-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Καλημέρα παίδες! Έπεσε το μάτι μου σήμερα σε ένα άρθρο στο autotriti.gr για καθαριστικά μπεκ, που τα ρίχνεις στο ντεπόζιτο μαζί με τη βενζίνη. Κάνουν τίποτα αυτά, ή είναι μπούρδες;Ναί στο ντεπόζιτο τα ρίχνεις ως επι το πλείστον.
Κάτι κάνουν σε γενικές γραμμές αλλά μην περιμένεις θαύματα.
Θυμάμαι π.χ το μηχανικό μου να μου λεει ότι σε έναν τύπο που είχε αυξημένα καυσαέρια(υδρογονάθρακες για την ακρίβεια νομίζω), ρίχνωντας ένα καθαριστικό της pro-tec οι ρύποι μετά απο μία γύρα πέσανε σε κανονικά επίπεδα.
Ελπίζω να βοηθήσα. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Δυο γρήγορες ερωτήσεις.
Τι χρησιμοποιείς για να ξεφορτωθείς τα άλατα που έχουν συσσωρευτεί ανάμεσα στο κολλάρο και την αντλία νερού;
Επίσης πως μπορείς να ξεκολλήσεις δαγκάνα φρένου που αρνείται να επιστρέψει στην θέση της;Η δαγκανα δεν θελει καμια φοβερη δυναμη για να μπει μεσα, αν δεν μπαινει τοτε ειναι απο αυτες που θελουν ταυτοχρονη περιστροφη. Αν το εμβολο εχει δυο εγκοπες περιμετρικα τοτε ειναι αυτου του τυπου και οι εγκοπες ειναι για να μπαινει το ειδικο εργαλειο.
Sent from my HTC Desire using Tapatal
Ποιό συγκεκριμένα, μιλάμε για μια δαγκάνα απο ένα Opel corsa μοντ. 90 η οποία δεν κάνει καλή επιστροφή.
Δηλαδή πατώντας φρένο συνεχίζει να πιέζει τα τακάκια στο δίσκο ζορίζοντας το αυτοκίνητο.
Εν τω μεταξύ έχω αλλάξει την ίδια δαγκάνα γιατί η πρώτη μπλόκερνε εντελώς πάνω.
Καμιά συμβουλή για να λύσω μόνιμα το πρόβλημα; -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Δυο γρήγορες ερωτήσεις.
Τι χρησιμοποιείς για να ξεφορτωθείς τα άλατα που έχουν συσσωρευτεί ανάμεσα στο κολλάρο και την αντλία νερού;
Επίσης πως μπορείς να ξεκολλήσεις δαγκάνα φρένου που αρνείται να επιστρέψει στην θέση της;Η δαγκανα δεν θελει καμια φοβερη δυναμη για να μπει μεσα, αν δεν μπαινει τοτε ειναι απο αυτες που θελουν ταυτοχρονη περιστροφη. Αν το εμβολο εχει δυο εγκοπες περιμετρικα τοτε ειναι αυτου του τυπου και οι εγκοπες ειναι για να μπαινει το ειδικο εργαλειο.
Sent from my HTC Desire using Tapatal
Ποιό συγκεκριμένα, μιλάμε για μια δαγκάνα απο ένα Opel corsa μοντ. 90 η οποία δεν κάνει καλή επιστροφή.
Δηλαδή πατώντας φρένο συνεχίζει να πιέζει τα τακάκια στο δίσκο ζορίζοντας το αυτοκίνητο.
Εν τω μεταξύ έχω αλλάξει την ίδια δαγκάνα γιατί η πρώτη μπλόκερνε εντελώς πάνω.
Καμιά συμβουλή για να λύσω μόνιμα το πρόβλημα;Μηπως εχει προβλημα κανενα μαρκουτσι;
-
Μπλοκάρει το έμβολο ή κολλάει όλη η δαγκάνα στις ολισθαίνουσες και δεν επανέρχεται ? Η δαγκάνα επισκευάζεται, υπάρχει κίτ επισκευής για τις περισσότερες δαγκάνες, αν καθαρίσεις και γρασάρεις και τις ολισθαίνουσες θα είσαι ΟΚ.
-
Τι επισκευή μπορεί να παίρνει μια δαγκάνα, πέρα από πχ ίσιωμα από χτύπημα ας πούμε; Ρωτάω γιατί λες για το κιτ επισκευής..
-
o'rings και τα διάφορα δαχτυλίδια από καουτσούκ μέχρι και το έμβολο
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Μπλοκάρει το έμβολο ή κολλάει όλη η δαγκάνα στις ολισθαίνουσες και δεν επανέρχεται ? Η δαγκάνα επισκευάζεται, υπάρχει κίτ επισκευής για τις περισσότερες δαγκάνες, αν καθαρίσεις και γρασάρεις και τις ολισθαίνουσες θα είσαι ΟΚ.Χμ.. με πιάνεις λίγο αδιάβαστο με την ορολογία φίλε quadra.
Να υποθέσω οι ολισθαίνουσες είναι εκείνο το κομμάτι της δαγκάνας που της επιτρέπει να μετακινείται προς την εξωτερική πλευρά; Εαν ναί, νομίζω ότι εκείνα συγκεκριμένα είναι παντελώς κολλημένα. -
Οι μονοπίστονες δαγκάνες ολισθαίνουν επάνω σε 2 αξονάκια, η κίνηση αυτή πρέπει να γίνεται πολύ εύκολα, στο σημείο αυτό πρέπει να είναι καθαρά τα αξονάκια που βιδώνουν στη βάση της δαγκάνας, καθώς και οι θυληκοί υποδοχείς που βιδώνουν επάνω στη ίδια τη δαγνάνα, έκεί πρέπει να υπάρχουν 2 ελαστικές φούσκες που στεγανοποιούν το σημείο από της βρωμιές και μέσα από τις φούσκες πρέπει να έχει γράσο, όσο για το κίτι επισκευής σου απάντησε ο φίλος, σε αυτό περιλαμβάνονται τα τετράγωνα O' Ring των εμβόλων, τα στεγανοποιητικά σκόνης o' ring που προστατεύουν τα έμβολα, και άλλα o' ring ανάλογα με τον τύπο της δαγκάνας.
Μου φαίνεται πάντως περίεργο να μην γνωρίζεται τι είναι μια δαγκάνα και να θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας τα φρένα, είναι άγνοια κινδύνου αυτό ή θράσος ? Συγγνώμη δηλαδή αλλά πάω να κουφαθώ.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Οι μονοπίστονες δαγκάνες ολισθαίνουν επάνω σε 2 αξονάκια, η κίνηση αυτή πρέπει να γίνεται πολύ εύκολα, στο σημείο αυτό πρέπει να είναι καθαρά τα αξονάκια που βιδώνουν στη βάση της δαγκάνας, καθώς και οι θυληκοί υποδοχείς που βιδώνουν επάνω στη ίδια τη δαγνάνα, έκεί πρέπει να υπάρχουν 2 ελαστικές φούσκες που στεγανοποιούν το σημείο από της βρωμιές και μέσα από τις φούσκες πρέπει να έχει γράσο, όσο για το κίτι επισκευής σου απάντησε ο φίλος, σε αυτό περιλαμβάνονται τα τετράγωνα O' Ring των εμβόλων, τα στεγανοποιητικά σκόνης o' ring που προστατεύουν τα έμβολα, και άλλα o' ring ανάλογα με τον τύπο της δαγκάνας.Μου φαίνεται πάντως περίεργο να μην γνωρίζεται τι είναι μια δαγκάνα και να θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας τα φρένα, είναι άγνοια κινδύνου αυτό ή θράσος ? Συγγνώμη δηλαδή αλλά πάω να κουφαθώ.
Εαν απευθύνεσαι σε μένα, σόρρυ αλλά είμαι ακόμα στο στάδιο της μάθησης
Κάποια πράγματα τα γνωρίζω, τα υπόλοιπα προσπαθώ να τα μάθω απο εδώ και απο εκεί.
Επίσης αν ήταν αμάξι που το χρησιμοποιούσα καθημερινώς προφανώς και θα το πήγαινα σε μάστορα.
Αλλά επειδή δεν έχει πινακίδες, νομίζω είναι ποιό ριψοκίνδυνο να κόβω βόλτες ανασφάλιστος και όχι μόνο για να πάω σε μάστορα. -
Σωστός είσαι, όχι κυκλοφορία ανασφάλιστος.
Αν μπείς στο google θα βρείς λύσεις σε ότι απορία έχεις και όχι μόνο για τα φρένα, και με φωτό.
-
Τα πολύ παλιά χρόνια και μόνο σαν λύση στιγμής (κάτι όπως τα καλσόν με τους ιμαντες) κάναμε αυτό:
Βγάζαμε τα τακάκια και στο εξωτερικό λαστιχάκι του εμβόλου (αυτό που προφυλάει απο τις σκόνες) ρίχναμε υγρό φρένων με σύριγγα στο εσωτερικό, ώστε να διαλύσει τις βρωμιές που εμποδίζουν το έμβολο να επανέλθει...και μετά το πιέζαμε προς τα μέσα και βάζοντας μια κόντρα, ώστε να μην πεταχτεί έξω τελείως, κάποιος πατούσε φρένο...Αυτό επαναλαμβανόταν 2-3 φορές...
ΠΡΟΣΟΧΗ! προσωρινή λύση και όχι διευθέτηση του προβλήματος (το οποίο διευθετείται μόνο όπως περιέγραψε ο 21 Quadra) -
Παιδια καλησπερα αναζητω μια γρηγορη απαντηση. Στο πεζο 206 1.4 8β χs, μοντ 2000, που ακριβως κατω απο το καπω βρισκονται τα μπουζι ;; Αγορασα 4 και ανελαβε ενας φιλος να τα αντικαταστησει αλλα λεει δεν τα βρισκει! ΜΙα βοηθεια παρακαλω!!!!
-
Ο χρήστης sofia78 έγραψε:
Παιδια καλησπερα αναζητω μια γρηγορη απαντηση. Στο πεζο 206 1.4 8β χs, μοντ 2000, που ακριβως κατω απο το καπω βρισκονται τα μπουζι ;; Αγορασα 4 και ανελαβε ενας φιλος να τα αντικαταστησει αλλα λεει δεν τα βρισκει! ΜΙα βοηθεια παρακαλω!!!!Στην μηχανη.Αμα ο φιλος σου δεν ξερει που ειναι να πατε σε μηχανικο να τα αλλαξει.
-
κανενας που να ξερει ρε παιδια;;
-
Εδώ δεν μπορεί να τα βρει θα μπορεί να τα αλλάξει;
-
Ο χρήστης sofia78 έγραψε:
κανενας που να ξερει ρε παιδια;;Αφου δεν ξερει που βρισκονται τα μπουζι πως τον εμπιστευεσαι να τα αλλαξει;Δεν στο λεω για κακο αλλα μπορει να κανει ζημια.Δεν ειναι αλλαγη λαμπας.Εχει καποια διαδικασια.
-
Έχει ένα πλαστικό καπάκι το οποίο λογικά πρέπει να βγει. Συμφωνώ με τους προηγούμενους, αν δεν ξέρει που είναι καλό είναι να μην τα αλλάξει (=χυλόπιτα )
-
-
Η αληθεια ειναι οτι αν βαλεις στο νετ peugeot 206 spark plug replace θα δεις οτι η παραπανω ερωτηση απασχολει πολυ κοσμο γιατι η μαμα peugeot φροντισε να τα εχει καλα κρυμμενα
πρεπει να αφαιρεσεις ενα δυο πραγματα για να μπορεσεις να εχεις επαφη με τα μπουζι(ειναι κατω απο το coil pack).
-
ok παιδια ευχαριστω. Ασε μη γινει καμια ζημια....
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........