-
Ολα μπορούν να έχουν δύο ή και περισσότερες όψεις.
Ο χρήστης kostserb έγραψε:
Ο kacey λεει το πολυ απλο που συμβαινει καθημερινα στους Ελληνικους δρομους με πολλους μηχανακηδες. Εισαι στη λωρια σου θελεις να αλλαξεις λωριδα , βλεπεις απο τον καθρεφτη σου το μηχανακι 20+ μ και μολις βγαλεις φλας το μ**νι σε βλεπει και επιταχυνει πολυ.-
Και εγώ λέω το πολύ απλό που συμβαίνει καθημερινά στους Ελληνικούς δρόμους, με πολλούς μηχανάκηδες. Το μηχανάκι κάνει (παρανόμως, αλλά ας πούμε 'γενικά αποδεκτή') 'διήθηση' και το μ**νί με το αυτοκίνητο αλλάζει λωρίδα χωρίς φλας, ούτε καν έλεγχο του καθρέπτη.
-
Και εγώ λέω το πολύ απλό που συμβαίνει καθημερινά στους Ελληνικούς δρόμους, με πολλούς μηχανάκηδες. Ολα τα αυτοκίνητα είναι μποτιλιαρισμένα, είσαι στη λωρίδα σου, το μηχανάκι κάνει (παρανόμως, αλλά ας πούμε 'γενικά αποδεκτή') 'διήθηση' και εσύ πας να χωθείς στη διπλανή λωρίδα χωρίς να υπάρχει χώρος, μένοντας δηλ. διαγώνια μεταξύ των δύο λωρίδων, διακόπτοντας τη ροή όλων των μηχανών και όλων των αυτοκινήτων σε εκείνο το σημείο.
-
Και εγώ λέω το πολύ απλό που συμβαίνει καθημερινά στους Ελληνικούς δρόμους, με πολλούς οδηγούς. Είσαι στη λωρίδα σου, όλα καλά, αφήνεις και την (κατά ΚΟΚ και κοινή λογική) απόσταση ασφαλείας από το μπροστινό σου, και ο ξύπνιος 'γλήγορος' σου βαράει μια σφήνα (βγάζοντας και φλας, για να είναι -και καλά- 'νόμιμος', εκτός και αν είναι και ιδιαίτερα θρασύς, οπότε δε βγάζει φλας μην τυχόν και σου έρθει να τον εμποδίσεις...) και σε αναγκάζει, εσένα και όλους τους από πίσω σου, να πέσεις στα φρένα, για να κάνει αυτός τη μαγκιά του.
Το θεμα με τα μηχανακια ειναι απλο , οταν θα φορανε ολοι κρανη , οταν θα εχουν ολοι φαναρια και φλας μπρος-πισω που λειτουργουν , οταν θα τηρουν τα σηματα , τις προταιρεοτητες και το ρευμα κυκλοφοριας , οταν θα εχουν τις πινακιδες τους σε εμφανες σημειο και οχι κατω απο τον πισω λασπωτηρα/φτερο (πως λεγεται) τοτε ναι θα εχουν δικαιωμα να κλαιγονται...
To θέμα με τα αυτοκίνητα είναι απλό, όταν θα φοράνε όλοι ζώνη, δεν θα μιλάνε στο κινητό όταν οδηγούν, δεν θα χαζεύουν, δεν θα αλλάζουν κατεύθυνση χωρίς φλας, όταν θα τηρούν τα σήματα, τις προτεραιότητες και τα φανάρια, όταν δεν θα οδηγούν πιωμένοι, όταν δεν θα κινούνται αριστερά με 40, όταν δεν θα κινούνται στη ΛΕΑ, θα έχουν πάρει το δίπλωμα νόμιμα και όχι με λάδωμα, τότε ναι, θα λέγονται 'σωστοί οδηγοί'.
Αυτο ομως που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως βαζουν τον εγωισμο τους πανω απ'ολα (ασχετα με το αν εχουν δικιο ή οχι ) αφου στην κακη στιγμη αυτοι θα την πληρωσουν ασχημα.
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως κάποιοι βάζουν τον εγωισμό τους πάνω απ΄ όλα (άσχετα αν έχουν δίκιο ή όχι ή αν ΝΟΜΙΖΟΥΝ πως έχουν δίκιο) και ανέχονται, προκειμένου να μην κάνουν πίσω και χάσει η βενετιά βελόνι στο κάτω-κάτω (σιγά το ζήτημα ρε παιδιά, ποιός έχει δίκιο στο δρόμο...), να σκοτωθεί ή να μείνει παράλυτος ένας συνάνθρωπος -και το περηφανεύονται κιόλας, πως στα τέτοια τους, αν συμβεί κάτι τέτοιο.
...
Πρόσεξε kostserb, δε λέω πως σε αυτά που λες δεν έχεις δίκιο. Αλλά και σε αυτά που λέω έχω και εγώ δίκιο, έτσι δεν είναι ? Οπότε προσπάθησε να δεις τα πράγματα ευρύτερα και όχι μονόπαντα, και προσπάθησε επίσης, όπως και ο φίλος kacey κτλ. να δώσεις τις σωστές προτεραιότητες.
-
-
Αυτος....
Τι βλεπει απο τον μεσαιο καθρευτη;;;;
Το Φοκους που ειχε μπροστα του εστριψε αρηστερα....
Και το μαλακιστηρι μας πηγαινε με 40 Παραλληλα με το φωρτιγακι.
Ουτε τα φωτα εβλεπε ουτε την κορνα....
Μεχρι που εκοψε το φορτιγακι κ αλλο και περασαμε απο δεξια....
Αυτος, μολις πατησει η μικρη τα 15, θα κινυγαει τους φιλους της με το δικανο να μη την πιδηξουν....
Τωρα ομως δεν πηραζει να πεσει κατω το παιδακι και να περασει καποιος με τ αμαξι απο πανω της...
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Αυτος....
Αυτος, μολις πατησει η μικρη τα 15, θα κινυγαει τους φιλους της με το δικανο να μη την πιδηξουν....
Τωρα ομως δεν πηραζει να πεσει κατω το παιδακι και να περασει καποιος με τ αμαξι απο πανω της...
+1. Απαράδεκτος. Εγκληματίας.
-
kostserb & nass
καλα στο συγκεκριμενο μιλαγα γενικα για οχηματα, οχι για μηχανακια μονο.
nass
Απο τα τρια που εγραψες, δεν κανω τιποτα. Ειδικα στο τρια που δεν καταλαβαινομαστε, εγω μιλαω για κανονικη αλλαγη λωριδας, σε μεγαλο κενο, οπου ο θιγμενος απο πισω παταει γκαζι για να μην σε αφησει να μπεις οχι επειδη εκανες σφηνα ή επειδη τον αναγκασες να κοψει, αλλα απλα επειδη ηθελες να μπεις μπροστα του. Ακριβως οπως ο αλλος τρελος σε παει καροτσακι στην εθνικη και μολις πας να τον περασεις παταει γκαζι για να μην σε αφησει να περασεις γιατι 'τολμας να περασεις εσυ εμενα με το κουβαδακι σου?'...
Αν και παλι δεν το καταλαβαινεις, τοτε παραιτουμαι.
Στο τελευταιο που γραφεις, ειπαμε. Αν μια φορα δεν ενδιαφερεται ο ιδιος για την ασφαλεια του και με οπλο αυτη παει να εκβιασει καταστασεις, τοτε 10 φορες δεν θα ενδιαφερθω εγω. Ο καθενας για την παρτη του. Οταν ο αλλος παει να κανει παρανομια και προσπαθει να την επιβαλει με επιθετικη οδηγηση, θα κανω και εγω επιθετικη οδηγηση. ΤΕΛΟΣ.
Ρε σεις, παρ΄τε κατι χαμπαρι. Δεν εχω προβλημα με τις μηχανες ή τους αναβατες μηχανων γενικα, αλλα με αυτους που απαιτουν πραγματα που δεν τους ανηκουν. Το οτι ο αναβατης μηχανης θα φαει το κεφαλι του αμα δεν υποκυψω στην απαιτηση αυτη, ειναι δικο του λαθος.
Απο κει και περα, επειδη ο μικρος ογκος της μηχανης σου επιτρεπει να κανεις πραγματα που με το αυτοκινητο δεν μπορεις να κανεις, εχει ως αποτελεσμα η μεγαλη πλειοψηφια των αναβατων να κανει ενα καρο μλκιες. Το οτι τους αφηνουμε ολοι να τα κανουν ειναι αυτο που τους εχει δωσει την εντυπωση του οτι αυτο ειναι δικαιωμα τους και το απαιτουν, και οχι (λανθασμενη) παραχωρηση που απολαμβανουν και θα επρεπε να ευγνωμονουν για αυτην.
οπως ειπα, κυκλοφορω και εγω με παπι. Και οσο περναει ο καιρος, θα κυκλοφορω και περισσοτερο.
Αναμεσα απο ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΑ αυτοκινητα, περναω και θα περναω (να΄μαι και εγω παρανομος).
Αναμεσα απο ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ με μεγαλυτερη των 10 χαω αυτοκινητα ΔΕΝ περναω, καθομαι στην θεση μου και κινουμαι οπως ολοι οι αλλοι.
Στο φαναρι ΑΝ εχω χωρο θα παω μπροστα αλλα οχι μπροστα απο το φαναρι να μην μπορω να το δω, και θα ξεκινησω γρηγορα.
Ποτε δεν εχω παει αναποδα σε μονοδρομο. ΠΟΤΕ.
Ελαχιστες φορες εχω χρησιμοποιησει πεζοδρομο (προσοχη, ΦΑΡΔΥ πεζοδρομο και οχι πεζοδρομιο) και αυτες με 5 χαω και ευχαριστωνας τους πεζους που εκαναν ακρη να περασω, ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ εκαναν ακρη να περασω.
Ποτε δεν εχω περασει κοκκινο ακομα και σε ερημη διασταυρωση με ατελειωτη ορατοτητα 3 το πρωι καθημερινης. Εχω μια διπλα στο σπιτι μου και ΚΑΘΕ φορα καθομαι κανα 4λεπτο σαν μλκς στην μεση του πουθενα και περιμενω. Εκτος απο μια φορα που με ειχε πιασει κοψιμο.
Ειναι τοσο δυσκολα ολα αυτα? Ε?
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Χεχε, το προηγούμενο Σ/Κ που βρέθηκα στο Λουτράκι αυτό με το νερό το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά, απλά βαριόμουν να σηκωθώ.
Είχα ξαπλώσει για μεσημεριανό ύπνο.Γνωστό καγκουρο-μέρος το Λουτράκι, όλη μέρα ντάπα-ντούπα τα καγκουράμαξα. Ένα από αυτά δεν πέρασε απλά, αλλά είχε σταματήσει ακριβώς κάτω από την πολυκατοικία, λόγω απορριματοφόρου. Με τη ζέστη... ασύλληπτα εκνευριστικό!
Το 'εξοχικο' στο Λουτράκι είναι μπροστά στις γραμμές του τρένου και ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ, ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ, ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ, ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ κάποιος έχει παρκάρει στις γραμμές και σταματάει το τρένο μπροστά στο σπίτι για μια ώρα ΜΕΣΗΜΕΡΙ!!!!!!
Τι να πετάξω????Και αφού τρως την ήττα το μεσημέρι.... λες το βράδυ 'νταξει δεν έχει τρένο ... έλα όμως που υπάρχουν κάτι παπιά !!!!!!
-
Να δω αν καταλαβα καλα. Σταματαει αυτοκινητο πανω στις γραμμες και υποχρεωνει το τρενο να σταματησει και να περιμενει? Και το τρενο γιατι σταματαει?
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Χεχε, το προηγούμενο Σ/Κ που βρέθηκα στο Λουτράκι αυτό με το νερό το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά, απλά βαριόμουν να σηκωθώ.
Είχα ξαπλώσει για μεσημεριανό ύπνο.Γνωστό καγκουρο-μέρος το Λουτράκι, όλη μέρα ντάπα-ντούπα τα καγκουράμαξα. Ένα από αυτά δεν πέρασε απλά, αλλά είχε σταματήσει ακριβώς κάτω από την πολυκατοικία, λόγω απορριματοφόρου. Με τη ζέστη... ασύλληπτα εκνευριστικό!
Το 'εξοχικο' στο Λουτράκι είναι μπροστά στις γραμμές του τρένου και ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ, ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ, ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ, ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ κάποιος έχει παρκάρει στις γραμμές και σταματάει το τρένο μπροστά στο σπίτι για μια ώρα ΜΕΣΗΜΕΡΙ!!!!!!
Τι να πετάξω????Και αφού τρως την ήττα το μεσημέρι.... λες το βράδυ 'νταξει δεν έχει τρένο ... έλα όμως που υπάρχουν κάτι παπιά !!!!!!
Ενα τρενο...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Να δω αν καταλαβα καλα. Σταματαει αυτοκινητο πανω στις γραμμες και υποχρεωνει το τρενο να σταματησει και να περιμενει? Και το τρενο γιατι σταματαει?Χεχε, το προηγούμενο Σ/Κ που βρέθηκα στο Λουτράκι αυτό με το νερό το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά, απλά βαριόμουν να σηκωθώ.
Ενα τρενο...
Σταματάει γιατί αν δεν σταμάταγε θα έπερνε παραμάζωμα τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα την φορα!!! Σκέψου οτι παρκάρουν 8 με σκεπτικό ξέρω τι ώρα περνάει θα κατέβω 10 λεπτά πριν ......... τσιμπάνε και 3-4 ότι δεν λειτουργεί η γραμμή παρκάρουν .... απομακρύνονται ... και μετά PARTY
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Call the POLICE μολις τους δεις.
Δεν ειναι μονο δικο σου προβλημα οπου πρεπει να βρεις εσυ μια λυση....
Πρεπει να ασχοληθει καποιος υπευθηνος -του δημου, του ΟΣΕ, της αστυνομιας- γιατι καποια μερα δεν θα σταματησει το τραινο -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Kαλα παρκαρουν πανω στις γραμμες???
Απλα αδυνατω να το πιστεψω....
Ποσο βλακας μπορει να ειναι καποιος?? -
Ο χρήστης nass έγραψε:
- Και εγώ λέω το πολύ απλό που συμβαίνει καθημερινά στους Ελληνικούς δρόμους, με πολλούς μηχανάκηδες. Το μηχανάκι κάνει (παρανόμως, αλλά ας πούμε 'γενικά αποδεκτή') 'διήθηση' και το μ**νί με το αυτοκίνητο αλλάζει λωρίδα χωρίς φλας, ούτε καν έλεγχο του καθρέπτη.
Μου έχει τύχει άπειρες φορές το ακόλουθο:
παπάκι να κάνει όπως λες διήθηση και να είναι 5-6 αυτοκίνητα πίσω. Εγώ να ξεκινήσω να αλλάζω λωρίδα κανονικότατα με φλας και το μηχανάκι να μου κορνάρει γιατί θα του ανακόψω τη διήθηση. Και φυσικά δε μιλάω να πηγαίνω με 50 και το μηχανάκι με 100 (θα ήμουν δολοφόνος να το έκανα) αλλά μέσα στην κίνηση να πηγαίνω με 60 και το μηχανακί με 65. Να είμαστε και λογικοί.Όπως λες αποδεκτή η διήθηση αλλά θα πρέπει τα μηχανάκια να καταλάβουν ότι και τα αυτοκίνητα πρέπει να ελιχθούν, και στο κάτω κάτω αφού κάνουν κάτι παράνομο θα πρέπει να λένε και ευχαριστώ και όχι να προκαλούν κιόλας
-
Προφανώς!
-
Ο χρήστης pavleouras έγραψε:
- Και εγώ λέω το πολύ απλό που συμβαίνει καθημερινά στους Ελληνικούς δρόμους, με πολλούς μηχανάκηδες. Το μηχανάκι κάνει (παρανόμως, αλλά ας πούμε 'γενικά αποδεκτή') 'διήθηση' και το μ**νί με το αυτοκίνητο αλλάζει λωρίδα χωρίς φλας, ούτε καν έλεγχο του καθρέπτη.
παπάκι να κάνει όπως λες διήθηση και να είναι 5-6 αυτοκίνητα πίσω. Εγώ να ξεκινήσω να αλλάζω λωρίδα κανονικότατα με φλας και το μηχανάκι να μου κορνάρει γιατί θα του ανακόψω τη διήθηση. Και φυσικά δε μιλάω να πηγαίνω με 50 και το μηχανάκι με 100 (θα ήμουν δολοφόνος να το έκανα) αλλά μέσα στην κίνηση να πηγαίνω με 60 και το μηχανακί με 65. Να είμαστε και λογικοί.Όπως λες αποδεκτή η διήθηση αλλά θα πρέπει τα μηχανάκια να καταλάβουν ότι και τα αυτοκίνητα πρέπει να ελιχθούν, και στο κάτω κάτω αφού κάνουν κάτι παράνομο θα πρέπει να λένε και ευχαριστώ και όχι να προκαλούν κιόλας
Χμ.... Το χα ξεχασει αυτο....
Πηζεις στην κινηση, βλεπεις ανοιγμα, βγαζεις φλας και αρχηζεις να ανοιγεσαι.... οταν και στα καλα καθουμενα απο το πουθενα εμφανηζοντε μηχανες...και μενεις σαν μαλακας αναμεσα σε 2 λωριδες γιατι προσπερνανε απο παντου....GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
-
Προσπέραση νοείται όταν ένα όχημα κινείται πίσω από ένα άλλο.
Όταν τα Οχήματα κινούνται σε στίχους η έννοια της προσπέρασης καταργείται και η αλλαγή λωρίδας ονομάζεται ΕλιγμόςΆρθρo 21
Kανόνες για τoυς ελιγμoύς των oχημάτων
1. O oδηγός πoυ πρoτίθεται να εκτελέσει ελιγμό, oφείλει πρoηγoυμένως
να βεβαιωθεί ότι μπoρεί να τo πράξει χωρίς κίνδυνo ή παρακώλυση των
λoιπών χρηστών της oδoύ, oι oπoίoι κινoύνται πίσω, μπρoστά ή πλάι τoυ, ή
ετoιμάζoνται να τoν πρoσπεράσoυν, λαμβάνoντας υπόψη τη θέση, την κατεύ-
θυνση και την ταχύτητά τoυς.
2. Πριν από κάθε ελιγμό, o oδηγός υπoχρεoύται να καταστήσει έγκαιρα
γνωστή την πρόθεσή τoυ αυτή, χρησιμoπoιώντας για τo σκoπό αυτόν τoυς
δείκτες κατεύθυνσης, αν δε αυτoί δεν λειτoυργoύν, υπoχρεoύται να δώσει τα
ακόλoυθα σήματα με τo χέρι:
α) Έκταση τoυ βραχίoνα για στρoφή πρoς την κατεύθυνση αυτoύ.
β) Kάμψη τoυ βραχίoνα πρoς τα πάνω για στρoφή πρoς την αντίθετη πλευ-
ρά αυτoύ.
γ) Kάμψη τoυ βραχίoνα πρoς τα κάτω, για τoν ελιγμό στάθμευσης.
3. H πρoειδoπoίηση πoυ δίνεται με τoυς δείκτες κατεύθυνσης επιβάλλεται
να συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια τoυ ελιγμoύ και να παύει όταν oλoκληρωθεί
o ελιγμός.
4. Ο οδηγός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται
με διοικητικό πρόστιμο ογδόντα (80,00) ευρώ. Αυτός που επιχειρεί στην οδό
συνεχείς ή διακεκομμένους ελιγμούς και κίνηση που εγκυμονεί κίνδυνο για
τους λοιπούς χρήστες της οδού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο επτακοσί-
ων (700,00) ευρώ και επί τόπου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης
για τριάντα (30) ημέρες, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία του
άρθρου 103 του παρόντος Κώδικα.Ο τρόπος που γίνεται ο Ελιγμός είναι αυτός που δημιουργεί προβλήματα.
Στην περίπτωση που ένα όχημα θέλει να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας πρέπει,
για να είναι ο Ελιγμός ασφαλής, η απόσταση των οχημάτων (προς την μεριά του Ελιγμού) μεταξύ τους
να είναι μεγαλύτερη ή ίση με της διπλάσιας απόστασης ασφαλείας σύμφωνα με την ταχύτητα των οχημάτων
συν το μήκος του οχήματος που κάνει τον Ελιγμό έτσι ώστε
όταν βρεθεί ανάμεσα στα οχήματα να υπάρχει η απαιτούμενη απόσταση ασφαλείας φρεναρίσματος αν υπάρξει ανάγκη.Όταν υπάρχει αρκετός χώρος σύμφωνα με τα παραπάνω κάνουμε γνωστή την πρόθεσή μας ως οφείλουμε,
επιταχύνουμε μέχρι το μέσο της απόστασης των οχημάτων,
ελέγχουμε σύμφωνα με το παραπάνω Άρθρο και εάν η απόσταση δεν έχει μεταβληθεί αρνητικά,
παρεμβάλουμε το όχημα μας σε αυτά και με ασφάλεια και σύμφωνα με τον Κώδικα.
Αν η απόσταση μειωθεί, γιατί ο ένας επιβράδυνε ή ο άλλος επιτάχυνε καλό είναι να μην επιχειρήσουμε τον ελιγμό.Αν κάτι πάει στραβά στο δικαστήριο εάν δεν έχεις μάρτυρες
για να αποδείξεις ότι ο άλλος εσκεμμένα επιτάχυνε για να σε αποκόψει
να κάνεις τον ελιγμό η υπαιτιότητα του ατυχήματος βαραίνει εσένα και στην καλύτερη περίπτωση και εσένα.Επειδή σε τέτοιες καταστάσεις όλοι έχουμε υλικές ζημιές (στην καλύτερη περίπτωση)
ο καθένας ας κάνει ότι τον προστάζει η Λογική του για να αποφύγει τέτοιου είδους καταστάσεις-ατυχήματα
γιατί δεν νομίζω ότι Νοσοκομεία, Συνεργεία και Δικαστήρια είναι οι χώροι
όπου μας αρέσει να περνάμε το ελεύθερο ή όχι χρόνο μας. -
λυπαμαι για ΟΛΟΥΣ αυτους που δηλωνουν οτι αγαπανε πιο πολυ τον κουβα τους απο την σωματικη ακεραιοτητα του ανθρωπου....
ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ και να κανει ο αναβατης ΟΦΕΙΛΗΣ να τον προστατευσεις γιατι ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!
Δηλαδη επικρατει ο νομος της ζουγκλας πλεον????
οταν ημουνα κ εγω πιτσιρικος (γιατι τωρα ειμαι πατερας σας )ΣΕΒΟΜΟΥΝΑ ΤΙΣ ΜΟΤΟ .
Και ναι εχετε δικιο για τα καποια μαλακισμενα που κανουνε σφηνες κλπ αλλα
εγω με 500 αλογα ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗ ΛΕΩ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΕ ΠΑΠΙ!!!
ΠΑΩ ΜΕ ΤΟ τουτου μου μπραλλο κλπ αλλα δεν κυνηγαω μηχανακια ουτε κανω εξυπναδες οπως οι ΣΑΧΟΡΑΛΛΑΚΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ 30 ποντους απο τον πισω τροχο μου οταν ειμαι με το 1000. στα κλειστα κομματια στην επιδαυρο...ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΑΠΟ ΜΟΤΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑ!!!!
ΛΥΠΑΜΑΙ ολους οσους σκεφτονται ετσι ....η αυτοκινηση ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΜΑΧΩΜΕΝΟΥΣ......
-
Τώρα που το θυμήθηκα. Δύο φορές μου έχει τύχει το ακόλουθο που με άφησε με το στόμα ανοιχτό (κυριολεκτικά) καθώς δεν πίστευα ότι θα το κάνει.
Τη μία φορά είμαι στην αριστερή της Κηφισσίας στο ύψος του Υγεία (όπου υπάρχει τσιμεντένιο στηθαίο) . Κινούμαι με περίπου 70-80 και μία μεγάλη μηχανή βρίσκεται κολλημένη στο πίσω αριστερό φτερό μου. Θυμάμαι χαρακτηριστικά οτί μονολογούσα και έλεγα 'Αποκλείεται να το κάνει!!!'. Και όμως το έκανε. Πέρασε ανάμεσα σε εμένα και στο στηθαίο αργά (+10 το πολύ να είχε) και σταθερά!!!
Το ίδιο ακριβώς μου συνέβει στην ΕΟ Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Σείριου με τη διαφορά ότι θα πήγαινα με 130 - 140 (μη βαράτε προσπερνούσα κάποιους και ήταν άδεια η αριστερή όταν ξεκίνησα!!) όπου με πέρασε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο!!!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ακριβως οπως ο αλλος τρελος σε παει καροτσακι στην εθνικη και μολις πας να τον περασεις παταει γκαζι για να μην σε αφησει να περασεις γιατι 'τολμας να περασεις εσυ εμενα με το κουβαδακι σου?'...Πολύ ΖΩΑ αυτά γιατί εκτός από το ότι είναι σπαστικοί σε βάζουν και σε κίνδυνο. Μου τύχαινε πολλές φορές στα ταξίδια μου Αθήνα - Κοζάνη να πιάνω μια σταθερή ταχύτητα 140km/h με το φιατάκι στις ευθείες έξω από τη Λάρισα και να περνάω τα ίδια αυτοκίνητα. Γιατί; Διότι προσπερνούσα μία, ο τυπάς μετά από λίγο γκάζωνε, με προσπερνούσε και έκοβε. Τον περνούσα δεύτερη (δεν έκοβα ποτέ εντωμεταξύ την ταχύτητά μου και ήμουν πάντα στην αριστερή αφού προσπερνούσα συνεχώς τους υπόλοιπους και το μαλάκα), ο τυπάς τσαντιζόταν, με προσπερνούσε πάλι και μετά από λίγο έκοβε! Το «βιολί» συνεχιζόταν μέχρι να κόψω δεξιά στην έξωδο για Αμπελώνα - Κοζάνη.
Μα τι κουβαλάνε αυτοί στο κεφάλι τους επιτέλους;
λυπαμαι για ΟΛΟΥΣ αυτους που δηλωνουν οτι αγαπανε πιο πολυ τον κουβα τους απο την σωματικη ακεραιοτητα του ανθρωπου....
ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ και να κανει ο αναβατης ΟΦΕΙΛΗΣ να τον προστατευσεις γιατι ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!Εμείς τι είμαστε δηλαδή με τους κουβάδες μας;
-
Ο χρήστης pavleouras έγραψε:
Μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο: Κάνω εγώ διήθηση με τη μηχανή και μπροστά βλέπω αυτοκίνητο με φλάς να προσπαθεί να αλλάξει λωρίδα. Αρχίζω να κόβω ταχύτητα για να τον διευκολύνω και ο παπάκουλας απο πίσω μου αρχίζει να μου κορνάρει
Δυστυχώς το συγκεκριμένο μου έχει τύχει τουλάχιστον 3-4 φορές. Μια φορά μάλιστα ο παπάκιας απο πίσω μου φώναζε 'Μήν τον αφήνεις, προχώρα!'
-
Φιλε Νass σε σχεση με τα λαθη/απροσεξιες των αυτοκινηστων οτι γραφεις ας πουμε οτι εχεις δικιο , το ερωτημα ομως ειναι τι προτιμας να σε δικαιωσει ο ΚΟΚ ή να σωσεις τα ποδια σου? (βλεπεις το παραλογο του εγωισμου σας?) Εκτος αν πιστευεις με την θυσια ορισμενων μηχανακηδων θα διορθωθουν οι οδηγοι.
Αυτο που σας λεμε ολοι ειναι οτι ενω υπαρχουν μλκς οδηγοι (αυτοκινητων) , ενω ειστε εκτεθειμενοι , ενω ειναι πανευκολο να μην σας δει καποιος εσεις πατε και χωνεστε , κανετε συνεχως παρανομιες , δεν εχετε φωτα κλπ και μετα κλαιγεστε.
Θα σου πω ενα παραδειγμα μπας και καταλαβεις την φιλοσοφια των οσων γραφω. Πριν κανα χρονο νεα οδηγος παραβιασε στοπ στην περιοχη μου που συχνα δεν το παρατηρουν και την εμβολισα. Ευτυχως κανεις μας δεν επαθε τπτ (ουτε το αμαξι μου) αλλα το δικο της που ηταν καινουριο επαθε μεγαλες ζημιες. Λοιπον ο ΚΟΚ ηταν μαζι μου , αλλα μεσα μου ηξερα οτι ΕΓΩ εφταιγα γιατι ενω γνωριζα οτι το συγκεκριμενο στοπ δεν ειναι ευδιακριτο και το παραβιαζουν εγω περασα απροσεχτα.
Αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι οι μηχανακηδες ειναι σαν αυτους που πηδανε χωρις προφυλακτικο και μετα διαμαρτυρονται που τους κολλησαν ΣΜΝ.
Λοιπον κανεις δεν λεει οτι δεν αντιμετωπιζετε μλκς στο δρομο , αντιμετωπιζετε τις ιδιες που αντιμετωπιζουν και οι υπολοιποι οδηγοι αυτοκινητων , ισως λιγο πιο πολλες λογω μειωμενου ογκου σας (=λιγοτερο αντιληπτοι). Αυτο που σας λενε ολοι με ωραιο ή ασχημο τροπο ειναι οτι παρολ'αυτα δεν προσεχετε και αντιθετως προκαλειτε την τυχη σας!!!ΥΓ1 στο 2 διαφωνω , εννοειται πως μεσα στην κινηση θα βγαλω την μουρη διαγωνια για να αλλαξω λωριδα μολις αρχισουν να τσουλανε τα αμαξια. Ειναι και το λογικο και το νομιμο σε αντιθεση με την παρανομη και επικινδυνη διηθηση των μηχανων.
ΥΓ2 τι πρεπει να κανω οταν ειμαι σε φαναρι γινεται πρασινο και με το που πατω το γκαζι ερχεται ΚΑΘΕΤΑ μηχανακι μπροστα μου απο διπλανη λωριδα για να στριψει ή να κανει αναστροφη (&παρανομη συνηθως)?
ΥΓ3 τι κερδος εχει το μηχανακι σε φαναρι με λιγη κινηση που περνα συρριζα απο αμαξια απο 1-2 σειρες μονο αμαξιων που υπαρχουν μπροστα του? (στην εκκινηση και καθυστερει τα πισω αμαξια και τον ξαναπροσπερνουν στον ανοικτο δρομο-εχει διαφορα με την διηθηση σε κινηση)
ΥΓ4 εχει φαση που εχουν αυξηθει τωρα τα μηχανακια και συχνα πετυχαινω συγκρουσεις μεταξυ τους με τις μλκς που κανουν κατα τις 'διηθησεις'.
ΥΓ5 το Μ**ΝΙ το αποκαλω ετσι οχι επειδη κανεις μλκια απο λαθος ή απροσεξια , αλλα επειδη το κανει επιτηδες...
-
O Σκοπός ΟΛΩΝ πρέπει να είναι ο παρακάτω
Επειδή σε τέτοιες καταστάσεις όλοι έχουμε υλικές ζημιές (στην καλύτερη περίπτωση)
ο καθένας** ας κάνει ότι τον προστάζει η Λογική του για να αποφύγει τέτοιου είδους καταστάσεις-ατυχήματα **
γιατί δεν νομίζω ότι Νοσοκομεία, Συνεργεία και Δικαστήρια είναι οι χώροι
όπου μας αρέσει να περνάμε το ελεύθερο ή όχι χρόνο μας, έχουμε δεν έχουμε δίκιο.Με τον παρακάτω τρόπο
Σαν ΑΜΕΑ πρότεινα να συμπεριφερόμαστε σ΄ αυτούς, στην προκειμένη περίπτωση τους έχοντες Μηχανή, όπου συμπεριφέροντε σα Ζώα δηλαδή οδηγούν επικίνδυνα, κάνουν Σλάλομ στο οδόστρωμα (και ενίοτε και Σούζες), κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ή πάνω στην διαχωριστική γραμμή, έχει δεν έχει κίνηση, ανάβουν φλας οπότε το θυμηθούν, δεν σταματάνε σε STOP, στα Κόκκινα Φανάρια αλλά πάνε σιγά σιγά και περνάνε και πολλές φορές δεν κοιτάνε καθόλου και αλλά πολλά.
Τι σημαίνει ΑΜΕΑ το ξέρεις, πως συμπεριφερόμαστε στα ΑΜΕΑ και αυτό το ξέρεις, προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε, να τους διευκολύνουμε κλπ, γιατί έτσι κι αλλιώς με τον τρόπο που οδηγούν στην καλύτερη περίπτωση ΑΜΕΑ θα καταλήξουν, στην χειρότερη δε περίπτωση ένα μέτρο βαθιά στο χώμα.Βέβαια ΑΜΕΑ δεν είναι μόνο οι έχοντες μηχανή και τον αυτό τρόπο οδήγησης, ΑΜΕΑ είναι Όλοι όσοι συμπεριφέροντε με τον ίδιο ή ανάλογο τρόπο, με μόνη διαφορά οτι αυτοί σε σχέση με τους υπόλοιπους βρίσκονται πρώτοι στην λίστα.
**Με σκοπό να απομακρυνθούν από εμάς ή ενεργούμε ανάλογα για να απομακρυνθούμε εμείς από αυτούς **
Και να μην ξεχνάμε ότι
Δεν βάζουμε τον εγωισμό μας πάνω από την σωματική ακεραιότητα του οποιουδήποτε αλλά
Βάζουμε την δική μας σωματική ακεραιότητα (και έπειτα των υπολοίπων) πάνω από την σωματική ακεραιότητα των συγκεκριμένων ΑΜΕΑ
Συμφωνείται ή Διαφωνείται ? Ποσώς μας-με ενδιαφέρει
Όσοι Συμφωνούν θα οδηγούν μέχρι τα βαθιά γεράματα οι υπόλοιποι άγνωστο μέχρι πότε. -
Ο χρήστης EVO2 έγραψε:
ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ και να κανει ο αναβατης ΟΦΕΙΛΗΣ να τον προστατευσεις γιατι ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!
Δηλαδη επικρατει ο νομος της ζουγκλας πλεον????
οταν ημουνα κ εγω πιτσιρικος (γιατι τωρα ειμαι πατερας σας )ΣΕΒΟΜΟΥΝΑ ΤΙΣ ΜΟΤΟ .
Και ναι εχετε δικιο για τα καποια μαλακισμενα που κανουνε σφηνες κλπ αλλα
εγω με 500 αλογα ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗ ΛΕΩ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΕ ΠΑΠΙ!!!
ΠΑΩ ΜΕ ΤΟ τουτου μου μπραλλο κλπ αλλα δεν κυνηγαω μηχανακια ουτε κανω εξυπναδες οπως οι ΣΑΧΟΡΑΛΛΑΚΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ 30 ποντους απο τον πισω τροχο μου οταν ειμαι με το 1000. στα κλειστα κομματια στην επιδαυρο...ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΑΠΟ ΜΟΤΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑ!!!!
ΛΥΠΑΜΑΙ ολους οσους σκεφτονται ετσι ....η αυτοκινηση ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΜΑΧΩΜΕΝΟΥΣ......
Και εμεις λυπομαστε παρα πολυ τους μαλακες που δεν βαζουν την ζωη τους πανω απο την καυλα τους.
Οπως το χω ξαναγραψει, αφου πηραν την αποφαση να το παιξουν κωρονα-γραμματα, μη κανουν παραπωνα που τους ηρθαν γραμματα....
Αφου δεν υπολογιζουν οι ιδιοι την ζωη τους και την σωματικη ακεραιωτιτα τους, δεν καταλαβαινω πως απαιτουν να τα υπολογηζουμε εμεις;Ειναι σαν να λες κριμα το παλικαρι βομβιστη που μπηκε στο λεοφωρειο και ανατιναχτικε μαζι με τους υπολοιπους...
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#7]