-
Ο χρήστης giannisae έγραψε:
Εβγαλες μισο εκατομμύριο χλμ και τωρα σου ηρθε να σκαλισεις..αστο εκει που ειναι ..ποσο θα αντέξει ακομα το μερσεντες ..200κ? Ε αστο θα παει και ετσι!Χαχαχα είναι η ηλικια τωρα που νομιζεις ότι θα το ξανακανεις καινουργιο...Νταξει όπως και να χει δεν υπαρχει λογος να δουλευει με μικροτερο αβανς(πιθανον)Μικρη διαφοροποιηση του αβας στο ρελαντί θα γινει αμεσα αντιληπτη ή δεν?
-
δε θα γινει αντιληπτη αυτη η διαφορα στο ρελαντι.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
δε θα γινει αντιληπτη αυτη η διαφορα στο ρελαντι.Αρα το παραταω ετσι Ηλια και μονο σε καμια μερσεντές αν τυχει να το δουν μεσω εγκεφαλου?
-
Θα θελα μια βοηθεια. Αμαξι lancer '95 1.3 75hp, 110.000χλμ
Προβλημα: απο 2000 εως 3500 στροφες με γκαζι πατημενο εως το 70% περιπου εχει διασταγμους στην επιταχυνση. Με τερμα πατημενο εξαλειφετε το προβλημα. Ειναι πολυ πιο εντονο οταν ειναι κρυο το αμαξι. Επισης απο 4000 και ανω δεν κανει κατι ειτε με λιγο γκαζι ειτε φουλ πατημενο.Μπουζοκαλωδια αλλαγμενα 1 ετος πριν, καθως βγηκαν off και ρεταριζε.
Βαλβιδες ρυθμισμενες, πεταλουδα καθαρισμενη, μπουζι και ολα τα φιλτρα καινουρια.
Ντιστριμπιτερ φερει ενα συστημα στεγανοποιημενο στην ακρη της κεφαλης το οποιο παιρνει κινηση απο εκκεντροφορο και δεν το εχω λυσει ποτε.Στο αμαξι βρωμανε καπως τα καυσερια του , εχει 60-70 HC και 0.1 CO και λ 0.99.
Καποια ιδεα ?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Προβλημα: απο 2000 εως 3500 στροφες με γκαζι πατημενο εως το 70% περιπου εχει διασταγμους στην επιταχυνση. Με τερμα πατημενο εξαλειφετε το προβλημα. Ειναι πολυ πιο εντονο οταν ειναι κρυο το αμαξι. Επισης απο 4000 και ανω δεν κανει κατι ειτε με λιγο γκαζι ειτε φουλ πατημενο.Μπουζοκαλωδια αλλαγμενα 1 ετος πριν, καθως βγηκαν off και ρεταριζε.
Βαλβιδες ρυθμισμενες, πεταλουδα καθαρισμενη, μπουζι και ολα τα φιλτρα καινουρια.
Ντιστριμπιτερ φερει ενα συστημα στεγανοποιημενο στην ακρη της κεφαλης το οποιο παιρνει κινηση απο εκκεντροφορο και δεν το εχω λυσει ποτε.Στο αμαξι βρωμανε καπως τα καυσερια του , εχει 60-70 HC και 0.1 CO και λ 0.99.
Καποια ιδεα ?
Μήπως έχει πρόβλημα ο αισθητήρας Λ;
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Καποια ιδεα ?
Μήπως έχει πρόβλημα ο αισθητήρας Λ;
Χ 2 μήπως;
Αυτά τα 2 συμπτώματα που έγραψες το δικό μου αγνοεί το λ (open loop).
-
cson,
οι συνθηκες που περιγραφεις (τερμα γκαζι ή πανω απο 4000) ειναι συνθηκες open loop.
Μπας και τραβαει απο πουθενα αερα (πχ καμμια φλαντζα εισαγωγης) που μολις ζεσταθει διαστελλεται και κλεινει καπως την τρυπα, μειωνοντας τα συμπτωματα???Κατι αλλο: τη μια favorit του 93, την αλλη lancer του 95, που πας και τα βρισκεις?
-
Οχι αερα δεν τραβαει απο πουθενα. Αν τραβαγε θα εδειχνε φτωχο ο λ και οχι ψιλοπλουσιο 0.99. Μου φενεται για ρευμα η υποθεση.
Ειναι της οικογενειας και φιλων αμαξια και ειναι αρκετα, ασχολουμαι με ολα μονο εγω γιατι το γουσταρω πολυ. -
Καλησπερα ειμαι καινουργιος στην παρεα.Εχω ενα VW caddy με κινητηρα 1900 TD που ειχε κοψει στροφαλο,δεν ηθελα να μπω στην διαδικασια επισκευης,ετσι βρηκα ενα μεταχειρισμενο μοτερ στο car.gr.το εβαλα πανω στο αμαξι με τον ξαδερφο μου που ειναι μηχανικος,οταν βαλαμε μπροστα πεταγε τα νερα απο το ψυγειο,μου λεει φλατζα,βγαζουμε καπακι και ειχε κανει κρακ,αλαζω καπακι (απο το παλιο μοτερ),δουλευει κανονικα οταν ειναι κριο,οταν ανεβει η θερμοκρασια παταω γκαζι,αφηνω το γκαζικαι μαρσαρει μονο του,κλεινω τον διακοπτη και δεν σβινει βαζω ταχυτητα και πεφτουν οι στροφες και δουλευει ρελαντι κανωνικα,
βγαζει και ασπρο καπνο,θα τσεκαρω τα μπεκ,υπαρχει περιπτωση να εχει κολημενο ελατηριο; -
Ο χρήστης Αντρεας Χιος έγραψε:
Καλησπερα ειμαι καινουργιος στην παρεα.Εχω ενα VW caddy με κινητηρα 1900 TD που ειχε κοψει στροφαλο,δεν ηθελα να μπω στην διαδικασια επισκευης,ετσι βρηκα ενα μεταχειρισμενο μοτερ στο car.gr.το εβαλα πανω στο αμαξι με τον ξαδερφο μου που ειναι μηχανικος,οταν βαλαμε μπροστα πεταγε τα νερα απο το ψυγειο,μου λεει φλατζα,βγαζουμε καπακι και ειχε κανει κρακ,αλαζω καπακι (απο το παλιο μοτερ),δουλευει κανονικα οταν ειναι κριο,οταν ανεβει η θερμοκρασια παταω γκαζι,αφηνω το γκαζικαι μαρσαρει μονο του,κλεινω τον διακοπτη και δεν σβινει βαζω ταχυτητα και πεφτουν οι στροφες και δουλευει ρελαντι κανωνικα,
βγαζει και ασπρο καπνο,θα τσεκαρω τα μπεκ,υπαρχει περιπτωση να εχει κολημενο ελατηριο;Μηπως να ειχες φτιαξει το στροφαλο;;;τωρα θα ειχες ξεμπερδεψει.....
-
καλος ο λογος σου,τωρα τι κανω;;;
-
καλος ο λογος σου,τωρα τι κανω;;;O ξάδερφος ο μηχανικός τι λέει ?
Αν δε σου λέει αυτός που είναι μηχανικός εδώ τα παιδιά τι να σου πουν ? -
Ο ξαδερφος λεει τσεκαρησμα μπεκ και καθαρησμα,αν δεν φτιαξει ο θεος βοηθος.Μετα παμε σε πιο χοντρα..
-
Για να μην σβηνει από καπου βρισκει καυσιμο και συνεχιζει....ή μπεκ ή λαδια?
Δεν ξερω αν σκέφτομαι σωστα. -
Το πετρέλαιο για να ανεβασει στροφες θελει πετρελαιο δλδ δεν εχει πεταλουδα αερα να παιρνει αερα .τωρα για να παρει γκαζια =πομπα ..το ιδιο και σβησιμο εχει βαλβιδακι ηλεκτρικο που κοβη το πετρέλαιο. Βαλε την πομπα σου!
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Οχι αερα δεν τραβαει απο πουθενα. Αν τραβαγε θα εδειχνε φτωχο ο λ και οχι ψιλοπλουσιο 0.99. Μου φενεται για ρευμα η υποθεση.
Ειναι της οικογενειας και φιλων αμαξια και ειναι αρκετα, ασχολουμαι με ολα μονο εγω γιατι το γουσταρω πολυ.Οκ με τον αερα.
λ=0,99 δεν ειναι ισο με 1% παραπανω fuel trim? δεν θα το χαρακτηριζα πλουσιο... κανω καπου λαθος? -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ειναι της οικογενειας και φιλων αμαξια και ειναι αρκετα, ασχολουμαι με ολα μονο εγω γιατι το γουσταρω πολυ.Οκ με τον αερα.
λ=0,99 δεν ειναι ισο με 1% παραπανω fuel trim? δεν θα το χαρακτηριζα πλουσιο... κανω καπου λαθος?Σαν να έχεις δίκιο. 0,99 είναι σχεδόν στοιχειομετρικό.
-
και οταν ειναι κρυα η μηχανη γιατι δεν το κανει
-
και οταν ειναι κρυα η μηχανη γιατι δεν το κανειΑντρεα για αλλο αυτοκινητο (του cson) λεμε, οχι για το δικο σου
-
συγνωμη αλλα ειμαι νεο μελος,δεν ξερω ακομα πως να απαντήσω στο θεμα που θελω..
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........