-
Ο χρήστης lll έγραψε:
μια μικρή τρύπα που έχει κάτω από την τάπα
Υπερχειλιση?
Μηπως το παραγεμιζεις και πεταει εξω οτι δεν χρειαζεται?Το σκέφτηκα αλλά συμπληρώνω κοντά στο μισό λιτρο ίσως και λίγο παραπάνω.
-
Εκτος απο την ταπα του ψυγειου εχει και διαστολικο?
Νερο σκετο βαζεις?? Αν ναι ειναι πιθανο να γινεται γι αυτο το λογο, επειδη το νερο εχει χαμηλοτερο σημειο βρασμου. -
Ο χρήστης lll έγραψε:
Νερο σκετο βαζεις?? Αν ναι ειναι πιθανο να γινεται γι αυτο το λογο, επειδη το νερο εχει χαμηλοτερο σημειο βρασμου.Όχι δεν έχει διαστολικό.Και έχει και παραφλού μέσα.Θα το αδειάσω όλο άυριο και θα το γεμίσω παραφλού.
-
Αν σου φουσκώνουν τα νερά παίζει να έχει 'αρπάξει' ελάχιστα και η φλάτζα τόσο ώστε ναι μεν να μην εχεις κατανάλωση λαδιου ή πέρασμα στο νερό αλλα να σου περνάει αέρα με αποτέλεσμα το καπάκι να πιέζεται και να ελευθερώνει τα νερα.
Κοίταγμα συνεχώς για θερμοκρασίες , συμπλήρωμα νερό ή παρφλού και κόιτα αν μυριζουν τα νερά λιπαντικό....
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Κάπου το έχω ξαναγράψει! Πριν χρόνια βρέθηκα να συνοδευω δικό μου άνθρωπο στην Toyota για να παραδώσει το αμάξι του για σέρβις. Μπροστά στην έκθεση που τον περίμενα εμφανίζεται ένα απινακίδωτο Yaris με σπινιαρίσματα, κ@λιές, τελικές, ενα σύννεφο σκόνης να το συνοδευει, να τρώει και ένα πλαινό σταμάτημα με χειρόφρενο και να ... τρώει και μια δυνατή στη πόρτα κλείνοντας απο τον πιτσιρικά που το οδηγούσε! Εξαλλος βγαίνω απο το αμάξι μου και τον ρώτησα γιατί τετοια συμπεριφορά στο αμαξάκι. Η απάντηση απαξιωτική ... 'Δικό σου είναι? Χαλάρωσε!'
Πάω μέσα στην έκθεση να ενημερώσω για το γεγονός (ιδίως με την απάντηση που με θύμωσε περισσότερο) και λέω σε έναν πωλητή ότι εάν το πράσινο Yaris είναι για να παραδοθεί σε πελάτη, αυτός (και τον έδειξα με το χέρι) μόνο σε τοίχο που δεν το έρειξε! Βλέποντας και έναν κύριο μαζί του και μια κοπελιά φαντάστηκα ότι ίσως είναι οι ... τυχεροί! Και ήταν! Το τι έγινε μετά? Χαμός! Τα σημάδια απο τις ροδιές που σταμάτησε με χειρόφρενο υπήρχαν! Έδωσα τα στοιχεία μου στον κύριο με την κοπέλα αν ήθελε να κάνει κάτι και έφυγα! Δεν επικοινώνησε μαζί μου για να ξέρω τι έγινε!
Την ίδια στιγμή πήρε και ο δικός μου το αμάξι του και το πήγαμε σε άλλη αντιπροσωπία ... λέγοντας μπροστά στον υπευθυνο 'πως αν έτσι πάνε τα καινούρια Yaris φαντάσου τι θα βίωνε η 5ετίας Corolla μου!'Ειναι τραγικοι οι τυποι...
Πολλα αυτοκινητα ομως δεν ερχονται σε safe mode,ωστε να μην μπορουν να γονονται τετοια πραγματα? -
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Νερο σκετο βαζεις?? Αν ναι ειναι πιθανο να γινεται γι αυτο το λογο, επειδη το νερο εχει χαμηλοτερο σημειο βρασμου.Όχι δεν έχει διαστολικό.Και έχει και παραφλού μέσα.Θα το αδειάσω όλο άυριο και θα το γεμίσω παραφλού.
Καταρχήν τι αυτοκίνητο και μοντέλο και μηχανή έχεις;
Κατα δεύτερο αν είναι παλιό μπορεί να τρύπησε και το ψυγείο.
Κατα τρίτον έλεχγε συχνά την θερμοκρασία μην πάει στα κόκκινα και την πατήσεις.
-
υπαρχει προβλημα αν κανουμε 10-15χλμ με καμμενο πολλαπλασιαστη/ες;
-
Κινδυνεύει ο καταλύτης από άκαυστη βενζίνη. Το αν θα τη γλιτώσεις ή όχι παίζεται, και θα το μάθεις εκ των υστέρων!
-
Aκαυστη βενζινη στις κυψελες του καταλυτη+ανάφλεξή της αν πάρει μπρος=
-
Καταρχην, εκανα νεο θεμα με τιτλο sos γιατι ηταν κατι που χρειαζοταν αμεση απαντηση, ειχε βγαλει το προβλημα σε φιλο ηταν στο δρομο χωρις οδικη και δεν ηξερε τι να κανει. Τελικα το πηγε στο συνεργειο με μικρη ταχυτητα και περιμενει διαγνωση.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
...Μια γενική οδηγία των εργοστασίων για λάστιχα νορμάλ είναι, « προ από ταξίδι καλοκαιρινό, +2 psi»...
........Στο jimny 205/70R15 M+S radial, στα 108 χιλιόμετρα που έκανα προ ημερών, ‘φόρτωσαν’ από μονά τους 2 lbs/in. Αυτό που θα έβαζα!!!. Άρα δεν βάζω τίποτα!. ....
ΑΝΤΩΝΗΣ.Δηλαδη Αντωνη αν καταλαβα καλα εδω
η συσταση των εργοστασιων για +2lbs/in παραπανω σε ταξιδι ειναι ιδια με την διαφορα των +2lbs/in που ειδες οταν ζεσταθηκαν τα λαστιχα στο ταξιδι?
Αν εννοεις κατι τετοιο νομιζω οτι ειναι λαθος. -
ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΤΕ ΕΧΕΙΣ RADIAL Ή STEEL BELTED ΕΛΑΣΤΙΚΑ.
Προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις ότι ξέρεις κάτι για διαφορές στην πίεση των ελαστικών ζεστών-κρύων;
Στο πινακάκι του αυτοκινήτου πολύ σωστά δείχνει διαφορά πίεσης μεταξύ λίγο φορτωμένου και πολύ φορτωμένου αυτοκινήτου μόνο στα bias ply ελαστικά και όχι στα radial γιατί τα τελευταία δεν είναι τόσο ευαίσθητα στο να είναι λίγο πιο φουσκωμένα. Τα bias ply ελαστικά είναι πολύ πιο ευαίσθητα από τα radial στο να είναι παραφουσκωμένα (σε σχέση με το φορτίο που έχουν) - δηλαδή στα radial ελαστικά δεν χρειάζεται να μειώνεις την πίεση όταν το αυτοκίνητο δεν έχει πλήρες φορτίο.
Επίσης, σωστά δείχνει την παραπάνω πίεση για τα χειμερινά ελαστικά και αν πρόκειται να κάνεις ταξίδι με μεγάλες ταχύτητες βάζεις +4 psi.
Τα ίδια γράφουν και στα βιβλιαράκια των καινούριων αυτοκινήτων (μόνο που δεν έχουν τις πιέσεις για steel belted ελαστικά). -
Όταν ένας κατασκευαστής πιστοποιεί ένα ελαστικό και βάζει επάνω του σφραγίδα μιας κατηγορίας, αυτό το ελαστικό συμπεριφέρεται ακριβώς ίδια με ένα ελαστικό άλλου κατασκευαστή που έχει την ίδια πιστοποίηση.
Αν το ένα λάστιχο είναι πιο 'μαλακό' και ζεσταίνεται περισσότερο τότε δεν θα είναι στην ίδια κατηγορία αλλά σε μικρότερη κατηγορία φορτίου/ταχύτητας.Πχ κατηγορία φορτίου 95, ταχύτητας V:
τα ελαστικά όλων των κατασκευαστών πρέπει να αντέχουν το ίδιο.
Αλλιώς μπορεί να γράφουν ότι θέλουν πάνω στα λάστιχα. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Καλέ μου φίλε από την θέση που γράφω, δεν έχω περιθώρια να «νομίζω».
Κατά συνέπια έγραψα τι παρατήρησα. Σχολιάζοντας ένα γεγονός δικό μου.
Μα ψηλοί στα αυτιά μου μπήκανε, και έκανα δυο τηλέφωνα προς δυο τεχνικούς δυο αντιπροσώπων, που έκανα με αυτούς κατά καιρούς μαθήματα σε λαστηχαδες. Φοβήθηκα μίπος καμιά νέα εγκύκλιος με έβγαζε ψεύτη.
ΟΧΙ δεν άλλαξε τίποτα.
Το ‘μαλακό’ λάστιχο, ‘ζυμώνετε’ περισσότερο από το ‘σκληρό’, άρα αναπτήσει και εξτρα θερμοκρασία, άρα ανεβάζει και πίεση. Λένε λοιπόν τα εργοστάσια, να προσθέτουμε 2 λίμπρες, πριν από ταξίδι, γιατί θα της πάρουν μόνα τους.
Προσωπικά όταν ταξιδεύω, δεν ‘αρρωσταίνω’ και με τα λάστιχα!!. Αλοστε θέλω το 4Χ4 ‘μαλακό’, και βάζω ότι λέει ο κατασκευαστής.
Τώρα τι θα πάρει μετά, δεν μετράει, διότι όταν θερμανθεί, μαλακώνει η γόμα του. Και σίγουρα όταν κρυώνει, επανέρχεται στης προδιαγραφές του.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Ασχετα με την δεδομενη αυξηση της πιεσης λογω του ζεσταματος του αερα των ελαστικων,
(αλλωστε γι'αυτο τα μετραμε παντα κρυα) οι πιεσεις που σωστα δινει ο κατασκευαστης βοηθουν το λαστιχο να ερθει γρηγορα σε θερμοκρασια λειτουργιας.
Ομως το καλοκαιρι η' σε ταξιδι, ειναι σωστοτερο να βαζουμε λιγο παραπανω γιατι προστατευουμε τα λαστιχα απο υπερθερμαση, ο επιπλεων αερας λειτουργει κατα καποιο τροπο σαν ''ψυκτικο'' και δεν αφηνει τα πλαινα να ζεσταθουν υπερβολικα και να μαλακωσουν, με αυτο τον τροπο εχουμε και πιο σωστο τιμονι, απλα τα λαστιχα θα ζεσταθουν λιγο πιο αργα απ' οτι με τις πιο χαμηλες πιεσεις, κατι που στο ταξιδι δεν εχει ουσια.Και με 15 πιεση και με 45 να ξεκινησουμε οταν τα λαστιχα ζεσταθουν θα παρουν 2-3 γραμμες παραπανω, αλλα δεν ειναι αυτο το παραπανω που σωστα προτεινουν οι κατασκευαστες στις κανονικες πιεσεις.
-
Για πες λίγα παραπάνω να δούμε την ασχετοσύνη σου.
Σε τι ακριβώς διαφωνείς με το ιστορικό πινακάκι που δεν ισχύει στα σημερινά ράντιαλ ελαστικά;
-
Οταν αναβει το λαμπακι του ABS και παραμεινει αναμμενο τι σημαινει αυτο;
-
Ο χρήστης GeoKy έγραψε:
Οταν αναβει το λαμπακι του ABS και παραμεινει αναμμενο τι σημαινει αυτο;Οτι εχεις προβλημα..
-
Ο χρήστης GeoKy έγραψε:
Οταν αναβει το λαμπακι του ABS και παραμεινει αναμμενο τι σημαινει αυτο;Λογικά πρόβλημα στο ABS.
Όταν πατας φρένο ενεργοποιείτε ή μπλοκάρουν οι τροχοί? -
Το κανα μονο μανουβρα να το βαλω στο γκαραζ! Πριν λιγο πηγα να το βαλω μπροστα και αντι να σβησει εμεινε αναμμενο! Εσβησα (2 φορες) , ξαναεβαλα μπροστα, δεν εσβησε...
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Οταν αναβει το λαμπακι του ABS και παραμεινει αναμμενο τι σημαινει αυτο;
Οτι εχεις προβλημα..
-
Αν εχεις νευρακια κανε μια βολτα το τετραγωνο.....
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........