-
καθώς σύντομα προστίθεται το πρώτο νέο μέλος στην οικογένεια, αφήνω τα γκάζια (βλ αβαταρ) και προσανατολίζομαι σε πιο οικογενειακές επιλογές..Μετά από μεγάλο ψάξιμο, κατέληξα σε 3 επιλογές για αγορά μεταχειρισμένου οικογενειακού αυτοκινήτου μοντέλο 2002-2003 με κόστος γύρω στα 8500Ε.
Κριτήρια οδική συμπεριφορά, επιδόσεις, αξιοπιστία, χώροι, παθητική ασφάλεια.Θα είμαι ευγνώμων σε κάθε έναν από σας που θα με βοηθήσει στην επιλογή μου
-
καθώς σύντομα προστίθεται το πρώτο νέο μέλος στην οικογένεια, αφήνω τα γκάζια (βλ αβαταρ) και προσανατολίζομαι σε πιο οικογενειακές επιλογές..Μετά από μεγάλο ψάξιμο, κατέληξα σε 3 επιλογές για αγορά μεταχειρισμένου οικογενειακού αυτοκινήτου μοντέλο 2002-2003 με κόστος γύρω στα 8500Ε.
Κριτήρια οδική συμπεριφορά, επιδόσεις, αξιοπιστία, χώροι, παθητική ασφάλεια.Θα είμαι ευγνώμων σε κάθε έναν από σας που θα με βοηθήσει στην επιλογή μου
-
-
Το Focus είναι μια χαρά. Άστρα δεν θα πρότεινα. Leon το προηγούμενο δεν έχω ιδέα. 147 σκέφτεσαι καθόλου;
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το Focus είναι μια χαρά. Άστρα δεν θα πρότεινα. Leon το προηγούμενο δεν έχω ιδέα. 147 σκέφτεσαι καθόλου;για την 147 επιφυλλάσομαι ως προς την αξιοπιστία της..κατά τα άλλα είναι μια χαρά.
thnx
-
δε ξερω αν το φοκους βγαζει τπτ προβληματα ως μτχ... αλλιως ειναι μαλλον η καλυτερη επιλογη..
το λεον το ξερω ως 1.8Τ αν εξαιρεσω τη μηχανη εχει χωρους για 4,5 ατομα, γερμανικη αναρτηση και πολυ καλο χωρο αποσκευων...αποσο θυμαμαι ηταν καλη επιλογη και παλιοτερα για 1.6...
-
..και εγώ να πω την αλήθεια κλίνω στο focus αν και από ότι βλέπω μπορεί να πηγαίνει γυρω στα 9000-9500Ε. Είναι και μέσα στα 35 καλύτερα που έχουν δοκιμάσει και οι 4Τ!
Το Astra 1.4 πλησιάζει πολύ τις επιδόσεις των 1.6 και είναι πιο φθηνο (-1000-1500Ε) ως προς την τιμή σε σχέση με focus/leon. Αλλά δεν το χω δοκιμάσει και το μόνο που ξέρω είναι τα τεστ των 4τ..
-
αν έχεις ...106
...focus .... ok δεν πάει .... αλλά έχει φοβερό τιμόνι ..... -
Ο χρήστης dsaraf έγραψε:
Το Focus είναι μια χαρά. Άστρα δεν θα πρότεινα. Leon το προηγούμενο δεν έχω ιδέα. 147 σκέφτεσαι καθόλου;
για την 147 επιφυλλάσομαι ως προς την αξιοπιστία της..κατά τα άλλα είναι μια χαρά.
thnx
Αν τη βρεις 'καλοζωισμένη' από προηγούμενο ιδιοκτήτη που την πρόσεχε μην τη φοβάσαι, αρκεί να προσέχεις κι εσύ 1-2 απλά πραγματάκια. Αλλά και το Φόκους σειράς 1 είναι πολύ καλή επιλογή, με αποδεδειγμένη αξιοπιστία και μοναδικό σοβαρό μειονέκτημα το πολύ μακρύ κιβώτιο που αν θέλεις διορθώνεται κιόλας.
-
corolla δεν το σκεφτεσαι?
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
για την 147 επιφυλλάσομαι ως προς την αξιοπιστία της..κατά τα άλλα είναι μια χαρά.
thnx
Αν τη βρεις 'καλοζωισμένη' από προηγούμενο ιδιοκτήτη που την πρόσεχε μην τη φοβάσαι, αρκεί να προσέχεις κι εσύ 1-2 απλά πραγματάκια. Αλλά και το Φόκους σειράς 1 είναι πολύ καλή επιλογή, με αποδεδειγμένη αξιοπιστία και μοναδικό σοβαρό μειονέκτημα το πολύ μακρύ κιβώτιο που αν θέλεις διορθώνεται κιόλας.
+1
-
Focus ή Corolla.
-
την corolla δεν την έλαβα υπ'όψην μου μόνο κ μόνο για το ότι δεν έχω διαβάσει κ τα καλύτερα για την αίσθηση του τιμονιού της..επίσης κ η οδική της συμπεριφορά έχει γραφτεί από τον τύπο ότι είναι αδιάφορη..κατά τα άλλα είναι επιλογή κορυφής σ' αυτά τα λεφτά..
Krus γιατί δεν θα πρότεινες το Astra?
-
Η προηγούμενη και η προπροηγούμενη (σε μικρότερο βαθμό) Corolla έχουν άθλιο τιμόνι, διορθώνεται όμως ΠΟΛΥ με την προσθήκη μιας καλής ανάρτησης. Το θέμα είναι ότι με 8500
-
Ο χρήστης dsaraf έγραψε:
την corolla δεν την έλαβα υπ'όψην μου μόνο κ μόνο για το ότι δεν έχω διαβάσει κ τα καλύτερα για την αίσθηση του τιμονιού της..επίσης κ η οδική της συμπεριφορά έχει γραφτεί από τον τύπο ότι είναι αδιάφορη..κατά τα άλλα είναι επιλογή κορυφής σ' αυτά τα λεφτά..Krus γιατί δεν θα πρότεινες το Astra?
Γιατί ούτε καν πλησιάζει σε τίποτα τα υπόλοιπα που έχεις στο μυαλό σου ή σου έχουν προταθεί.
-
Πόσο κοστίζουν τα 307, Fabia και η C4 στα 1400 κυβικά ως μεταχειρισμένα;
Υ.Γ.: αν θες τη γνώμη μου, μην βιάζεσαι να ξεφορτωθείς το 106. Μπορεί να σας βολέψει μια χαρά για τις αναγκαίες μετακινήσεις (μιλάω εκ πείρας, ως πατέρας με -5θυρο- Clio ), με μόνο (και ουσιώδες...) μειονέκτημα το τρίθυρο αμάξωμα, που δεν βολεύει με τίποτα στη διαδικασία 'βγάλε-βάλε' του παιδιού στο παιδικό του κάθισμα (όλα γίνονται πάντως αν έχεις λίγη παραπάνω υπομονή!!). Επειδή τέτοια μικρά αυτοκίνητα δεν παράγονται πλέον, θα πρότεινα να το κρατήσεις ως μοναδικό αυτοκίνητο και, αν έχεις την οικονομική άνεση, σε ένα ή δύο χρόνια να πάρεις κάποιο μικρομεσαίο, κρατώντας παράλληλα και το 106 ...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Πόσο κοστίζουν τα 307, Fabia και η C4 στα 1400 κυβικά ως μεταχειρισμένα;το 307 το αποκλείω λόγω επιφύλαξης ως προς την αξιοπιστία του, το Fabia διότι ανήκει στην supermini κατηγορία (ήδη υπάρχει ένα Ibiza της γυναίκας μου) και το C4 δεν το χω σκεφτεί (είναι τόσο χαμηλά η τιμή του ως used?)..ευχαριστώ πάντως για τις ιδέες
το ραλάκι έχει πουληθεί ήδη οπότε..
-
Απο αυτα που γραφεις φιλε μου, μονο Focus.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Απο αυτα που γραφεις φιλε μου, μονο Focus.+1
To Astra είναι σβέλτο και εξαιρετικά τίμιο, αλλά με δεδομένη την πρότερη εμπειρία σου και τις προτεραιότητές σου (όπως φαίνεται), το πακέτο τιμόνι/ανάρτηση και ειδικά το κιβώτιο αργά ή γρήγορα θα σε ξενερώσουν. Παίρνεις που παίρνεις 'οικογενειακό', κάνε τους λιγότερο δυνατόν οδηγικούς συμβιβασμούς.
-
Ένα focus κι από εμένα!
Άψογο στήσιμο, πάρα πολύ καλό τιμόνι, απίστευτα μακρύ κιβώτιο που στερεί τον κινητήρα από την όποια ζωντάνια του... καλοί χώροι, ενδιαφέρουσα εμφάνιση.
Και το Astra 1,4 που είχα οδηγήσει μου είχε αφήσει σχετικά καλές εντυπώσεις, αλλά όχι και κάτι το ιδιαίτερο...
Για την Corolla προηγούμενης γενιάς, που αναφέρθηκε... Μέτριο τιμόνι, ανάρτηση αλλού γι' αλλού (πλεύση με 130 στην εθνική;;;;; ), αλλά πολύ γκάζι (η 1,6)
μεταχειρισμένο μικρομεσαίο 02-03 γύρω στα 8500Ε