-
Αγορασα ζαντες τελικά KESKIN KT3 17', αν και η αναζήτηση λογω λιγων αναφορων ήταν ελλειπης, μου φανηκαν πανακριβες στην αγορά τους ως καινουργιες. Εγω τις αγορασα μεταχεισμενες αλλα αψογες. Φοβάμαι πολυ όταν τις βαλω στο αμάξι μην μου τις κλεψουν, ήδη πριν 2χρονια (προφανως της πλακας κλεφτρονια) προσπαθησαν να το κλεψουν, νομίζοντας ότι το αμαξι είναι όντως amg. Εκτός απο 4μπουλονια με κλειδαριά, υπάρχει κατι πιο αξιόπιστο? Έχει κανεις εμπειρία με απόπειρα κλοπής που να τον εσωσε καποια παρομοια μέθοδος?
-
Ελπίζω να το βάζω σωστά εδώ...
Σε Audi A2 1.4 75hp (βενζίνη), αφού άναψε το λαμπάκι ψυκτικού υγρού, είδα την παρακάτω εικόνα:
Το αυτοκίνητο πριν από ένα χρόνο είχε κόψει ιμάντα και έκανε ρεκτιφιέ - αλλαγή βαλβίδων. Για 2-3 μήνες το λαμπάκι άναβε συχνά (είχα προσθέσει 2-3 lt ψυκτικού συνολικά). Στην αλλαγή λαδιών ο μάστορας είπε ότι έσφιξε ένα κολάρο. Πάντως από τότε και μετά δεν είχα απώλειες μέχρι να δω αυτή την εικόνα του ψυκτικού υγρού ως φραπέ, η οποία με ανησύχησε. Ο μάστορας είπε ότι είναι βρωμιά που βγαίνει λόγω της επισκευής, φυσιολογικό, να μην ανησυχώ κλπ. Έκανε καθαρισμό στο σύστημα ψύξης και στο δοχείο και πρόσθεσε νέο υγρό. Χθές, μια εβδομάδα μετά, άναψε πάλι λαμπάκι (στιγμιαία) και είδα ότι το υγρό έχει πάλι αρχίσει να 'φραπεδοποιείται'.
Καμία γνώμη;
-
Ωραία η canon ......... μάλλον έχεις κάψει φλάντζα! Τα πρωινά ρεταρει;;;
-
Όχι δε ρετάρει... Επίσης δεν ανεβάζει πάνω από τη φυσιολογική θερμοκρασία (πιάνει 90 κάποια στιγμή και μένει εκεί)... Ούτε έχω παρατηρήσει πτώση στην απόδοση...
Απλά το πρωί ανάβει το λαμπάκι και μέχρι να στρίψω από το στενό έχει σβήσει... αυτό... -
Εχει ψυγειο λαδιου?
-
Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος νομίζω όχι...
-
Καλησπερα σε ολα τα μελη !
Σκεφτομαι να βαλω αποστατες στο αμαξι μου και θα ηθελα την γνωμη οσων εχουν δοκιμασει κατι
αντιστοιχο ! Ο λογος που θελω να τους βαλω ειναι αισθητικος και οχι για κρατημα !
Εχει καποιος εμπειρια,να μας πει την γνωμη του ? ! -
Ο χρήστης manos0013 έγραψε:
Καλησπερα σε ολα τα μελη !Σκεφτομαι να βαλω αποστατες στο αμαξι μου και θα ηθελα την γνωμη οσων εχουν δοκιμασει κατι
αντιστοιχο ! Ο λογος που θελω να τους βαλω ειναι αισθητικος και οχι για κρατημα !
Εχει καποιος εμπειρια,να μας πει την γνωμη του ? !Aν είναι σωστά φτιαγμένοι με σωστή εφαρμογή στο άκρο και στον αφαλό της ζάντας δεν υπάρχει πρόβλημα, αν είναι να βάλεις μετά πλαστικά δαχτυλίδια για να κεντράρει η ζάντα μην το κάνεις.
Για πόσο πάχος μιλάς ?
-
Quadra21 αγόρασα ζαντες (δν τοποθετηθηκαν) κ μαζι μ εδωσε κ μπουλονια - δαχτυλιδια πλαστικα, σκληρα. Σκετη ζαντα που βιδωσα μία , ηταν αψογη εφαρμογή κ για να εφαρμοσει η ζαντα στην επιφάνεια του δίσκου έπρεπε να αρχίσω να βιδωνω. Τις βαζω έτσι ή να κοιταξω για μεταλλικά?
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Καλησπερα σε ολα τα μελη !
Σκεφτομαι να βαλω αποστατες στο αμαξι μου και θα ηθελα την γνωμη οσων εχουν δοκιμασει κατι
Εχει καποιος εμπειρια,να μας πει την γνωμη του ? !Aν είναι σωστά φτιαγμένοι με σωστή εφαρμογή στο άκρο και στον αφαλό της ζάντας δεν υπάρχει πρόβλημα, αν είναι να βάλεις μετά πλαστικά δαχτυλίδια για να κεντράρει η ζάντα μην το κάνεις.
Για πόσο πάχος μιλάς ?
2cm πίσω και 1.5 μπροστά. Βγαίνουν για το αυτοκίνητο μου...οπότε πιστεύω πως κάθονται κανονικά, δεν χρειάζεται δακτυλίδια
-
Τελικα οταν ο δρόμος είναι κατηφορικός κι εμείς θέλουμε να οδηγήσουμε οικονομικά, βάζουμε νεκρό ή αφήνουμε 5τη και το αφήνουμε να τσουρλαει μόνο του?
-
Με ταχύτητα,
-
Με νεκρά καίει καύσιμο για να κρατάει το ρελαντί, με σχέση από την άλλη όχι. Εξαρτάται βέβαια και η κατηφόρα, αν είναι μικρή μπορεί να το κόβει η σχέση και να πρέπει να πατάς γκάζι οπότε με νεκρά να βγάλει μεγαλύτερη απόσταση με λιγότερο καύσιμο.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τι να πω? Κι εγώ αυτό ξέρω κι αυτό κάνω οταν οδηγώ. Το θέμα είναι ότι όπου το λέω με κοιτάζουν σαν εξωγήινο. Κανείς, μα κανείς δεν χρησιμοποιεί ταχύτητα, όλι βάζουν νεκρό.
-
Με ταχύτητα. Αν το αυτοκίνητο έχει στιγμιαία κατανάλωση, θα δεις με ταχύτητα 0λτ ενω με νεκρά θα δεις κάποια κατανάλωση.
-
Ναι μεν το αυτοκίνητο με νεκρά καίει 0.5 λιτρα/100km και με ταχύτητα καίει 0 Αφού κόβεται η παροχή καυσίμου αλλά με νεκρά το αυτοκίνητο ρολλαρει ελεύθερα και διανύει μεγάλη απόσταση ενώ με ταχύτητα το αμάξι κόβει αρκετά οπότε θα αναγκαστείς να πατήσεις γκάζι. Επομένως σύμφωνα με δικές μου παρατηρήσεις με νεκρά το όφελος σε καύσιμο είναι μεγαλύτερο τελικά. Και κάτι άλλο για μένα σημαντικό. Όταν αφήνω το αμάξι να ρολαρει με νεκρά η θερμοκρασία πάει από 90 στους 80 βαθμούς ενώ με κουμπωμενη ταχύτητα αυτό δεν συμβαίνει.
Έτσι λοιπόν στο δίλημμα ταχύτητα η νεκρά στις κατηφόρες εγώ επιλέγω νεκρά. Μιλάμε βέβαια για κατηφόρα έστω και ελαφριά, μεγάλης απόστασης. -
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Ναι μεν το αυτοκίνητο με νεκρά καίει 0.5 λιτρα/100km και με ταχύτητα καίει 0 Αφού κόβεται η παροχή καυσίμου αλλά με νεκρά το αυτοκίνητο ρολλαρει ελεύθερα και διανύει μεγάλη απόσταση ενώ με ταχύτητα το αμάξι κόβει αρκετά οπότε θα αναγκαστείς να πατήσεις γκάζι....Μιλάμε βέβαια για κατηφόρα έστω και ελαφριά, μεγάλης απόστασης.Δεν μπορούν να ισχύουν και τα δύο, ή το ένα ή το άλλο, δηλαδή ή θα κόβει ή θα κατεβαίνεις σε κατηφόρα.
Σε κατηφόρα οποιασδήποτε κλίσης δεν χρειάζεται να πατήσεις γκάζι, μπορεί και καθόλου, άρα πάντα θα καις λιγότερο έχοντας σχέση στο κιβώτιο, από ότι αν ο κινητήρας δουλεύει στο ρελαντί (χωρίς σχέση στο κιβώτιο).
-
Ο χρήστης the_ace έγραψε:
Ναι μεν το αυτοκίνητο με νεκρά καίει 0.5 λιτρα/100km και με ταχύτητα καίει 0 Αφού κόβεται η παροχή καυσίμου αλλά με νεκρά το αυτοκίνητο ρολλαρει ελεύθερα και διανύει μεγάλη απόσταση ενώ με ταχύτητα το αμάξι κόβει αρκετά οπότε θα αναγκαστείς να πατήσεις γκάζι....Μιλάμε βέβαια για κατηφόρα έστω και ελαφριά, μεγάλης απόστασης.
Δεν μπορούν να ισχύουν και τα δύο, ή το ένα ή το άλλο, δηλαδή ή θα κόβει ή θα κατεβαίνεις σε κατηφόρα.
Σε κατηφόρα οποιασδήποτε κλίσης δεν χρειάζεται να πατήσεις γκάζι, μπορεί και καθόλου, άρα πάντα θα καις λιγότερο έχοντας σχέση στο κιβώτιο, από ότι αν ο κινητήρας δουλεύει στο ρελαντί (χωρίς σχέση στο κιβώτιο).
Πέρα από την μηδενική κατανάλωση με σχέση στο κιβώτιο,να πούμε ότι έχοντας την σχέση που μας ικανοποιεί ως προς την ταχύτητα που κατηφορίζουμε,δεν καταπονούνται τα φρένα και ακόμη σημαντικότερο το γεγονός ότι είμαστε έτοιμοι αν χρειαστεί να επιταχύνουμε άμεσα!
-
Nομιζω οτι εδω ειναι η πιο καταλληλη ενοτητα για να ρωτησω.
Εστω οτι για καποιο λογο αδειαζουμε τελειως απο βενζινη το συστημα τροφοδοσιας ενος αυτοκινητου.Ρεζερβουαρ,σωληνωσεις,φιλτρο κλπ δεν εχουν μεσα ουτε σταγονα βενζινη.Ποση βενζινη θα χρειαστει να βαλουμε μετα,ωστε να καταφερουμε να το βαλουμε εμπρος;
Λοβω βλαβης αναγκαστηκα να αποσυναρμολογησω το συστημα τροφοδοσιας αυτοκινητου με πολλαπλο ψεκασμο.Κατοπιν,εβαλα μεσα 5 ευρω βενζινη(ητοι περιπου 3 λιτρα)Αφου,μετα απο πολλες προσπαθειες κατορθωσα να το βαλω μπροστα,και αφου δουλεψε για κανα 5λεπτο,κατοπιν εσβησε,και δεν ξαναπαιρνει εμπρος.Μαλιστα οταν προσπαθω να το βαλω εμπρος,συμπεριφερεται σαν να εχει τραβηξει αερα,η σαν να κανει ατροφιες.Ενω και οταν ανοιγω την ταπα βενζινης,το ρεζερβουαρ τραβαει με πιεση αερα απο το περιβαλλον.
Συνηθως 5 ευρω βενζινη επαρκουν οταν εχεις μεινει στο δρομο,αλλα δεν ξερω αν ισχυει το ιδιο οταν το συστημα εχει στραγγιξει απο βενζινη.. -
Ο χρήστης fiat127 έγραψε:
Nομιζω οτι εδω ειναι η πιο καταλληλη ενοτητα για να ρωτησω.Εστω οτι για καποιο λογο αδειαζουμε τελειως απο βενζινη το συστημα τροφοδοσιας ενος αυτοκινητου.Ρεζερβουαρ,σωληνωσεις,φιλτρο κλπ δεν εχουν μεσα ουτε σταγονα βενζινη.Ποση βενζινη θα χρειαστει να βαλουμε μετα,ωστε να καταφερουμε να το βαλουμε εμπρος;
Λοβω βλαβης αναγκαστηκα να αποσυναρμολογησω το συστημα τροφοδοσιας αυτοκινητου με πολλαπλο ψεκασμο.Κατοπιν,εβαλα μεσα 5 ευρω βενζινη(ητοι περιπου 3 λιτρα)Αφου,μετα απο πολλες προσπαθειες κατορθωσα να το βαλω μπροστα,και αφου δουλεψε για κανα 5λεπτο,κατοπιν εσβησε,και δεν ξαναπαιρνει εμπρος.Μαλιστα οταν προσπαθω να το βαλω εμπρος,συμπεριφερεται σαν να εχει τραβηξει αερα,η σαν να κανει ατροφιες.Ενω και οταν ανοιγω την ταπα βενζινης,το ρεζερβουαρ τραβαει με πιεση αερα απο το περιβαλλον.
Συνηθως 5 ευρω βενζινη επαρκουν οταν εχεις μεινει στο δρομο,αλλα δεν ξερω αν ισχυει το ιδιο οταν το συστημα εχει στραγγιξει απο βενζινη..Λογικά πήρε μπροστά οριακά!!! Βάλε 10€ τώρα να είσαι σίγουρος ότι έχει βενζίνη και μη το πολυπαιδευεις έτσι άδειο γιατί θα χαλάσεις την αντλία. Η ποσότητα εξαρτάται από το μήκος του αυτοκινήτου και την διατομή των σωληνώσεων κατά κύριο λόγο. 3 λίτρα είναι μικρή ποσότητα σε ένα στεγνό σύστημα τροφοδοσίας.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........