-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
...Οσον αφορα τη λιπανση του κιβωτιου σε αυτοματο κατα τη ρυμουλκηση, πως γινεται να το παιρνει ο διαολος εφοσον δεν υπαρχει φορτιο αφου ο κινητηρας δεν ειναι σε συμπλεξη με τους τροχους;
(Η τεχνικη απορια της ημερας για 'μενα)Τι σχέση έχει αυτό που λες;
Ο κινητήρας μπορεί να είναι σβηστός αλλά οι τροχοί μεταδίδουν τη κίνηση μέχρι τη μία μεριά του σασμάν. ροπαλιά έφαγες;
(Τεχνική λύση της νύκτας) -
Ασε ημουν στο γραφειο και ο εγκεφαλος μου ειχε γινει μαρμελαδα.
Το επεξεργαστηκα λιγο και ειδα μερικα cut-off ...Ξεχνα το!!
(ρεζιλι γιναμε παλι!)
-
Σε κρυα εκκινηση του κινητηρα εχω ρεταρισμα για 3-4 δευτερολεπτα και υστερα δουλευει στρωτα κοντα 1000 στροφες οπως ειναι φυσιολογικο μεχρι να ζεσταθει. Στη πορεια κανενα απολυτως προβλημα εως την επομενη κρυα εκκινηση.
Ο κινητηρας ειναι συντηρημενος αψογα, μονο που υπαρχει μια ελαφρια διαρροη(δακρυσμα) απο την φλατζα της πολλαπλης εισαγωγης που ετοιμαζομαι να αλλαξω στο μελλον. Ειναι πιθανο να τραβαει αερα απο κει και να προκαλει αυτο?
Καμια αλλη ιδεα?
Το αμαξι ειναι skoda favorit μονου ψεκασμου. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Σε κρυα εκκινηση του κινητηρα εχω ρεταρισμα για 3-4 δευτερολεπτα και υστερα δουλευει στρωτα κοντα 1000 στροφες οπως ειναι φυσιολογικο μεχρι να ζεσταθει. Στη πορεια κανενα απολυτως προβλημα εως την επομενη κρυα εκκινηση.
Ο κινητηρας ειναι συντηρημενος αψογα, μονο που υπαρχει μια ελαφρια διαρροη(δακρυσμα) απο την φλατζα της πολλαπλης εισαγωγης που ετοιμαζομαι να αλλαξω στο μελλον. Ειναι πιθανο να τραβαει αερα απο κει και να προκαλει αυτο?
Καμια αλλη ιδεα?
Το αμαξι ειναι skoda favorit μονου ψεκασμου.κατεβαινει καθολου η σταθμη του ψυκτικου υγρου εστω και λιγο? αν τραβαγε αερα απο την φλαντζα λογικα θα ειχες ασταθεια στο ρελαντι συνεχεια.
-
Οχι καθολου Ηλια. Για την ιστορια η φλατζα ειναι αλλαγμενη μαζι με καινουριο καπακι/βαλβιδες/ελατηρια βαλβιδων κομπλε πριν 40.000χλμ.
-
δεν αλλαζεις εναν αισθητηρα θερμοκρασιας ψυκτικου υγρου (αυτος που δινει σημα στον εγκεφαλο) που ειναι και πολυ φθηνος?
-
Μου περασε απο το μυαλο, η αληθεια ειναι οτι δεν εχει αλλαχτει ποτε, αλλα απο την αλλη σκεφτομαι οτι αν φταιει αυτος θα ηταν ψοφιο καθολη την διαρκεια που ειναι κρυα η μηχανη. Θα αλλαχτει παντως γιατι το κοστος οντως ειναι γελοιο.
-
Πόλο του 2003 με τα 75 άλογα βγάζει Fuel Trims αρνητικά χωρίς φορτίο. -30% το LT και το ST παίζει αλλά με τάση προς το αρνητικό.
Αυτά στο ρελαντί ή πηγαίνοντας χωρίς φορτίο, χωρίς πατημένο γκάζι (κατηφοόρες κτλ). Με γκάζι (ανηφόρες, ισιάδια) σιγά σιγά πηγαίνει το LT προς το 0. Το αυτοκίνητο έχει και αέριο και η συμπεριφορά είναι παρόμοια και στο αέριο και στη βενζίνη.
Έχετε καμιά ιδέα;
(Κάτι που υπολειτουργεί είναι ο θερμοστάτης που είναι κολλημένος προς το ανοικτό, καθώς το αμάξι κρύα βράδια και στο χαλαρό ρίχνει τη θερμοκρασία στους 70-75 βαθμούς - δεν ξέρω αν επηρεάζει)
-
Καλησπέρα,
σε golf mk3 1.6 8v '98 με 49.000km σε χαμηλές κυρίως στροφές αναβοσβήνει για λίγο(5 sec) το λαμπάκι λαδιού(κόκκινο) και στη συνέχεια αδρανεί και σβήνει.κανένα τρεμόπεγμα στις στροφές,καμμία απόκριση στο γκάζι.
έγινε καθάρισμα πεταλούδας, αλλαγή μπουζί,μπουζοκαλωδίων,λαδιού με φίλτρο.
το παραπάνω συμβαίνει σπάνια(μία φορά ανά 50 χιλιόμετρα) και κυρίως στα πρώτα χιλιόμετρα.
το διαγνωστικό δε βγάζει κανένα σφάλμα.
πήρα μια καινούρια βαλβίδα πίεσης λαδιού και περιμένω να μου το ξανακάνει να τη δοκιμάσω.
καμμία ιδέα? -
μονο 49,000χλμ εχει το αμαξι?
τι λαδια βαζεις?
βαζεις το σωστο φιλτρο λαδιου? -
αγοράστηκε το 13 από γείτονα παππού σε γκαράζ με 28.000!!!
τα λάδια είναι 10w40, το φίλτρο είναι σωστό αλλά όχι της vw,αλλά ούτως ή άλλως το έκανε και πριν με λάδια-φίλτρο αλλαγμένα στην αντπροσωπεία και φίλτρο vw. -
οταν αναβει το λαμπακι παρατηρησες και τιποτε αλλο? (δεν καταλαβα τι εννοεις με το* 'καμμία απόκριση στο γκάζι'*)
στο ρελαντι στο κανει ή και σε πορεια?ο κινητηρας αυτος παιρνει 10-40 ή θελει πιο λεπτο λαδι? πχ 5-40?
δοκιμασε και την βαλβιδα πιεσης λαδιου. πολυ πιθανον να ειναι αυτοο παππους αλλαζε ποτε λαδια?
-
Ο χρήστης Lord_Rutherford έγραψε:
Πόλο του 2003 με τα 75 άλογα βγάζει Fuel Trims αρνητικά χωρίς φορτίο. -30% το LT και το ST παίζει αλλά με τάση προς το αρνητικό.Αυτά στο ρελαντί ή πηγαίνοντας χωρίς φορτίο, χωρίς πατημένο γκάζι (κατηφοόρες κτλ). Με γκάζι (ανηφόρες, ισιάδια) σιγά σιγά πηγαίνει το LT προς το 0. Το αυτοκίνητο έχει και αέριο και η συμπεριφορά είναι παρόμοια και στο αέριο και στη βενζίνη.
Έχετε καμιά ιδέα;
(Κάτι που υπολειτουργεί είναι ο θερμοστάτης που είναι κολλημένος προς το ανοικτό, καθώς το αμάξι κρύα βράδια και στο χαλαρό ρίχνει τη θερμοκρασία στους 70-75 βαθμούς - δεν ξέρω αν επηρεάζει)
Κατ' αρχας γιατι δεν φτιαχνεις το θερμοστατη αφου το ξερεις οτι χωλαινει και μετα να το ξαναδεις?
EDIT λαμπακι αναβει? αν ναι, τι λαθη βγαζει ?
Απο εκει και περα,
- εχεις και misfire ή μονο ta fuel trims ειδες τυχαια?
- με 2000 και 3000 σταθερες στροφες χωρις φορτιο τι κανει?
- οι λ δουλευουν σωστα? αμα του βαλετε υγραεριο πχ στην εισαγωγη κατεβαινει το ST? δειχνουν πλουσιο μειγμα οι λ? αντιδρουν σωστα?
- καθαρισμα πεταλουδας και IAC (εχει? δεν ξερω) δοκιμασατε να δειτε αν αλλάζει κατι?
- Εχει MAF? ειναι απο αυτες που καθαριζονται?
Αν το θεμα δε λυνεται προς την κατευθυνση 'εχω λιγοτερο αερα απο οσο χρειαζομαι', μπορει να παιζει το 'εχω ενα η περισσοτερα μπεκ που δινουν παραπανω βενζινη απο οσο χρειαζομαι'. Δεν ξερω αν ο εγκεφαλος του αεριου παιρνει κοπια τις τιμες για το FT απο τον κανονικo, πρωτα ομως φτιαξε το να δουλευει σωστα μονο βενζινη και μετα δες υγραεριο.
-
Πόλο του 2003 με τα 75 άλογα βγάζει Fuel Trims αρνητικά χωρίς φορτίο. -30% το LT και το ST παίζει αλλά με τάση προς το αρνητικό.Αυτά στο ρελαντί ή πηγαίνοντας χωρίς φορτίο, χωρίς πατημένο γκάζι (κατηφοόρες κτλ). Με γκάζι (ανηφόρες, ισιάδια) σιγά σιγά πηγαίνει το LT προς το 0. Το αυτοκίνητο έχει και αέριο και η συμπεριφορά είναι παρόμοια και στο αέριο και στη βενζίνη.
Έχετε καμιά ιδέα;
αλλαζεις θερμοστατη, αν αυτα στα κανει το αυτοκινητο οταν εχουμε σωστη θερμοκρασια, τοτε πρωτα κοιτας τον 'λ' μαλλον οι διορθωσεις του ειναι αργες, λογικα θα εχεις και καυσαερια στο ρελαντι και στις στροφες χωρις φορτιο.
-
Ο θερμοστάτης θα αλλάξει σε καμία 10αριά μέρες μαζί με 2-3 άλλα πραγματάκια, αλλά λόγω καλοκαιριού πιάνει θερμοκρασία 85-90 βαθμούς το αμάξι και πάλι τα ίδια.
Πέρασα ΚΤΕΟ πριν καμία βδομάδα, και δεν είδα κάτι παράξενο. Λαμπάκι μηχανής δεν ανάβει. Αντιληπτικά-εξωτερικά όλα φαίνονται ρολόι.
Το αμάξι έχει MAF, MAP κτλ και φαίνονται να βγάζουν λογικά νούμερα. IAC δε νομίζω να έχει γιατί είναι με ηλεκτρόγκαζο.
Νομίζω πως και το αέριο διαβάζει απο τον εγκέφαλο.
Δοκίμασα το διαγνωστικό και σε golf με τον ίδιο κινητήρα για να δω τι βγάζει εκεί, και ήταν όλα ρολόι. Τυχαία το είδα, δε νομίζω να έχω misfires, που το βλέπω αυτό? Δεν έχει κάτι στα logs.
-
Ο θερμοστάτης θα αλλάξει σε καμία 10αριά μέρες μαζί με 2-3 άλλα πραγματάκια, αλλά λόγω καλοκαιριού πιάνει θερμοκρασία 85-90 βαθμούς το αμάξι και πάλι τα ίδια.Πέρασα ΚΤΕΟ πριν καμία βδομάδα, και δεν είδα κάτι παράξενο. Λαμπάκι μηχανής δεν ανάβει. Αντιληπτικά-εξωτερικά όλα φαίνονται ρολόι.
Το αμάξι έχει MAF, MAP κτλ και φαίνονται να βγάζουν λογικά νούμερα. IAC δε νομίζω να έχει γιατί είναι με ηλεκτρόγκαζο.
Νομίζω πως και το αέριο διαβάζει απο τον εγκέφαλο.
Δοκίμασα το διαγνωστικό και σε golf με τον ίδιο κινητήρα για να δω τι βγάζει εκεί, και ήταν όλα ρολόι. Τυχαία το είδα, δε νομίζω να έχω misfires, που το βλέπω αυτό? Δεν έχει κάτι στα logs.
Ενδιαφερον
Εφοσον λες για κρυο καιρο, και τωρα καλοκαιρι, αρα το κανει καιρο τωρα. Λογικα τοτε δεν εχεις Misfires, ειναι αρκετα 'σοβαρο' θεμα, οπότε θα τα αναβε τα λαμπάκια. Μια ακομα προσπαθεια μπορεις να κανεις να δεις αν εχει καποια λογικη 'pending' λαθων** και εχει γραμμενο κατι εκει, αλλα χλωμο.O TPS ειναι σε λογικα πλαισια?
Για λ δεν ειπες αν τσεκαρες.**Pending λογικη=ο εγκεφαλος σκεφτεται 'Τυπικα αναβω λαμπακι οταν πχ τα misfires ξεπερνανε τα 5 σε 1000 περιστροφές, αλλα τωρα τελευταια βλεπω οτι εχω 3/1000 και το σημειώνω, γιατι αναμένω να γινει συντομα η πατάτα'
Μπορεί να εχει pending πχ για πλουσιο μειγμα ή κατι άλλο. Τωρα που το σκεφτομαι, ισως το log που λες να ειναι το ιδιο πραγμα? -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Πόλο του 2003 με τα 75 άλογα βγάζει Fuel Trims αρνητικά χωρίς φορτίο. -30% το LT και το ST παίζει αλλά με τάση προς το αρνητικό.
Αυτά στο ρελαντί ή πηγαίνοντας χωρίς φορτίο, χωρίς πατημένο γκάζι (κατηφοόρες κτλ). Με γκάζι (ανηφόρες, ισιάδια) σιγά σιγά πηγαίνει το LT προς το 0. Το αυτοκίνητο έχει και αέριο και η συμπεριφορά είναι παρόμοια και στο αέριο και στη βενζίνη.
Έχετε καμιά ιδέα;
αλλαζεις θερμοστατη, αν αυτα στα κανει το αυτοκινητο οταν εχουμε σωστη θερμοκρασια, τοτε πρωτα κοιτας τον 'λ' μαλλον οι διορθωσεις του ειναι αργες, λογικα θα εχεις και καυσαερια στο ρελαντι και στις στροφες χωρις φορτιο.
Μπεκ που κατουράνε παιζει σαν πιθανοτητα?
-
- θα ειχε προβλημα σε ολο το φασμα στροφων και φορτιων.
- θα εβλεπε αφυσικα μικρες τιμες στο χρονο ψεκασμου των μπεκ στο ρελαντι.
- στο ρελαντι θα κουτσενε ο κινητηρας και δεν θα δουλευε στρωτα.
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
οταν αναβει το λαμπακι παρατηρησες και τιποτε αλλο? (δεν καταλαβα τι εννοεις με το* 'καμμία απόκριση στο γκάζι'*)
στο ρελαντι στο κανει ή και σε πορεια?ο κινητηρας αυτος παιρνει 10-40 ή θελει πιο λεπτο λαδι? πχ 5-40?
δοκιμασε και την βαλβιδα πιεσης λαδιου. πολυ πιθανον να ειναι αυτοο παππους αλλαζε ποτε λαδια?
οταν αναβοσβηνει το λαμπακι το αμαξι μενει αναμμένο αλλά ρίχνει τις στροφές και μετά από λίγο (5-6 sec) σβήνει.
στο διάστημα αυτό αν πατήσω γκάζι δεν ανεβάζει στροφές.αφού σβήσει μετά ξαναπαίρνει κανονικα.
αυτό συμβαίνει κυρίως στο ρελαντί ή κοντά στο ρελαντί,π.χ. όπως σταματάω σε διασταύρωση.τα λάδια είναι σωστά και ο παππούς πολύ τακτικός στο service κάθε χρόνο.(βιβλίο servicε αντιπροσωπείας)
προς το παρόν καθάρισα τη φίσα της βαλβίδας που έχει ήδη γιατί μου φάνηκε λίγο βρώμικη, και περιμένω αν θα ξαναγίνει να την αλλάξω.
-
Δεν ανάβει το λαμπάκι μηχανής...
Πριν 3-4 μήνες είχα θέμα με έναν κυρίως πολλαπλασιαστή, είχα λαμπάκι και ρεταρίσματα. Άλλαξα μπουζί πολλαπλασιαστές και όλα ΟΚ, αλλά ο καημένος ο λ θα έφαγε πολύ άκαυστο μέχρι να διορθωθεί καθώς νομίζαμε πως φταίει το αέριο.
Δεν ξέρω αν επηρεάζει.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........