-
Ειλικρινά elteo δεν κατάλαβα που είναι άκυρη η απάντησή μου Για το Golf και το Yaris λέει το θέμα και για το Yaris έγραψα....
επιπλεον το πηγα σημερα το γκολφ για γενικο καθαρισμο μεσα εξω και... μου αρεσε το ατιμο..
οποτε μαλλον λογικευτηκα και θα κρατησω την γκολφω[/quote]
-
Δεν το είχα προσέξει αυτό το μήνυμα....Καλή οπότε συνέχεια με το Golf
-
Καλησπέρα στο Forum.
Είμαι στην έρευνα αγοράς ενός μικρού καινούργιου αυτ/του. Αυτά που έχω ξεχωρίσει είναι:- TOYOTA Yaris 1.3 Terra/Luna
- SUZUKI Swift 1.3 GLA
- MITSUBISHI Colt 1.3 inform
Οι τιμές τους είναι παραπλήσιες.
Ήδη έκανα test drive το Suzuki. Με 1η, 2η αντε και 3η καλά τα πάει. Μετά δεν 'πήγαινε' σύμφωνα με τον κινητήρα των 92 ίππων. Οι συντάκτες των 4Τ ήδη το έχουν επισημάνει για τις μακριές σχέσεις (4η, 5η) κι όντως έτσι είναι. Επίσης το αυτοκίνητο της δοκιμής στις ανωμαλίες του δρόμου έτριζε αρκετα! Με προβλημάτισε.
Τα άλλα δυο δεν τα έχω οδηγήσει και ίσως να μην τα καταφέρω.
Παρακαλώ οποιεσδήποτε κρίσεις, απόψεις, εμπειρίες σας θα μου ήταν πολύ χρήσιμες.
Tο αυτ/το θα χρησιμοποιηθεί σαν 2ο για κίνηση στην πόλη (Καλαμάτα) και όχι για μακρινά ταξίδια οπότε ο παράγοντας οικονομία καυσίμου στον κύκλο πόλης ενδιαφέρει άμεσα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
Δεν ξέρω αν βοηθάω καθόλου αλλά πρόσφατα οδήγησα τα περισσότερα μικρά σε μέγεθος...
Δεν με ενθουσίασαν τολμώ να πω. Ιδιαίτερη απογοήτευση από το swift 1.3 που 90% γιαυτό είχα καταλήξει με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις γνώμες που διάβαζα. Μετά από yaris 1.3 που θέλω να αντικαταστήσω, το βρήκα τελείως μπάζο.
Εγώ για δεύτερο αμάξι την ψάχνω.
Το yaris το αλλάζω διότι το βαρέθηκα 5 χρόνια τώρα. Δεν μου έχει κάψει πάντως ούτε λαμπάκι το τέρας!αυτά είχα γράψει προ ημερών φίλε stevelo...
-
απο τα τρια που αναφερεις σιγουρα το yaris. τερας αξιοπιστιας, 5 αστερια στην ασφαλεια.
τα suzuki αν δεν κανω λαθος εχουν πατωσει (μαζι με την vw) σε διεθνεις ερευνες αξιοπιστιας/ποιοτητας κατασκευης και το colt αν δεν κανω λαθος παλι μοιραζεται μερη με το forfour της smart, η οποια παλι δεν ειναι και... γιγαντας αξιοπιστιας.
οποτε yaris σιγουρα. -
Είχα δώσει ένα μικρό προβάδισμα στο yaris για όλους τους λόγους που αναφέρετε fonzareli και Garfield. Είχα στο υπόψη μου και το POLO αλλά αμέσως το απέριψα. Χαλάνε και πολύ μάλιστα. Κι έχω προσωπική άποψη. Τον τελευταίο καιρό γύριζα τα συνεργεία 'συμμαζεύοντας' κάποιες μικροβλάβες του 15χρονου Clio 1.4S. Ε λοιπόν ήταν σχολείο αυτές οι επισκέψεις. Προσωπικά διέγραψα τη VW από τα μελλοντικά αυτοκίνητά μου. Polo και Golf 2-5 ετών με βλάβες. Μ έκανε εντύπωση γιατί είναι πανάκριβα και τελικά δεν τα έχουν τα λεφτά τους.
Τι να πεί το Clio μου που μετά από 13 χρόνια πήγε σε συνεργείο. Και η βλάβη; Τρύπια τάπα τους συστήματος ψύξης. 10 λεπτά υπόθεση. 195000 Κm και κάτι polo, Golf 1.4 (προηγούμενης γενιάς) σε ανηφόρες τα αφήνει για πλάκα.
Συγγνώμη για το μακροσκελές.
Ευχαριστώ για τις απόψεις σας και θα περιμένω κι άλλες. Άλλωστε τα Forum αυτή την εννοια έχουν. Να βοηθήσει ο ένας τον άλλον με τις εμπειρίες και γνώσεις του. -
Ο χρήστης stevelo έγραψε:
Ε λοιπόν ήταν σχολείο αυτές οι επισκέψεις. Προσωπικά διέγραψα τη VW από τα μελλοντικά αυτοκίνητά μου. Polo και Golf 2-5 ετών με βλάβες. Μ έκανε εντύπωση γιατί είναι πανάκριβα και τελικά δεν τα έχουν τα λεφτά τους.συμφωνω μαζι σου απολυτα. την εχω διαγραψει κι εγω παροτι ειμαι κατοχος golf.. αν και δεν εχει βγαλει σοβαρα προβληματα μεχρι τωρα, εχω την εντυπωση οτι πανω απο 5 χρονια δυσκολα θα βαστηξει χωρις να μου τρυπησει την τσεπη με βλαβες..
-
Εγώ έχω και ένα golf IV 1.6 αγορασμένο το 2000.
Με 65.000κμ και ως τώρα δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Μόνο κάτι λαμπάκια!Πάντως θα το δώσω και δεν με ξαναβλέπω για VW. Ολίγον βαρετά αυτοκίνητα. Κατά ιαπωνία μεριά λέω να πάω...
-
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
Πάντως θα το δώσω και δεν με ξαναβλέπω για VW. Ολίγον βαρετά αυτοκίνητα. Κατά ιαπωνία μεριά λέω να πάω...Όταν λες ιαπωνία εννοείς Toyota; Γιατί αν ναι τότε θα αντικαταστήσεις ένα βαρετό αμάξι όπως λες με ένα ακόμα πιο βαρετό.
-
Oxι!
Εννοώ subaru(πάντως, για τα toyota μπορεί να έχεις δίκιο γενικά, αλλά το yaris 1.3 είναι απολαυστικό για μέσα στην πόλη!)
-
συμφωνώ για τα Γιαπονέζικα.
-
Παιδιά έχετε δίκιο για τα Γιαπωνέζικα. Ήμουν fun των ευρωπαϊκών και μάλιστα Ιταλικών & Γαλλικών κι είχα εντελώς στο 'φτύσιμο' τα εξ ανατολής οχήματα. Τις δεκαετίες '80, '90 οι απωανατολίτες έκαναν εντελώς άσχετα (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) αυτοκίνητα που κυρίως ήταν κακές αντιγραφές των ευρωπαϊκών. Σήμερα μπορούν και κοιτάζουν κατάματα και μπόρώ να πω πως έχουν ξεπεράσει σε πολλές περιπτώσεις τους Ευρωπαίους.
Αναθεώρησα τις απόψεις μου κι απ ότι φαίνεται σε λίγες μέρες θα αποκτήσω για πρώτη φορά στη ζωή μου 'Γιαπωνέζικο'. Αλήθεια τα yaris ξέρω πως φτιάχνονται στην Ευρώπη. Ξέρει κανείς που;
Τα ιταλικά πια δε μου λένε τίποτα. Αντιθέτως πολλές χαμένες ώρες στα συνεργεία. (Νεαρός είχα 2. Autοbianchi A112 Abarth-αν το θυμάστε-, και Fiat Uno 1.1 ie). Τα πλήρωσα 2 φορές. Μια κατά την αγορά τους και μια στα συνεργεία.
Γαλλικά έχω 2. Το Clio 1.4s του '92 κι ένα Megane I 1.416V του '01.
Clio: Έχει τραβήξει τα πάνδεινα. Δε σπάει με τίποτα. Ζημιές = 0. Ο κινητήρας του τέρας αξιοπιστίας. Αν το νέο Clio δεν ήταν τόσο μεγάλο, πάλι θα το έπαιρνα για τη Σύζυγο.
Megane I 1.416V: Άψογη οδική συμπεριφορά και κινητήρας με νεύρο που πάει πιο καλά απο αρκετά 1600. Απο προβλήματα μετά απο 85000 Κm: 2 καμμένοι ενισχυτές μπουζί και αλλαγή δισκόπλακων.
Αν οι Γάλλοι ήταν Γερμανοί στη ποιότητα κατασκευής, θα είχαν κατά τη γνώμη μου τα τέλεια αυτοκίνητα. Αλλά βρε παιδί μου τρίζουν κι αν είσαι και λίγο μεγαλούτσικος στην ηλικία, ενοχλεί.
Και μια ερώτηση. Αν αφήσουμε εκτός τα Golf GTi (που κόστιζαν και κοστίζουν πολύ ακριβά) μπορεί κάπoιος να μας πεί τι προσέφεραν και τι προσφέρουν τα Golf στους κατόχους τους; Ας μην ξεχνάμε τα Golf των 50 και 75 Ηp που κυριολεκτικά σέρνονταν. Με το Golf V TSi και GT η VW μπαίνει στο παιχνίδι των ζωντανών αυτοκινήτων για τον πολύ κόσμο. Κι αυτά ακόμα δεν έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους.
Ήδη ακούγοντια διάφορα. Πως καίνε λάδια κλπ. Και φυσικά ο 1.4 ΤSi δεν έχει αποδείξει ακόμη την αξιοπιστία του (170 Hp απο 1.4 δεν είναι πολλοί;).
Παιδιά ναι είναι όμορφα τα Golf (κι εμένα μ αρέσουν), αλλά πολύ υπερτιμημένα. Με τα λεφτά που χρειάζεται η αγορά τους, μπορεί κάποιος να πάρει πολύ καλύτερα αυτοκίνητα.
Δε σας κρύβω πως μπήκα στον πειρασμό να πάρω το GT και να δώσω το Megane. Το εκανα και test drive. Πάει πολύ καλά, δε λέω. Είναι ωραίο αυτοκίνητο. Όμως δεν θα το πάρω. 26.000 είναι πολλά. Άσε που μπαίνει στο παιχνίδι και το Astra 1.6 Τurbo με 180 ΗP και 3.000 λιγότερα και καλύτερο εξοπλισμό.
Θα περιμένω και βλέπουμε.
Παιδιά είμαι καινούριος στο Forum κι αν κουράζω με τα μεγάλα κείμενα παρακαλώ ενημερώστε με. -
Η Toyota έχει εργοστάσιο κατασκευής στην Τουρκία
-
ειναι αληθεια οτι το Auris κατασκευαζεται στην τουρκια?
δεν εχω τπτ με τους 'γειτονες', αλλα απο συναρμολογηση αυτοκινητων δεν σκαμπαζουν και πολλα..καλυτερα τοτε το Corolla (εμενα μου αρεσει πολυ ως σχημα κι ας ειναι sedan) που κατασκευαζεται στην Ιαπωνια.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
οι προτάσεις περι Getz ...θα πάθει πολιτισμικό-ποιοτικό σοκ πηγαίνωντας από VW σε Hyundai. Μιλώ μόνο για ποιότητα όχι αξιοπιστία.
Σε αυτά τα χρήματα παίζει το i30
Του οποίου το εσωτερικό μάλλον πρέπει να το τσεκάρεις και μετά να κρίνεις ποιο δείχνει σαν φτωχός συγγενής (του i30, του yaris ή του ...C4?)
έχεις κόμπλεξ ε; ...
μίλησα για το Getz...το i30 είναι νεοφερμένο...έκρινα με τα μέχρι τώρα δείγματα της Hyundai.
ΥΓ. 1 ...έλεος με το i30 ειδικώς κ γενικώς!
ΥΓ. 2 ...το C4 είναι μοντέλο 2004. Θες να το συγκρίνουμε με το Αccent 2004;
ΥΓ. 3 ...ότι και να λέμε άλλο Golf άλλο i30...και δεν μιλάω για αξιοπιστία.++++1000!
Έλεος ρε παιδιά,το ι30 σαν κακομουτσουνη κορόλα είναι! Δηλαδή πηραν το ασχημο και το έκαναν ακόμα ασχημότερο!!!Καλα εσύ θα φυγεις απο τα σαλόνια για να πάς στα αλώνια; Μάλλον νομίζεις οτι πάει σα 1000άρι το γκόλφ γιατι ως γερμανικό κρύβει τα χιλιόμετρα ενώ αντίθετα με το γιάρις θα νομίζεις οτι έχεις 1800άρι γιατι όταν πάς με 40 νομίζεις οτι πάς με 160!!!
Κ 14000€ για 1000άρι είναιπάρα μα πάρα πολλά!!! Κ ας φύγουμε απο τα γερμανικά, γιατί δεν κοιτάς το υπέροχο πεζω 207 ή το πανεμορφο πουντο ;; -
ενώ αντίθετα με το γιάρις θα νομίζεις οτι έχεις 1800άρι γιατι όταν πάς με 40 νομίζεις οτι πάς με 160!!!
Έλεος,λίγη σοβαρότητα.
-
Ο χρήστης corsa2 έγραψε:
ενώ αντίθετα με το γιάρις θα νομίζεις οτι έχεις 1800άρι γιατι όταν πάς με 40 νομίζεις οτι πάς με 160!!!
Έλεος,λίγη σοβαρότητα.
και όμως ο φίλος που το έγραψε έχει δίκιο σε ένα βαθμό...
Το yaris δημιουργεί μιά αίσθηση ανασφάλειας (λόγω ύψους θέσης οδήγησης μάλλον) και νομίζεις ότι πας με 100 εκεί που πας με 70.
Το golf αντίθετα πάει με 130 και νομίζεις ότι πάει με 100 (εντάξει, το έχω και με φαρδιά λάστιχα και πατάει εξαιρετικά).Οσο για το εργοστάσιο κατασκευής, το yaris μου (2002) είναι κατασκευασμένο Αγγλία.
-
Υπερβολές.Οδηγάω τακτικά τόσο το νέο Yaris,ενώ ήμουν και κάτοχος για ένα χρόνο του Golf V.Σαφώς και υπάρχει διαφορά,καμία αντίρρηση,αλλά αυτά που γράφτηκαν είναι τουλάχιστον υπερβολικά.Επιπλέον,όπως έχει ειπωθεί και στο thread συγκρίνονται δυο αυτοκίνητα διαφορετικής κατηγορίας.Απ'όσο γνωρίζω τα Yaris που έρχονται στη χώρα μας κατασκευάζονται στηνΑγγλία.
-
Φίλε corsa2 επειδή έχω και τα 2 στην κατοχή μου και τα οδηγώ καθημερινά, θα σου πω ότι μπορεί να είναι ίσως λάθος οι αριθμοί (άλλωστε υποκειμενική αίσθηση είναι) αλλά η ουσία παραμένει:
Με το yaris πας με λιγότερα απ΄όσα νομίζεις και με το golf αντίστροφα...
Φυσικά έχεις δίκιο ότι ανήκουν σε άλλη κατηγορία. -
Μετά το Swift 1.3, σήμερα έκανα τεστ drive το Colt 1.3. Εν ολίγοις: Μ άφησε εντελώς αδιάφορο. Βαρετό αυτ/το. Δε σε προκαλεί να το οδηγήσεις. Απλώς μεταφέρεσαι. Εντελώς ράθυμο και απρόθυμο να ανεβάσει στροφές. Άδικα έψαχνα τους 95+ HP. Μην φανταστείται υπερβολές. Απλώς προσπάθησα να κινηθώ γρήγορα. Αν και το εσωτερικό του είναι πιο άνετο και πρακτικό απ ότι του Suzuki. Μεταξύ των 2, σίγουρα και με κλειστά μάτια το Swift. Τουλάχιστον είναι 'παιχνιδιάρικο' και με τις 3 πρώτες σχέσεις του μπορείς να κινηθείς σβέλτα. Μετά; Άστα. Overdrive.
Η αντιπροσωπία στην πόλη μου δυστυχώς δεν έχει διαθέσιμο αυτή τη στιγμή για test Drive το Yaris και είναι (θεωρητικά τουλάχιστον) η πρώτη προτίμησή μου. Μ είπαν πως θα προσπαθήσουν να βρουν κάποιο να δοκιμάσω. Χλωμό το βλέπω. Παρακαλώ όποιος έχει οδηγήσει το νέο Yaris 1.3 ας καταθέσει τη γνώμη του, κυρίως για την απόκριση στο γκάζι και την οδική συμπεριφορά του. Θα μου είναι πολύ χρήσιμη. Ευχαριστώ
Yaris vs Golf