-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Σήμερα άνοιξα φώτα, υαλοκαθαριστήρες, ανεμιστήρα και με το που πάτησα το κουμπί της αντίστασης για πίσω τζάμι και καθρέπτες άρχισε ένα δυνατό τρέμουλο και σφύριγμα από μπροστά (φαντάζομαι ο ιμάντας του δυναμό).
Παίζει με το σημερινό κρύο να έπεσε κατά πολύ η απόδοση της μπαταρίας; Καινούργια είναι, ούτε τρείς μήνες πάνω στο αυτοκίνητο.Μόνο η γεννήτρια «ζορίστηκε» για αυτό και το τρίξιμο του ιμάντα. Προπαντός η αντίσταση είναι –μετά τη μίζα- το ποιο ενεργοβόρο τμήμα των ηλεκτρικών τόσο που ανεβάζει περί τα 2% τη κατανάλωση.
-
Δε θυμάμαι να μου το χει ξανακάνει πάντως ενώ στο ενδιάμεσο αλλάχτηκε ο ιμάντας δυναμό. Παίζει να σχετίζεται;
-
αν κάνεις αυτό που σου γράφω, θαχεις λιγότερες απορίες
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Μετα απο την διαδρομή Τρίκαλα - Θεσσαλονίκη με χιονι και σχετικά μεγαλες ταχυτητες για δρόμο στρωμένο με χιονι όταν εφθασα αεροδρόμιο το αμαξι δν χτυπουσε καν μιζα να ξαναπάρει μπροστά. Μετά από ταλαιπωρία με οδικη κ συνεργεια, πηρε μπροστα δίνοντας ρεύμα στη μιζα στην οποία δν εφθανε ρεύμα. Μια καλωδιωση που φθανει στο πλαι του σασμαν έγινε καλοκαιρινή απο τα χιόνια.
Τι λύσεις υπάρχουν?
Το αμαξι ελπίζω στεγνωνοντας να ξαναπαρει μπροστά.Υ. Γ. Εχω παραγγείλει ήδη ενα σπρέι βερνικι καλωδιων-χαλκου κτλ. αν κ αμφιβάλλω αν θα δεχτεί κάποιος να το ρίξει. (καθαριζουμε καλωδια με σπρει ηλεκτρικων επαφων χωρίς λάδι? Με Οινόπνευμα?)
Το κοψε ραψε φοβάμαι οτι θα μ δημιουργήσει τα ίδια απλά αργότερα, έχει πολλά καλώδια που καταληγουν σε φυσα.Πρόσεχε η καλωδίωση που γυμνώθηκε μην ακουμπήσει στο αμάξωμα και γίνει φως και ήχος.
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Μετα απο την διαδρομή Τρίκαλα - Θεσσαλονίκη με χιονι και σχετικά μεγαλες ταχυτητες για δρόμο στρωμένο με χιονι όταν εφθασα αεροδρόμιο το αμαξι δν χτυπουσε καν μιζα να ξαναπάρει μπροστά. Μετά από ταλαιπωρία με οδικη κ συνεργεια, πηρε μπροστα δίνοντας ρεύμα στη μιζα στην οποία δν εφθανε ρεύμα. Μια καλωδιωση που φθανει στο πλαι του σασμαν έγινε καλοκαιρινή απο τα χιόνια.
Τι λύσεις υπάρχουν?
Το αμαξι ελπίζω στεγνωνοντας να ξαναπαρει μπροστά.Υ. Γ. Εχω παραγγείλει ήδη ενα σπρέι βερνικι καλωδιων-χαλκου κτλ. αν κ αμφιβάλλω αν θα δεχτεί κάποιος να το ρίξει. (καθαριζουμε καλωδια με σπρει ηλεκτρικων επαφων χωρίς λάδι? Με Οινόπνευμα?)
Το κοψε ραψε φοβάμαι οτι θα μ δημιουργήσει τα ίδια απλά αργότερα, έχει πολλά καλώδια που καταληγουν σε φυσα.Πρόσεχε η καλωδίωση που γυμνώθηκε μην ακουμπήσει στο αμάξωμα και γίνει φως και ήχος.
Αν και δεν πρέπει να περνάει σοβαρό ρεύμα απο αυτα, ολα είναι πιθανα. Αρχικά Δευτέρα θα πάει σε ηλεκτρολογο και βλέπουμε. Γυρισε το αμαξι Τρίκαλα χωρίς να το σβησουμε, παρκαρε σπίτι, αλλά δεν ξαναπαιρνει.
Υ. Γ. Η μ@@@@κια πρέπει να εγινε πριν τα διόδια των μαλγαρων, ο δρόμος δν καθαριστηκε ποτέ, και σε μια φαση η κοιλιά του αυτοκινήτου εξυνε παγωμενο χιονι...... Απαράδεκτη η διαχειριστρια εταιρεία, τζάμπα τα λεφτα για τα διόδια.
-
@W202 AMG
Φαντάζομαι το περιστατικό αφορά στην W202 και θα ήθελα να σε ρωτήσω αν
το αμάξι φοράει προστατευτική ποδιά. Αν όχι μήπως θα πρέπει να το σκεφτείς?? -
Ο χρήστης Ηνίοχος έγραψε:
@W202 AMG
Φαντάζομαι το περιστατικό αφορά στην W202 και θα ήθελα να σε ρωτήσω αν
το αμάξι φοράει προστατευτική ποδιά. Αν όχι μήπως θα πρέπει να το σκεφτείς??Ναι την w202 , φοράει προστατευτικη ποδια κινητηρα. Ειχα σκεφτεί για προστατεύτικη ποδιά σασμαν αλλά εχουν αναφερθεί περιστατικα υπερθερμανσης στα w203. Μετά από αυτό θα μπει οπωσδήποτε.Ειναι και αυτόματο και δν παίρνει μπροστά (ή υπάρχει τρικ?). Ταλαιπωρία, παραλιγο μια χαμμενη πτήση αν εμενε σε ΣΕΑ της εθνικής και τρ μια κατάσταση που δεν υπάρχει σιγουρη λύση.
Μέχρι στιγμής :
1)κοψιμο - καλαι και μονωση
2)μόνωση όπως είναι
3) φτιαχτη καλωδιωση για αυτό το κομμάτι, φοβάμαι ότι θα σακατευτει η πλεξουδα πιο ψηλά, παλι για κοπτοραπτικη πρόκειται
4)η ιδέα μου, με το μονωτικο βερνικι. Γνωρίζει κανείς τη χρήση του και τις δυνατότητες του?Πισω στο μυαλό μου εχω οτι μπορεί και να μην φταιει η καλωδιωση. Η μιζα νεκρη, αντλια βενζινης επίσης και δεν φτάνει ρεύμα στη μιζα. Διακοπτης-ρελε μιλας παιρνει εντολη απο καλώδιο που καταλήγει στο σασμαν?!
-
Πάντως πρώτη φορά ακούω για καλώδια που περνάνε εξωτερικά του πατώματος, ώστε να είναι σε θέση να έρθουν σε επαφή με χιόνια, πάγο, χόρτα, πέτρες κτλ.
Μήπως δεν κατάλαβα κάτι καλά;;; -
@W202 AMG
Ψάξε το και με την βοήθεια μηχανικού που εμπιστεύεσαι, φαντάζομαι υπάρχει χρόνος.
Καλή επιτυχία και πες μας πως λύθηκε, τελικά. -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
πηρε μπροστα δίνοντας ρεύμα στη μιζα στην οποία δν εφθανε ρεύμα. Μια καλωδιωση που φθανει στο πλαι του σασμαν ...χιόνια.Ο ηλεκτρολόγος θα ξεκινήσει από πάνω, και αν relay οκ, να τσεκάρει γύρω από το 105
https://mercedes.7zap.com/en/eu/fg/car/ ... 0/0/0/#105 -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Πάντως πρώτη φορά ακούω για καλώδια που περνάνε εξωτερικά του πατώματος, ώστε να είναι σε θέση να έρθουν σε επαφή με χιόνια, πάγο, χόρτα, πέτρες κτλ.
Μήπως δεν κατάλαβα κάτι καλά;;;Έρχονται απο τον κινητήρα προς το αυτόματο σασμαν διαγωνια προς τα κατω, ώσπου καταλήγουν σε μια φυσα λίγο πιο ψηλά απο το καρτερ. Δηλαδή κινούνται ψηλά απο το τούνελ εως χαμηλά δίπλα στο σασμαν. Τώρα χιονι ήταν, παγωμένο κομμάτι χιονι, τι να πω, σε ολο το ταξίδι ήταν απεριγραπτη η κατάσταση, μηδέν αποχιονισμος, συνέχεια χτυπουσε χιονι στο σασί
-
Ο χρήστης dimau έγραψε:
πηρε μπροστα δίνοντας ρεύμα στη μιζα στην οποία δν εφθανε ρεύμα. Μια καλωδιωση που φθανει στο πλαι του σασμαν ...χιόνια.
Οε ηλεκτρολόγος θα ξεκινήσει από πάνω, και αν relay οκ, να τσεκάρει γύρω από το 105
https://mercedes.7zap.com/en/eu/fg/car/ ... 0/0/0/#105Σε ευχαριστώ πολύ dimau, θα το τυπωσω και Δευτέρα θα το δωσω στον μηχανικό.
-
Μου ήρθε φλασια. Με τον επιλογεα στην οπισθεν και στο D δν παίρνει μπροστά όπως και τρ. Αρα απο αυτα τα καλωδια καποιο δίνει απλα εντολή οτι ο επιλογεας είναι στο P. Το θέμα είναι να δεχτεί ο μηχανικός να τα καθαρίσει κ απλα να τα μονωσει.
-
Το αμαξι προς το παρόν φτιαχτηκε, ήταν όντως ενα καλώδιο για να δίνει εντολη αν το σασμαν είναι στο παρκινγκ ή όχι. Τώρα παίρνει μπροστά σε ολες τις θέσεις και είναι προσωρινή λύση. Ο ηλεκτρολόγος λέει ότι θέλει αμεσα πλεξουδα απο τη φυσα εως 1 μετρο ψηλά για να γίνει η ένωση. Ναι μεν το πρόβλημα τρ μπορεί να είναι χαμηλά αλλά και ψηλά η καλωδιωση είναι χάλια και καμμένη. Μου είπε ότι πρέπει να βρω καινούργια. Καινούργχιο κομμάτι δν νμζω να βρω, ολη η καλωδιωση πρέπει να πάει 350-400€.
Υπάρχει περίπτωση να βρω καινούργια φυσα με λίγα εκατοστα καλώδια? Τι συμβαίνει σ αυτες τις περιπτώσεις?
Η μεταχείρισμενη απορρίφθηκε λόγω ιδιας καταστασης.
Υ. Γ. Το πρόβλημα δεν είναι μονο η μονωση αλλά και ο ίδιος ο χαλκός ο οποίος έχει μαυρισει-οξειδωθει και δν κολλιεται. -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Δε θυμάμαι να μου το χει ξανακάνει πάντως ενώ στο ενδιάμεσο αλλάχτηκε ο ιμάντας δυναμό. Παίζει να σχετίζεται;Παίζει. Πιθανό να θέλει λίγο παραπάνω σφίξιμο. Πίεσε με το δάχτυλό σου πρέπει να έχει ελάχιστο τζόγο. Ολα αυτά στο περίπου και εντελώς εμπειρικά το σωστό είναι να τοποθετηθεί μετρητής τάνυσης.
-
Το δικό μου αυτοκίνητο έχει γύρω 75.000 χιλιόμετρα δεν πάει καλά στον δρόμο και κλωτσάει, στο γκάζι μερικές φορές δεν τραβάει. Δεν έχω αλλάξει ακόμα τον δίσκο πλατό, μήπως είναι δίσκος πλατό;
-
Δεν νομίζω δίσκος. Δες μπουζοκαλωδια, πολλαπλασιαστές και καθαρισμό πεταλούδας.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Δεν νομίζω δίσκος. Δες μπουζοκαλωδια, πολλαπλασιαστές και καθαρισμό πεταλούδας.Πλατό ήταν τελικά, μαζί με κάτι άλλα που μου είπαν ρουλεμάν και τέτοια πόσο κοστίζει περίπου;
-
Άλλαξες δίσκο πλατό και τώρα είναι εντάξει;;;;
Πρώτη φορά ακούω για κομπιασματα από δίσκο και φθορά με μόλις 75000 χλμ.
Ποιο αυτοκίνητο;;;; -
Ίσως να φταίει η κακή οδήγηση, θα ψάξω και θα επανέλθω γιατί η τιμή που μου είπαν για δίσκο και εργασία μου φάνηκε πανάκριβη 900 ευρώ, δεν το άλλαξα φυσικά ακόμα.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........