Ο χρήστης nasos έγραψε:
Δεν γίνεται να λένε αν δεν ήμουν εγώ θα ζούσε και διάφορες άλλες πίπες.
Ναι ρε'συ large τύπε... Αν δεν έκανες εσύ την παράβασή ή αν ήσουν πιο προσεκτικός στο δρόμο, ο άλλος θα ήταν μια χαρά. ΕΣΥ θα είσαι ο πρώτος που θα το προκαλέσει.
Αν κάνεις μια αλλαγή λωρίδας ή σφήνα δηλαδή και δεν σου κάτσει καλά, και σκάσεις πάνω σ'ένα αυτοκίνητο και τα κάνεις όλα κώλος και επιπλέον οι επιβάτες του άλλου δεν φοράνε ζώνη, και προκληθούν τραυματισμοί ελαφριοί/βαριοί ή θάνατοι, θα το θεωρείς πίπες ότι φταις εσύ;
Αν ένας περπατάει στο χείλος ενός γκεμού κι εσύ του δώσεις μία και τον σπώξεις, θα είναι πίπες ότι φταις εσύ;
Ε, ρε... Τι άλλο θ'ακούσουμε. Μάλλον φταίει πως σφίξανε οι ζέστες.
(το να σου πω ότι δεν κάνω σφήνες και δε χώνομαι χωρίς να ξέρω ότι το αμάξι μου χωράει άνετα, μάλλον δε θα με πιστέψεις, οπότε πάμε παρακάτω...)
Προφανώς είναι το ίδιο με αυτό που έγραψα:
προσωπικά θα είχα τύψεις μέχρι και το μέγεθος του τραυμαρισμού που θα πάθαινε ο μοτοσικλετιστής αν φορούσε κράνος.Από κει και πέρα, κυριολεκτικά στα @@ μου γιατί αυτός επέλεξε να μην φορέσει κράνος.-
Δηλαδή σοβαρολογείς τώρα?Αν σε ενοχλούμε τότε, θα φτιάξουμε ένα δρόμο μόνο για σένα και τους άλλους large (όπως λες) που δε φοράνε ζώνη-κράνος για να κυκλοφορείτε όπως σας γουστάρει.Μη σου πω να έχετε και ιδιωτικούς δρόμους για να κινείστε όπως γουστάρετε.(ίσια, με τις πάντες, ανάποδα, να κρέμεστε και από το παράθυρο ας θέλετε)
Πρέπει να καταλάβεις ότι οι κανόνες είναι για όλους.
Κι εγώ φοράω ζώνη, προσέχω, προσπαθώ να κάνω προμελετημένες κινήσεις κτλ.
Υπάρχουν όμως μέρες (και δεν πιστεύω ότι ισχύει μόνο σε μένα) που είμαι ζαβλακωμένος και όχι και στην καλύτερη φάση της ζωής μου.Αν περάσω ένα stop γιατί έστω ότι δεν το είδα γιατί ήταν πχ κρυμμένο πίσω από δέντρο (πόσο να μας στο στενάκι?με 30 km/h?) και πέσω πάνω σε ένα μηχανάκι, δε θα πω ότι δε φταίω.Αν όμως του ανοίξει το κεφάλι στη μέση γιατί δε φόραγε κράνος στα @@ μου ρε συ.
Αυτός επέλεξε να το πάθει.Πρέπει να καταλάβουν μερικοί το ότι το να κάνεις μια επιλογή έχει θετικά και αρνητικά αποτελέσματα και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για την αντιστοιχία της πράξης τους.
Το ίδιο ισχύει και με τη ζώνη.Δηλαδή αν πέσω πάνω στο μπροστά μου (πχ έχει λάδια ο δρόμος ή πάγο ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο) και πέσω με πολλά (50-60km/h) και δε φοράει ζώνη και χτυπήσει στο τιμόνι και μετακινηθεί ο εγκέφαλς και πεθάνει, φταίω εγώ που πέθανε?
ΗΜΑΡΤΟΝ...
Φταίω που του χάλασα το αμάξι, φταίω που έπεσα πάνω του, φταίω που δεν πρόβλεψα τον πάγο-λάδια ή ό,τι άλλο είχε ο δρόμος εκείνη την ώρα και δεν το είδα, αλλά ΟΧΙ φίλε μου.Δεν φταίω ΕΓΩ που πέθανε.Μόνος του το επέλεξε.
Ξεχνάς ότι η ελευθερία 'σου' σταματά εκει που αρχίζει του άλλου.Αν η επιλογή σου (πχ να μη φοράς ζώνη) έχει επίπτωση στους γύρω σου, οφείλεις να τη φορέσεις ακόμα κι αν δε θες γιατί επηρεάζεις και τη ζωή των γύρω σου σε περίπτωση που ακόμα και κανείς να μη φταίει (πχ πάγο λόγω συνήθιστα χαμηλής θερμοκρασίας), μπορεί αυτή σου επιλογή να καταστρέψει τη ζωή ενός άλλου (που μπορεί να είσαι κι εσύ στη θέση του-δεν είμαστε αλάνθαστοι), λόγω ενός λάθους που αν φορούσες, θα ήταν μόνο υλικές ζημιές και άντε μερικούς μώλωπες από τη ζώνη.
Έχω χάσει 2 φίλους μου από τρακάρισμα σε στενάκι που δε φορούσαν ζώνη (σε διαφορετικό τρακάρισμα ο καθένας- οι άλλοι που φορούσαν ζώνη δεν έπαθα τίποτα σοβαρό).Ο ένας μάλιστα 'έφυγε' από την ηλιοροφή και σκοτώθηκε.Και οι 2 δεν φορούσαν ζώνη.Κάθε φορά που τους θυμάμαι, ποτέ δεν θυμάμαι να φορούσαν ζώνη, ό,τι κι αν τους είπα.
Λυπάμαι που τους έχασα, όμως λυπάμαι και τους τυπάδες που πέσανε πάνω τους, γιατί αν φορούσαν οι φίλοι μου ζώνη, θα είχαν γλυτώσει με γδαρισμάτα και απλούς μώλωπες.(άντε και μερικές ανταλλαγές γαλλικών)
Από την ξεροκεφαλιά τους πέθαναν και ποτέ δεν κατηγόρησα τους άλλους οδηγούς.Πάντα κάποιος θα τύχει να φέρει την κακή τύχη.
Στο χέρι μας είναι να προφυλασσόμαστε στο μέγιστο δυνατό (ζώνη-κράνος-όσο γίνεται αμυντική οδήγηση) γιατί μπορεί να μην υπάρχει 2η φορά ή ευκαιρία για να διορθώσουμε τα λάθη μας.
ΥΓ:Σήμερα ήμουν 2ο αμάξι σταματημένος στο φανάρι.Ανάβει πράσινο και ανάμεσα από τα αμάξια περνάει παπάκι με πάνω από 50-60km/h και ο τύπος δε φορούσε κράνος, πράγμα που είδα αργότερα γιατί μας έπιασε το επόμενο κόκκινο.Επίσης σαγιονάρα, γυμνός από τη μέση και πάνω και σορτσάκι σαν μαγιώ.Τώρα αν τον ξαπλώσει κάποιος, (γιατί έτσι όπως πάει, κάποιος δεν θα τον δει)...δεν λέω ότι δε θα φταίει ο οδηγός, όμως όχι και 100% για το θάνατο του μοτοσικλετιστή.