-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Suzuki jimny m13a όχι vvt, έβγαλε error 0400 egr...
Εσβησα λαμπάκι και μετά από καμιά 10αρια μέρες ξανά άναψε. Κάνουμε καθαρισμό και αν ναι, πρέπει να βγει ή με σπρέι από τη πεταλούδα θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα?
Επίσης δεν έχω καταφέρει να βρω τι κωδικό έχει για καινούργια, όλα τα πρώτα αποτελέσματα βγάζουν για g13b και με τρελή τιμή...
Έχει κάποιες στο car μεταχειρισμενες ή 'ανακατασκευασμενες' αλλά δε ξέρω αν είναι όντως για αυτό το κινητήρα... Πχ μια αγγελία οι κωδικοί που αναφέρει κάνει για vitara xl7...
Συνεργείο που να ασχολείτε με suzuki έχουμε?
Όταν είναι με check engine ο δεύτερος λ δείχνει να μετράει πάνω από 1,2volt σχεδόν σταθερά, ενώ ο 1 παίζει κανονικά από 0,3 μέχρι 1
Αν το σβήσω και κάνει τους 'κύκλους' των τεστ, τότε ο 2 πέφτει κάτω από 1 volt και έχει αργό παίξιμο από 0,2 μέχρι 0,8 voltΣτάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δες αν εχει βουλωσει, ή αν κανα σωληνακι υποπιεσης ειναι τρυπιο μπορει να ειναι χιλια δυο
αν μπορεσω και εχω χρονο θα βωρω καπου ενα service manual για jimny που έχω να το ανεβασω να το παρειςRead more at:
https://www.obd-codes.com/p0400Trident ευχαριστώ, έχω δει σωληνάκια αλλά δεν έχει κάτι εμφανές, υπάρχει περίπτωση ο 2ος λ να δίνει τέτοιο λάθος? Όταν βγάζει το σφάλμα μένει κολλημένος πάνω από 1,2volt...
Όταν το σβήνω γυρνάει σε πολύ χαμηλά στα 0,3 volt...Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
για να χεις θέμα τέτοιο, αν στο ρελαντί μπορείς να δεις τα STFT, πρέπει να τερματίζουν στο +27, το μέγιστο ειναι +30, και να μειώνονται στο γκάζωμα. Το 0400 σκέτο, δείχνει βουλωμένο σωληνάκι που έχει σχέση με egr.
-
Ο χρήστης dimau έγραψε:
για να χεις θέμα τέτοιο, αν στο ρελαντί μπορείς να δεις τα STFT, πρέπει να τερματίζουν στο +27, το μέγιστο ειναι +30, και να μειώνονται στο γκάζωμα. Το 0400 σκέτο, δείχνει βουλωμένο σωληνάκι που έχει σχέση με egr.Όχι τα stft και ltft είναι αρκετά καλά.
Θα δοκιμάσω μόλις ή όταν ξανά βγάλει σφάλμα, να καθαριστεί η egr και θα δούμε...Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εχω ενα πρόβλημα με τη μετάδοση του w202. Στην 2α ουσιαστικά (αυτόματο) με μισο εως τερμα γκαζι νιωθω μια δονηση σε ενα εύρος στροφων 2000+ εως 3000+.ξεκινα και σβηνει σταδιακά. 485.000χιλιομετρα,μεσαία τριβη και 1-2 ακόμη συνδεσμοι αλλαχτηκαν καπου στις 300.000.Στο διαφορικο δεν αλλαχτηκε ποτέ τίποτα. Ο μηχανικός το ελεγξε αλλα δν βρήκε κατι στο κεντρικό άξονα. Οσο πιο εντονη επιτάχυνση, οσο πιο πολυ φορτιο, τοσο πιο εντονο. Το αισθάνομαι καπου στο κεντρικό τουνελ και ειχε αρχισει πολυυυ καιρο πριν. Το αφήνω μέχρι να γίνει πολυ εντονο και να φανει? Παίζει τίποτα με το αυτόματο σασμαν(ελπίζω πως οχι).
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Εχω ενα πρόβλημα με τη μετάδοση του w202. Στην 2α ουσιαστικά (αυτόματο) με μισο εως τερμα γκαζι νιωθω μια δονηση σε ενα εύρος στροφων 2000+ εως 3000+.ξεκινα και σβηνει σταδιακά. 485.000χιλιομετρα,μεσαία τριβη και 1-2 ακόμη συνδεσμοι αλλαχτηκαν καπου στις 300.000.Στο διαφορικο δεν αλλαχτηκε ποτέ τίποτα. Ο μηχανικός το ελεγξε αλλα δν βρήκε κατι στο κεντρικό άξονα. Οσο πιο εντονη επιτάχυνση, οσο πιο πολυ φορτιο, τοσο πιο εντονο. Το αισθάνομαι καπου στο κεντρικό τουνελ και ειχε αρχισει πολυυυ καιρο πριν. Το αφήνω μέχρι να γίνει πολυ εντονο και να φανει? Παίζει τίποτα με το αυτόματο σασμαν(ελπίζω πως οχι).Σε w203 παρόμοιο πρόβλημα λύθηκε με αλλαγή βάσεων σεσμαν (αυτόματο) και κινητήρα
-
Κάτι τέτοιο υποψιαζομουν και ετοιμαζομουν να γράψω
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Βαση σασμαν ίσως μια φορά αλλαχτηκε, ή ποτέ, θα το τσεκάρω. Βάσεις κινητηρα κ μένα μου φαίνονται λιγο πεσμενες.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Βαση σασμαν ίσως μια φορά αλλαχτηκε, ή ποτέ, θα το τσεκάρω. Βάσεις κινητηρα κ μένα μου φαίνονται λιγο πεσμενες.Λοιπόν βάση σασμαν 280.000 αλλαγή και 320.000 1)Μεσαια τριβή 2)Συνδεσμος εμπρός 3)Συνδεσμος κεντρικός.
Σήμερα 485.000.Οταν ειχαν αλλαχθει τα 1-2-3 δεν ειχα καταλάβει και κατι σπουδαίο, ίσως και κακώς αλλαχθηκαν.
Απο Δευτέρα θα παω σε ραμπα να δω τη βαση του σασμαν. Τα 1-2-3 υπάρχει τρόπος να τα ελεγξω, είτε επιλέγοντας R-N-D είτε πιεζοντας τον κεντρικό (γίνεται ή τζαμπα θα σπρωχνω?) -
Πήγα σε ραμπα, εβαλα κενό και χειροφρενο. Κουνώντας τον κεντρικό άξονα ακουω χτυπο στο σασμαν και στο διαφορικο.
Υπάρχει η εξής διάταξη.
1)σασμαν-2)Συνδεσμος ελαστικος-3)Συνδεσμος (δεν το ειδα λογω αλουμινοπροστασιας4) Συνδεσμος ελαστικος5) διαφορικο.
Τα 2-4 δεν πρέπει να εχουν θεμα. Οταν πιανω τον κεντρικό εκατέρωθεν του 3 αισθάνομαι τζογο και χτυπο.
Τέλος η βάση του σασμαν οσο μπορουσα να δω δεν φαινοταν κομμένη αλλά πιεζοντας το προς τα επάνω το σασμαν κουνιοταν 1εκ. Σχετικά εύκολα
Θα κλείσω ραντεβού και στο συνεργείο ή θα βγαλω την αλουμινοπροστασια να ξερω τι να παραγγείλω. -
Πήγα σε ραμπα, εβαλα κενό και χειροφρενο. Κουνώντας τον κεντρικό άξονα ακουω χτυπο στο σασμαν και στο διαφορικο.
Υπάρχει η εξής διάταξη.
1)σασμαν-2)Συνδεσμος ελαστικος-3)Συνδεσμος (δεν το ειδα λογω αλουμινοπροστασιας4) Συνδεσμος ελαστικος5) διαφορικο.
Τα 2-4 δεν πρέπει να εχουν θεμα. Οταν πιανω τον κεντρικό εκατέρωθεν του 3 αισθάνομαι τζογο και χτυπο.
Τέλος η βάση του σασμαν οσο μπορουσα να δω δεν φαινοταν κομμένη αλλά πιεζοντας το προς τα επάνω το σασμαν κουνιοταν 1εκ. Σχετικά εύκολα
Θα κλείσω ραντεβού και στο συνεργείο ή θα βγαλω την αλουμινοπροστασια να ξερω τι να παραγγείλω. -
Καλησπέρα, έκανα εγγραφή μέσω tapatalk νεου χρήστη γτ δεν με αφήνει αλλιώς να συνδεθώ με τον υπάρχων λογαριασμό. Είμαι ο χρήστης Kger, ζητώ συγνώμη από τους διαχειριστές για την διπλό εγγραφή.
Απο εκει και πέρα μπήκα για να μπορέσω να ανεβάσω φωτογραφία απο ενα σημάδι που βρήκα στον πίσω προφυλακτήρα του αυτοκινήτου μου και να πάρω τα φωτα σας. Αφενός τι μπορεί να το προκάλεσε;; Επίσης, υπάρχει περίπτωση να εξαπλωθεί αυτό το ραγισματακι που φαίνεται να έχει το χρώμα, οπότε να πρέπει να το βάψω;
Στάλθηκε από το TA-1012 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Έχει ξαναβαφτεί; Το πήρες καινούργιο ή μεταχειρισμένο;
-
Καινούργιο είναι το αυτοκίνητο, αλλά αυτός ο προφυλακτήρας έχει αλλαχτεί γτ με είχαν τρακάρει. Ο οποίος ήρθε και βάφτηκε στην αντιπροσωπεία στην οποία έγινε η επισκευή.
-
Καλά πήγε το μυαλό μου σε ξαναβαμένο. Δεν έγινε σωστά η βαφή, πιθανόν να μην καθαρίστηκε καλά και σωστά, να μην ασταρώθηκε (λίγο απίθανο βέβαια) ή να χρησιμοποιήθηκε φτηνιάρικη μπογιά οπότε και έσκασε. Αν αυτό έγινε σε όλο τον προφυλακτήρα σιγά σιγά ίσως αρχίσει να γίνεται έτσι και αλλού.
Μια άλλη περίπτωση θα ήταν να το ακούμπησε κάποιος, να βυθίστηκε το πλαστικό και στην επαναφορά να έσπασε το χρώμα. Του δίνω πολύ λιγότερες πιθανότητες όμως γιατί εκεί ραγίζει σε κάθετες ή διαγώνιες γραμμές. -
Ο χρήστης KonstantinosG έγραψε:
Καλησπέρα, έκανα εγγραφή μέσω tapatalk νεου χρήστη γτ δεν με αφήνει αλλιώς να συνδεθώ με τον υπάρχων λογαριασμό. Είμαι ο χρήστης Kger, ζητώ συγνώμη από τους διαχειριστές για την διπλό εγγραφή.Απο εκει και πέρα μπήκα για να μπορέσω να ανεβάσω φωτογραφία απο ενα σημάδι που βρήκα στον πίσω προφυλακτήρα του αυτοκινήτου μου και να πάρω τα φωτα σας. Αφενός τι μπορεί να το προκάλεσε;; Επίσης, υπάρχει περίπτωση να εξαπλωθεί αυτό το ραγισματακι που φαίνεται να έχει το χρώμα, οπότε να πρέπει να το βάψω;
Στάλθηκε από το TA-1012 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μάλλον το χρώμα ήταν 'ζωντανό' όταν έπεσε από πάνω το βερνίκι.
-
καλημέρα
αν όντως ωφείλεται σε κακοτεχνία, μπορώ να το αποδείξω και να αποζημειωθώ; Ή απλά να ελπίσω να μην προχωρήσει; αλλιώς βάψιμο με δικά μου έξοδα....
-
Πήγαινε να τους το δείξεις και δες τι θα σου πουν. Εξαρτάται βέβαια και πότε έγινε η βαφή.
Αν δεν αναλάβουν ευθύνη δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να βγάλεις άκρη.Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πως είναι στην αφή εκείνο το σημείο. Εμένα μου φαίνεται σαν 'άγριο', όχι σαν λείο. Σαν να έχει ξεραθεί το βερνίκι σε εκείνο το σημείο. Η αστοχία στο βάψιμο μπορεί να βγει μετά από καιρό. Στο στοκάρισμα, μπορεί να φύγει ο στόκος αν δεν γίνει καλή δουλειά μετά από 2 μήνες (βάζω ένα τυχαίο διάστημα). Παλιά αυτό συνέβαινε μερικές φορές ανάλογα με τον βαφέα, αν δεν ήταν καλός. Ή αυτό που γράφει ο φίλος για το ζωντανό χρώμα, αν ο βαφέας, δεν το βάλει στον φούρνο για π.χ. 45 λεπτά για να ψηθεί και να φύγει και η υγρασία και το βάλει για οικονομία 30 λεπτά και μετά περάσει το βερνίκι, κάποια στιγμή η υγρασία του χρώματος θα εμφανισθεί. Πιθανότατα θα κάνει μία τοπική ή μεγαλύτερη θαμπάδα στο βερνίκι. Χοντρικά τα ξέρω.
Στην περίπτωσή σου, μπορεί να είναι υγρασία από το χρώμα όπως έγραψε φίλος παραπάνω, μπορεί όμως λόγω του ότι είναι κάπως 'άγριο' το χρώμα, σαν να έπεσε κάποιο υγρό που αλλοίωσε το βερνίκι σου. Μπορεί και όχι. Από απόσταση, μόνον εικασίες γίνονται. Μπορεί όπως είπε ο Πάνος να ακούμπησε απαλά ο προφυλακτήρας...... -
Το σημείο είναι άγριο αλλά αυτό ωφείλεται κυρίως στα ραγισματάκια που έχει το χρώμα νομίζω. Πάντως οι συνθήκες που το παρκάρω σε σπίτι και δουλειά μου κάνει τρομερή εντύπωση να με βρήκε κάποιος σε εκείνο το σημείο. Στην τελική ίσως είναι καλύτερα να με έχουν χτυπήσει ίσως γλιτώσω το βάψιμο προς ώρας. Από βδομάδα έχω κανονίσει επίσκεψη στην αντιπροσωπεία για να παραλάβω ένα αξεσουάρ οπότε θα το δω και αυτό.
-
https://www.novol.gr/page.php?pge=251&lng=1
Για κάτι τέτοιο μοιάζει...Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........