-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ειδάλλως, όταν το φλάς είναι ενσωματωμένο στο μπροστά φανάρι όπως στα περισσότερα αυτοκίνητα, συνήθως 'πνίγεται' απο τα φώτα πορείας και τη νύχτα δέν φαίνεται καθόλου.Υπάρχουν καλύτερες λύσεις:
Στην 147 τα φλας είναι στον προφυλακτήρα, εκεί που σε άλλα αυτοκίνητα είναι τα φώτα ομίχλης. Τα δε φώτα ομίχλης είναι ενσωματωμένα στα φωτιστικά σώματα εκεί που σε άλλα αυτοκίνητα είναι ...τα φλας. Διπλο κέρδος: Και τα φλας είναι εμφανή τη νύχτα και τα φώτα ομίχλης δεν ξεχωρίζουν, οπότε κανείς δεν τα ανάβει χωρίς λόγο για εφέ.
Απλές λύσεις σε απλά προβλήματα, βλέπε το 'ξυράφι του Όκαμ'.
-
Οι καθρέπτες του 207 δεν με ενοχλούν που είναι εκεί που είναι... αντιθέτος με βολέυουν κιόλας γιατί είναι πιο κοντά στο οπτικό μου πεδίο.
Τώρα αν χτύπα ξύλο κάπου τους φάω... πιστεύω οτι είτε είναι πάνω στην πόρτα είτε στο κλασικό σημείο, το ίδιο θα με απαυτόσει η αντιπροσωπεία άρα μία η άλλη.Τώρα για τα φλάς... ναι όντως όσα είναι μέσα στο φανάρι είναι άστα να πάνε...
το καλό με το 207 είναι οτι τα έχει πάνω πάνω και κάτι σώνετε... επίσεις τα πλαινά τα έχει στην βάση του καθρέπτη (μπράτσο) όπου έστο και λίγο φαίνονται απο μπροστά, επίσης είναι και στο κατάληλο ύψος. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
......................
Το μόνο σπαστικό είναι ότι δεν μπορείς να βγάλεις έξω το χέρι, γιατί χάνεις σε ορατότητα...Συγνώμη αλλά γιατί να βγάλεις το χέρι έξω εν κινήσει;
Εγώ δεν θα το βγάλω, αλλά όταν το κάνει ο συνοδηγός δεν βλέπω τίποτα...
-
Ο χρήστης tony78 έγραψε:
......................
Το μόνο σπαστικό είναι ότι δεν μπορείς να βγάλεις έξω το χέρι, γιατί χάνεις σε ορατότητα...Συγνώμη αλλά γιατί να βγάλεις το χέρι έξω εν κινήσει;
Εγώ δεν θα το βγάλω, αλλά όταν το κάνει ο συνοδηγός δεν βλέπω τίποτα...
Πάσο δε κατάλαβα ότι εννοούσες τον συνοδηγό.
Αλλά και στα αυτοκίνητα που ο καθρέπτης είναι στη 'κλασσική' του θέση το ίδιο πρόβλημα υπάρχει με τα χέρια. Γι αυτό του λέμε 'μέσα το ξερό σου' και αν δεν ακούσει του κλείνουμε το παράθυρο. -
σχεδόν απαίσιο (όλα τα Peugeot)
-
Στηρίζοντας τον καθρέπτη στην πόρτα, συνήθως κερδίζουμε σε ορατότητα στο κομμάτι του a-pillar.
Τοποθετώντας το φλάς επάνω στον καθρέπτη (το οποίο αντικαθιστά το πλαϊνό φλάς και όχι το μπροστινό που αναφέρθηκε παραπάνω) είναι πολύ πιο χρηστικό απο το χαμηλό φλάς στο φτερό, το οποίο σε μερικές περιπτώσεις είναι άχρηστο.
πχ όταν έχουμε ακριβώς δεξιά μας αυτοκίνητο με αναμένο (αριστερό) φλάς, είναι αδύνατο να το δούμε εαν αυτό είναι επάνω στο φτερό.Αισθητικά τώρα, θεωρώ πως ταιριάζει μόνο σε αυτοκίνητα με φαρδύ 'ώμο' έτσι ώστε να έχει οριζόντιο πάτημα και να μην προεξέχει πολύ απο το αμάξωμα.
Στα υπόλοιπα δείχνει σαν ξένο σώμα...πχ:
και
Τέλος, η λύση της Αλφα για τα πολύ χαμηλά μπροστινά φλάς, έχει αρκετά μειονεκτηματα, όπως π.χ. την κακή εώς μηδαμηνή ορατότητα των φλάς απο το προπορευόμενο όχημα στο πίσω, σε περίπτωση που η απόσταση τους δεν είναι αρκετά μεγάλη.
-
Η εμφάνιση των πλαϊνών καθρεπτών εξαρτάται από το όχημα.
Κατ' εμέ στο Πουντο δίνουν στο σχέδιο, όπως και στο ΤΤ και το 207, ενώ πχ στο Auris είναι μάλλον άθλιοι (και στο τρόπο με το οποίο ενσωματώνονται στην πόρτα).
Όσον αφορά την λειτουργικότητα είναι είναι μάλλον θέμα σχεδιασμού : στο Auris ειναι μια χαρά, στο 207 είναι δύσκολο να τους συνηθίσεις από πλευράς θέσης (είναι λίγο χαμηλά).
Από θέμα αεροδυναμικής δεν μπορώ να ξέρω, αλλά σίγουρα θα παίζει κάποιο ρόλο. -
Ο χρήστης tony78 έγραψε:
Αναλόγως το σχήμα... Π.χ. στο δικό μου (C4) μου αρέσει.+1
-
Αν σας πώ οτι πρίν διαβάσω αυτό το thread δέν είχα διαπιστώσει οτι το C4 έχει τους καθρέφτες στην πόρτα, θα με πιστέψετε?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αν σας πώ οτι πρίν διαβάσω αυτό το thread δέν είχα διαπιστώσει οτι το C4 έχει τους καθρέφτες στην πόρτα, θα με πιστέψετε?είναι επειδή είναι διακριτικοί...
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
......................
Έλεγχος πυκνότητας και ιονισμού αέρα. Χρησιμεύει πολύ στις απαιτητικές διαδρομές!
Δεν περίμενα ποτέ ότι θα το χέρι του συνοδηγού θα ενοχλούσε την ορατότητα του οδηγού!
-
Στο Αουντι 80 του πατερα μου οι καθρεπτες ειναι αρθρωμενοι πανω στην πορτα,οποτε η τοποθετηση αυτη δεν ειναι καινουρια,αλλα οι σημερινοι τεραστιοι καθρεπτες καθιστουν την τοποθετηση τους πανω στην πορτα κατι το ξεχωριστο,γιατι τονιζεται ακομα περισσοτερο το φορτηγατζιδικο μεγεθος τους
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αν σας πώ οτι πρίν διαβάσω αυτό το thread δέν είχα διαπιστώσει οτι το C4 έχει τους καθρέφτες στην πόρτα, θα με πιστέψετε?Ομοίως!! Και έχω δει άπειρες!!
-
Ο χρήστης dimgr έγραψε:
Αν σας πώ οτι πρίν διαβάσω αυτό το thread δέν είχα διαπιστώσει οτι το C4 έχει τους καθρέφτες στην πόρτα, θα με πιστέψετε?
Ομοίως!! Και έχω δει άπειρες!!
Εσυ εχεις δει απλως αυτος ομως ειναι κατοχος μιας C4!!!
Καθρέπτες πάνω στις πόρτες, μου αρέσουν ??