-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Φάτε λίγο τα τακάκια στις άκρες τους, γιαυτό μάλλον σφυρίζουν. Ή περιμένετε, όταν φαγωθούν λίγο θα σταματήσουν.Εαν το κανουν αυτο στην αντιπροσωπεια ,( χωρις κοστος φυσικα ) κανενα προβλημα.
Το τριξιμο δεν το εκανε απο την αρχη,μετα τα 5000χλμ τα παρατηρησα εγω.Εχω κανει 10700περιπου,δεν θα επρεπε να ειχαν φαγωθει τα τακακια ,αρκετα για να μην τριζουν ? -
Λίγο γιαλοχαρτάρισμα στα τακάκια συνήθως είναι η λύση στο τρίξημο των φρένων.
Εγώ δεν έχω τέτοιο πρόβλημα στο δικό μου και δεν έχω άποψη για το συγκεκριμένο θόρυβο.
Δηλ Πότε ακούγεται πιο πολύ; Πόσο δυνατο είναι το φρενάρισμα όταν ακούγεται; κλπ.
Σίγουρα σε ένα συνεργείο θα βρουν την λύση, δεν είναι και τόσο σοβαρό το πρόβλημα, έστω και η αντικατάστασή τους σαν τελευταία λύση θα διορθώσει το πρόβλημα. -
Σιγουρα δεν ειναι μεγαλο προβλημα.Σπαστικο ειναι...
Ακουγεται μονο στην οπισθεν ,με σχεδον μηδενικη ταχυτητα ,σε ολα τα φρεναρισματα και ειναι ο κλασικος θορυβος απο τακακια που τριζουν.
Εγω θα το λυσω οταν κανω στο αμαξι το πρωτο του σερβις. -
Ο αναπτηρας δεν δουλευει απο χθες!
Δεν μπορω να συνδεσω το GPS.
Ελπιζω να ειναι ασφαλεια και να μην χρειαστει να ανοιξουν κατω απο το χειροφρενο! -
Συνήθως ασφάλεια είναι...
-
Ο χρήστης glko έγραψε:
Ο αναπτηρας δεν δουλευει απο χθες!
Δεν μπορω να συνδεσω το GPS.
Ελπιζω να ειναι ασφαλεια και να μην χρειαστει να ανοιξουν κατω απο το χειροφρενο!Κατά 99% είναι ασφάλεια. Αν στο ξανακάνει αφού την αλλάξεις, να τσεκάρεις το τροφοδοτικό του GPS.
-
http://www.highoctane.gr/sbj.aspx?sbj=1 ... =chevrolet
Να πως θα ανεβουν ακομα περισσοτερο οι πωλησεις του! -
Φίλοι CRUZEάκηδες, καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω τον φίλο Cruzakia για το καλωσόρισμα.
Όπως έχω ήδη πει, έχω το LS PLUS S/R (1.6) ΛΕΥΚΟ.
Το έχω από αρχές ΦΕΒ 2010 και σε γενικές γραμμές είμαι αρκετά ευχαριστημένος λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τη σχέση τιμής – ποιότητας.
Τα χιλιόμετρα που έχω μέχρι τώρα είναι περίπου 4.500km. Δεν το κυκλοφορώ ιδιαίτερα διότι αφ’ ενός είμαι φανατικός μηχανόβιος (DL-650 VSTROM) και αφ’ ετέρου εργάζομαι στο κέντρο των Αθηνών, οπότε όπως καταλαβαίνεται εκ των πραγμάτων κυκλοφορεί μόνο ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο.
Όσον αφορά στις καταναλώσεις, η δική μου ένδειξη είναι κολλημένη εδώ και αρκετό καιρό στα 10,9 Lt / km.
Θεωρώ ότι είναι υψηλή και ότι αυτό οφείλεται στο σχετικά βαρύ αμάξωμα και στον «ψιλοασθενικό» κινητήρα των 1.6Lt.
Παρ’ όλα αυτά έχω συμβιβαστεί με αυτή την κατανάλωση και τη θεωρώ δεδομένη.
Τώρα, σχετικά με το τρίξιμο των φρένων στην όπισθεν, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω με τον φίλο nikstar διότι διαβάζοντας τις αναφορές από τους υπόλοιπους CRUZEάκηδες, διαπιστώνει κανείς ότι όσα km και να έχει το αυτοκίνητο, το τρίξιμο παραμένει οπότε δεν είναι θέμα «φαγώματος» ή γυαλοχαρτίσματος στα τακάκια.
Επιπλέον, διαβάζοντας αναφορές σε άλλα forum, διαπίστωσα ότι το ίδιο πρόβλημα έχει παρουσιαστεί και σε άλλους κατασκευαστές. Δεν θυμάμαι μοντέλο αυτοκινήτου αλλά ο κάτοχος του είχε ταλαιπωρηθεί από αλλεπάλληλες επισκέψεις σε επίσημο εξουσιοδοτημένο συνεργείο όπου δεν μπορούσαν να καταλήξουν σε συμπέρασμα οπότε ξεκίνησαν με τρίψιμο στα τακάκια, μετά του τα αλλάξανε τα τακάκια και τελικά μετά από δική του επιμονή (και απαίτηση) του άλλαξαν τις δαγκάνες και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.
Με το ίδιο σκεπτικό λοιπόν και επειδή έχω αρκετές τραυματικές εμπειρίες από επίσημα εξουσιοδοτημένα συνεργεία πιστεύω ότι αν δεν δούμε το θέμα συλλογικά, το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα η ταλαιπωρία και τα αλλεπάλληλα χωρίς λόγο «κατσαβιδιάσματα» από τον κάθε «εξουσιοδοτημένο» μάστορα, ενώ εάν απευθυνθούμε ως ομάδα στην αντιπροσωπεία αναφέροντας το πρόβλημα, σίγουρα θα τους αναγκάσουμε να δουν το θέμα πιο σοβαρά και να το αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα.
Αυτά προς το παρόν.
Περιμένω τις απόψεις σας. -
καλό άρθρο και αρκετές φωτογραφίες για το 1.8 στο τελευταίο AUTOMAG.
-
Ο χρήστης STRATOS.T έγραψε:
Φίλοι CRUZEάκηδες, καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω τον φίλο Cruzakia για το καλωσόρισμα.
Όπως έχω ήδη πει, έχω το LS PLUS S/R (1.6) ΛΕΥΚΟ.
Το έχω από αρχές ΦΕΒ 2010 και σε γενικές γραμμές είμαι αρκετά ευχαριστημένος λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τη σχέση τιμής – ποιότητας.
Τα χιλιόμετρα που έχω μέχρι τώρα είναι περίπου 4.500km. Δεν το κυκλοφορώ ιδιαίτερα διότι αφ’ ενός είμαι φανατικός μηχανόβιος (DL-650 VSTROM) και αφ’ ετέρου εργάζομαι στο κέντρο των Αθηνών, οπότε όπως καταλαβαίνεται εκ των πραγμάτων κυκλοφορεί μόνο ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο.
Όσον αφορά στις καταναλώσεις, η δική μου ένδειξη είναι κολλημένη εδώ και αρκετό καιρό στα 10,9 Lt / km.
Θεωρώ ότι είναι υψηλή και ότι αυτό οφείλεται στο σχετικά βαρύ αμάξωμα και στον «ψιλοασθενικό» κινητήρα των 1.6Lt.
Παρ’ όλα αυτά έχω συμβιβαστεί με αυτή την κατανάλωση και τη θεωρώ δεδομένη.
Τώρα, σχετικά με το τρίξιμο των φρένων στην όπισθεν, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω με τον φίλο nikstar διότι διαβάζοντας τις αναφορές από τους υπόλοιπους CRUZEάκηδες, διαπιστώνει κανείς ότι όσα km και να έχει το αυτοκίνητο, το τρίξιμο παραμένει οπότε δεν είναι θέμα «φαγώματος» ή γυαλοχαρτίσματος στα τακάκια.
Επιπλέον, διαβάζοντας αναφορές σε άλλα forum, διαπίστωσα ότι το ίδιο πρόβλημα έχει παρουσιαστεί και σε άλλους κατασκευαστές. Δεν θυμάμαι μοντέλο αυτοκινήτου αλλά ο κάτοχος του είχε ταλαιπωρηθεί από αλλεπάλληλες επισκέψεις σε επίσημο εξουσιοδοτημένο συνεργείο όπου δεν μπορούσαν να καταλήξουν σε συμπέρασμα οπότε ξεκίνησαν με τρίψιμο στα τακάκια, μετά του τα αλλάξανε τα τακάκια και τελικά μετά από δική του επιμονή (και απαίτηση) του άλλαξαν τις δαγκάνες και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.
Με το ίδιο σκεπτικό λοιπόν και επειδή έχω αρκετές τραυματικές εμπειρίες από επίσημα εξουσιοδοτημένα συνεργεία πιστεύω ότι αν δεν δούμε το θέμα συλλογικά, το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα η ταλαιπωρία και τα αλλεπάλληλα χωρίς λόγο «κατσαβιδιάσματα» από τον κάθε «εξουσιοδοτημένο» μάστορα, ενώ εάν απευθυνθούμε ως ομάδα στην αντιπροσωπεία αναφέροντας το πρόβλημα, σίγουρα θα τους αναγκάσουμε να δουν το θέμα πιο σοβαρά και να το αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα.
Αυτά προς το παρόν.
Περιμένω τις απόψεις σας.Εμενα η αντοιπροσωπεια στα γιαννιτσα για τα τακακια και τον μετρητη εξ θερμοκρασιας που κολαει μου ειπαν περιμενουν τα κεντρικα για ανακλιση. Περιμενω απο το φευρουαριο.ΗΜΑΡΤΟΝ
-
Για τα τακάκια πάντως δεν νομίζω να βγει άκρη όλοι θα σας πουν οτι είναι θέμα χρήσης.
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Για τα τακάκια πάντως δεν νομίζω να βγει άκρη όλοι θα σας πουν οτι είναι θέμα χρήσης.Το παραδεχτηκαν το προβλημα απλα περιμενουν ενημερωση απο τα κεντρικα.Μηπως πρεπει να αντιδρασουμε ολοι για να δουμε φως;
-
Σας προτείνω να 'google-άρετε' ΘΟΡΥΒΟΣ ΣΤΑ ΠΙΣΩ ΦΡΕΝΑ ΣΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ και να δείτε πόσες περιπτώσεις από TOYOTA-SEAT-VW-OPEL υπάρχουν καταγεγραμμένες και πόσο ταλαιπωρούνται οι κάτοχοι των αυτοκινήτων από όλα αυτά τα ανίδεα 'εξουσιοδοτημένα' συνεργεία.
Όπως σας έχω ήδη πει, μετά από δύο (2) email που έστειλα στη CHEVELLAS πήρα τηλεφωνική απάντηση στις 10/11/2010 ότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ.
Δηλαδή ήμουν ο πρώτος που το ανέφερα ? Δε νομίζω !
Ο φίλος antonis No1, γράφει ότι ήδη τους το έχει πει εδώ και καιρό και ακόμα περιμένει την επίσημη οδηγία της CHEVELLAS προς τα συνεργεία.
Πιστεύω ότι σίγουρα έχει αναφερθεί και από άλλους, όμως μάλλον η CHEVELLAS κάνει την πάπια.
Οπότε επιμένω ότι μία ομαδική 'αντίδραση' θα ήταν προς όφελος όλων μας. -
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
http://www.highoctane.gr/sbj.aspx?sbj=1808&comp=chevrolet
Να πως θα ανεβουν ακομα περισσοτερο οι πωλησεις του!up!...
-
Αυτό το Σαββατοκύριακο το Cruze αναμένεται να σηκώσει την πρώτη του κούπα στο WTCC. Βρίσκεται 74 βαθμούς μπροστά και ο αγώνας γίνεται στο Macau, στο οποίο η Chevrolet έχει πάρει τέσσερις από τους έξι αγώνες από το 2007. Το πρωτάθλημα οδηγών ήδη έχει κριθεί και ανήκει στον Yvan Muller, πάλι με Cruze. Από ότι φαίνεται, double-joint, multilink και turbodiesel με 450Nm, δεν είναι το παν στους αγώνες, το Cruze με McPherson, ημιάκαμπτο και δίλιτρο βενζίνα, θα τα σηκώσει όλα φέτος...
http://www.fiawtcc.com/Read_News.asp?idNews=745Όσοι Cruzoπληκτοι, σπεύστε να συντονιστείτε στο Eurosport ...
http://www.fiawtcc.com/html/uploadedFil ... VTimes.pdfΑ, επίσης το Cruze πήρε και το οδηγών στο BTCC...
http://www.btcc.net/html/generalnews_de ... earchterm= -
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Αυτό το Σαββατοκύριακο το Cruze αναμένεται να σηκώσει την πρώτη του κούπα στο WTCC. Βρίσκεται 74 βαθμούς μπροστά και ο αγώνας γίνεται στο Macau, στο οποίο η Chevrolet έχει πάρει τέσσερις από τους έξι αγώνες από το 2007. Το πρωτάθλημα οδηγών ήδη έχει κριθεί και ανήκει στον Yvan Muller, πάλι με Cruze. Από ότι φαίνεται, double-joint, multilink και turbodiesel με 450Nm, δεν είναι το παν στους αγώνες, το Cruze με McPherson, ημιάκαμπτο και δίλιτρο βενζίνα, θα τα σηκώσει όλα φέτος...
http://www.fiawtcc.com/Read_News.asp?idNews=745Όσοι Cruzoπληκτοι, σπεύστε να συντονιστείτε στο Eurosport ...
http://www.fiawtcc.com/html/uploadedFil ... VTimes.pdfΑ, επίσης το Cruze πήρε και το οδηγών στο BTCC...
http://www.btcc.net/html/generalnews_de ... earchterm= -
θα ηθελα να κανω την εξης ερωτηση.οταν κινηστε στο δρομο μπαινη αερας απο τους αεραγωγους?αν και το πηρα τον δεκεμβριο τοσο εντονο προβλημα δεν ειχα αλλα τωρα εχω μεγαλο προβλημα σε σημειο που θολονουν τα τζαμια και βαζω συνεχεια το καλοριφερ.και μια ερωτηση ακομα..οταν βαζεται το καλοριφερ παιρνη αμεσως το κλιμα ενω δεν ειναι πατημενο το κουμπι?εμενα δουλευη μονιμα μολις πατησω το on/off.(το κουμπι του κλιμα μαλλον ειναι για μοστρα).
-
Ο χρήστης mertz1966 έγραψε:
θα ηθελα να κανω την εξης ερωτηση.οταν κινηστε στο δρομο μπαινη αερας απο τους αεραγωγους?αν και το πηρα τον δεκεμβριο τοσο εντονο προβλημα δεν ειχα αλλα τωρα εχω μεγαλο προβλημα σε σημειο που θολονουν τα τζαμια και βαζω συνεχεια το καλοριφερ.και μια ερωτηση ακομα..οταν βαζεται το καλοριφερ παιρνη αμεσως το κλιμα ενω δεν ειναι πατημενο το κουμπι?εμενα δουλευη μονιμα μολις πατησω το on/off.(το κουμπι του κλιμα μαλλον ειναι για μοστρα).Ναί μπαίνει κανονικά ο αέρας στους αεραγωγούς,ειναι θέμα ρύθμισης .Δεν έχει κανένα πρόβλημα ο κλιματισμός σου,οταν πατάς το ΟΝ αυτόματα ανοίγει στην ψύξη.Και στο δικό μου έτσι λειτουργεί,και μετά πατάω το κουμπί που διαχέει τον αέρα στα τζάμια,το βάζω στην ένταση 1 και κανένα πρόβλημα με θάμπωμα και υγρασίες ( μέ τήν ψύξη στήν θέση off) .
-
Καποιο αλλο προβλημα εβγαλε το cruze; η ερωτηση απευθυνεται σε ολους
-
οταν λες ρυθμιση τι ενοης?οταν κινουμαι δεν μπαινη αερας σχεδον καθολου.μονο οταν βαλω το καλοριφερ μπαινη αερας.
Chevrolet Cruze