-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Αλλά όταν κάποιος έχει αποφασίσει να κινηθεί αργά για να περάσει το εμπόδιο είναι επιεικώς ανοησία να επιταχύνει τη στιγμή που κάποιος άλλος, που δε τον νοιάζει το αυτοκίνητό του αν θα ταλαιπωρηθεί ή όχι, επιχειρεί να τον περάσει.
το ιδιο δεν συμβαινει και με τους 'αστεριες' σε επαρχιακους δρομους με στροφες?
φτανουν στη στροφη και πατανε οτι φρενο εχουν,γιατι τοσα ξερουν,και μολις βγουν στην ευθεια πατανε γκαζι αντι να συνεχισουν την βαρκαδα τους και να σε διευκολυνουν να περασεις.αφου παω πιο γρηγορα τι κοντραρεις? ασε με να φυγω μπας και χαρω λιγο στροφιλικι.Άλλο εκνευριστικό και αυτό! Γενικά είμαι οδηγός που δεν προκαλώ, ούτε κολλάω στον άλλον αν δεν μπορεί να πάει πιο γρήγορα (αν δεν μπορεί όχι αν πάει αδικαιολόγητα αργά χωρίς να τον νοιάζει τί γίνεται πίσω) και επίσης στις ευθείες πάντα διευκολήνω αυτούς που θέλουν να με περάσουν. Με αυτή τη λογική και εγώ όταν πετυχαίνω τύπους που πάνε αργά δεν κολλάω ποτέ (με 100 αλογάκια δεν ευνοείται και η επικείμενη προσπέραση αν είσαι κολλημένος - καλύτερα να πάρεις λίγη φόρα πρώτα! )παρά περιμένω μέχρι να βρώ ευκαιρία να περάσω. Αν στη μοναδική ευκαιρία για προσπέραση ο τύπος πατήσει γκάζι, θα τον πάω καροτσάκι μέχρι να κάνει δεξιά (ΛΑΘΟΣ μεν αλλά και εγώ άνθρωπος είμαι...).
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Χθες επιστρέφοντας από Ν. Μάκρη , όντας στην Αττική Οδό επιχειρούσα προσπέραση ( από μεσαία στην αριστερή και πάλι στην μεσαία ). Έλεγξα την αριστερή και είδα στο βάθος ένα ΙΧ με τρία φώτα να έρχεται. Ξανακοιτάω και βλέπω μία μηχανή ( Transalp ) να πηγαίνει συνεχόμενα ανάμεσα από το τσιμεντένιο διάζωμα και το όριο της αριστερής λωρίδος με περίπου 140χάω. Ενώ είχε προσπεράσει το ΙΧ συνέχισε κανονικά εκεί που βρισκόταν , δηλαδή ανάμεσα στο διάζωμα και το όριο της αριστερής λωρίδος , παρ' όλο που δεν υπήρχε άλλο όχημα μπροστά του ( δηλαδή δεν τον είχαν κλείσει ). Παρέμινα στην μεσαία μέχρι να περάσει η μηχανή και μετά προσπέρασα.Ζώων , ζώων , ζώων.
Αυτη την περιπτωση σου, την ειχα συζητηση εχτες το βραδυ στην παρεα
Πραγματικα ΔΕΝ θα επρεπε πολλοι να οδηγανε τιποτα, ουτε μοτοσυκλετες ουτε αμαξια ουτε πατινι -
για να μην υπαρξει παρεξηγηση...δεν λεω να τρεχουν ολοι ή να κανουν στην ακρη μολις με δουν
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
για να μην υπαρξει παρεξηγηση...δεν λεω να τρεχουν ολοι ή να κανουν στην ακρη μολις με δουνΌλοι καταλαβαίνουμε το τί λέμε. Κοίτα, το να σε διευκολίνει κάποιος αργός οδηγός να τον περάσεις στην μοναδική ευθεία που βρήκες μετά από πολλές στροφές (κοινώς να τραβηχτεί δεξιά ή ακόμη και να μειώσει την ταχύτητά του) είναι θέμα πιο πολύ ευγένειας. Από εκεί και πέρα αν πηγαίνει με 50 στις στροφές και στην μοναδική ευθεία πατήσει γκάζι τη στιγμή που θα έχεις βγει για προσπέραση (θεωρώ δεδομένο ότι θα πας να προσπεράσεις) αυτό είναι παράνομο και εγκληματικό.
Εγώ αυτή τη συμπεριφορά την εκλαμβάνω ως κομπλεξ μη σε περάσει ο άλλος. Μόνο πίθηκος θα το έκανε χωρίς να καταλαβαίνει τί κάνει.
Τώρα θυμήθηκα περιστατικό που μου συνέβει αρκετά παλία. Νομίζω ήμουν κάπου στην περιοχή της Επιδαύρου και είμαι πίσω από vitara που πάει σχετικά αργά. Πετυχαίνω μια μεγάλη ευθεία και βγαίνω για προσπέραση. Ο τύπος πατάει γκάζι. Κάτω απο νορμάλ συνθήκες θα έμπαινα πάλι από πίσω του αλλά έλα που η ευθεία ήταν πολύ μεγάλη +ότι ήταν κατηφορίτσα + ότι ο δρόμος ήταν άδειος όποτε είπα να συνεχίσω για να δω αν το κάνει επίτηδες ή δεν με είδε καν. Όταν τον πλάγιασα το κοντέρ έγραφε 140 (το vitara σχεδόν τελίκιασε...) και για να τον περάσω πρέπει να έγραψα πάνω από 150. Όταν τον πλάγιασα έριξα μια ματιά να δώ τη φάτσα του, το ίδιο έκανε και ο τύπος. Κοίνως όχι μόνο με είχε δει αλλά νόμιζε ότι κάναμε κόντρα στο φανάρι...
-
Πηγαίνω σεμνά-σεμνά προς το δάσος της Στροφυλιάς (BTW: φοβερό μέρος) σε επαρχιακό δρόμο 1 λωρίδα ανά κατεύθυνση. Βλέπω από πίσω γρήγορο με Nissan Almera να έρχεται με φόρα για να με προσπεράσει. Κόβω όσο μπορώ δεξιά και φρενάρω, για να τον διευκολύνω. Ομως από απέναντι εμφανίζεται άλλος και βλέποντάς τον φρενάρω και άλλο (σχεδόν σταμάτησα) για να προφτάσει ο Almera-ς να περάσει μπροστά μου. Ομως ο τύπος μάλλον φοβήθηκε και πάτησε και αυτός φρένο με αποτέλεσμα να μείνει δίπλα μου και τελικά με τα ζόρια να χωθεί πίσω μου.
Το 'ζώον' του θέματος οφείλεται στο ό,τι όταν με προσπέρασε μου την είπε κιόλας διότι 'όταν είδα ότι με προσπέρναγε, πάτησα φρένο'
Αλλη φορά να το γκαζώνω, να με περνάνε όλοι
-
πάει σύννεφο
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
:whatever: πάει σύννεφο+1.000. ... .000
-
Σήμερα στη Δάφνη κοντά στο μετρό 8.00 το πρωί ψάχνω για parking. Ετσι οπως παω, 20 μετρα μπροστα μπαινει ενας σε ενα Matiz να φυγει. Ηταν παρκαρισμενος μπροστα απο Ζαχαροπλαστειο.
Βγάζω αλαρμ και περιμένω, και τοτε σκάει μια υπαλληλος απο το ζαχαροπλαστειο μεσα, και μολις φευγει το ματιζ, πριν προλαβω να μπω, βγαζει μια πινακιδα στο δρομο, διαφημιστικη, και κλεινει τη θεση. Ανοιγω το παραθυρο και της λεω: τι κανεις εκει??? Μου λεει μη παρκαρετε εδω ειναι χωρος για να φορτωνουμε/ξεφορτωνουμε γιατι ερχετε φορτηγο.
Να παει λιγο παραπισω το φορτηγο της λεω. Επειδη δε γουσταρα να δω καμια γρατζουνια στο αυτοκινητο μου, υπεκυψα ο μαλακας στο νταβατζιλικη της βλαμμενης και εφυγα.
Επειδη παρκαρα πιο πισω ομως κανοντας ενα κυκλο ειδα μετα περνωντας παλι απο εκει, οτι το ματιζ ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ.
Προφανως του την κρατησε η ηλιθια γαμω το ζαχαροπλαστειο της για να μη τη χασει.Τι μπορω να κάνω? Μπορω να παρω αστυνομία οταν ξαναβαλει την πινακιδα εκει για καταληψη του οδοστρωματος???
α ρε ΖΩΑ (ειμαι ζωο και εγω που δεν παρκαρα εκει με τον τσαμπουκα, αλλα λυπηθηκα το αυτοκινητο μου)
-
150 ευρώ είναι το πρόστιμο για κατάληψη οδοστρώματος. Τλφ από κινητό (δωρεάν) και καταγγελία.
-
Ο χρήστης gmantz έγραψε:
Σήμερα στη Δάφνη κοντά στο μετρό 8.00 το πρωί ψάχνω για parking. Ετσι οπως παω, 20 μετρα μπροστα μπαινει ενας σε ενα Matiz να φυγει. Ηταν παρκαρισμενος μπροστα απο Ζαχαροπλαστειο.Βγάζω αλαρμ και περιμένω, και τοτε σκάει μια υπαλληλος απο το ζαχαροπλαστειο μεσα, και μολις φευγει το ματιζ, πριν προλαβω να μπω, βγαζει μια πινακιδα στο δρομο, διαφημιστικη, και κλεινει τη θεση. Ανοιγω το παραθυρο και της λεω: τι κανεις εκει??? Μου λεει μη παρκαρετε εδω ειναι χωρος για να φορτωνουμε/ξεφορτωνουμε γιατι ερχετε φορτηγο.
Να παει λιγο παραπισω το φορτηγο της λεω. Επειδη δε γουσταρα να δω καμια γρατζουνια στο αυτοκινητο μου, υπεκυψα ο μαλακας στο νταβατζιλικη της βλαμμενης και εφυγα.
Επειδη παρκαρα πιο πισω ομως κανοντας ενα κυκλο ειδα μετα περνωντας παλι απο εκει, οτι το ματιζ ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ.
Προφανως του την κρατησε η ηλιθια γαμω το ζαχαροπλαστειο της για να μη τη χασει.Τι μπορω να κάνω? Μπορω να παρω αστυνομία οταν ξαναβαλει την πινακιδα εκει για καταληψη του οδοστρωματος???
α ρε ΖΩΑ (ειμαι ζωο και εγω που δεν παρκαρα εκει με τον τσαμπουκα, αλλα λυπηθηκα το αυτοκινητο μου)
Εγω με το Αστρα θα κανα πως δεν το δα και θα παρκαρα πανω στη πινακιδα.
Μετα τηλεφωνακι στη Πειραιως Best Leasing και θα μου βαφε το ζαχαροπλαστειο και τον πισω προφυλακτηρα....
Κατσε να δεις πως το λενε.... Νομικη καλυψη... Νομικη προστασεια.... κατι τετοιο.
Α κ αυτο με την πινακιδα ειναι 'Παρανομη καταλυψη οδοστροματος' και με τον νεο ΚΟΚ νωμιζω οτι εχει ανεβει το 'κουστουμι' -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Α κ αυτο με την πινακιδα ειναι 'Παρανομη καταλυψη οδοστροματος' και με τον νεο ΚΟΚ νωμιζω οτι εχει ανεβει το 'κουστουμι'Δεν πα να γινει 10.000.000 € το κουστούμι....εχετε δει πολλες ταβερνες που δεν το πράττουν;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Α κ αυτο με την πινακιδα ειναι 'Παρανομη καταλυψη οδοστροματος' και με τον νεο ΚΟΚ νωμιζω οτι εχει ανεβει το 'κουστουμι'
Δεν πα να γινει 10.000.000
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
150 ευρώ είναι το πρόστιμο για κατάληψη οδοστρώματος. Τλφ από κινητό (δωρεάν) και καταγγελία.ΠΟΥ τηλ.?
Νουμερο? -
Ο χρήστης Darkled έγραψε:
150 ευρώ είναι το πρόστιμο για κατάληψη οδοστρώματος. Τλφ από κινητό (δωρεάν) και καταγγελία.
ΠΟΥ τηλ.?
Νουμερο?100?
-
Ο χρήστης Darkled έγραψε:
ΠΟΥ τηλ.?
Νουμερο?100
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
150 ευρώ είναι το πρόστιμο για κατάληψη οδοστρώματος. Τλφ από κινητό (δωρεάν) και καταγγελία.400e
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
400e
Αυξήθηκε; Ενδιαφέρον.
-
Ο χρήστης gmantz έγραψε:
Α κ αυτο με την πινακιδα ειναι 'Παρανομη καταλυψη οδοστροματος' και με τον νεο ΚΟΚ νωμιζω οτι εχει ανεβει το 'κουστουμι'
Δεν πα να γινει 10.000.000
-
Εγώ έχω δώσει πάντως έναν. Έχω μάλιστα αρκετούς μόνιμους παραβάτες έτοιμους για τύλιγμα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
400e
Αυξήθηκε; Ενδιαφέρον.
Όμορφα, μόνο να τους το λες, ψαρώνουν
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#7]