεισαι στο Ηρακλειο που η μεγαλυτερη αποσταση χωρις φαναρι πρεπει να ειναι 100 μετρα, και ειδικα αν μερικες απο τις μετακινησεις σου τις κανεις σε ωρες αιχμης ειναι απολύτως φυσιολογικο το 11,5 ποσο μαλλον αν μιλαμε για σχετικα βαρυ, αστρωτο και αξεκαπνιστο ατμοσφαιρικο 1600αρι... εμενα γνωμη μου ειναι να μην το πνιγεις αλλαζοντας κατω απο τις 2500 στροφες, γιατι μπουκωνεις τον κινητηρα και σιγουρα δεν κερδιζεις σε καταναλωση.. κανε κανενα ταξιδακι να ανοιξει το μοτερ και τα πραγματα ισως καλυτερεψουν καπως.. παντως προβλημα δε νομιζω να εχει ο κινητηρας, αλλα η πολη που κινεισαι..
-
Καπνισμένο μοτέρ σε εποχές Euro5, που ψεκάζει καύσιμο με το σταγονόμετρο και αυτό μετά από διαβούλευση με τους 4 εγκεφάλους και τους 42 αισθητήρες, δεν υφίσταται. Χιλιόμετρα για τεντώσουν καλά τα μοτέρ της GM, χρειάζονται...
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
ρε φιλε κρουζακια, αν κινεισαι στο Ηρακλειο που η μεγαλυτερη αποσταση χωρις φαναρι πρεπει να ειναι 100 μετρα, και ειδικα αν μερικες απο τις μετακινησεις σου τις κανεις σε ωρες αιχμης ειναι απολύτως φυσιολογικο το 11,5 ποσο μαλλον αν μιλαμε για σχετικα βαρυ, αστρωτο και αξεκαπνιστο ατμοσφαιρικο 1600αρι... εμενα γνωμη μου ειναι να μην το πνιγεις αλλαζοντας κατω απο τις 2500 στροφες, γιατι μπουκωνεις τον κινητηρα και σιγουρα δεν κερδιζεις σε καταναλωση.. κανε κανενα ταξιδακι να ανοιξει το μοτερ και τα πραγματα ισως καλυτερεψουν καπως.. παντως προβλημα δε νομιζω να εχει ο κινητηρας, αλλα η πολη που κινεισαι..το μοτέρ θα 'ανοίξει ' με τα km....
δεν έχει νόημα η έννοια ξεκάπνισμα σε σύγχρονο μοτέρ... -
Mια χαρά έχει νόημα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Mια χαρά έχει νόημα.για πες...
-
Τι να σου πω βρε συ; Ένα μοτέρ που δουλεύει συνέχεια σε 1η-2α μέσα στην πόλη σαφώς και χρειάζεται ένα ξεκάπνισμα πού και πού. Εδώ εγώ στο δικό μου (που δεν δουλεύει τεμπέλικα) και βλέπω διαφορά στην επιστροφή μετά από ξέσκισμα στην πίστα.
Chevrolet Cruze