-
Την γκαντεμια μου μεσα. Κωλησε ο θερμοστατης ανοιχτος στο πασσατ με αποτελεσμα να αργει να ζεσταθει , πεφτει οταν παω με σταθερες ταχυτητες κλπ.. Εφαγε ζορι κρυο βεβαια την προηγουμενη ημερα απ την απειρη αδερφη μου.αυτη θα ειναι η δευτερη αλλαγη μεσα σε 3 χρονια.. Ο προηγουμενος μαμα αντεξε 13χρονια. Αυτος δεν ξερω τι μαρκα ειναι..παντος μαμα θα μπει κ ας κανει διπλα λεφτα.υπαρχει καμια περιπτωση να ξεκολισει!? Γιατι καποιες φορες πιανει τους 90 ευκολα αλλα μετα απο λιγο πορεια πεφτει στους 80,70..
-
Χαιρετω την παρεα. Χρονια πολλα σε ολους!! Χριστος Ανεστη.
Μου ρθε στο μυαλο αυτο το κολπακι που κανουμε καμια φορα.. που βγαζουμε το πολο της μπαταριας για να κανει reset καμια φορα ο εγκεφαλος του αυτοκινητου..
Αυτο τι επιπτωσεις εχει στο αυτοκινητο?? Δηλαδη τι μπορει να του κανει? Ειτε θετικες ειτε αρνητικες...Εχω ακουσει να λενε απο βελτιωμενες επιδοσεις (το θετικο) μεχρι χειροτερες καταναλωσεις...(το αρνητικο)
Για τις καταναλωσεις το καταλαβαινω.. γιατι οσο να ναι ο εγκεφαλος μαθαινει τον τροπο οδηγησης σου και προσαρμοζεται και εκεινος...
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Χαιρετω την παρεα. Χρονια πολλα σε ολους!! Χριστος Ανεστη.Μου ρθε στο μυαλο αυτο το κολπακι που κανουμε καμια φορα.. που βγαζουμε το πολο της μπαταριας για να κανει reset καμια φορα ο εγκεφαλος του αυτοκινητου..
Αυτο τι επιπτωσεις εχει στο αυτοκινητο?? Δηλαδη τι μπορει να του κανει? Ειτε θετικες ειτε αρνητικες...Εχω ακουσει να λενε απο βελτιωμενες επιδοσεις (το θετικο) μεχρι χειροτερες καταναλωσεις...(το αρνητικο)
Για τις καταναλωσεις το καταλαβαινω.. γιατι οσο να ναι ο εγκεφαλος μαθαινει τον τροπο οδηγησης σου και προσαρμοζεται και εκεινος...
Χανεις τους σταθμους το ραδιόφωνο και την ωρα συνηθως.
Δε θεωρω οτι υπαρχει αλλο προβλημα. Εκτος αν αναβει Check engine λαμπακι και βγαζοντας τον πολο κανείς, νομιζει οτι το 'θεραπεύει'. -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
το ανοιξα, ξεκουμπωμενοι μπιλιοφοροι/δαγκανα/τακακια/δισκο/ακρομπαρο, μονο το ρουλεμαν κουμπωμενο σασι βαζω το τροχο πανω με ολη μου τη δυναμη να παρει 3 στροφες, ακομη και με το χερι το ρουλεμαν γυριζει ζορικα παρολο που μεσα στην καμπινα δεν παραγει ηχο, δικαιολογημενα με 260.000χλμ
τι φασαρια εχει το εμπρος ρουλεμαν.... χρειαζεται εξωλκεα η λυσιμο και το αμορτισερ και ολο το κομματι στη μεγγενη να φαει σφυριες να βγει και μετα αντε να βρουμε πρεσσα να βαλουμε το καινουριο, τι κατασκευστικες λυσεις χρησιμοποιουν για την τοποθετηση ενος εμπρος ρουλεμαν σε καινουρια αυτοκινητα, αντι να κανουν πιο ευκολη τη ζωη του μηχανικου μα το αντιθετο...
τοτε στη δεκαετια του 80 εβγαζες το δισκο στο sunny και ακριβως απο την πισω μερια του δισκου ξεβιδωνες 3 βιδες και εβγαζες ενα απλο ρουλεμαν και τελος, με χαμηλοτερο κοστος, λιγοτερες εργατοωρες και λιγοτερα εργαλεια να χρησιμοποιησειςΠόσα χλμ θέλεις να κρατήσουν τα ρουλεμάν ? έχει ξεραθεί το γράσο και έχει ανάψει, άλλαξετα και τα 2 μην κολλήσει κανένα και φας κανένα αθώο δίπλα σου.
καλα εκανα παραπονο για το ποσο αντεχει;
απλα προσεξα καποιες ενδεξεις και ζητησα καποιες γνωμες, παλιος μηχανικος ελεγε πως δεν πειραζεις ρουλεμαν αν δεν σου βγαζει θορυβο...
για προτεινε τωρα μια μαρκα να παραγγειλω, μην παραγγειλω κανενα μαπα και ξανανοιγω!Λοιοον ρουλεμαν θα βαλεις η FAG ή SNR TNT ή SKF. Τα SKF ηταν τα καλυτερα ριυλεμαν αλλα τα βαζω πλεον τελευταια στην καταταξη 1ον γιατι εχει πεσει πολυ μαιμου στην αγορα απο δαυτα και 2ον οι τα τεκευταια χρονια εχει ριξει την ποιοτητα της η εταιρεια με αποτελεσμα τα ρουλεμαντης ειτε να εχουν προβληματικη εφαρμογη ειτε μικρη διαρκεια και αντοχη στον χρονο.
-
Τον τελευταιο καιρο αραια και που μετα από τουλ 12 ωρες ακινησια τυχαινε να ακούγεται ενας χτυπος 3-4-5 φορες και μετα σταματουσε(όταν το εβαζες μπροστα τα πρωτα δλδ).Λογω χιλιομετρων 425.000 χιλιόμετρα ημουν σιγουρος πως εφταιγε η καδενα-ελατηριο τεντωτηρα.Ετσι λοιπον βγαλαμε τον τεντωτηρα ,το ελατηριο του ηταν 75χιλιοστα και το φθασαμε 80χιλιοστα.
Διαφορα υπαρχει στην αποκριση(λιγο) και πιο πολύ στην αποδοση....αντιληπτη δεν είναι ψευδαισθηση αφου δεν το παρατηρησα μονο εγω.ισως λογω του βελτιωμενου χρονισμου.
Καποιοι ηχοι με πολύ ζεστο λαδι στο ρελαντί τις πρωτες μερες εξαλοιφθηκαν πλήρως αλλα πλεον επέστρεψαν μερικως αρα το ελατηριο ξαναπατηθηκε.
Αλλα στην εκκινηση μετα από ωρες ετυχε να το ξανακανει και να χτυπησει 4-5 φορες....
Ο θορυβος είναι χτυπος και δεν εχει καμια σχεση με τα τρακτέρ γκολφ ή τα τρακτέρ w203 με τον κινητηρα M271.
Είναι απλος ενας χτυπος ενώ δουλευει φυσιολογικα το μοτερ.Αρα καταληγω πως καποιο ωστηριο χτυπάει-αδειαζει από λαδι όπως σωστα μου ειχε πει παλαιοτερα μηχανικος και σταματω κάθε ενασχοληση πλεον με αυτό το θεμα.
-
Ένα διαφορικο σε αφηνει μια και εξω σε καποια περιπτωση ζορισματος ή απλα θα κανει δυνατο βουητο μεχρι να το πεταξεις γτ θα σου σπασει τα νευρα?
-
Πρεπει να αλλαξω μπαρα τιμονιού....Μαρκες SWAG(70ευρω),MAPCO(50+),Metzger(70-80),Lemforder(140),Febi bilstein(100+)
από το site antallaktikanonline.Δεν γνωρίζω ακομα αν αποστελουν αντικείμενα με μηκος 1,30 μετρα.
Θα ηθελα την γνωμη σας ως προς το θεμα μαρκας....Από SWAG που κλεινω προς τα εκει μια κλειδαρια εχω παρει και οκ είμαι ευχαριστημένος.Η Lemforder ουσιαστικα είναι ΟΕΜ ποιοτητα....Υπαρχει περιπτωση να μου ερθει η μπαρα με κενα ή να εμφανισει πολύ συντομα?
Η μαμα αντεξε 300+ χιλιαδες χιλιόμετρα και η μπαρα αντικαταστασης 125 χιλιαδες και εμφανισε κενα στα ημιμπαρα(εγω δν αντιλαμβάνομαι κατι στο τιμονι όπως με την μαμα όταν χαλασε και ειχε εμφανη κενα)Επισης η μπαρα εδραζεται πανω σε δυο σινεμπλοκ-μικρα κυλινδρακια....καλο είναι να τα παραγγειλω?οταν την σπρωχνω δυνατα εμφανιζει κενα εκει.
Επισης θα αλλαχθουν όλα τα σινεμπλοκ μπροστα ....ισως να χαλασε συντομα κ λογω φθαρμένων σινεμπλοκ
Ευχαριστω! -
Τι εννοεις μπαρα? Την κρεμαγιερα ολοκληρη?
Αν εννοεις την κρεμαγιερα, μην την αλλαζεις ολοκληρη εαν εμφανιζει κενα στα ημιμπαρα της ή στα ακρομπαρα της. Αλλαζε μονο τα επιμερους ανταλλακτικα.
Επισης οι βασεις της κρεμαγιερας πολυ σημαντικο να ειναι καινουριες ωστε να μην παιζει ολοκληρη η κρεμαγιερα. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Τι εννοεις μπαρα? Την κρεμαγιερα ολοκληρη?Αν εννοεις την κρεμαγιερα, μην την αλλαζεις ολοκληρη εαν εμφανιζει κενα στα ημιμπαρα της ή στα ακρομπαρα της. Αλλαζε μονο τα επιμερους ανταλλακτικα.
Επισης οι βασεις της κρεμαγιερας πολυ σημαντικο να ειναι καινουριες ωστε να μην παιζει ολοκληρη η κρεμαγιερα.Το τιμονι μου είναι με επανακυκλοφορουντα σφαιριδα αρα ατερμονα....συνεπως όχι δν εχω κρεμαγιερα....Στα σιτε ονομάζεται κεντρικη μπαρα τιμονιού....απλα παιρνει την κινηση από τον ατερμονα.Εχει κενα στα ημιμπαρα συμφωνα με τον μηχανικο +εχω και την παλια που επισης ειχες αποκτησει κενα εκει.Τα ακρα τη αλλαζονται με μικρο κοστος(ακρομπαρα?)και τα 2 20ευρω.....για τα ημιμπαρα δυστυχως δεν βρηκα ανταλλακτικο.
-
Δεν ξερω αν είναι στο σωστο θεμα...αλλα είναι απλα μια απορια.
Σε αναζητηση στο youtube με την φραση 'W202 DTM Sonax' βγαινει ένα 10λεπτο+ βιντεο onboard.Μπορει να μου εξηγησει καποιος 1ον γιατι ο ηχος είναι τοσο διαπεραστικος ας το πω(οκ στροφαρισμα),αλλα εδώ παραειναι.
2ον Γιατι οσο ανεβαζει ταχύτητες στην επιταχυνση 2--->3,3--->4 και ουτω κάθε εξης ο ηχος αντι να μειωνεται(λογω στροφων)αυξάνεται και γινεται πολυυυ πιο τσιριχτος λες και κατεβαζει ταχύτητες αντι να ανεβαζει(διαφορετικες χαρτογραφήσεις αναλογα με την ταχυτητα μιας και ειχε να ανταγωνιστεί 4κινητα?) -
Καλησπέρα Φίλοι μου.
Μια ερώτηση για ζάντες.
Υπάρχει περίπτωση σε alfa romeo με το σπανιότατο καρέ 4 Χ 98 να ταιριάζει (μπαίνει) ζάντα με καρέ 4 Χ 100 που φοράνε τα περισσότερα αυτοκίνητα;
Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Καλησπέρα Φίλοι μου.Μια ερώτηση για ζάντες.
Υπάρχει περίπτωση σε alfa romeo με το σπανιότατο καρέ 4 Χ 98 να ταιριάζει (μπαίνει) ζάντα με καρέ 4 Χ 100 που φοράνε τα περισσότερα αυτοκίνητα;
Ευχαριστώ!
Οχι!!!!!!
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Καλησπέρα Φίλοι μου.Μια ερώτηση για ζάντες.
Ευχαριστώ!
Γίνεται, κάνεις 4 τρύπες στο καρτέ που θέλεις 90ο σε σχέση με τις παλαιές.
Υπάρχει και άλλος τρόπος όταν πχ έχεις δίσκο 5Χ120 και θέλεις να γίνει 6Χ114.3 που φοράνε τα Ιαπωνικά.
Ανοίγεις σπείρωμα στις παλαιές τρύπες, βιδώνεις κομμάτια βίδας και τα κολλάς με μόνιμο Loctite που δεν λύνει με τίποτα παρά μόνο αν ζεσταθεί στους 280 βαθμούς με φωτιά για να καεί η κόλλα, και στη συνέχεια καθαρίζεις στον τόρνο τα κομμάτια από τις βίδες που περισσεύουν, τα κομμάτια όταν τα τοποθετείς τα βάζεις σχεδόν στο πάφος της καμπάνας του δίσκου, συνήθως το πάχος αυτό είναι 7.2mm, σπάνια είναι 5.5 ή 8.0mm, καθαρίζεις τα πρόσωπα της καμπάνας μέσα - έξω απί τις βίδες που περισσεύουν και ανοίγεις καινούργιες τρύπες στο καρέ που θέλεις.
Είναι ασφαλέστατο και δοκιμασμένο δεκάδες φορές επί χρόνια, στην ουσία δεν επηρεάζεται τίποτα από αντοχή, χρειάζεται μόνο 'ένας μάστορας που να είναι προσεκτικός και να μη θέλει με 3 ώρες δουλειά να βγάλει το ενοίκιο του μήνα.
Με τον ίδιο τρόπο τυφλώνονται και οι τρύπες στις πολυπίστονες δαγκάνες αν δεν ταιριάζουν στο άκρο, επίσης επί χρόνια δοκιμασμένη μέθοδος και μάλιστα σε δαγκάνες 6πίστονες για μεγάλους δίσκους > 350mm.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Δεν ξερω αν είναι στο σωστο θεμα...αλλα είναι απλα μια απορια.
Σε αναζητηση στο youtube με την φραση 'W202 DTM Sonax' βγαινει ένα 10λεπτο+ βιντεο onboard.Μπορει να μου εξηγησει καποιος 1ον γιατι ο ηχος είναι τοσο διαπεραστικος ας το πω(οκ στροφαρισμα),αλλα εδώ παραειναι.
2ον Γιατι οσο ανεβαζει ταχύτητες στην επιταχυνση 2--->3,3--->4 και ουτω κάθε εξης ο ηχος αντι να μειωνεται(λογω στροφων)αυξάνεται και γινεται πολυυυ πιο τσιριχτος λες και κατεβαζει ταχύτητες αντι να ανεβαζει(διαφορετικες χαρτογραφήσεις αναλογα με την ταχυτητα μιας και ειχε να ανταγωνιστεί 4κινητα?)wellcome to motorsport...
το τσιριγμα που ακους προερχετε απο την ισια οδοντωση του σαζμαν και του διαφορικου -
Μόνο τα σαζμάν είναι ισογράναζα και ποτέ τα διαφορικά των οποίων η οδόντωση είναι πάντοτε υποειδής ( κωνική )
-
Ευχαριστω!Πραγματικα πολύ θορυβο παραγουν....
-
Ανεβαζω μια φωτογραφια οπου φενεται μια διαρροη απο την φούσκα της κρεμαγιερας αριστερά. Η φούσκα δεν είναι σκισμένη και μάλλον χανω πολυ λιγο υγρά τιμονιού και δακρύζουν απο τον κολιέ. Κάποια ιδέα απο που είναι η διαρροη?
-
Από την τσιμούχα στο άκρο της κρεμαγιέρας ( έχει 2, 1 σε κάθε άκρο ) επίσης σε κάθε άκρο έχει από ένα πλαστικό δαχτυλίδι όπου κάθονται / σύρονται τα άκρα της κραμαγιέρας που βιδώνουν τα ημίμπαρα, αυτά τα δαχτυλίδια έχουν φθορά και παραμορφώνεται η τσιμούχα στο κάτω ΄μέρος της οπότε υπάρχει διαρροή.
Υπάρχουν ειδικευμένα μαγαζιά που επισκευάζουν κρεμαγιέρες, γκουγκλάρισε και θα τους βρείς.
-
Εχεις κάποιον να προτεινεις? Όλο το Google το έχει κατακλύσει ο Λογοθέτης στο κεντρο της Αθήνας , είναι καλός?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Εχεις κάποιον να προτεινεις? Όλο το Google το έχει κατακλύσει ο Λογοθέτης στο κεντρο της Αθήνας , είναι καλός?Όχι δεν γνωρίζω κανέναν. Γιατί να μην είναι καλός ? Απλή δουλειά είναι το μόνο που χρειάζεται είναι τα ειδικά εργαλεία και ειδικά ανταλλακτικά που δεν τα βρίσκεις πουθενά οπότε είναι μονόδρομος, αν σου κάνει και η τιμή γιατί όχι ?
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........