-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
kaceyα. Πας σαν άνθρωπος με τη μηχανούλα σου και φοράς το κράνος σου. Κάνοντας ένα αυτοκίνητο μια παράβαση (αναστροφή, στοπ, κόκκινο, whatever) και σε χτυπάει. Συμπέρασμα: Εχεις το άτυπο δικαίωμα να ζητήσεις τα ρέστα. Δεν εννοώ το δικαστήριο, αλλά ν'αρχίσεις τα μπινελίκια ή/και τα μπουκέτα.
β. Πας σαν άνθρωπος με τη μηχανούλα σου και ΔΕΝ φοράς το κράνος σου. Κάνοντας ένα αυτοκίνητο μια παράβαση (αναστροφή, στοπ, κόκκινο, whatever) και σε χτυπάει. Συμπέρασμα: ΔΕΝ έχεις το άτυπο δικαίωμα να ζητήσεις τα ρέστα. Δεν εννοώ το δικαστήριο, αλλά ν'αρχίσεις τα μπινελίκια ή/και τα μπουκέτα.
Διαφέρει τίποτα το παραπάνω από αυτό που λες; Αν ναι, πες μου γιατί μάλλον είμαι τελείος βλαμμένος και δεν το καταλαβαίνω. Αν όχι, στον ψυχίατρο κι εσύ...
α. Πέφτει και μετά σηκώνεται και απλά ξεσκονίζεται.
β. Πέφτει χτυπάει την ξεροκεφάλα του και τον παίρνουν τα αίματα.
Έχει ή δεν έχει διαφορά?
-
Αμα ειχε κανει απλα ενα λαθος (και οχι παραβαση), αλλαζει κατι? Κοιτα σεναριο:
Εκει που κινουμαστε με 20 χαω, κανω καποιο ΛΑΘΟΣ ή ειμαι απροσεκτος (καθ'οτι ανθρωπος...) και σε ριχνω κατω. Δεν μιλαμε για STOP η κοκκινο (που εχω περασει και τα δυο απο μια φορα στην ζωη μου απο καθαρο λαθος το ενα, απο την-πατησα-επειδη-ηταν-σβηστο- και νομιζα οτι εχω προτεραιοτητα το αλλο), αλλα για απροσεξια κλπ.
α) φορας το κρανος σου οποτε το ιδιο βραδυ ειμαστε και οι δυο στα σπιτια μας, εσυ με καποιες γρατζουνιες.
β) δεν φορας το κρανος σου 9που ειναι συνειδητη επιλογη σου αντιθετα με το δικια μου ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ πραξη) και το βραδυ εσυ εισαι στο νεκροτομειο και εγω στην φυλακη. Εγω να δεις ποσα μπινελικια θα ριξω.
Ρε σεις, καταλαβετε κατι. Το να φορατε κρανος ειναι ευθυνη και εναντι των αλλων. ΔΕΝ ισχυει το 'αμα θελω να φαω το κεφαλι μου ειναι δικαιωμα μου' γιατι οι πραξεις σας επηρεαζουν και τις ζωες των αλλων.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
kacey
α. Πας σαν άνθρωπος με τη μηχανούλα σου και φοράς το κράνος σου. Κάνοντας ένα αυτοκίνητο μια παράβαση (αναστροφή, στοπ, κόκκινο, whatever) και σε χτυπάει. Συμπέρασμα: Εχεις το άτυπο δικαίωμα να ζητήσεις τα ρέστα. Δεν εννοώ το δικαστήριο, αλλά ν'αρχίσεις τα μπινελίκια ή/και τα μπουκέτα.
β. Πας σαν άνθρωπος με τη μηχανούλα σου και ΔΕΝ φοράς το κράνος σου. Κάνοντας ένα αυτοκίνητο μια παράβαση (αναστροφή, στοπ, κόκκινο, whatever) και σε χτυπάει. Συμπέρασμα: ΔΕΝ έχεις το άτυπο δικαίωμα να ζητήσεις τα ρέστα. Δεν εννοώ το δικαστήριο, αλλά ν'αρχίσεις τα μπινελίκια ή/και τα μπουκέτα.
Διαφέρει τίποτα το παραπάνω από αυτό που λες; Αν ναι, πες μου γιατί μάλλον είμαι τελείος βλαμμένος και δεν το καταλαβαίνω. Αν όχι, στον ψυχίατρο κι εσύ...
Έχει ή δεν έχει διαφορά?
καλα μην εισαι σιγουρος οτι θα ξανασηκωθει αμεσως και κρανος να φοραει...
-
βασει πιθανοτητων εχει πολυ πολυ πολυ περισσοτερες....
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
kacey
α. Πας σαν άνθρωπος με τη μηχανούλα σου και φοράς το κράνος σου. Κάνοντας ένα αυτοκίνητο μια παράβαση (αναστροφή, στοπ, κόκκινο, whatever) και σε χτυπάει. Συμπέρασμα: Εχεις το άτυπο δικαίωμα να ζητήσεις τα ρέστα. Δεν εννοώ το δικαστήριο, αλλά ν'αρχίσεις τα μπινελίκια ή/και τα μπουκέτα.
Έχει ή δεν έχει διαφορά?
καλα μην εισαι σιγουρος οτι θα ξανασηκωθει αμεσως και κρανος να φοραει...
Το έγραψα επειδή ο nimer που είδε το περιστατικό ανέφερε πως οδηγός και συνεπιβάτης της μηχανής χτύπησαν στο κεφάλι.
-
Αυτό που ειπώθηκε εδώ, είναι πως αν δεν φοράμε κράνος και μας τράκαρει κάποιος ενώ εμείς πάμε σαν άνθρωποι, δεν έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε τα ρέστα (πρέπει να την κάνουμε γαργάρα) απλά επειδή δεν φοράγαμε κράνος. Οσον αφορά τις τύψεις, ας πρόσεχες πριν κάνεις την παράβαση/απροσεξία που έθεσε σε κίνδυνο την ζωή άλλου. As simple as that...
Επίσης έχετε υπ'όψην σας και οι μεν και οι δε (αυτοκινητηστές-μοτοσυκλετιστές) πως στο δια ταύτα (αποζημιώσεις, δικαστήρια, κλπ), αν ο μοτοσυκλετιστής δεν φόραγε κράνος τότε ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν είναι υπεύθυνος για οποιαδήποτε ζημιά πάθει ο μοτοσυκλετιστής στο κεφάλι του, που δεν θα την πάθαινε αν δεν φόραγε κράνος.
Αυτό όμως ΔΕΝ σας δίνει το δικαίωμα να στουκάρετε όποιον δεν φοράει κράνος, ή να τον θεωρήτε ασήμαντο ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και να οδηγάτε όπως θέλετε. Αυτό ειπώθηκε εδώ και σ'αυτό αντέδρασα._
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Αυτό που ειπώθηκε εδώ, είναι πως αν δεν φοράμε κράνος και μας τράκαρει κάποιος ενώ εμείς πάμε σαν άνθρωποι, δεν έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε τα ρέστα (πρέπει να την κάνουμε γαργάρα) απλά επειδή δεν φοράγαμε κράνος. Οσον αφορά τις τύψεις, ας πρόσεχες πριν κάνεις την παράβαση/απροσεξία που έθεσε σε κίνδυνο την ζωή άλλου. As simple as that...Επίσης έχετε υπ'όψην σας και οι μεν και οι δε (αυτοκινητηστές-μοτοσυκλετιστές) πως στο δια ταύτα (αποζημιώσεις, δικαστήρια, κλπ), αν ο μοτοσυκλετιστής δεν φόραγε κράνος τότε ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν είναι υπεύθυνος για οποιαδήποτε ζημιά πάθει ο μοτοσυκλετιστής στο κεφάλι του, που δεν θα την πάθαινε αν δεν φόραγε κράνος.
Αυτό όμως ΔΕΝ σας δίνει το δικαίωμα να στουκάρετε όποιον δεν φοράει κράνος, ή να τον θεωρήτε ασήμαντο ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και να οδηγάτε όπως θέλετε. Αυτό ειπώθηκε εδώ και σ'αυτό αντέδρασα._
Εννοείται αυτό βρε naso.
Ξέρεις κανέναν λογικό άνθρωπο να βάζει στόχο και να στουκάρει εσκεμμένα?
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
kaceyα. Πας σαν άνθρωπος με τη μηχανούλα σου και φοράς το κράνος σου. Κάνοντας ένα αυτοκίνητο μια παράβαση (αναστροφή, στοπ, κόκκινο, whatever) και σε χτυπάει. Συμπέρασμα: Εχεις το άτυπο δικαίωμα να ζητήσεις τα ρέστα. Δεν εννοώ το δικαστήριο, αλλά ν'αρχίσεις τα μπινελίκια ή/και τα μπουκέτα.
Μπηνελικια ναι, μπουκετα οχι.
Στη γειτονια μου, μια γκομενα επεσε πανω σε μηχανη και ο μηχανοβιος σηκωνεται, κατεβαζει το κρανος στο καπο της.... με δυναμη -καπο κ φαναρι τα δαν ολα- και οταν η γκομενα αρχηζει να τσιρηζει και να τον ρωτα τι κανει.... της τραβαει μπουκετο -Κ.Ο. η γκομενα-
Στο δικαστηριο η δικαιολογια οτι επαθε σοκ, δεν επιασε...
Πληρωσε το αμαξι, πληρωσε τα νοσηλεια, διαφυγοντα κερδη, οδυνες....
Μπηνελικια ναι....
Μπουνιδια ποτε. -
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Αυτό που ειπώθηκε εδώ, είναι πως αν δεν φοράμε κράνος και μας τράκαρει κάποιος ενώ εμείς πάμε σαν άνθρωποι, δεν έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε τα ρέστα (πρέπει να την κάνουμε γαργάρα) απλά επειδή δεν φοράγαμε κράνος. Οσον αφορά τις τύψεις, ας πρόσεχες πριν κάνεις την παράβαση/απροσεξία που έθεσε σε κίνδυνο την ζωή άλλου. As simple as that...Επίσης έχετε υπ'όψην σας και οι μεν και οι δε (αυτοκινητηστές-μοτοσυκλετιστές) πως στο δια ταύτα (αποζημιώσεις, δικαστήρια, κλπ), αν ο μοτοσυκλετιστής δεν φόραγε κράνος τότε ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν είναι υπεύθυνος για οποιαδήποτε ζημιά πάθει ο μοτοσυκλετιστής στο κεφάλι του, που δεν θα την πάθαινε αν δεν φόραγε κράνος.
Να σου πω πως το βλεπω εγω;
Αυτοκινητο κανει λαθος/παραβαση:Μηχανη κινειται κανονικα κ ο αναβατης φοραει κρανος.
Τραυματισμος: Φταιει το αυτοκινητο 100%
Θανατος: Φταιει το αυτοκινητο 100%Μηχανη κινειται κανονικα κ ο αναβατης ΔΕΝ φοραει κρανος.
Τραυματισμος: Φταιει το αυτοκινητο 50% και η μηχανη 50%
Θανατος: Φταιει η μηχανη 100%Αυτο πιστευω οτι ειναι το ποιο δικαιο
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αυτό που ειπώθηκε εδώ, είναι πως αν δεν φοράμε κράνος και μας τράκαρει κάποιος ενώ εμείς πάμε σαν άνθρωποι, δεν έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε τα ρέστα (πρέπει να την κάνουμε γαργάρα) απλά επειδή δεν φοράγαμε κράνος. Οσον αφορά τις τύψεις, ας πρόσεχες πριν κάνεις την παράβαση/απροσεξία που έθεσε σε κίνδυνο την ζωή άλλου. As simple as that...
Επίσης έχετε υπ'όψην σας και οι μεν και οι δε (αυτοκινητηστές-μοτοσυκλετιστές) πως στο δια ταύτα (αποζημιώσεις, δικαστήρια, κλπ), αν ο μοτοσυκλετιστής δεν φόραγε κράνος τότε ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν είναι υπεύθυνος για οποιαδήποτε ζημιά πάθει ο μοτοσυκλετιστής στο κεφάλι του, που δεν θα την πάθαινε αν δεν φόραγε κράνος.
Εννοείται αυτό βρε naso.
Ξέρεις κανέναν λογικό άνθρωπο να βάζει στόχο και να στουκάρει εσκεμμένα?
Μεχρι το κομματι με τον στοχο, ξερω τουλαχιστον εναν......
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Μηχανη κινειται κανονικα κ ο αναβατης ΔΕΝ φοραει κρανος.
Θανατος: Φταιει η μηχανη 100%Σαν να βλέπω διάλογο τώρα:
Προηγείται στούκα με τις συνθήκες που είπαμε και ο μηχανάκιας τη γλυτώνει, καλή ώρα όπως εγώ...
Μηχανή: Μα τι κάνεις ρε μλκ; Θα με σκοτώσεις γ@μώ το σπίτι σου;
Αυτοκίνητο: Μα... Δεν φόραγες κράνος, τι φωνάζεις;
Μηχανή: Χμμμ... Ναι, έχεις δίκιο. Σόρρυ!Group therapy!
-
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Μηχανη κινειται κανονικα κ ο αναβατης ΔΕΝ φοραει κρανος.
Θανατος: Φταιει η μηχανη 100%Σαν να βλέπω διάλογο τώρα:
Προηγείται στούκα με τις συνθήκες που είπαμε και ο μηχανάκιας τη γλυτώνει, καλή ώρα όπως εγώ...
Μηχανή: Μα τι κάνεις ρε μλκ; Θα με σκοτώσεις γ@μώ το σπίτι σου;
Αυτοκίνητο: Μα... Δεν φόραγες κράνος, τι φωνάζεις;
Μηχανή: Χμμμ... Ναι, έχεις δίκιο. Σόρρυ!Group therapy!
Δεν φαινεται λογικο....
Εγω ομως ειπα 50%-50% σε τετοια περιπτωση.
Εγω φταιω που δεν προσεξα/εκανα μαλακια
Εσυ φταις που δεν φορας κρανος.Αλλα και παλι.
Δεν στεκει...
Στο δικαστηριο δηλ πως θα παει;
δεν αναγνωριζουμε σωματικες βλαβες απο το λαιμο και πανω;;;
Ειναι αστειο....
Εκτος κ αν παει σουμα απο τα εξωδα και των δυο και πληρωσουν οι ασφαληστικες 50/50.
Που συμαινει
(λαμαρινες+φεριγκ+νοσηλεια αναβατη):2 -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Δεν φαινεται λογικο....
Εγω ομως ειπα 50%-50% σε τετοια περιπτωση.Πέρα από το ότι λες άλλο από αυτό που συζητάμε, στη δική μου περίπτωση πχ έπρεπε να θεωρηθεί πως φταίγαμε 50-50;
Μόνο αυτό και τέλος...
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Δεν φαινεται λογικο....
Εγω ομως ειπα 50%-50% σε τετοια περιπτωση.Πέρα από το ότι λες άλλο από αυτό που συζητάμε, στη δική μου περίπτωση πχ έπρεπε να θεωρηθεί πως φταίγαμε 50-50;
Μόνο αυτό και τέλος...
Απο κοντα τοτε.
Λειτουργω καλυτερα με μπυρα -
Δεν καταλαβαίνω γιατί τσακώνεστε για το ποιός φταίει.
Είναι σαν τα τυπάκια (και καλά large και χύμα και 'σας έχω γραμμένους όλους γιατί είμαι και πολύ γαμιάς') που δε φοράνε ζώνη.
Αν πετύχεις κάποιον σε στενάκι (έστω ότι φταις γιατί παραβίασες στοπ), και ο άλλος ΔΕΝ φοράει ζώνη και πάθει εκτός από τους μικροτραυματισμούς που θα πάθαινε αν φορούσε ζώη και διάσειση και κάταγμα χεριού. (για να μην πάω σε πολύ χοντρό τρακάρισμα σε εθνική και πιάσουμε τα μακάβρια απογευματιάτικα)
Ποιός φταίει που τραυματίστηκε σοβαρά το large τυπάκι?
50-50 είναι οι ευθύνες.Εσύ φταις που έπεσες πάνω του, όμως κι αυτός έφταιγε που δεν φορούσε ζώνη ώστε να προφυλάξει τη ζωή του και τη υγεία του.
Και για να γυρίσω στο θέμα με το κράνος, προσωπικά θα είχα τύψεις μέχρι και το μέγεθος του τραυμαρισμού που θα πάθαινε ο μοτοσικλετιστής αν φορούσε κράνος.Από κει και πέρα, κυριολεκτικά στα @@ μου γιατί αυτός επέλεξε να μην φορέσει κράνος.-
Μπορεί να έτρωγα φυλακή, αλλά αυτό δε σβήνει και το δικό του παράπτωμα.
Στην τελική εγώ στη χειρότερη θα κάνω 10 χρόνια φυλακή και μετά θα είμαι και πάλι έξω.
Αυτός θα αναπαύεται σε τόπο χλωερό και στα @@ που τον θάψανε.
Δεν γίνεται να λένε αν δεν ήμουν εγώ θα ζούσε και διάφορες άλλες πίπες.
Αν ήθελε να μην συνέβαινε θα φορούσε κράνος.-
Ο καθένας μετά το ατύχημα,βέβαια, μπορεί να υπερασπιστεί ό,τι θέλει στο δικαστήριο, έτσι?
(που πιστεύω ότι θα βγάζει ευθύνη ~50% στον οδηγό που παραβίασε το στοπ, αν έστω και δύσκολα μπορεί να αποδειχθεί ότι ο 'μηχανόβιος' θα χτυπούσε ελαφρά αν φορούσε κράνος=>να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφας δηλαδή...άντε γειά!)Και για να το κάνω τελείως κυνικό το θέμα:Αν δεν προσέξει αυτός για να ζήσει, γιατί να τον προσέξω 'εγώ'?
Μιλάω για τη συνείδησή 'μας'...ΥΓ:Περιττό να πω 'μακρυά από μας', αλλά αν μου τύχει (ελπίζω ποτέ) θα τον καταρριέμαι μια ζωή κι αυτόν και τους γονείς του που δεν τον έμαθαν να σέβεται και την δική του ζωή και των γύρω του.
-
Δυο οδηγοί συγκρούονται
Και δυο έκαναν παράβαση και οι δυο φταίνε
Ή
Φταίει αυτός που έκανε παράβαση.Το ποιος θα τραυματιστεί από τους δυο και πόσο εξαρτάται από το είδος του ατυχήματος, πόσο ασφαλεί είναι τα οχήματα που οδηγούν και τα επιπλέον μέτρα ασφαλείας που πήραν/είχαν στην διάθεση τους κλπ.
Αν ο οδηγός μηχανής δεν φόραγε κράνος και χτύπησε στο κεφάλι ποιος φταίει ?
Αν ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν φόραγε ζώνη και χτύπησε στο παρμπρίζ ή στο τιμόνι, ποιος φταίει ?
Αν ο ένας παραβίασε STOP, ποιος φταίει ?
Αν ο άλλος έτρεχε με 150 ποιος φταίει ?Μπορεί κάποιος πει ναι εγώ πήγαινα με 150 αλλά ο άλλος παραβίασε το STOP, αλλά θα έπρεπε να πει ΖΩΟ αυτός που παραβίασε το STOP αλλά και εγώ το ίδιο ΖΩΟ είμαι γιατί αν πήγαινα με λιγότερα ίσως να τον απέφευγα.
Αυτό το ΑΝ πρέπει να μας προβληματίζει γιατί αν είμαστε ΖΩΑ με ΖΩΑ θα ανταμώνουμε τις περισσότερες φορές και ΖΩΑ θα μας αποκαλούν και καλά θα κάνουν.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Δεν γίνεται να λένε αν δεν ήμουν εγώ θα ζούσε και διάφορες άλλες πίπες.Ναι ρε'συ large τύπε... Αν δεν έκανες εσύ την παράβασή ή αν ήσουν πιο προσεκτικός στο δρόμο, ο άλλος θα ήταν μια χαρά. ΕΣΥ θα είσαι ο πρώτος που θα το προκαλέσει.
Αν κάνεις μια αλλαγή λωρίδας ή σφήνα δηλαδή και δεν σου κάτσει καλά, και σκάσεις πάνω σ'ένα αυτοκίνητο και τα κάνεις όλα κώλος και επιπλέον οι επιβάτες του άλλου δεν φοράνε ζώνη, και προκληθούν τραυματισμοί ελαφριοί/βαριοί ή θάνατοι, θα το θεωρείς πίπες ότι φταις εσύ;
Αν ένας περπατάει στο χείλος ενός γκεμού κι εσύ του δώσεις μία και τον σπώξεις, θα είναι πίπες ότι φταις εσύ;
Ε, ρε... Τι άλλο θ'ακούσουμε. Μάλλον φταίει πως σφίξανε οι ζέστες.
-
Ρε σεις!!! ...Γιααα ηρεμείστε ρεεε!!!!
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Δεν γίνεται να λένε αν δεν ήμουν εγώ θα ζούσε και διάφορες άλλες πίπες.
Ναι ρε'συ large τύπε... Αν δεν έκανες εσύ την παράβασή ή αν ήσουν πιο προσεκτικός στο δρόμο, ο άλλος θα ήταν μια χαρά. ΕΣΥ θα είσαι ο πρώτος που θα το προκαλέσει.
Αν κάνεις μια αλλαγή λωρίδας ή σφήνα δηλαδή και δεν σου κάτσει καλά, και σκάσεις πάνω σ'ένα αυτοκίνητο και τα κάνεις όλα κώλος και επιπλέον οι επιβάτες του άλλου δεν φοράνε ζώνη, και προκληθούν τραυματισμοί ελαφριοί/βαριοί ή θάνατοι, θα το θεωρείς πίπες ότι φταις εσύ;
Αν ένας περπατάει στο χείλος ενός γκεμού κι εσύ του δώσεις μία και τον σπώξεις, θα είναι πίπες ότι φταις εσύ;
Ε, ρε... Τι άλλο θ'ακούσουμε. Μάλλον φταίει πως σφίξανε οι ζέστες.
(το να σου πω ότι δεν κάνω σφήνες και δε χώνομαι χωρίς να ξέρω ότι το αμάξι μου χωράει άνετα, μάλλον δε θα με πιστέψεις, οπότε πάμε παρακάτω...)
Προφανώς είναι το ίδιο με αυτό που έγραψα:
προσωπικά θα είχα τύψεις μέχρι και το μέγεθος του τραυμαρισμού που θα πάθαινε ο μοτοσικλετιστής αν φορούσε κράνος.Από κει και πέρα, κυριολεκτικά στα @@ μου γιατί αυτός επέλεξε να μην φορέσει κράνος.-
Δηλαδή σοβαρολογείς τώρα?Αν σε ενοχλούμε τότε, θα φτιάξουμε ένα δρόμο μόνο για σένα και τους άλλους large (όπως λες) που δε φοράνε ζώνη-κράνος για να κυκλοφορείτε όπως σας γουστάρει.Μη σου πω να έχετε και ιδιωτικούς δρόμους για να κινείστε όπως γουστάρετε.(ίσια, με τις πάντες, ανάποδα, να κρέμεστε και από το παράθυρο ας θέλετε)
Πρέπει να καταλάβεις ότι οι κανόνες είναι για όλους.
Κι εγώ φοράω ζώνη, προσέχω, προσπαθώ να κάνω προμελετημένες κινήσεις κτλ.
Υπάρχουν όμως μέρες (και δεν πιστεύω ότι ισχύει μόνο σε μένα) που είμαι ζαβλακωμένος και όχι και στην καλύτερη φάση της ζωής μου.Αν περάσω ένα stop γιατί έστω ότι δεν το είδα γιατί ήταν πχ κρυμμένο πίσω από δέντρο (πόσο να μας στο στενάκι?με 30 km/h?) και πέσω πάνω σε ένα μηχανάκι, δε θα πω ότι δε φταίω.Αν όμως του ανοίξει το κεφάλι στη μέση γιατί δε φόραγε κράνος στα @@ μου ρε συ.
Αυτός επέλεξε να το πάθει.Πρέπει να καταλάβουν μερικοί το ότι το να κάνεις μια επιλογή έχει θετικά και αρνητικά αποτελέσματα και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για την αντιστοιχία της πράξης τους.
Το ίδιο ισχύει και με τη ζώνη.Δηλαδή αν πέσω πάνω στο μπροστά μου (πχ έχει λάδια ο δρόμος ή πάγο ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο) και πέσω με πολλά (50-60km/h) και δε φοράει ζώνη και χτυπήσει στο τιμόνι και μετακινηθεί ο εγκέφαλς και πεθάνει, φταίω εγώ που πέθανε?
ΗΜΑΡΤΟΝ...
Φταίω που του χάλασα το αμάξι, φταίω που έπεσα πάνω του, φταίω που δεν πρόβλεψα τον πάγο-λάδια ή ό,τι άλλο είχε ο δρόμος εκείνη την ώρα και δεν το είδα, αλλά ΟΧΙ φίλε μου.Δεν φταίω ΕΓΩ που πέθανε.Μόνος του το επέλεξε.Ξεχνάς ότι η ελευθερία 'σου' σταματά εκει που αρχίζει του άλλου.Αν η επιλογή σου (πχ να μη φοράς ζώνη) έχει επίπτωση στους γύρω σου, οφείλεις να τη φορέσεις ακόμα κι αν δε θες γιατί επηρεάζεις και τη ζωή των γύρω σου σε περίπτωση που ακόμα και κανείς να μη φταίει (πχ πάγο λόγω συνήθιστα χαμηλής θερμοκρασίας), μπορεί αυτή σου επιλογή να καταστρέψει τη ζωή ενός άλλου (που μπορεί να είσαι κι εσύ στη θέση του-δεν είμαστε αλάνθαστοι), λόγω ενός λάθους που αν φορούσες, θα ήταν μόνο υλικές ζημιές και άντε μερικούς μώλωπες από τη ζώνη.
Έχω χάσει 2 φίλους μου από τρακάρισμα σε στενάκι που δε φορούσαν ζώνη (σε διαφορετικό τρακάρισμα ο καθένας- οι άλλοι που φορούσαν ζώνη δεν έπαθα τίποτα σοβαρό).Ο ένας μάλιστα 'έφυγε' από την ηλιοροφή και σκοτώθηκε.Και οι 2 δεν φορούσαν ζώνη.Κάθε φορά που τους θυμάμαι, ποτέ δεν θυμάμαι να φορούσαν ζώνη, ό,τι κι αν τους είπα.
Λυπάμαι που τους έχασα, όμως λυπάμαι και τους τυπάδες που πέσανε πάνω τους, γιατί αν φορούσαν οι φίλοι μου ζώνη, θα είχαν γλυτώσει με γδαρισμάτα και απλούς μώλωπες.(άντε και μερικές ανταλλαγές γαλλικών)
Από την ξεροκεφαλιά τους πέθαναν και ποτέ δεν κατηγόρησα τους άλλους οδηγούς.Πάντα κάποιος θα τύχει να φέρει την κακή τύχη.
Στο χέρι μας είναι να προφυλασσόμαστε στο μέγιστο δυνατό (ζώνη-κράνος-όσο γίνεται αμυντική οδήγηση) γιατί μπορεί να μην υπάρχει 2η φορά ή ευκαιρία για να διορθώσουμε τα λάθη μας.ΥΓ:Σήμερα ήμουν 2ο αμάξι σταματημένος στο φανάρι.Ανάβει πράσινο και ανάμεσα από τα αμάξια περνάει παπάκι με πάνω από 50-60km/h και ο τύπος δε φορούσε κράνος, πράγμα που είδα αργότερα γιατί μας έπιασε το επόμενο κόκκινο.Επίσης σαγιονάρα, γυμνός από τη μέση και πάνω και σορτσάκι σαν μαγιώ.Τώρα αν τον ξαπλώσει κάποιος, (γιατί έτσι όπως πάει, κάποιος δεν θα τον δει)...δεν λέω ότι δε θα φταίει ο οδηγός, όμως όχι και 100% για το θάνατο του μοτοσικλετιστή.
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#7]